STALNI ZOBNI APARAT ! NUJNOOOOOO !

1 | 2 | >>
myself • Od: 3.4.2010 • Prispevkov: 211
STALNI ZOBNI APARAT ! NUJNOOOOOO ! 29.5.2011 10:36
heeej, js mam nekaj vprašanj glede stalnega zobnega aparata.

1. kak ti dajo tote gumice neke gor? pa ko si lahk sam zbereš barvo? kaj to se fejst vidi ? kako barvo si naj izberem da se nebo preveč vidlo?

2. kak poteka to? ko ti da gor aparat pa kak dougo to približno traja?

3. kaj pol lahko govoriš, približno čez en tedn , ker mamo mi pol valeto, sam če bi prestavla bi ga dobila komaj septembra?

4.ka te boli ko ti gor deva, pa kak dougo te še pol bolijo zobi al ka ?

5. kaj pol lahko normalno vse ješ pa vse?

6. nujno je, ker gumice dobim že jutri, in me res zanima Wink)

ajde:*
zebraxD • Od: 3.1.2011 • Prispevkov: 288
Re: STALNI ZOBNI APARAT ! NUJNOOOOOO ! 29.5.2011 10:48
1. dajo ti jih gor s kao eno pincetko. nč ne boli,
loh si zbereš barvo priporočam bele al pa kovinsko-srebrne se bo najmn vidll Very Happy
2. traja 1-2ure nč ne boli sam mau zoprn je k ti not lep. xD pol te bl boli ene 3 dni komi ješ... lekadol uzem Razz
3. GOVORIŠ valda da lohk xD lol ni pene ženska xD
4. pogl.2.
5.poglej 2.
good luck ;D ^^
zaneTycho • Od: 17.4.2011 • Prispevkov: 11
Re: STALNI ZOBNI APARAT ! NUJNOOOOOO ! 29.5.2011 12:14
Pa saj ni to neki bau-bau.. cisto napacno predstavo mas..
gumice ti samo nataknejo na kocnike. oz na zadnje zobe..te gumice, ki jh nekaj dni prej dobis.. se ne vidijo..ker so v ustih.. jaz sem nekaj casa mela srebrne.. pootem pa sem sla v tujino po prozoren zobni aparat, ki je bil neopazen..(financna razlika) sploh SE ne splaca.. cisto klasicen srebrn je itak bolj modern.. pa fuul dober modni dodatek..
aparat mi je vstavljala kakih 40 min..sploh ne boli..cisto,cisto nic ni bolelo..
govorila sem lahko takoj.. nsem imela govorne napače haha..cete kaj riba, itak dobis poseben vosek..vzemi ga zdaj in ne prestavljaj..
vstavljanje: prvo ti z zadnjh zob sname gumice in vstavi obrocke(NE boli).. potem ti na vsak zob zlepi ˝zvezdice˝..malo dolgocasno in monotono je..potem pa zahaklja zicko na vsako zvezdico.. prvi dan je cudno.. kot da imas ves cas nekaj v ustih..ampak se hitro navadis.. poskrbi za higieno..to je najpomemmbnejse(lahko ostanejo sledi).. in ne sramuj se.. ker bos cudno izpadla..normalno ne mores jest.. malo mores pazt, da ne jes prevec trdihstvari, da ne zlomis zvezdice dol.. 1x je zastonj.. vsakc naslednic je lepljenje 15 evr.
fajn je.. ker pol ko ga das dol..jaz sem se ful jokala.. ker 1,5 let nisem vidla svojega nasmeha.( ker sem bla trmasta in me je blo sram.. kar pa je blo noro).. ni lepsega obcutka, kot pa vedet da mas zdaj lepsi nasmeh..
quote="Kammz"]heeej, js mam nekaj vprašanj glede stalnega zobnega aparata.

1. kak ti dajo tote gumice neke gor? pa ko si lahk sam zbereš barvo? kaj to se fejst vidi ? kako barvo si naj izberem da se nebo preveč vidlo?

2. kak poteka to? ko ti da gor aparat pa kak dougo to približno traja?

3. kaj pol lahko govoriš, približno čez en tedn , ker mamo mi pol valeto, sam če bi prestavla bi ga dobila komaj septembra?

4.ka te boli ko ti gor deva, pa kak dougo te še pol bolijo zobi al ka ?

5. kaj pol lahko normalno vse ješ pa vse?

6. nujno je, ker gumice dobim že jutri, in me res zanima Wink)

ajde:*[/quote]
mrsCeh • Od: 21.8.2010 • Prispevkov: 16
Re: STALNI ZOBNI APARAT ! NUJNOOOOOO ! 29.5.2011 13:08
Hehe Laughing jaz sem ga ravno včeraj dobla :$ Ni neki bau bau, res me je malo bolel (res mal !!!) ko mi je tiste ''prstane'' na zadnje zobke dala gor (2x v bistvu, enkrat da vidi če je prav velik, in potem da dol in potem še enkrat z lepilom nazaj gor) v bistvu je vse hitr minil... uapm da te nebo kaka žička zadej motla, to ji takoj povej da odreže Very Happy Res je da še me zdaj cela zgorna čeljust boli, in živim na pudingih xD hehe. upam da bo hitr minil Wink
1. Meni je rekla da se srebrne najmanj vidijo
2. Enih 40min (ne vem zakaj so bli eni 2 uri not? -.-' )
3. Govoriš normlano, sam navadit se morš...
4. Prvih nekaj dni boli ja x))
5. Hujšaš !!! .. hehe, počasi jej, hrano si reži na miniaturne koščke & bo vse okej
6. Upam da sem ti kaj pomagala

Have fun *

Wink [/b][/list][/list][/quote][/url]
Re: STALNI ZOBNI APARAT ! NUJNOOOOOO ! 29.5.2011 14:01
Hvala vam vsem :*
zaj res ubistvu komaj čakam da ga dobim, da bom mela pol lepši nasmeh pa use..
in ubistvu me zaj sploh ni več nič strah, ko ste mi use tak povedli da nič ni kej grozljivega.. ;D
peetraax3 • Od: 4.5.2010 • Prispevkov: 53
Re: STALNI ZOBNI APARAT ! NUJNOOOOOO ! 29.5.2011 14:21
Js sm aparat dobila pred približn dvema tednoma. in gumice nč ne bolijo.gumice ti da zato gor da ti zobe mal razmakne da ti lhka pol obroček gor da.. na kjrga pol žičko zatakne.
Men je aparat devala gor približn 20 minut in me ni nč bolel. Gumico ti da pol na usako zvezdico posebi in si lhka sama barvo zbereš. Moji frendi praujo da je bolš d si daš kako barvno k pa sivo.kr če das sivo pol aparat bol do izraza pride. Js mam roza gumice in sploh niso usi takoj pošinl d mam aparat.
Bolet me je začel šele nasledn da in to kr fajn sam uzameš kak tablet pa je mal bolš. drgač pa jest ne morš normaln kakih 5 dni..je bolš da ješ kake bol mehke stvari.kake juhe al pa čokolino. Pol čez kak tedn sm pa lhka js že čist normaln jedla. Very Happy
Re: STALNI ZOBNI APARAT ! NUJNOOOOOO ! 29.5.2011 20:13
mrsCeh pravi:
Hehe Laughing jaz sem ga ravno včeraj dobla :$ Ni neki bau bau, res me je malo bolel (res mal !!!) ko mi je tiste ''prstane'' na zadnje zobke dala gor (2x v bistvu, enkrat da vidi če je prav velik, in potem da dol in potem še enkrat z lepilom nazaj gor) v bistvu je vse hitr minil... uapm da te nebo kaka žička zadej motla, to ji takoj povej da odreže Very Happy Res je da še me zdaj cela zgorna čeljust boli, in živim na pudingih xD hehe. upam da bo hitr minil Wink
1. Meni je rekla da se srebrne najmanj vidijo
2. Enih 40min (ne vem zakaj so bli eni 2 uri not? -.-' )
3. Govoriš normlano, sam navadit se morš...
4. Prvih nekaj dni boli ja x))
5. Hujšaš !!! .. hehe, počasi jej, hrano si reži na miniaturne koščke & bo vse okej
6. Upam da sem ti kaj pomagala

Have fun *

Wink [/b][/list][/list]
[/url][/quote]
Moja ortodontka je itakkk čist PR*****!!! tko d ni čuudn d je 2 uri trajal pr men! pa šee une obročke mi je tok not nabila pi*zda d ni je kr kri začela tečt. O.o :SS no,, nč ne skrbet ;D pomoje nimaš te moje xD
Re: STALNI ZOBNI APARAT ! NUJNOOOOOO ! 31.5.2011 14:30
no, včeraj sem dobila tele gumice..
in me ful boli, pa 1 mi je že ven padla, ka to morem nazaj tja k njej it da mi jo da gor nazaj ?
pa ful me boli, sploh nemorem grist nič..ka je to okej, al nebi smelo bit tak ?
mrsCeh • Od: 21.8.2010 • Prispevkov: 16
Re: STALNI ZOBNI APARAT ! NUJNOOOOOO ! 31.5.2011 16:03
Ene to boli, druge pa ne. Boli te v bistvu zato keri ti delajo te gumice razmak med zobmi, da ti bo lahko tista prstana nataknla gor. . mene je tudi ful, sicer samo na eni strani. Ni nič hudga Wink glede tega da ti je ena ven padla, pa najboljše da jo pokličeš preden greš kar tak k njej.. Lahko da neš rabla it, ali pa. nwm xD Laughing
Re: STALNI ZOBNI APARAT ! NUJNOOOOOO ! 31.5.2011 18:54
mene fulllllllll boli.. sploh nemorem jest, kr ko ugriznem me tak zaboli da nevem ka naj.. ;s
ka to ceu tedn nemoreš jest? al bom lahk že jutri jedla, pač bo bolše ko danes? al bo me ceu tedn to tak bolelo?

kaj tebe je ?[/quote]
Re: STALNI ZOBNI APARAT ! NUJNOOOOOO ! 31.5.2011 19:07
še ene 2 dni te bo pol se boš pa navadla p bo kulJ Very Happy
January • Od: 11.2.2011 • Prispevkov: 70
Re: STALNI ZOBNI APARAT ! NUJNOOOOOO ! 31.5.2011 21:09
jst sem nedolgo nazaj (beri mao več kot teden) dala dol stalni aparat.
nevem kako so ga lahko vam dajali gor po več kot polure, ker sem ga jaz dobila na vse zgorje zobe in je trajalo okoli 15 minut, samo zato, ker se je moral lepilo posušiti.
ko ga dobiš sploh ne boli tako, razen če si res ful občutljiv na bolečino, se da normalno prenesti pač ješ malo bolj čokolino pa gres prve 3 dni.
potem ga maš gor in čist pozabiš nanj, samo malce se izogibaš trdim stvarem pa je Smile
boli mogoč edino, ko ti ful zategnejo aparat ali pa ko ti dajo une elastike-gumice, ki še bolj vlečejo. sam aparat po sebi pa ne boli toliko.

ko si ga daš pa dol, po 2 letih, je pa občutek prvo zanimiv, ker si lahko pogladiš zobe, pa občutek imaš, kot da del tebe manjka... podzavesto pa ješ tako, kot si se navadil, ko si mel gor aparat.
jaz sem ga mela na zg. zobeh in sem sadje vedno jedla s spodnjimi zobmi in zdej se ne morem navadit, spet jesti z zgornjimi, ko ugrzineš.. Razz
ursiii95 • Od: 15.5.2010 • Prispevkov: 165
Re: STALNI ZOBNI APARAT ! NUJNOOOOOO ! 31.5.2011 22:40
jzt sama nimam aparata.. sam bom mela julija pregled pri ortodontu, in mi bo zdravnica verjetn rekla da bom mogla aparat met.. ker zdej mam pač tisto ploščico (dudo), sam je tak že več kt 1 let ne nosim, ker mi ponoč vedno iz ust pade že po kaki urci al dveh, in mi je prou bedno si to vsakič v uste dat, zato sn kr nehala.. vem da to ni dobr, in da bi mi lohk ploščica pomagala pa to... sam če kr vn pada je brez smisla vse skup..
pač.. ko dobiš aparat.. tiste gumice gor si lahk sam zbereš kake barve boš meu? ker men, če je vse srebrno je ful grdo... in jzt bi ful mela roza, pa še manj se opazi kot pa če je vse srebrno Laughing
Re: STALNI ZOBNI APARAT ! NUJNOOOOOO ! 31.5.2011 23:28
pomoje maš neki narobe s ploščico d ti skoz vn pada xD
gumice si lohk zbereš, valda.
jz sm si dons dala rasta! Razz (zelena-rumena-rdeča) ^^
TheB • Od: 13.7.2011 • Prispevkov: 7
Re: STALNI ZOBNI APARAT ! NUJNOOOOOO ! 13.7.2011 17:59
Hejla, tudi mene nekaj zanima Smile

Imam majhen nasmeh in dobim aparat, zanima me, ali ti aparat lahko poveča nasmeh tako, da bi ti zobe potegnil malo bolj dol in tako, da bi sama struktura nasmeha bila lepša, bolj opazna ? Ker meni se zobje skoraj da ne vidijo, se pa drugače zelo rada smejim in res želim, da bi se mi zobje videli normalno, večje, kot pridrugih puncah Smile

Hvala za važe odgovore! Smile
evica5 • Od: 16.11.2010 • Prispevkov: 349 • Kraj: Ljubljana
Re: STALNI ZOBNI APARAT ! NUJNOOOOOO ! 13.7.2011 20:36
aaam. a to mislš da maš zobe mejhne al kako..? :O
ursiii95 • Od: 15.5.2010 • Prispevkov: 165
Re: STALNI ZOBNI APARAT ! NUJNOOOOOO ! 13.7.2011 20:43
zebraxD pravi:
pomoje maš neki narobe s ploščico d ti skoz vn pada xD
gumice si lohk zbereš, valda.
jz sm si dons dala rasta! Razz (zelena-rumena-rdeča) ^^

eh nee... nč ni narobe s ploščico, k moja sestra jo tut ma, in je tut zarad tega ne uporabla več... kr ne ostane celo noč not, k jzt se zmer tko sred noči zbudim pa grem na wc in to, in vedno k sm se zbudila, ni bla več v ustih xD in v erjetn ni nč narobe s ploščico, kr pač men vn gre..
maiii • Od: 13.7.2011 • Prispevkov: 5
Re: STALNI ZOBNI APARAT ! NUJNOOOOOO ! 13.7.2011 22:11
TheB pravi:

Imam majhen nasmeh in dobim aparat, zanima me, ali ti aparat lahko poveča nasmeh tako, da bi ti zobe potegnil malo bolj dol in tako, da bi sama struktura nasmeha bila lepša, bolj opazna ? Ker meni se zobje skoraj da ne vidijo, se pa drugače zelo rada smejim in res želim, da bi se mi zobje videli normalno, večje, kot pridrugih puncah Smile

Heh, jaz mam ist problem Cool mam že aparat, in upam da ko se bo ugriz popravo bo smajl lepš Very Happy
Re: STALNI ZOBNI APARAT ! NUJNOOOOOO ! 15.7.2011 8:56
maiii pravi:
TheB pravi:

Heh, jaz mam ist problem Cool mam že aparat, in upam da ko se bo ugriz popravo bo smajl lepš Very Happy

tut jaz si morem popravit ugriz, ker se mi stikata samo sprednja zoba, zadnji pa ne, zato tudi težko vgriznem v sendvič in tako dalje. nekateri lahko dajo čeljust malo bolj nazajda se stikajo še zadnji zobje, meni pa se samo sprednji dve enki. GROZA !
Upam, da se bo tut men popravlo! Very Happy
Re: STALNI ZOBNI APARAT ! NUJNOOOOOO ! 15.7.2011 8:57
evica5 pravi:
aaam. a to mislš da maš zobe mejhne al kako..? :O

ne, zobje so normalno veliki, želim samo, da bi se mi bolj videli Smile
Re: STALNI ZOBNI APARAT ! NUJNOOOOOO ! 18.7.2011 15:14
Aja pa še nekaj, imam pirs v ustnici. Ko mi jemljejo odtis in aparat ga bom mogla dat ven al ne ?
Hvala Smile
Re: STALNI ZOBNI APARAT ! NUJNOOOOOO ! 18.7.2011 19:42
TheB pravi:
Aja pa še nekaj, imam pirs v ustnici. Ko mi jemljejo odtis in aparat ga bom mogla dat ven al ne ?
Hvala Smile

ja vn morš dt.
pa en nasvet, zjutri k boš dala odtis, pejt k otrodontu na tešče. Jaz sem mela včasih aparat in 1. sm šla na tešče in je blo dokaj kul, potem ta drugič za dt odtis mi pa ni povedala in sm pršla direktno po kosilu tjaa...zdej si pa predstavljajte d vam v usta porinejo ogromno stvar z neko maso...men je malo manjkal da bi vse pobruhala. zato resnično ne jest prej več ur.!!!
Re: STALNI ZOBNI APARAT ! NUJNOOOOOO ! 18.7.2011 22:30
January pravi:
TheB pravi:
Hvala Smile

ja vn morš dt.
pa en nasvet, zjutri k boš dala odtis, pejt k otrodontu na tešče. Jaz sem mela včasih aparat in 1. sm šla na tešče in je blo dokaj kul, potem ta drugič za dt odtis mi pa ni povedala in sm pršla direktno po kosilu tjaa...zdej si pa predstavljajte d vam v usta porinejo ogromno stvar z neko maso...men je malo manjkal da bi vse pobruhala. zato resnično ne jest prej več ur.!!!

okej, najlepša ti hvala! Smile)
kak pa zgleda, ko daš odtis ? (:
Re: STALNI ZOBNI APARAT ! NUJNOOOOOO ! 19.7.2011 8:37
ortodontka ma tako okroglo posodi, ki ima obliko tvojega neba pa nek "jarek" kamor ti daš not zobe. In ona to posodico nafila z mavcem (ma mal okusa po orbit čigumijih) in ti to porine v usta. vmes ti bo malce slabo ratalalo. Po ene 3 minutah, ko se posuši ti mora to vn iztrgat. In če imaš nesrečo tako kot jaz in odtis ni popoln, ti bo še enkrat to v usta porinila. Po tem bom mela pa na zobeh še vedno mal mavca :S

Pomoje si že vidla une zobe, k se lohk z njimi igraš.?

tko zgleda to k ti v usta porine [povezava]

to pa pol iz tega dobi [povezava]
Re: STALNI ZOBNI APARAT ! NUJNOOOOOO ! 19.7.2011 22:52
hehe, ojoj ktiza, upam, da bo šlo kr lepo v prvo brez kakršnih kokoli zapletov Very Happy
hvala ti za vse informacije, veš mogoče tudi, če ti aparat lahko popravi ugriz in nasmeh, dabi se bolj videl ? Smile)

Upam, da ti ne težim preveč, najlepša ti hvala!!

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.