Selitev : Da ali ne?

metuljcica2 • Od: 27.1.2009 • Prispevkov: 38
Selitev : Da ali ne? 21.9.2011 22:39
hey!

Zadnje časa veliko razmišljam in ugotovila sem, da si želim od doma. Želim se preselit, ne želim bit več doma, sploh zaradi šole ne. Že od začetka vem, da sem naredila napako, da sem se vpisala na to šolo, ker je po mojem ne zmorem, prevelik cilj sem si zadala. Pa tudi, če mi ne gre, vem da bom še poskušala in vem da sem vztrajna toliko, da mi jo lahko uspe naredit. Čeprav bo to morda po daljši poti. Ampak problem je v tem, da me starši ne razumejo in me krivijo za moje napake, čeprav se že sama počutim preveč krivo. Veliko je študentov, ki so samo navidezni študenti, ki so vpisani na eno šolo, pa sploh ne študirajo, jaz pa se trudim, pa mi ravno tako ne uspe. Ampak vsaj probavam, medtem ko eni ne. Ne vem kako njih razumejo njihovi starši, mene pa moji ne. Poleg tega pa poslušam vsak dan da morem to naredit, nujno. KO že sama vem, da bom mogla in se tega azvedam. Zraven tega, pa so tu še druge stvari, ki jih ne prenesem več, nenehni prepiri med njima, slaba volja, sploh se že dolgo počutim kot, da bi bila ujeta, brez svobode, privezana na šolo. Ker če ni tega, ni nič. Zdaj pa k problemu. Želim torej it, ni problem kam it, imam kam it. Ampak problem je v tem, kako kr odit, kako naj zberem pogum, da bi odšla? Bojim se, kaj bo ko bom odšla. Nočem, da bi hotela, da pridem nazaj. Ne predstavljam si, kako bi bilo, čeprav si po drugi strani zeloooooo želim. In ne vem kaj bi naredila? Bolj kot vse na svetu si želim odit, vendar se po drugi strani bojim Sad. Ker stvar le ni enostavna.
Svetujte.
Lp.
iceQueen • Od: 17.7.2010 • Prispevkov: 91
Re: Selitev : Da ali ne? 22.9.2011 7:27
Kako pa si predstavljaš, da boš odšla, a delaš/si finančno neodvisna od staršev? Ker šele to, pomeni odseliti se. Če se že spravljaš odselit, naredi, kot je treba, ne samo pobegniti k nekomu drugemu, ki te bo vzdrževal. Svoboda je ključ do sreče.
Jaz sem v enaki situaciji kot ti, čez 2 tedna se selim. Ampak vem, da je/bo to z mojim faksom prekleto težko, da bi še delala zraven, da bi zaslužila za študentsko življenje, ki sploh ni tako poceni. Odvisno, kje živiš, cca 400-500 evrov potrebuješ za cel mesec, to ni malo, sploh, če redno študiraš zraven (in ne nek hobi faks...filofaksi, fdv ipd.).
Nisi napisala, če boš letos redno študirala naprej? Moj predlog, če se res hočeš odseliti, si najdi službo, delaj popoldne/ob vikendih, vendar pazi, da faks ne bo trpel. Če ponavljaš, pa je to toliko "bolje", kajti imela boš več časa, da zaslužiš, da se postaviš na svoje noge.
Če bi res rada dokončala svoj faks, delaj na tem, da ga boš, odstrani vse dejavnike, ki te na poti do tvojega cilja, ovirajo. Če je to družina, ki te ne podpira, ti jemlje energijo, ki bi jo lahko porabila za nekaj bolj koristnega (učenje), potem se odseli. Težko se je osamosvojiti pri 20ih kot študent, ampak če hočeš, se da. In na koncu, če verjameš vase, boš ta faks tudi naredila, pa naj traja 2 leti več, kot pri drugih. To je nič proti celemu življenju. Pa....ne pusti drugim, da odločajo namesto tebe Smile
Jok3r • Od: 22.7.2009 • Prispevkov: 606
Re: Selitev : Da ali ne? 22.9.2011 15:42
metuljcica2 pravi:
hey!

Zadnje časa veliko razmišljam in ugotovila sem, da si želim od doma. Želim se preselit, ne želim bit več doma, sploh zaradi šole ne. Že od začetka vem, da sem naredila napako, da sem se vpisala na to šolo, ker je po mojem ne zmorem, prevelik cilj sem si zadala. Pa tudi, če mi ne gre, vem da bom še poskušala in vem da sem vztrajna toliko, da mi jo lahko uspe naredit. Čeprav bo to morda po daljši poti. Ampak problem je v tem, da me starši ne razumejo in me krivijo za moje napake, čeprav se že sama počutim preveč krivo. Veliko je študentov, ki so samo navidezni študenti, ki so vpisani na eno šolo, pa sploh ne študirajo, jaz pa se trudim, pa mi ravno tako ne uspe. Ampak vsaj probavam, medtem ko eni ne. Ne vem kako njih razumejo njihovi starši, mene pa moji ne. Poleg tega pa poslušam vsak dan da morem to naredit, nujno. KO že sama vem, da bom mogla in se tega azvedam. Zraven tega, pa so tu še druge stvari, ki jih ne prenesem več, nenehni prepiri med njima, slaba volja, sploh se že dolgo počutim kot, da bi bila ujeta, brez svobode, privezana na šolo. Ker če ni tega, ni nič. Zdaj pa k problemu. Želim torej it, ni problem kam it, imam kam it. Ampak problem je v tem, kako kr odit, kako naj zberem pogum, da bi odšla? Bojim se, kaj bo ko bom odšla. Nočem, da bi hotela, da pridem nazaj. Ne predstavljam si, kako bi bilo, čeprav si po drugi strani zeloooooo želim. In ne vem kaj bi naredila? Bolj kot vse na svetu si želim odit, vendar se po drugi strani bojim Sad. Ker stvar le ni enostavna.
Svetujte.
Lp.

kok si stara?

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.