prosimprosimprosim it's getting out of control :// !1 | 2 | >>• abcdef.
• Od: 4.3.2010
prosimprosimprosim it's getting out of control :// !
18.5.2011 15:51
hej ..
torej naj začnem na začetku .. že od malega sem mal bl okrogle postave .. pač bla sm .. pol sm tko recimo pred 4 leti ful shujšala in od takrat držim neko standardno težo .. sam problem je v tem da sem postala obsedena sama s sabo .. naprimer .. zdj se držim neke diete recimo 3 dni pol pa me prime nekaj in pojem vse kar vidim in pol sm žalostna pa grem telovadit dokler nism čist paf .. in pol spet ista fora .. včasih grem pa izbruham vse .. sovražim sebe pa svoje telo .. rada bi shujšala pa nimam neke discipline .. poleg tega me v zadnjem času skrbi zaprtje .. brala sm da zaprtje lohk povzroči tut to kar jst delam .. ( neka dieta pač ful ne ješ kej pa stradaš pol se pa ful naješ ) .. PROSIM POMAGITE MI ! nočm zbolet alpa kej tazga edin kar hočm je bit suha .. a res tko velik prosm ? :// • birdlover
Re: prosimprosimprosim it's getting out of control :// !
19.5.2011 16:54
hmmm...ja se vidi d maš zlo malo rjave maščobe...no probi se držat diete NIČ MESA, ker ta ponavadi ima vso maščobo...pa namesto sladkarij se najej solate al pa sadja al pa najbolše: LUBENICE, sladka je, pa ni maščobe v njej...vso srečo...kr to kar ti delaš res ni dobro, kaj bi rada da te infarkt al kaj? ...to veliko tvegaš da to delaš...probaj brez sladkarij pa mesa...čim več sadja pa zelenjave...to boš shujšala tako da bodo ti rekli da si presuha...torej: čim MANJ mesa in sladkarij...čim VEČ sadja ter zelenjave...vso srečo...pa tud če se ponovno tok naješ po treh dneh ne idi telovadit tok da skor umreš raje reči: je kaj je, samo od danes naprej se držim diete...pa ne govori vsdaki dan da boš začela ju3 ker tako nikoli neboš začela...vso srečo! • abcdef.
21.5.2011 9:47
birdlover pravi:hmmm...ja se vidi d maš zlo malo rjave maščobe...no probi se držat diete NIČ MESA, ker ta ponavadi ima vso maščobo...pa namesto sladkarij se najej solate al pa sadja al pa najbolše: LUBENICE, sladka je, pa ni maščobe v njej...vso srečo...kr to kar ti delaš res ni dobro, kaj bi rada da te infarkt al kaj? ...to veliko tvegaš da to delaš...probaj brez sladkarij pa mesa...čim več sadja pa zelenjave...to boš shujšala tako da bodo ti rekli da si presuha...torej: čim MANJ mesa in sladkarij...čim VEČ sadja ter zelenjave...vso srečo...pa tud če se ponovno tok naješ po treh dneh ne idi telovadit tok da skor umreš raje reči: je kaj je, samo od danes naprej se držim diete...pa ne govori vsdaki dan da boš začela ju3 ker tako nikoli neboš začela...vso srečo!
hvala ti <3 bom probala (: kaj pa ostalo mislim testenine pa tako ne .. ? to redi ful ;s • Rosieweasley
• Od: 14.2.2010
21.5.2011 19:42
veš js ti svetujem da se najprej skuliraš aveš uno da nisi čist nora pa da ne razmišlaš sam še o tem. tko da si uzem tko kak dan dva k boš nvem delal neki kr ti je ušeč in da se znebiš tega pritiska. pol tretji dan pa razmisl u izi kaj delaš narobe in kko bi samo začela zdravo živet. • birdlover
21.5.2011 22:17
Rosieweasley ima tud prav...saj ti bo uspelo...sam ne preveč o tem razmišlat...TESTENINE REDIJO? kdo še te ti je to naknadnil...redijo večinoma če jih vedno ješ z mesom al pa zlo mastne ali pa v makaronflejše...drgač pa SPLOH NE REDIJO! saj nisem rekel da nesmeš jest rastlinskih izdelkov...kar prvošči si (do neke meje...preveč pa tud ne...naenkrat je en krožnik testenin dovolj) pa testenine so drugač zlo nasitne zato se hitro nastiš pa tud če nene velik poješ...tak lahko hitro shujšaš...namest kakšne mastne pa hire hrane si skuhaj testenine (če jih maš rada) pa ne pozab RASTLINSKE IZDELKE SI KAR PRIVOŠČI (sam brez veliko maščobe)...želim ti največ sreče ki ti jo lahk (vse ti nemorem ker nekaj malega pa še rabim za zadne teste v šoli xD) • birdlover
21.5.2011 22:20
PA NE POZABI NE PREOBREMENJUJ SE: KER NOČEMO DA BI ČEZ KAKŠEN MESEC SE POJAVILA OSMRTNICA S TVOJIM IMENOM NA EETAQ-E! • soonck
• Od: 16.2.2010
21.5.2011 22:40
hja.. js mam tut neko čudno težavo.. torej pred kšnim letom sm se odločila da shujšam. nikol nism bla debela, enostavno me je motilo malenkost maščobe na bokih. začela sem hujšat.. usak dan sm laufala 20-30 min, ampak jedla sm normalno.. po parih mescih sm spremenila zajtrk, laufala veliko več, večerje pa sploh nism jedla. minili so mesci in zjutri pojem dva jabolka, kavo in šele ob štirih jem kosilo.. telovadim 1 uro res aktivno in zvečer pijem samo čaj. zavedam se, da jem premalo. zjutraj samo jabolko, potem kosilo in to je to. vem da bi morala jesti več, ampak imam občutek da bi se zredila.
res nevem kaj mi je... imam raven trebuh, napeto rit, ozek pas, vendar se zarad širših bokov počutim debelo. pa čeprav VEM da nism. kaj nej nardim? hvala vm • birdlover
22.5.2011 0:52
hmmm...toto mišlenje da si debela že postaja kronično :/ to pa ni dobro...probaj vsakič malo več pojest kot lahko (prisili se) pa telovadit nehi, privošči si malo lenobe • 591519
• Od: 24.3.2011
22.5.2011 14:18
hmm.. glede na to kaj sem prebrala bi ti priporočala, da najdeš neko pomoč oz. si jo poiščeš preden bo prepozno.. sama sem bla debela in so me v šoli zbadali, potem sem pa shujšala in padla izpod nadzora in zbolela, čeprav sem si pravla, da jaz ne morem zbolet ipd.. začela sem stradat.. tak odnos do hrane res ni vredu in to je bolezen, katero je težko premagat pa še uničuješ si svoje življenje, stalni pregledi v kliničnem centru te res spravijo ob živce in to ko ti nešče pravi kolko kg bi mogu met, doma ne moreš jest brez nadzora, ker te na vsakem koraku preverjajo kaj ješ, če sploh ješ in blablabla.. ko to končno premagaš in fizično ozdraviš misliš da je zaj vse OK, pa ni to tak, še vedno pride do krize, ko se sovražiš oz sovražiš svoje telo, in vse kar je na tebi, v bistvu ugotoviš, da še vedno nisi popolnoma zdrav.. v kriznih časih je najbolše, da probaš dalje jest normalno in čez par dni kriza poneha, samo predat se ne smeš..
če te tok moti tvoje telo in praviš, da včasih zbruhaš ven kaj poješ, gre že za znake bolezni, zaupaj se tistemu ki mu najbolj zaupaš (ali je to mama,sestra,kdor kol)in pusti, da ti ta oseba pomaga, čeprav si boš mislla pa kaj mi neke bluziš, brigi se za sebe, boš kasneje hvaležna.. dieta? bvz. raje se ukvarjaj s športom, npr. jaz treniram atletiko; jej zdravo (sadje, zelenjavo pa tudi meso, ker meso je tudi pomembno.. ne rabiš ga uživat čist vsak dan, čist opusti pa ga tudi ne..) nočem pridigat al pa karkol sam pomagat hočem, ker te na nek način razumem.. • abcdef.
22.5.2011 14:52
birdlover pravi:PA NE POZABI NE PREOBREMENJUJ SE: KER NOČEMO DA BI ČEZ KAKŠEN MESEC SE POJAVILA OSMRTNICA S TVOJIM IMENOM NA EETAQ-E!
cjoo x3 thanks for making me laugh ^^. hvala ti res (: bom probala se tvojga mišljenja držat čeprav ni lahko .. (: • abcdef.
22.5.2011 14:54
Rosieweasley pravi:veš js ti svetujem da se najprej skuliraš aveš uno da nisi čist nora pa da ne razmišlaš sam še o tem. tko da si uzem tko kak dan dva k boš nvem delal neki kr ti je ušeč in da se znebiš tega pritiska. pol tretji dan pa razmisl u izi kaj delaš narobe in kko bi samo začela zdravo živet.
hvala ti <3 sej zdj se trudim pač sadje pa bl tako jest .. upam da mi bo ratal .. nočm zbolet :// • abcdef.
22.5.2011 14:56
591519 pravi:hmm.. glede na to kaj sem prebrala bi ti priporočala, da najdeš neko pomoč oz. si jo poiščeš preden bo prepozno.. sama sem bla debela in so me v šoli zbadali, potem sem pa shujšala in padla izpod nadzora in zbolela, čeprav sem si pravla, da jaz ne morem zbolet ipd.. začela sem stradat.. tak odnos do hrane res ni vredu in to je bolezen, katero je težko premagat pa še uničuješ si svoje življenje, stalni pregledi v kliničnem centru te res spravijo ob živce in to ko ti nešče pravi kolko kg bi mogu met, doma ne moreš jest brez nadzora, ker te na vsakem koraku preverjajo kaj ješ, če sploh ješ in blablabla.. ko to končno premagaš in fizično ozdraviš misliš da je zaj vse OK, pa ni to tak, še vedno pride do krize, ko se sovražiš oz sovražiš svoje telo, in vse kar je na tebi, v bistvu ugotoviš, da še vedno nisi popolnoma zdrav.. v kriznih časih je najbolše, da probaš dalje jest normalno in čez par dni kriza poneha, samo predat se ne smeš..
najlepša hvala .. se vid da si res mela take probleme kr se najdem tle v tem besedilu .. sam js pa res ne morm zbolet tko da nč skrbet .. vseen pa hvala za nasvete, bom se trudla čimbol upoštevat če te tok moti tvoje telo in praviš, da včasih zbruhaš ven kaj poješ, gre že za znake bolezni, zaupaj se tistemu ki mu najbolj zaupaš (ali je to mama,sestra,kdor kol)in pusti, da ti ta oseba pomaga, čeprav si boš mislla pa kaj mi neke bluziš, brigi se za sebe, boš kasneje hvaležna.. dieta? bvz. raje se ukvarjaj s športom, npr. jaz treniram atletiko; jej zdravo (sadje, zelenjavo pa tudi meso, ker meso je tudi pomembno.. ne rabiš ga uživat čist vsak dan, čist opusti pa ga tudi ne..) nočem pridigat al pa karkol sam pomagat hočem, ker te na nek način razumem.. • abcdef.
22.5.2011 16:46
okej . officially out of control ! zdj je pa res prekoračlo vse meje :/ .. NE ZNAM JEST ! ne znam .. ne vem kko nej jem .. ne znam se normalno prehranjevat čist tko .. ne znam ! ne poznam občutka .. nevem kko je ko ustaneš zjutri pa poješ kosmiče, pa maš pol kosilo pa ješ špagete, pa čez dan poješ jabolko, pa zvečer jogurt alpa kos kruha alpa kej tazga .. pa bi rada spet čutla to !
včeri smo mel eno praznovanje in sm si res prvoščla in sm pojedla .. OGROMNO! in ko so vsi šli sm valda šla pred školko in prst v grlo ne .. ampak mi ni lih ratal .. nevem zakva ne .. :/ .. čist mal .. lih tok da mi je blo še bl slabo .. zjutri sm pa ustala pa mi je blo slabo če sm sploh na hrano pomislla .. in nism nč zajtrkovala pa nč kosila .. no in mal prej sm pojedla: tri jabolka, 3 tablce čokolade, 1 zajeten kos torte ( od praznovanja), mal čipsa, nevem kok kozarcou vode .. a je to normalno *?! :''( najraj bi jokala! nevem ka nej nardim .. ker ko začnem jest .. NE MORM NEHAT ! ..čeprav že sploh ne morm več jest .. slabo mi je .. sam moji možgani nočjo nehat :''( . strah me je d bi se zredila .. (kar se definitvno bom) NOČM SE ! ne znam si pomgat .. mamci pa očju nočm kej rečt .. svoji bff pa tut ne .. sam vam lohk povem .. :// ka nej nardim ? a nej grem h zdravniku al kva ? sam pomagite mi js tko ne morm več živet .. • birdlover
23.5.2011 14:49
joj...ne ni normalno...to je v tvojem primeru že kronični problem...se pravi da samo o tem kako se boš zredila razmišljaš...probi odmislit tole...pa če se že ne upaš zaupati staršem (saj te razumem) idi sama k zdravniku in mu povej vso resnico...ker če se boš zlagala lahko da ti predpiše napačno zdravilo in bodo težave še hujše...povej mu da je to že kronično...povej mu da se potem preobremenjuješ (preveč telovadiš) zaradi tega...vse mu povej...pol pa ti bo predpisal kakšne tablete za zmanjšanje apetita (ne boj se saj te ne bo poslal v pobolševalnico)...pol pa povej nam kaj je rekel obljubiš?...vso srečo!! želimo si da čim prej ozdraviš te bolezni...
• birdlover
23.5.2011 14:50
in če ne boš šla k zdravniku bo še slabše...težave se bodo še kar vrstile...zato naj te ne bo strah! hitro ozdravi!!
• 591519
• Od: 24.3.2011
23.5.2011 15:01
že to, da si priznala da je tvoj način do hrane napačen, je že to pogumno.. zaj še pa zberi pogum pa povej to mami al očetu (komu pač bol zaupaš) ker mi ti ne moremo prek spleta pomagat,lahko ti dajemo nasvete sam to je bol tak.. če pa ne želiš nobenmu povedat, pa je pol bolš, da se odpraviš k zdravniku.. (ampak če nisi polnoletna mislim, da bo tudi staršem sporoču,tak da je bolše če jim sama poveš(nwm kak je s tem), pa še lažje ti bo ko se boš zaupala nekomu..
jaz sem se zaupala mami, ker me je res že strah blo in potem sma šle skup k zdravniku.. 1x sem bla v bolnici, da sem bla na infuziji, pa da so mi kri pa to pregledali, pa pazli kak jem pač pa to.. pol se je stanje pobolšalo, ko pa sem prišla domov pa sem spet začela hujšat.. potem mi je osebni zdravnik dau napotnico za lj in za pedopsihologinjo v mb.. še zdaj hodim na vsake tolko časa v lj na preglede.. če pa zdravljenje pod domačim nadzorom ne deluje, pa te sprejmejo v klinični center, ki je prav za to namenjen.. tak, da je bolše in PRIPOROČAM ti, da ČIMPREJ UKREPAJ! • birdlover
23.5.2011 15:10
da posluše 591519...pametno razmišlaja...zaupaj se! pa pojd k zdravniku...nišče tukaj noče da bi bilo kaj prepozno!
• abcdef.
23.5.2011 20:07
birdlover pravi:joj...ne ni normalno...to je v tvojem primeru že kronični problem...se pravi da samo o tem kako se boš zredila razmišljaš...probi odmislit tole...pa če se že ne upaš zaupati staršem (saj te razumem) idi sama k zdravniku in mu povej vso resnico...ker če se boš zlagala lahko da ti predpiše napačno zdravilo in bodo težave še hujše...povej mu da je to že kronično...povej mu da se potem preobremenjuješ (preveč telovadiš) zaradi tega...vse mu povej...pol pa ti bo predpisal kakšne tablete za zmanjšanje apetita (ne boj se saj te ne bo poslal v pobolševalnico)...pol pa povej nam kaj je rekel obljubiš?...vso srečo!! želimo si da čim prej ozdraviš te bolezni...
hvala hvala hvala . potrudla se bom da bom vse uredila .. even if I'm scared :/ .. očitno sm res rabla nekoga da me postav na realna tla .. hvala usm . <3 obljubim ! in hvala še enkrat (: ! • abcdef.
23.5.2011 20:13
591519 pravi:že to, da si priznala da je tvoj način do hrane napačen, je že to pogumno.. zaj še pa zberi pogum pa povej to mami al očetu (komu pač bol zaupaš) ker mi ti ne moremo prek spleta pomagat,lahko ti dajemo nasvete sam to je bol tak.. če pa ne želiš nobenmu povedat, pa je pol bolš, da se odpraviš k zdravniku.. (ampak če nisi polnoletna mislim, da bo tudi staršem sporoču,tak da je bolše če jim sama poveš(nwm kak je s tem), pa še lažje ti bo ko se boš zaupala nekomu..
jaz sem se zaupala mami, ker me je res že strah blo in potem sma šle skup k zdravniku.. 1x sem bla v bolnici, da sem bla na infuziji, pa da so mi kri pa to pregledali, pa pazli kak jem pač pa to.. pol se je stanje pobolšalo, ko pa sem prišla domov pa sem spet začela hujšat.. potem mi je osebni zdravnik dau napotnico za lj in za pedopsihologinjo v mb.. še zdaj hodim na vsake tolko časa v lj na preglede.. če pa zdravljenje pod domačim nadzorom ne deluje, pa te sprejmejo v klinični center, ki je prav za to namenjen.. tak, da je bolše in PRIPOROČAM ti, da ČIMPREJ UKREPAJ! pač saj dokler si nisem DEJANSKO porinla prsta v grlo .. se nism zavedala .. pol pa sm ugotovila da neki ni vredu z mano .. sam ne znam si pomagat .. in mamci sm že enkrat povedla .. pač ko sm prvič bruhala .. kr me je blo strah pa grlo me je bolelo pa trebuh in cela sm se tresla ..(nevem zakaj, od šoka verjetno) .. pa je rekla da če kaj takega še kdaj zgodi me bo poslala h zdravniku .. pol pa ni več kej rekla js ji pa pol tut nism nič več .. pač mamci bom probala povedat .. alpa bom šla sama .. nevem .. sam rada bi bla spet normalna :// .. kljub vsemu hvala vam <3 pomagal ste več kot si lohk mislte .. (: • birdlover
23.5.2011 21:09
posluš če se že greš zaupat mami vedi da delaš zelo pogumno stvar! pojdita k zdravniku ta pa ti bo pomagal...vedi da delaš stvar ki je 68% najstnikov ne bi upalo! BRAVO!
And...don`t be scared...everything will be fine i promise! good luck with solving the problem! ZAUPAJ VASE; TO JE EDINI NAČIN DA TI BO USPELO! vso srečo še enakrat ti želimo vsi dobri na eetaq-u! • abcdef.
24.5.2011 20:18
birdlover pravi:posluš če se že greš zaupat mami vedi da delaš zelo pogumno stvar! pojdita k zdravniku ta pa ti bo pomagal...vedi da delaš stvar ki je 68% najstnikov ne bi upalo! BRAVO!
And...don`t be scared...everything will be fine i promise! good luck with solving the problem! ZAUPAJ VASE; TO JE EDINI NAČIN DA TI BO USPELO! vso srečo še enakrat ti želimo vsi dobri na eetaq-u! ZILIJONKRAT hvala ! (: • birdlover
24.5.2011 21:46
ni za kaj...radi pomagamo • abcdef.
5.6.2011 18:45
hej . upam da ne zgleda smešno alpa kej sam sm se kr navadla tle gor pisat stvari pa tko ... (: .. doug nism tle kej napisala .. zdj pa sm pršla do točke ko rabm izpoved . morm napisat par stvari ki jih pač drugač ne morm komu zaupat .. gre se pa valda zrn teže ne .. ka pa druzga .. gre za to da sm zdj začela vedn bol pogot bruhat pa skos se nažiram tut če nism lačna .. pa skos razmišlan o hrani .. nikol nism razumela reka : '' jej zato da živiš, ne živet zato da ješ '' .. no zdej ga .. kr u bistvu use kar maš u glavi je hrana . hrana . hrana . sam razmišlaš kdaj boš lahk jedu, pa kua boš lahk jedu pa kko .. pa pol kko boš bruhou pa use .. in sm brala eno zgodbo ene ženske k je mela bulimijo in je napisala da je komi čakala da je šou mož u službu, da se je lohk najedla in pol zbruhala .. isto je pr men .. komi čakam da sm lohk sama .. da se lohk najem pa pol zbruham .. bedno .. vem . sam ne morm pomagat . res ne ! ko se zbruham se itak cela tresem .. in sm panična in VEM da ne delam prav pa da je neki narobe .. in tist moment hočm it h zdravniku pa mu use povedat pa si porihtat lajf .. ko pa mine par urc .. pa pomislim da bi šla h zdravniku .. se mi zdi pa bedno zapravlat zdravnokov čas za neki tazga .. k itak nimam bulimije ampak sam neko obdobje ko neki ni vredu z mano .. nevem .. zmedena sm .. recimo pol pa se tko 5 dni ful neki pazm pa tko .. in pride vikend in grejo starši kam pa si rečem ... okej sam tole čokolado .. pa sam te bombone še . okj zdj pa res sam tole čokolado še .. in iz tega nastane nenadzorovano basanje s hrano .. in pol mam itak slabo vest pa jočem ..in pol grem valda burhat .. po bruhanju pa grem še laufat da mi ja nebi kaj ostalo not .. pol mam tut obdobja ko ne morm bruhat in sm panična k se najem pol pa ne morm bruhat .. :s nevem .. moj lajf je postau ena sama zmeda .. en sam začaran krog iz kerga ne najdem več poti .. dostkrat tko jočem ko sm sama .. pa se sramujem sama sebe . 1. svojga telesa in 2. kr delam to kar pač delam .. rada bi zavrtela čas nazaj v leta ko mi je blo edin pomembn da me bota ata pa mama pustla vn da se bom lohk igrala skrivalnce .. ://
ne rabte odgovarjat .. sam mogla sm se spovedat :// • birdlover
5.6.2011 21:11
joj • abcdef.
28.7.2011 23:35
hej (:
najprej še enkrat hvala vsem k ste bli tok prjazni pa mi odgovarjal pa pomagal pa tko .. HVALA <3 in zdej .. pač h zdravniku nism šla .. sam sm pa tut nehala bruhat pa paničarit pa tko .. pred kratkim sm začela normaln jest in se nism zredila ^^. ( waw al |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.