Kitara <3

NickeyBu • Od: 24.8.2011 • Prispevkov: 101
Kitara <3 25.9.2011 18:44
U kratkem bom mogla nabavit nove strune za kitaro. Ker sem bolj amaterka na tem področju nimam pojma kakšne naj izberem (znamka...). Mi svetujete?
Aja pa še to; pravijo da lahko na klasično kitaro naviješ 6 kovinskih strun in ti zveni kot akustična. Drži?
30stm • Od: 31.10.2010 • Prispevkov: 196
Re: Kitara <3 26.9.2011 20:39
jah...sva že dve k sav amaterke...tko da karkoli je kle napisano ni nujno da je resnično.....jst mam za klasično kitaro strune od (aja pa napisala ti bom use kar gor piše...več al man).....D'Addario Classic Nylon, classical quitar silverplated wound, clear nylon, EJ27N, normal tension......zdej se pa znajd...sory k je tko čudn napisan......kar se tiče tega da bi dala gor kao ush 6 kovinskih strun.....men je una prudajalka k je še ne vem kako dobr puvezana z glasbo (baje) puvedala da nej tega sploh nebi smel delat kr so te strune ne vem kakkšne in je nevarnost da se vrat nalom al pa da kobilca odskoč.....men je tko rekla...sam kokr sm pa že prej puvedala sm tut jst amaterka in vrjamem da največja med usemi amaterji tko da ne vem kaj je res pa to...sam vem kar so mi drugi puvedal....ampak upam da za strune kej pumaga:))
NickeyBu • Od: 24.8.2011 • Prispevkov: 101
Re: Kitara <3 26.9.2011 21:09
Hvala, mal pa res pomaga Very Happy ok torej 6 kovinskih strun + klasična kitara ne gre skup. hah, hvala Smile
Pačupa • Od: 7.5.2010 • Prispevkov: 616
Re: Kitara <3 27.9.2011 15:41
Em jaz ne vem zakaj nebi šlo... Komot si kupi ene kovinske strune (če si začetnica lahko tam 12 ali 11ko - debelina strune --> so bolj tanke pa nene prsti tako bolijo). Mogoče se je trgovka bala, da lahko strune kitaro kaj zlamlejo ker so resda močnejše od navadnih najlonskih... Amapk mislim, da se ni za bat. Je pa stvar, da rajši ko boš strune navijala gor si jih malo skrajšaj gori z kakimi kleščami, ker ne vem če bojo lahko vse šle gor tak lepo na ono ko gor navijaš =P. Res pa je, da je najboljše kupiti D'Addarijove strune (meni so še najboljše). Seveda pa je nasploh bolše da če si res tak ful začetnica, da maš najlonske ker kovinske strune te dobesedno zarežejo v prste. No ne ne vem kak močno samo po kaki pol ure ali še manj začne bolet (kaki mesec boli pol pa je koža že navajena =P ).

Lep pozdrav =)

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.