Tek, nasveti in pesmi za tek

Aalie • Od: 23.5.2011 • Prispevkov: 3
Tek, nasveti in pesmi za tek 23.5.2011 19:19
Punce in fantje! Wink
Jzt nasledn tedn začnem z tekom, ker bi rada malo shujšala in dobla kondicijo.
Zanima me če mate kake nasvete kako začet z tekom, kolkrat na tedn je najprej priporočljivo pa tut kolk kalorij se kej zgubi? Pa tud kake fajn muzike k jih poslušate med tekom al pa kej? Smile
Rocafella • Od: 24.1.2010 • Prispevkov: 340
Re: Tek, nasveti in pesmi za tek 23.5.2011 21:00
začneš vedno počasi, pač kolikor lahko in ne pretiravaš.
fajn je 3-4x na teden
v eni uri teka se porabi ok. 400 kcal, odvisno od teže, intenzivnosti in zgradbe telesa
324 • Od: 23.5.2011 • Prispevkov: 40
Re: Tek, nasveti in pesmi za tek 23.5.2011 23:38
živjo!

Jest že kr neki časa tečem....sicer se tudi aktivno ukvarjam s športom. Ampak vsaki začetki so težki. Pomebno je da tečeš redno in tudi še te kaj boli se potrudi.....ko ti to pride v navado ne moreš več brez tega Smile . Začni s krajšimi relacijami in jih nato postopoma povečuj. Boš videla vsak dan bo lažje. Pri izberi muzike pa poslušaj svoj občutek...Jaz naprimer sem najprej poslušala bolj mirne skladbe za počasnejšim ritmom...da sem lahko ritem teka uskladila s pesmijo(tako je bilo lažje)....zdaj pa poslušam kar mi paše.....pa še nekaj....na začetku pomaga da tečeš z nekom, da te spodbuja in daje ritem.....potem pa ko dobiš svoj ritem teka pa je najbolje tečt sam, da ti drugi ritma ne pokvarijo....

pa veliko uživanja pri teku Razz
Re: Tek, nasveti in pesmi za tek 24.5.2011 5:27
Rocafella pravi:
začneš vedno počasi, pač kolikor lahko in ne pretiravaš.
fajn je 3-4x na teden
v eni uri teka se porabi ok. 400 kcal, odvisno od teže, intenzivnosti in zgradbe telesa
Hvala! Smile
Re: Tek, nasveti in pesmi za tek 24.5.2011 5:28
324 pravi:
živjo!

Jest že kr neki časa tečem....sicer se tudi aktivno ukvarjam s športom. Ampak vsaki začetki so težki. Pomebno je da tečeš redno in tudi še te kaj boli se potrudi.....ko ti to pride v navado ne moreš več brez tega Smile . Začni s krajšimi relacijami in jih nato postopoma povečuj. Boš videla vsak dan bo lažje. Pri izberi muzike pa poslušaj svoj občutek...Jaz naprimer sem najprej poslušala bolj mirne skladbe za počasnejšim ritmom...da sem lahko ritem teka uskladila s pesmijo(tako je bilo lažje)....zdaj pa poslušam kar mi paše.....pa še nekaj....na začetku pomaga da tečeš z nekom, da te spodbuja in daje ritem.....potem pa ko dobiš svoj ritem teka pa je najbolje tečt sam, da ti drugi ritma ne pokvarijo....

pa veliko uživanja pri teku Razz
Hvala! Smile Zlo si mi pomagala s temi nasveti! Wink
324 • Od: 23.5.2011 • Prispevkov: 40
Re: Tek, nasveti in pesmi za tek 24.5.2011 16:04
ni zakej....zato pa smo da si pomagamo Very Happy

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.