Srednje šole

onlygirl • Od: 9.3.2011 • Prispevkov: 65
Srednje šole 8.4.2011 14:01
Helov!
Pač js sm 8. razred in seveda že razmišljam o srednjih šolah.
Mene seveda zanima vlko stvari in upam da mi bo lahk kdo pomago...

Torej mene ful veseli geografija in tuji jeziki (predvsem angleščina!!!) kam se naj vpišem v primeru tega? turistična? gimnazija? a obstaja kakšna šola k je velik povdarek na jezikih (sem pa brala da za prevajalsko rabiš prej tri lete srednje šole + maturo?)

Zanima me tudi kozmetika&frizerstvo.
Kako se vam zdi glede frizerske šole? in kasneje še kozmetično za katero moraš pravtako baje met 3 leta srednje šole in maturo..nekaj kozmetične pa maš svda že tut v frizerski in zdravstveni..

In še zadnje...kam naj se vpišem če bi hotela postati arhitektka, torej risanje načrtov in vsega tega Very Happy nism prepričana ampak mislim da je za to GRADBENA šola??? to me najbolj zanima od vsega pa če bi kdo vedu Very Happy
torej zanima me vlk stvari,kot vidite,torej če bo znau kdo svetovat,predvsem glede zadnjega!?

hvaaaala Razz Very Happy
PorceLan • Od: 20.6.2009 • Prispevkov: 1866 • Kraj: Rehab
Re: Srednje šole 8.4.2011 14:14
hej. ;d kaka si pa po uspehu? Very Happy če točno veš kaj bi rada bla, in za to šolo ni srednje šole (ampak samo višja) se ti najbolj splača gimnazija ker maš od tam pol dobesedno vse poti odprte in lahko greš kamor hočeš. drugače pa ja, za jezike je fajn turistična, v gimnaziji pa maš tudi lahko več jezikov če se za to odločiš. če bi bla rada prevajalka in rabiš maturo da prideš na to šolo, se ti najbol splača gimnazija ker tam delaš splošno maturo, na turistični npr.pa samo poklicno (za splošno bi mogla še it delat peti predmet, al pa eno leto bek dat pa maturo naredit ;d )

jas sama mislim da se ti ne splača hodit na višjo kozmetično šolo (kozmetologija), ker je to ubistvo isto kot srednja kozmetična šola, samo da pač rečeš da maš višjo, ampak poklic je isti, isto delaš, edino v laboratoriju lahko kremice pa to skup mešaš (če te to zanima), lahko si dermatolog itd. če bi bla rada kozmetičarka, idi na kozmetično srednjo šolo, če bi bla rada še kaj več se pa morš odločit med gimnazijo kjer dobiš isto splošno maturo oz.kozmetično šolo, kjer moreš polek poklicne mature delat še 5.predmet.

ja to lahko greš na gradbeno gimnazijo npr.
Re: Srednje šole 8.4.2011 19:09
hvala! po uspehu sm bla skoz odlična,pravdobra, letos sm mal padla, tk da bom dobra,če pa se bom še naprej učila tk ko sm se zdj pred časom začela pa sm lahk tut pravdobra,v 9. se bom pa še svda trudla...Smile aja tko da je prav srednja kozmetična??? k js sm dobla info. da lahk v kozmetično greš po treh letih dokončane šole..
shee • Od: 10.7.2009 • Prispevkov: 64
Re: Srednje šole 8.4.2011 19:18
Haj!

Za jezike je res najbolš kšna turistična.. Smile

Če bi bla rada arhitektka loh greš prvo na srednjo gradbeno pa pol naprej.. Smile

Za kozmetičnega tehnika pa loh greš na srednjo zdraustveno šolo, smer kozmetični tehnik. Wink Ko pa to šolo končaš maš pa še vedno možnost it naprej. Smile

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.