španščina / nemščina ?

kukuc • Od: 27.9.2010 • Prispevkov: 54
španščina / nemščina ? 13.3.2011 21:25
do ju3 se morem odločit, kateri drugi jezik bi mela v srednji. kot se že vidi zbiram med španščino in nemščino. španščina mi je bol ušeč, ampak mogoče bi mi nemščina mal bol prav pršla, čeprau me ne vleče tok k njej.
tak da bi prosla za kak nasvet. hvala (;
Miimi75 • Od: 8.3.2011 • Prispevkov: 12
Re: španščina / nemščina ? 13.3.2011 21:44
res sm komaj v 7. sam mislim da je bolš če maš španščino ker mamo mi 2 obvezna jezika že zdei pa sta si angleščina pa nemščina fuuul podobni pa zlo lahko kaj pomešaš... se mi je tud že zgodlo da sm pri nemškem testu angleško kaj pisala Very Happy pa vsi pravjo da je bolš če nimaš dveh podobnih jezikov - tak da če maš anglešino pruga pol priporočam španščino Smile
nancy • Od: 27.4.2010 • Prispevkov: 87
Re: španščina / nemščina ? 14.3.2011 8:13
hm...nemščina je sicr ''bl priporočena'' drugač pa lej...js ti priporočam da se odločš za tistga k se teb zdi bol kul ... ker boš mela drugačen in boljši pristop do njega, lažji se boš učila, več si boš zapomnla kt pa da se učiš nekej kar ti ne bo kul pol ((:
scartissuee • Od: 4.2.2011 • Prispevkov: 101
Re: španščina / nemščina ? 14.3.2011 16:25
js mam isti problem pa mam u šol za izbirn predmet že 3. let nemščino pa mi je res grozn jezik nevem zakaj sm šla še tale let Very Happy sam baje da ti gre ful dobr če maš že od prej znanje zto bi šla na nemo sam k se mi zdi res grd jezik pa brezvezn tko da bi šla rajš na španščino. sploh se nemorm odločt
Peinchy • Od: 5.3.2011 • Prispevkov: 111
Re: španščina / nemščina ? 14.3.2011 16:59
No ja, jaz bi izbrala španščino že zato ker te veseli in je brez veze da se mučiš z nečim kar ti bo grenilo življenej. Smile Pa tudi španščino govori veliko več sveta kot nemščino, ponekod pa je celo kot drugi uraden jezik. Jaz jo bom vrjetno izbrala že zato ker jo moraš znat da si lahko prostovoljec pri Amnesty international Very Happy Drgač pa se odloči sama!
ursiii95 • Od: 15.5.2010 • Prispevkov: 165
Re: španščina / nemščina ? 14.3.2011 17:04
zber tist kar teb najbl leži... jzt nism mela pomislekov glede jezika, in sm zbrala nemščino, ker mi bol leži, u osnovki sm se jo sam 1 let učila, ampak mam zdej same štirke, ker ko sm bla mala sm gledala same nemške risanke Very Happy in ko si mali se najhitrej naučiš jezikov... tok mi je blo tut pr angleščini...
če maš občutek za jezike nea čizt nič mešaš med sabo, vsaj jzt ne, in sploh si ta dva jezika nista neki ul podobna... tko da, kaj ti bol leži in kaj te bol veseli, to naj bo Wink
Larissa1997 • Od: 12.3.2011 • Prispevkov: 3
Re: španščina / nemščina ? 14.3.2011 19:51
Nwm, sam js mam nemščino in mi je fuuull butast... (skor spim zraven..!!)
Tk da bi na tvojem mestu rajš zbrala španščinoo...
Wink
anchy21 • Od: 6.10.2010 • Prispevkov: 15
Re: španščina / nemščina ? 14.3.2011 20:09
js sm osmi razred, pa mam kot izbirnega nemščino... sicr je res ful dougcajt pa use, sam če bi si mogla zdej zbirat za na sš, bi definitivno nem. zbrala, kr se mi ne bi dal usega pr španščini na novo učit. če neki začneš, pač dokončaš, nevem...
zdej u tvojem primeru. zber tist, kar te veseli. če si mela u oš. nem. nadaljuj s tem, najbol logčino bi blo, če pa znaš kej špansko, pa dej špansk. nevem:D

pa povej, ka si zbrala, hehe
mata • Od: 7.11.2010 • Prispevkov: 188
Re: španščina / nemščina ? 15.3.2011 20:46
jst sm zbrala španščino pa dej še ti.men je ful bujš španščina

povej pol kej si zbrala
January • Od: 11.2.2011 • Prispevkov: 70
Re: španščina / nemščina ? 15.3.2011 21:09
jst sm si zbrala nemščino za na gimnazijo, na unem vpisnem listu.
pr španščini je problem, ker ni nevem kako ful uporabna in po eni strani je potem škoda učenja in vsega. najbl uporabni jeziki so angleščina, nemščina in francoščina(ta jezik je pa res čudn).
nemščina ni toook ful težka, je podobna angleščini, je pa tudi dosti uporabna.

konec koncev je pa tvoja odločitev. če ti jeziki ležijo je bolš nemšično, če ti ne je bolje španščina, pa upoštevi še vesno dejstvo, da se boš mogla ta jezik učit 4 leta. Very Happy

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.