SAMOMOR1 | 2 | 3 | >>• twilight
• Od: 11.10.2008
SAMOMOR
22.11.2008 23:27
odločila sem se da odprem novo temo. se mi zdi da je to tabu v današnjem času, zato upam da bo tako lažje najstnikom spregovorit o težavah.
dane se mi je zgudilo nekaj, kar me je sprvailo k razmišljanju o življenu in smrti. samomor... že nekaj časa imam več problemov, niso to pravi problemi le js iz njih delam nekja velikega. in danes mij eblio vsag dovolj. nisem vedla kja naredit. hotela sem končat z mojimi težavam. odprla sem omaro kjer mamo alkohol, vednar meni to ne pomaga, js vidim užitek v temo. zato sm spila usake pijače po malo. nič mi ni bilo. nato sem u kuhinji odprla predal z zdravili. saj veste prevlik odmirek uspaval. nisem vedla kej naj najdem taprave tablete. kakšen problem. potme se vidla nož. rezanje, tega me je bilo vedno strah. apak mogla sem neki naredit. v roke sem primla dolg tanek nož in si ga prislonla na roko. ko se je hlednost dotaknila moje roke sem se zavedla kaj delma in zato sem ga hitro pospravla na mesto. stekla sm v kopalnico in se zjokala na tleh. jokala sem približno pol ure. še nikoli nisem tolko jokala. nato sem šele doumela na kaj sem pomislila. SAMOMOR. koliko mladih na dan pomisli da bi naredilo samomor. prou streslo me je. mene ni strah smrti, vedar je to le nekja novega, začetek nečesa drugega, kar š ene poznamo. vendra mi je življenje tudi neizzmerno vše. js živim d ajem, da ljubim, da nasmejem ljudi, da sabavam in pripovedujem zgodbice mlčkom, da objama osebo ki objem potrebuje. js sem na tem svetu da delam dobro ljudem. malo sem zašl aiz teme. vendar vseeno. šele sedaj se zavedma kakoje , ko nekdo pomisli na samomor, brez da bi se sploh zavedau koliko ljudi pusti az sabo. še koliko časa bi lahko živel in koliko trnutkov bi lahko zamudil, s tem d apride na drugi svet. nevem, zakaj je to tako, a vem d ato obstaja. sedaj pa vi povejte svoje izkušnje s tem! LP. Twilight • poisongirl
• Od: 11.10.2008
Re: SAMOMOR
22.11.2008 23:46
Smrt je neki kar pač pride. zgodi se vsakmu. Noben ni izjema. Vsak človek ma sicer svojo predstavo ka se dogaja pol. To je tut odvisn od vere pa to. Kar je je eno... na ta svet ne boš pršu nikol več. Zato naj vsak pred samomorom pomisli, zakj hoče živet, ne pa zakaj hoče umret. Kr poti nazaj ni. Vsak človek ma vsaj eno svetlo točko v živlenju. Morš met upanje, vsaj mal upanja pa mogoče najdeš smisel živlenja ravno v tisti točki. Tut men ne gre vedno čist tak ko bi mogl it. Pa sm tut že vzela kdaj kako tableto d nism razmišlala. Nikol pa nism razmišlala o samomoru, kr mam voljo do živlenja. Ampak včasih jo zgubim. To se dogaja z najstniki, ki pol zarad neumnosti kot npr. d majo nesrečo v ljubezni nardijo kr samomor. Ziher je ena stvar v živlenju k jo delaš dobr. Osredotočte se na svetlo plat živlenja, pa bote živel velik bolše.
• vanci
• Od: 19.10.2008
23.11.2008 20:19
ja pač jaz sn tuji bla en čas ful zagrenjena pa sem tudi na to pomislila .. ampak potem se je v našem kraju en mlad fant sam ubil * samomor .. in spremenila sem svoje mnenje .. videla sem in še sedaj kako ga vsi pogrešajo pa je več kot 1 leto mimo ampak je še vedno enako .. nikoli ga več nebo nazaj pa nikoli nebo več enako kot je bilo . poznam ljudi ki so ga poznam .. še vedno jočejo.. nato sem se zamislila in prišla do tega da je VSAK človek POSEBEN & EDINSTVEN ne glede na to iz kakšne družbe prihaja ali je temn ali svetl * .. res sn hvaležna za vsak dan življenja **
• reider
• Od: 30.11.2008
• Kraj: lenart v slo goricah
o samomorih
30.11.2008 20:32
svaka čast autorci tega bloga.tvight ali kako že.ko sem bral zgodbo,sem vnjej prepoznal svojo.bil sem na isti točki.kaj vem kaj bi bilo če me mama ne bi tako poznala da je razbrala tegobo na mojem obrazu,in z zdravstveno pomočjo sem kje sem.slišal sem da ovce umirajo tiho.torej ne blejajo ko so napadene in je smrt neispodbitna.takšen sem bil sam.na pamet mi ni prišlo da bi se komu zaupal kaj me tare.to pa je napaka.gotovo je gdo ki mu zaupaš in se mu zaupaj.če ti ne bo mogel pomagat on,ti bo koga svetoval.stvaj za katero misliš da je nerešljiva se potem razpoči kot milni mehurček.!
presune me ob misli na zgodbico,ki se je zgodila,ko sta dve punci obupali in družno držeče se za roke stopile na železniško progo. in vrjetno zaradi nevredne stvari(morda fant,uspeh v šoli)z naše strani gledano,za njiju pa je bil to dovolj dober razlog da sta nas zapustili-zavedno. zato pa ne skrivajte bolečine v sebi,zaupajte se komu,pomagali vam bodo ziher!!!lp _________________ ne sodite ljudi na prvi pogled! • miss
• Od: 8.12.2008
8.12.2008 5:24
v življenju nisem nikoli pomislila na samomor, ker je to dejanje tako sebično.seveda sem bila na tleh, počutila se grozno, use mi šlo narobe..ampk nč ni izogovr za umor samega sebe.v življenju sem prepričana da ima usak težave, ker nihče ne živi bleščečega življneja.popolnosti ni, čerpav jo povosod iščemo.zakaj se ne naučimo tega, da se sprijaznimo z določenimi nevšečnostmi, a ni življenje o tem, da se sproti učimo reševati probleme? use se da rešiti, smrt je pa tista, res dokončna.pomisliste samo na osebe, in dogotke, ki jih ote pustili za sabo, pa tut ko mislš da te noben ne mara..to ni res.na prvem mestu imaš starše, da se jim zaupaš, ko si na robu.če so pa oni razlog tvojega trplenja, maš pa tu druge, med drugim tudi psihiatra, nevem kogarkoli.
lansko leto, se je ubil moj prijatelj.obesil se je.tega občutka, da nekoga zbubiš, ne privoščim nikomur, ker te praznine ne zapolni nič več.preboliš nikol, pozabiš pa res težko.dobro razmilite o samomorih, in pomislite, kaj se nebi počutili bolš, ko razrešite nek problem??ta občutek zadovoljstva in uspeha?razmišalte pozitivno, nikar pa ne stroite tega, kar je meni naredil prijatelj, ki ga ni več, in ni šans da ga še kdaj objamem, mu rečm lepo besedo.razmislite o svojih dejanjih in če že ne drugim, prizanesite sebi. • reider
• Od: 30.11.2008
• Kraj: lenart v slo goricah
odgovor osebi miss
8.12.2008 16:30
veš kaj sem pa jas nekje prebral-pa mogoče ne spada ravno več v to rubriko,samo odgovoril ti bi rad miss-da ljudje ki se jočejo za umrlim,da so oni sebični.in sem bral dalje,saj meje zanimalo zakaj.baje da človek ki je mrtev uživa mir in pokoj in nihče mu zlega nemore storiti.nima tegob ,skrbi,skratka ničesar.torej se žalujoči jočejo zaradi sebe,ker je njim hudo.oni bodo pogrešali ali njegovo bližino,njegovo pomoč,nasvete. in ne zato ker se jim umrli smili,da bo na onstranstvu trpel.
hm nevem če sem to lepo razumlivo razložil.no vsak naj si razlaga po svoje.nekaj pa je tunot tut resnice. torej komu je naredo tisti samomorilec hudega.sebi ali bližnjim ki ga imajo radi. vsekakor ne odobravam samomora.res je kot pravi zgoraj miss!!če že sebe nimate radi,mejte radi vsaj svoje najdražje.ne delajte jim tega in poiščite pomoč. na oltarju neke cerkve sem prebral-iščite in našli boste!! tega stavka nebom nikoli pozabil.čao vsem _________________ ne sodite ljudi na prvi pogled! • Funky
• Od: 11.12.2008
11.12.2008 4:09
Js mislm da je že vsak kdaj v življenju pomislu na samomor.Drugač si odprla ful težko temo k pr teh stvareh ne smemo nobenga obsojat ker se nikol ne ve kaj **** ozadje itd. Sam najbolj pomembno je da se vprašaš kaj te vrže tok iz tira. K recmo če si nisi upala tega in onega nardit ko si pač kao delala samomor to pač pomen da tega ne mislš resno ampak upaš na boljše pa to.lej lajf ni lahk.sam če bi pa bil bi bil pa beden.Za samomor ne rabš poguma rabš strah za živet ga pa rbš.ker nikol neweš kaj bo jutri.js ti tko prijatelsko svetujem no kermukol da če gre kdo to delat nej se vpraša če je stanje res tok hudo.k je za vsako stvar obstaja rešitev zdej a je lahka al težka je že druga star sa obstaja pa.recmo da ti pomen mal svojga primera:js mam ful težko bolezen že ene par let in sicer sm emla tumor.ne morm hodt tko k je treba, bolečine so vsak dan itd so to zlo težke stvari k se nekrat zdravja tiče.sam a veš kaj te pokonc drži?tisti k te mao radi p stvari kte veselijo.tko da vsem srečno • maca
• Od: 17.12.2008
• Kraj: koper
17.12.2008 18:36
twilight pravi:odločila sem se da odprem novo temo. se mi zdi da je to tabu v današnjem času, zato upam da bo tako lažje najstnikom spregovorit o težavah.
Lej kako je res je da ful folka pomisli na to ma misliti ali narediti je druga stvar.mormo bit veseli da so skoraj vsi ljudje takšni da dosti lajajo in malo grizejo,,,,,,,jaz sem že naredila poskus samomora ampak so me rešili ob pravem trenutku(rezanje žil).......aja že nekaj ponavadi kao samomor ni storjen zaradi tako hudega življenja ampak zgolj za klic po pozornosti.....ewo primer vsi vemo kje se nahajajo žile zakaj potem nekateri režejo samo okoli arterij?.....Za pozornost!...........
dane se mi je zgudilo nekaj, kar me je sprvailo k razmišljanju o življenu in smrti. samomor... že nekaj časa imam več problemov, niso to pravi problemi le js iz njih delam nekja velikega. in danes mij eblio vsag dovolj. nisem vedla kja naredit. hotela sem končat z mojimi težavam. odprla sem omaro kjer mamo alkohol, vednar meni to ne pomaga, js vidim užitek v temo. zato sm spila usake pijače po malo. nič mi ni bilo. nato sem u kuhinji odprla predal z zdravili. saj veste prevlik odmirek uspaval. nisem vedla kej naj najdem taprave tablete. kakšen problem. potme se vidla nož. rezanje, tega me je bilo vedno strah. apak mogla sem neki naredit. v roke sem primla dolg tanek nož in si ga prislonla na roko. ko se je hlednost dotaknila moje roke sem se zavedla kaj delma in zato sem ga hitro pospravla na mesto. stekla sm v kopalnico in se zjokala na tleh. jokala sem približno pol ure. še nikoli nisem tolko jokala. nato sem šele doumela na kaj sem pomislila. SAMOMOR. koliko mladih na dan pomisli da bi naredilo samomor. prou streslo me je. mene ni strah smrti, vedar je to le nekja novega, začetek nečesa drugega, kar š ene poznamo. vendra mi je življenje tudi neizzmerno vše. js živim d ajem, da ljubim, da nasmejem ljudi, da sabavam in pripovedujem zgodbice mlčkom, da objama osebo ki objem potrebuje. js sem na tem svetu da delam dobro ljudem. malo sem zašl aiz teme. vendar vseeno. šele sedaj se zavedma kakoje , ko nekdo pomisli na samomor, brez da bi se sploh zavedau koliko ljudi pusti az sabo. še koliko časa bi lahko živel in koliko trnutkov bi lahko zamudil, s tem d apride na drugi svet. nevem, zakaj je to tako, a vem d ato obstaja. sedaj pa vi povejte svoje izkušnje s tem! LP. Twilight • miss
• Od: 8.12.2008
odgovor osebi reider
26.12.2008 4:41
sej po eni strani imaš prov, da smo mi sebični in tako dalje.ampak nevem, če se bolj osredotočim na to kaj sem mislila z besedo sebičen.recimo staršim ki so te spravili na svetm te upisali v šolo, bili na vseh tvojih nastopihm tekmah ipd,tisti ki se spremljajo na tvoji poti življenja in vse..uložijo vate ves svoj trud čas use..stojijo ti ob strani, se zaradi tebe tut sprejo, se pobotajo, narediš njihov lajf lepšim.veseli so da te imajo, si jim v ponos.seveda se skregaš, amapk oni so zmearj tu da te imajo rai čeprav si njihova najlubljša hčer ali sin, ali pa si metalka in emo, gej ali transeksualka.ni važno.zmeraj te sprejmejo, tudi ko nisliš da te sovaržijo..nikoli se ti ne odpovejo, ma da učasih kaj tudi rečejo, kar nebi smeli.komaj čakajo na dan ko se bomo njihovi otroci poročili, da bi videli svoje vnuke, tudi če so posvojeni.nevem zmeraj so tiste utvare ki si jih naši starđi zamislijo.in kaj, ko stopiš v pubareteto in te vsi začenjo zafrkavati ker so pač rasisitični ali pač ne strpni, zaradi tega popustiš v šoli ni videti konca tvojim problemom, se odločiš za samomor.končađ vse sanje svojih staršem, te iluzije, ves trud je sedaj mrtev.zaradi tega se mi zdi sebično.pa ne me narobe razumeti, ne mislm zdaj da je bil njihov trud zaman, pa da se gre sam okol tega.še zdaleč ne..js pač preposto ne vidim dovolj dobrega razloga za samomor.kokr opažam, je zdej tok teh 16letnikov mrtvih, se ubijejo ali pa so ubiti.js sm 17 let stara in ne razumem. kaj se dogaja.js imam kup probleov ki jih poskušam rešiti sporti.vem, fuul je težko res, ampak se nekako trudim.ne vidim razlogga da se vržem pod vlak ali kaj podobnega,sej mam še celo življenje pred sabo.tisti pravi problemi šele pridejo.sicer pa reider* dobro razmišljaš amapk pomisli da oseba, ki se ubije, misli na tisti večni mir in tisti svet brez skrbi.kaj bi bilo da živi naprej.kako močenjšo bi jo to naredilo in kako bi se počutila ko bi ddoesgla tisti vrhunec v svojemu življenju.in če bi res bi tisti svet takoo leep, tistii raj brez skrbi, potem mislm a bi bili mtvi usi, ker bi usi radi ''živeli'' brez skrbi ipd.mislm, a ni tko.
• XcrazyyX
• Od: 4.10.2008
Re: odgovor osebi reider
26.12.2008 22:50
miss pravi:sej po eni strani imaš prov, da smo mi sebični in tako dalje.ampak nevem, če se bolj osredotočim na to kaj sem mislila z besedo sebičen.recimo staršim ki so te spravili na svetm te upisali v šolo, bili na vseh tvojih nastopihm tekmah ipd,tisti ki se spremljajo na tvoji poti življenja in vse..uložijo vate ves svoj trud čas use..stojijo ti ob strani, se zaradi tebe tut sprejo, se pobotajo, narediš njihov lajf lepšim.veseli so da te imajo, si jim v ponos.seveda se skregaš, amapk oni so zmearj tu da te imajo rai čeprav si njihova najlubljša hčer ali sin, ali pa si metalka in emo, gej ali transeksualka.ni važno.zmeraj te sprejmejo, tudi ko nisliš da te sovaržijo..nikoli se ti ne odpovejo, ma da učasih kaj tudi rečejo, kar nebi smeli.komaj čakajo na dan ko se bomo njihovi otroci poročili, da bi videli svoje vnuke, tudi če so posvojeni.nevem zmeraj so tiste utvare ki si jih naši starđi zamislijo.in kaj, ko stopiš v pubareteto in te vsi začenjo zafrkavati ker so pač rasisitični ali pač ne strpni, zaradi tega popustiš v šoli ni videti konca tvojim problemom, se odločiš za samomor.končađ vse sanje svojih staršem, te iluzije, ves trud je sedaj mrtev.zaradi tega se mi zdi sebično.pa ne me narobe razumeti, ne mislm zdaj da je bil njihov trud zaman, pa da se gre sam okol tega.še zdaleč ne..js pač preposto ne vidim dovolj dobrega razloga za samomor.kokr opažam, je zdej tok teh 16letnikov mrtvih, se ubijejo ali pa so ubiti.js sm 17 let stara in ne razumem. kaj se dogaja.js imam kup probleov ki jih poskušam rešiti sporti.vem, fuul je težko res, ampak se nekako trudim.ne vidim razlogga da se vržem pod vlak ali kaj podobnega,sej mam še celo življenje pred sabo.tisti pravi problemi šele pridejo.sicer pa reider* dobro razmišljaš amapk pomisli da oseba, ki se ubije, misli na tisti večni mir in tisti svet brez skrbi.kaj bi bilo da živi naprej.kako močenjšo bi jo to naredilo in kako bi se počutila ko bi ddoesgla tisti vrhunec v svojemu življenju.in če bi res bi tisti svet takoo leep, tistii raj brez skrbi, potem mislm a bi bili mtvi usi, ker bi usi radi ''živeli'' brez skrbi ipd.mislm, a ni tko.
kko si lepo napisala.... maš prou ja... samo pač eni ne zdržijo tega pritiska. in si želijo da bi bli tko močni kt ti in ne morjo. in pol je tko. _________________ It's sad, but sometimes moving on with the rest of your life, Starts with goodbye. <3 • Daisy
• Od: 8.2.2009
8.2.2009 12:06
ja večina se jih reže zato, da bi pridobili pozornost.. sam nekateri pa res majo probleme :/ in si nedajo dopovedat da nož ni rešitev..
• Pix
• Od: 14.1.2009
8.2.2009 21:09
Zdi se mi da samomor res ni tabu tema, sploh ne med mladimi. Če greš vn, se ozreš po ljudeh, opazš emote, prevladuje črna barva,. prevladujejo resni obrazi.
Redko kdo se še iskreno smeji, redko kdo nosi žive barve in redko kdo hod z nasmehom po mestu. Iz useh teh dogodkov, sigurno lahko sklepamo da ni vse idealno in da so vzroki za te žalostne obraze.& če pomislmo, da se na leto ubije precej ljudi, se mi res zdi da samomor ni tuja tema. Strinjam se, da je rezanje in misel o samomoru učasih modna muha in da mnogo ljudi ne jemljemo resno ko rečejo "ubil/a se bom", seveda nas zaskrbi kaj če misli resno..vendar pa imamo v podzavesti, da nam je to rekla že dostikrat in nam daje to upanje da znova išče pozornost. Vendar pa.. lahko točno določimo kdaj se začne dan in konca noč? nemoremo. In ne moremo določiti, kdaj se nekdo zafrkava z mislijo o samomoru in kdaj misli resno. Moje življenje ni idealno, ni lepo,...ampak tudi ni grdo, ni brezvezno in našla sm svoj smisel življenja. V preteklosti, sem velikokrat pomisla na samomor, na želetko ki me je privlačila na tablete ter opitost do kome. Družla sm se s prjatli in edina tema k smo jo še mel je bla, da smo en druzga tolažl.-žalostno! Če samo pomislm, kolk časa sm zapravla s tem da sm se smila sama seb in drugim me popade groza. Ampak hočm povedat, da sm bla obupana in resnično sm bla naveličana življena. Bit sama, bit brez prave družbe, bit brez veselja,.. bit brez vsekakršnih sanj in želj, ker sm imela v podzavesti da mi ne bo nič uspelo. JA RAZUMEM LJUDI KI ŽELIJO NARDIT SAMOMOR, RAZUMEM JIH IN VEM KAKO JIM JE!. Ampak potem je kar naenkrat prišla luč, prišla je najbolša prijateljica ki sem si jo lahko predstavljala. Pokazala mi je novo življenje,dala mi je smisu in zaradni nje sm imela moč se boriti s problemi. Nato so prišli tudi drugi ljudje, ki so mi pomagali čez vse. &če nebi bilo NJE vrjetno nebi imela možnosti pisati tega spisa^^ Razumem ljudi, ki mislijo na samomor in jih razumem. Zares jih. Vendar jih družba ne sprejema, ker nekateri si nikakor ne morejo predstavljati kako je biti sam in mislijo da iščejo pozornost. Mnogo je tistih, ki resnično iščejo pozornost, še več je tistih, ki mislijo resno [i] • DeViLgIrL
• Od: 27.10.2008
9.2.2009 14:46
Se čist strinjam s tabo pix...
sam nei mi ni glih jasno..kaj si hotla rečt s tem: " Če greš vn, se ozreš po ljudeh, opazš emote, prevladuje črna barva,. prevladujejo resni obrazi. Redko kdo se še iskreno smeji, redko kdo nosi žive barve in redko kdo hod z nasmehom po mestu. " jst se že velik let skos oblačm v črno pa sm še vedn čist hiperaktivna pa nasmejana ap to...pa mam velik tut takih frendou k se oblačjo v črnino,..pa zto še nimajo takih samomorilskih nagnjen pa to...tko da folk se ne oblači v tmne barve sam zto kr žaluje/je slabe volje/ itd. ... men osebno je ta stil ful ušeč in zto se tok oblačm, sploh pa še k temu prispeva glasba...če ti pač niso ušeč žive barve še ne pomen da si čist zamorjen k si v temnem nvem...mogoč sm te narobe razumela...sam pač to sm mogla povedat • Pix
• Od: 14.1.2009
9.2.2009 15:35
" Če greš vn, se ozreš po ljudeh, opazš emote, prevladuje črna barva,. prevladujejo resni obrazi.
Redko kdo se še iskreno smeji, redko kdo nosi žive barve in redko kdo hod z nasmehom po mestu" pač če si dobre volje pa maš nasmeh se ta črna barva nekaka "zgubi" če pa gledaš u tla pa to pa itak da zgledaš tak zagrenjen. In jst mam ful rada črno barvo in sm dostkrat v njej... pa to še ne pomen da mi bedira. mišlen je blo metaforično mal. kaperaš ( • Daisy
• Od: 8.2.2009
9.2.2009 17:30
Pix pravi:" Če greš vn, se ozreš po ljudeh, opazš emote, prevladuje črna barva,. prevladujejo resni obrazi.
Redko kdo se še iskreno smeji, redko kdo nosi žive barve in redko kdo hod z nasmehom po mestu" pač če si dobre volje pa maš nasmeh se ta črna barva nekaka "zgubi" če pa gledaš u tla pa to pa itak da zgledaš tak zagrenjen. In jst mam ful rada črno barvo in sm dostkrat v njej... pa to še ne pomen da mi bedira. mišlen je blo metaforično mal. kaperaš ( ej svaka ti čast, tisto zgoraj si ful dobro napisala. No js sm tud mela podobne težave in razumem ljudi ki so tak pesimističi. Ampak to je samo ena doba v puberteti oz. odraščanju, ki jo moramo skozi dati vsi. Sedaj je to že malce pretiravanje, da vsak drug človek v črno oblečen (ne rečem, da jaz nisem nikoli), se reže, kadi itd. Mislim da tudi v kajenju ni nekega smisla. Sama sem kadila v tem obdobju, ko sem bila osamljena, ampak zdaj sem ugotovila da si samo uničim zdravje. Drugače je pa črna barva tudi elegantna barva, in če si oblečen v črno še ne pomeni, da si emo. Vsaj po mojih pojmih. Vsekakor pa pokažeš več življenja v sebi z zeleno, vijolično (ki sta zdaj posebno v modi), tudi rumeno, oranžno itd., z nasmehom na obrazu, pa tudi na vsako stvar boš gledal/a čim bolj optimistično, težav pri učenju bom čim manj ... • DeViLgIrL
• Od: 27.10.2008
15.2.2009 15:05
Pix pravi:" Če greš vn, se ozreš po ljudeh, opazš emote, prevladuje črna barva,. prevladujejo resni obrazi.
Redko kdo se še iskreno smeji, redko kdo nosi žive barve in redko kdo hod z nasmehom po mestu" pač če si dobre volje pa maš nasmeh se ta črna barva nekaka "zgubi" če pa gledaš u tla pa to pa itak da zgledaš tak zagrenjen. In jst mam ful rada črno barvo in sm dostkrat v njej... pa to še ne pomen da mi bedira. mišlen je blo metaforično mal. kaperaš ( no ja ok sej ni pene :Psam pač razumela sm prej tko • Juliet013
• Od: 3.2.2009
15.2.2009 21:20
Usak od vs ma po svoje prou. Ampk glede na to kok samomori se dogajajo se o tem še vedno zlo mal pogovarjamo. Pa ne prfoxi pa starši z nami, ampk mi med sabo.
Si predstavlaš da nekoga ubiješ? Grozn, nepredstauliu. Ne vrjamm da bi gdo od ns biu tega zmožn. Sam, kaj pa, če ubiješ sebe? Je to bl sprejemliu? Zakaj eni nikol ne bi mogli koga druzga ubit, sebe pa z lahkoto? Živlenje je živlenje, ne glede na to od koga je. In tvoje lastno žiulenje bi mogl bit najpomembnejše od ush. Usak gdaj pomisli na samomor, ampk res je grozn, k pomislš, kko bi se počutu če bi en tvoj prjatu to naredu. Jz bi se pomojem skos sprašvala ''ZAKAJ?'', kaj mu je blo tok hudo, a sm jz kej nardila narobe, a sm ga premal podpirala?? Učasih je res tko, da se sploh ne zavedaš, k postavš tisto piko na i. Loh sam preslišš uprašanje in se obrneš stran, brez da bi se zavedou da se ta oseba slabo počuti zart tega, pa je že prepozn. Premal poslušamo sami sebe in drug druzga in premal se pogovarjamo o stvareh k so res pomembne. Najbl je grozn k slišš: ''Fak, danz me pa ni pogledou pa pozdravu! Kr ubila se bom!'' Neumno, neumno...Čist preveč uporablamo to. Al pa:''Šit, mami me bo ubila!'' To je zdej že fraza, nč pretresliuga. Ne zdi se mi prou da je stanje tako. Pa še glede črne: baje da barve uplivajo na razpoloženje. Usak se oblači kokr mu paše, ampk je med nami res veliik črne, velik preveč. Barve nardijo človeka živahnejšega. Usaj jz se u barvah ful dobr počutm. Sicer je črna ful lepa, še posebej kšne luškane oblekce pa to. Sm pa gledala zanč une2 Trinny & Susannah (groza in strah drgač In k si na robu, pomisl, kaj use te še čaka, kaj maš še pred sabo, kaj lah še dosežeš in kaj lah nardiš iz sebe in odlož tist nož, škatlco tabletov al pa stop nazaj, se obrn in pejt novo pot! Pa če se ti zdi, da te noben nima rd, mej usaj sam sebe! • theBoy
• Od: 22.2.2009
5.3.2009 22:48
Tud jz sm že pomislu na to..sam nwm no..po eni strani ja, po drugi ne. Učasih mam občutek kot da so usi proti tebi, se jim po domače povedan je*e. Po drugi strani pa spet..frendi,starši..Tko da nwm če se splača..bolš da probamo pozabit na skrbi..pa Užiwajmoo • love9bitch
• Od: 28.3.2009
1.4.2009 21:47
tut jst sm z pumislu u samomoru, mapak se nikol ne bom ubil.
ze pred casom, sem si rekel, da s ene bom ubil ali delal kaj hudega sebi(emo...). rekel sem si, d se ne bom ubil, ker ne bom dal zadovoljstva tistim, kateri me ne marajo. predstavlam, si da nekdo v meni navij, da bi se ubil, ampak se ne bom, zato, da ne bom dal uzitka"temu" vem, da se cudno lsisi, ampak kdor me bo razumel, bo zastopil, drugace pa tudi pomaga • love9bitch
1.4.2009 21:50
pa c s enameravas ubiti, pomisli na tiste ljudi, ki te imajo radi(druzina, fant/punca).
vprasaj se kako bojo ziveli potem, ko te ne bo vec. koliko si bojo ocitali, kaj so naredili narobe, da si se ubil. probaj se postaviti v njihovo kozo in razumel bos kako ti bo. predstavljaj si,da se tvoi otrok ubije. kako ti bo?? drugace pa en nasvet. enga si ubrn, pa bo use uredi(basa). • love9bitch
19.4.2009 16:55
poglejte si ta vieo in potem se enkrtat pomislite
[link] nasvetu nisi zato, da "SI" gor. ampak, da iz zivljenja nekaj naredis in da se trudis biti cim boljsi clovek in, da nekaj naredis- za seboj kaj pustis!! • tt_
• Od: 25.6.2009
25.6.2009 21:33
no ja več krat se m že pomislil tudi 2x skoraj naredil zaradi težav ki niso za v javnost če koga zanima mu lahko kako drugače zaupam to
hvala bratu da me je našel pravi čas in rešil vrvi ter zdravnikom da so me izprali • XcrazyyX
• Od: 4.10.2008
26.6.2009 17:58
skamla pravi:no ja več krat se m že pomislil tudi 2x skoraj naredil zaradi težav ki niso za v javnost če koga zanima mu lahko kako drugače zaupam to
hvala bratu da me je našel pravi čas in rešil vrvi ter zdravnikom da so me izprali a si zdej kej bolš? _________________ It's sad, but sometimes moving on with the rest of your life, Starts with goodbye. <3 • tt_
• Od: 25.6.2009
26.6.2009 19:48
XcrazyyX pravi:
skamla pravi:
no ja več krat se m že pomislil tudi 2x skoraj naredil zaradi težav ki niso za v javnost če koga zanima mu lahko kako drugače zaupam to
hvala bratu da me je našel pravi čas in rešil vrvi ter zdravnikom da so me izprali a si zdej kej bolš? ubistvu ja ;´sej sem takrat k osem bil drugič v bolnici sem bil tam na psihijatriji zaprt in so me porihtali |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.