bod legenda pa klikn...hvala :D

evek13 • Od: 30.5.2011 • Prispevkov: 47
bod legenda pa klikn...hvala :D 23.8.2011 9:35
no mam en še kar hud problem pa upam da mi boste lahk svetovali..imam grozne probleme z nespečnostjo...zdej v počitncah to ni tak problem ker pol spim do 12-ih sam ko bo šola... Confused no in js se spravim u postlo recimo ob enajstih in pol eno uro berem.eno uro rešujem križanke, eno uro rišem...pol še pa kake pou ure rešim enih par sudokujev...in ura je kmal pol 3 zjutri pa ugasnem luč in pol se še eno uro premetavam..(zaspana nism čist nč..) enkrat mi je uroč pol pa v sekundi prešalta na ledeno mrzlo..pa spet pržgem luč pa začnem telovadit Very Happy in pol je ura že pol 6 ...in ja takrat me pa zmanka Rolling Eyes zjutri se pa zbudim ob 12...to je zadost spanca sam ne ob pravih urah...ampak predstavlite si ..če bi bla šola bi spala sam pou ure...no in zdej končn glavno uprašanje ..:ka nej nrdim,pojem (nivažn) da bom spala ob pravmu cajtu oz. da bom lažje zaspala...? Confused sam ne kakih ovc omenjat ker sm jih usak večer preštela 300 pa nism niti pomežiknla kaj šele da bo zaspala Razz hvala za pomoč... Smile aja pa oprostite za tako litanijo..Razz
ful • Od: 23.8.2011 • Prispevkov: 87
Re: bod legenda pa klikn...hvala :D 23.8.2011 10:44
ja to bi znal pa bit kr problem med solo.. am mogoce je bols da telovads preden greš spat da boš zmatrana pa boš zaspala ane al pa da ne ješ 3ure pred spanjem čene maš preveč energije drgač pa probi popit kozarc toplega mlekaz medom preden greš spat enim pomaga. Smile
agirla • Od: 11.6.2011 • Prispevkov: 19
hahhh 23.8.2011 10:45
no.... zbudi se prej npr. če zaspiš ob 5 alpa tam nekje, zbudi se ob 8-9. res da boš zaspan pol ceu dan.. ampak to pomeni da boš šeu spat prej in boš zapau Very Happy poskusi....
youknowmebitch • Od: 24.10.2010 • Prispevkov: 54
Re: bod legenda pa klikn...hvala :D 23.8.2011 10:47
evek13 pravi:
no mam en še kar hud problem pa upam da mi boste lahk svetovali..imam grozne probleme z nespečnostjo...zdej v počitncah to ni tak problem ker pol spim do 12-ih sam ko bo šola... Confused no in js se spravim u postlo recimo ob enajstih in pol eno uro berem.eno uro rešujem križanke, eno uro rišem...pol še pa kake pou ure rešim enih par sudokujev...in ura je kmal pol 3 zjutri pa ugasnem luč in pol se še eno uro premetavam..(zaspana nism čist nč..) enkrat mi je uroč pol pa v sekundi prešalta na ledeno mrzlo..pa spet pržgem luč pa začnem telovadit Very Happy in pol je ura že pol 6 ...in ja takrat me pa zmanka Rolling Eyes zjutri se pa zbudim ob 12...to je zadost spanca sam ne ob pravih urah...ampak predstavlite si ..če bi bla šola bi spala sam pou ure...no in zdej končn glavno uprašanje ..:ka nej nrdim,pojem (nivažn) da bom spala ob pravmu cajtu oz. da bom lažje zaspala...? Confused sam ne kakih ovc omenjat ker sm jih usak večer preštela 300 pa nism niti pomežiknla kaj šele da bo zaspala Razz hvala za pomoč... Smile aja pa oprostite za tako litanijo..Razz

ja lej nevem probi čez dan tko kej več delat da boš zmatrana, alpa pjt prj u postlo pa če neboš mogla zaspat misl na neki čist brezveznga pa če ti bo vroče si okn odpri, če te bo zebl se s kovtram pokrij, pa sam lež, 1x te bo že zmankal Smile ugl. pr men deluje če razmišlam o nečem brezveznem...
upam da sm kej pomagala Smile
anchycka • Od: 25.5.2009 • Prispevkov: 190
Re: bod legenda pa klikn...hvala :D 23.8.2011 10:54
ful pravi:
ja to bi znal pa bit kr problem med solo.. am mogoce je bols da telovads preden greš spat da boš zmatrana pa boš zaspala ane al pa da ne ješ 3ure pred spanjem čene maš preveč energije drgač pa probi popit kozarc toplega mlekaz medom preden greš spat enim pomaga. Smile

enako pravim jst..probi bit bl aktivna čez dan..da se boš zmatrala. drugač pa si mal na netu poglej, mogoče kak čaj obstaja za to, zdej se vse dobi Smile) ampk moraš hitro ukrepat, nimaš več velik časa (:
monxiee • Od: 2.6.2011 • Prispevkov: 68
Re: bod legenda pa klikn...hvala :D 23.8.2011 12:01
Lah da maš problem tuut zato če recimo bl zvečer pijš kavo al pa kkšn čaj k je poživilen. Al pa kkšn redbull zvečer. K to te nrdi še bl budno. Drgač morš bit pa čim bl dejavna.
Al pa maš še eno stvar. Da prestavš življenski ritm. To mislm tko, da namest da se ob 12 zbudiš ustan rajš ob 9 pa pejt mal prej spat. pol nasledn dan se zbud ob 8. Tko da boš pršla do taprave ure. k boš mogla u šolo jet. Pa čim bl se morš čez dan zmatrat.
Upam da sm kei pomagala. Čauu
evvci • Od: 10.6.2010 • Prispevkov: 32
Re: bod legenda pa klikn...hvala :D 23.8.2011 12:40
evek13 pravi:

hm, to zna bit res problem Very Happy predn greš spat ne glej tv-ja, pa ne bit na compu ker to te baje poživlja na nekakšen način (?) (to sm slišala ) pol mej večerjo al neki vsaj 3 ure preden greš spat, sam ne pa lih stradat ker iz praznim želodcem se ne da spat xD hahahah .. men pa pomaga da zavrem mleko (ampak morš skos mešat, in k gre že skor čist čez,ugasneš štedilnik Very Happy ) pol daš pa med notr...počakaš da se mal shladi in to je to... alpa kkšn čaj is sivke Smile srečno ;D
monxiee • Od: 2.6.2011 • Prispevkov: 68
Re: bod legenda pa klikn...hvala :D 23.8.2011 22:35
Tole mal preber če se ti bo dal.
[link]
littlevampire • Od: 5.11.2009 • Prispevkov: 51
Re: bod legenda pa klikn...hvala :D 23.8.2011 22:45
eno 'noč' ne pojdi spat, pol pa pojdi naslednje večer ob 23h npr. in se zbudi ob 9h nasledn dan... pol pa pač bi se nekak moglo izravnat... idi spat pomeni - ležat v postelji BREZ knjige, telefona, mp4, itd. Very Happy
dekle • Od: 24.5.2011 • Prispevkov: 208
Re: bod legenda pa klikn...hvala :D 24.8.2011 0:58
[quote="evek13"]no mam en še kar hud problem pa upam da mi boste lahk svetovali..imam grozne probleme z nespečnostjo...zdej v počitncah to ni tak problem ker pol spim do 12-ih sam ko bo šola... :? no in js se spravim u postlo recimo ob enajstih in pol eno uro berem.eno uro rešujem križanke, eno uro rišem...pol še pa kake pou ure rešim enih par sudokujev...in ura je kmal pol 3 zjutri pa ugasnem luč in pol se še eno uro premetavam..(zaspana nism čist nč..) enkrat mi je uroč pol pa v sekundi prešalta na ledeno mrzlo..pa spet pržgem luč pa začnem telovadit :D in pol je ura že pol 6 ...in ja takrat me pa zmanka :roll: zjutri se pa zbudim ob 12...to je zadost spanca sam ne ob pravih urah...ampak predstavlite si ..če bi bla šola bi spala sam pou ure...no in zdej končn glavno uprašanje ..:ka nej nrdim,pojem (nivažn) da bom spala ob pravmu cajtu oz. da bom lažje zaspala...? :? sam ne kakih ovc omenjat ker sm jih usak večer preštela 300 pa nism niti pomežiknla kaj šele da bo zaspala :P hvala za pomoč... :) aja pa oprostite za tako litanijo..:P[/quote]

men se je tudže zgodilo da več dni nisem mogla zaspat. pol sem si pa začela nastavljat uro ob 8.00. sem se takoj vstala pa se cel dan izogibala pojstli. se šla ven s kolesom,... čez dan sem veliko razmišljala o vseh težavah, tko da sem šla zvečer spat s prazno glavo. ko sem nekaj časa strmela v temo me je počasi zmankalo. sam bol ko boš o čem razmišljala težje boš zaspala
KristjanB • Od: 24.8.2011 • Prispevkov: 15
Re: bod legenda pa klikn...hvala :D 24.8.2011 10:01
Tako, kot ti je predlagala že večina, ti tudi jaz priporočam toplo mleko z medom.
Poleg tega ti priporočam, da odpišeš raznorazne aktivnosti, kot si naštela: knjige, risanje, muzika ...
Mogoče je res smiselno, da kakšno uro in pol pred spanjem greš malce VEN teč al pa kaj podobnega. Pa tudi čez dan bodi čim več na zraku - res pomaga.
Čisto za konec pa bi mogoče lahko uporabla razne tehnike pomirjanja, kot je na primer meditacija. Preprosto se pred spanjem (ko si že uštimana z v postlo) usedeš po turško, zapreš oči in se osredotočiš na dihanje - ne sme ti uidet niti en vdih/izdih. Pri tej tehniki je močno zaželjeno, da se niti malo ne premakneš, saj gre potem vse v nič. Samo pri miru sediš z zaprtimi očmi in ne razmišljaš O NIČEMER, razen svojem dihanju.
Meditacija ti ne bo pomagala samo pri umirjanju temveč tudi pri koncentraciji in posledično uspehu v šoli, ki se zna zvišat vsaj za polovico (sčasoma) ...

Kar se tiče zgodnjega vstajanja pa zna biti problem, če zvečer poješ dosti ogljikovih hidratov.

Upam, da ti kaj pomaga Very Happy Very Happy
makotejebe • Od: 30.8.2010 • Prispevkov: 50
Re: bod legenda pa klikn...hvala :D 24.8.2011 13:34
evek13 pravi:

Glih tvoj problem je to da neki bereš pa rešuješ pa se guncaš po pojsli pa **** matrne dej mir bot pr mir opa boš zaspala, aja pa ouce se šteje z zaprtimi očmi Rolling Eyes jao ste mi eni bumbarji
SpeeDsterZ • Od: 6.4.2009 • Prispevkov: 76
Re: bod legenda pa klikn...hvala :D 25.8.2011 0:46
Včasih pomaga, da vzameš učbenik zgodovine in te zmanjka v 5 minutah... Večkrat testirano.
nikolleta • Od: 26.8.2011 • Prispevkov: 3
Re: bod legenda pa klikn...hvala :D 1.9.2011 19:40
ful pravi:

drgač pred spanjem full nepriporočajo telovadbe, ker se ti srčni utrip poveča in potem s tem težje zaspiš
scartissuee • Od: 4.2.2011 • Prispevkov: 101
Re: bod legenda pa klikn...hvala :D 2.9.2011 15:33
sj zdj te bo šola zmatrala : D
Ursxx • Od: 6.12.2009 • Prispevkov: 252
Re: bod legenda pa klikn...hvala :D 4.9.2011 9:56
KristjanB pravi:
Tako, kot ti je predlagala že večina, ti tudi jaz priporočam toplo mleko z medom.
Poleg tega ti priporočam, da odpišeš raznorazne aktivnosti, kot si naštela: knjige, risanje, muzika ...
Mogoče je res smiselno, da kakšno uro in pol pred spanjem greš malce VEN teč al pa kaj podobnega. Pa tudi čez dan bodi čim več na zraku - res pomaga.
Čisto za konec pa bi mogoče lahko uporabla razne tehnike pomirjanja, kot je na primer meditacija. Preprosto se pred spanjem (ko si že uštimana z v postlo) usedeš po turško, zapreš oči in se osredotočiš na dihanje - ne sme ti uidet niti en vdih/izdih. Pri tej tehniki je močno zaželjeno, da se niti malo ne premakneš, saj gre potem vse v nič. Samo pri miru sediš z zaprtimi očmi in ne razmišljaš O NIČEMER, razen svojem dihanju.
Meditacija ti ne bo pomagala samo pri umirjanju temveč tudi pri koncentraciji in posledično uspehu v šoli, ki se zna zvišat vsaj za polovico (sčasoma) ...

Kar se tiče zgodnjega vstajanja pa zna biti problem, če zvečer poješ dosti ogljikovih hidratov.

živjo. ej kok cajt npr, to ''mediteraš'' oz se osredotočaš na dihanje? Very Happy 10 min? k jst mam ful probleme z koncentracijo, spominom, USAK dan me glava boli, stres, psiha itd. in nevem kaj naj nardim. Uspeh mam pa mal bl slab (meja med dobrim in proudobrim) kr se ne morem skoncentrirat in zarad glavobolov in stresa in nevem kko naj use to popravim. :/
Ursxx • Od: 6.12.2009 • Prispevkov: 252
Re: bod legenda pa klikn...hvala :D 4.9.2011 9:58
nikolleta pravi:
ful pravi:

drgač pred spanjem full nepriporočajo telovadbe, ker se ti srčni utrip poveča in potem s tem težje zaspiš

jst sm takrat ko sm telovadla, ubistvu čist normalno zaspala tko da ne drži na splošno tu za use.
Jok3r • Od: 22.7.2009 • Prispevkov: 606
Re: bod legenda pa klikn...hvala :D 4.9.2011 10:26
-pred spanjem ne smeš jesti, ker zaradi teže v želodcu težje zaspiš.
-telovadba pred spancem, noben naj ne govori da to ni res, ker z zavestjo ne moreš vplivati na notranje delovanje organizma ( višji utrip)
med telovadbo se sprošča adrenalin, ki ti bo zelo oteževal spanec.
prav tako se izogibaj stvari ki vsebujejo kofein ( kava, energijski napitki itd.)
pred spanjem naj ne bi smel prižgati cigarete, ker poživi nekaj v možganih.
alkohol ti bo zelo pomagal da boš zaspala, ampak sam spanec ne bo najboljši oz. bo **** ko se boš zbudila.

to so samo napisana pravila, ampak mislim da je pri tebi težava v bioritmu.
to se boš mogla nazaj privajati vsaj pol mesca.
ker tudi pri sebi vem, da sem včasih tako zaspan, še vseno lahko popijem sixpacka redbullov, grem telovadit za 2ure, se nažrem vse hrane, dam slušalke da mi zbija v ušesih pa še vseno zaspim kot mucek. Smile
KristjanB • Od: 24.8.2011 • Prispevkov: 15
Re: bod legenda pa klikn...hvala :D 4.9.2011 10:32
Ursxx pravi:
KristjanB pravi:

živjo. ej kok cajt npr, to ''mediteraš'' oz se osredotočaš na dihanje? Very Happy 10 min? k jst mam ful probleme z koncentracijo, spominom, USAK dan me glava boli, stres, psiha itd. in nevem kaj naj nardim. Uspeh mam pa mal bl slab (meja med dobrim in proudobrim) kr se ne morem skoncentrirat in zarad glavobolov in stresa in nevem kko naj use to popravim. :/

Za začetek lahko tam ene 10 min, potem pa postopoma podaljšuješ tam do 25 minut (lahko tudi več ... Smile)
S to tehniko koncentracije se ti bo skor sigurno vsaj malo izboljšalo vse skupaj ...

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.