Sanjala sem o popolnem svetu...

PetraZalokar • Od: 6.5.2009 • Prispevkov: 34
Sanjala sem o popolnem svetu... 14.8.2009 11:50
Včeraj zvečer okol 11 sm razmišljala mal o pravičnosti!

Sanjala sem o popolnem svetu. Kjer bi bili vsi prijatelji, ne glede na raso,spol, versko prepričanje... Spoštovali bi tuj stil, musko a hkrati bi spoznavali samega sebe skoz našo musko. Vsi bi bili enaki, črnci ne bi veljali za manj vredno raso ampak bi bili enakim belcem prav tako mulati, pigmejci... V šoli ne bi bilo nepravičnih ocenjevanj ne bi bilo "ljubljenčkov", ko ene tršiča mara druge pa sploh ne. Vsi imeli bi nad sabo sonce pa ne mislim tisto tam zgori zaradi katerega je v Afriki puščava tam bi v tem mojem pravičnem svetu bil tudi dež ampak mislim na srečo, veselje, dobroto,prijateljstvo... Pa tega ne bo? Ali pač? Če bomo ljudje oz najstnniki do svojih sosedov, vrstnikov strpnejši bo. Pa kaj če človek posluša balkan ali rock ali metal ali techno. Ma je zaradi tega manj vreden? V našem svetu misli večina ljudi tako ne pa v tistem mojem,popolnem. Ta naš svet se spreminja v samo sivino najstniki smo manj odzunaj več na računalniki v mojem,popolnem ma se otroci gibljejo se zabavajo in sonce sveti nad njimi in v njihovih srcih

Upam d bo naš svet kdaj podoben mojem. Saj nekaj pa lahko naredimo tudi me tako d spoštujemo drugo drugo.

BODITE STRPNE, NE DISKRIMINAREJTE!!!!!

by Petra aka. bejba.the.one
kaiix13 • Od: 20.7.2009 • Prispevkov: 42
Re: Sanjala sem o popolnem svetu... 14.8.2009 16:40
se strinjam s tabo. svet bi mogu bit pravičn. ne pa d eni ne vejo kaj bi z denarjem. eni pa še za kruh pa vodo nimajo. -.-'

pač neki ljudi se strinja s tabo, z mano.. nekaterim se zdi pa to ****.
pač enostavno morjajo biti bolši, se tako pučitjo, nam pa se zdijo bedasti..
PorceLan • Od: 20.6.2009 • Prispevkov: 1866 • Kraj: Rehab
Re: Sanjala sem o popolnem svetu... 14.8.2009 17:10
Lepo si napisala..
Čeprav jas ne vidim tolko rpoblemov kar se muzike tiče, ampak bolj glede živali. Predvsem o gačenju živali. Ljudje gačijo živali, za svoj hobi, ampak kaj imajo od tega? Nič, umre le nedolžna žival. Živali si same ne morejo pomagat, zato bi jih pa ljudje še enkrat več MORALI imeti radi. Ne pa, da se nekateri nad njimi izživljajo. Naj to počnejo nekemu kriminalcu, ne pa živali. Isto je recimo v teh cirkusih. Jas sama, nikoli ne grem v cirkus, če vem, da imajo tam živali kao za "nastope", pa da se vse še bolj popestri. Ja folk, kaj vi vete sploh kaj oni tam z njimi delajo? Če že gledaš kak so naučene.. le kaj so mogle dat vse skoz pa kaj so mogle prenašat da zdaj tak ubogoljivo vse ubogajo? Res, dobro vprašanje ja. Pa tudi živalski vrtovi.. "ljudje" živali dobesedno vzamejo iz svojega življenskega okolja in jih imajo zaprte, da jih ljudje gledajo. Mislim kaj že ni dovolj, da jih lahko po televiziji gleaš v njihovem okolju? Tam so celi svoj lajf not zaprte, ko se niti normalno gibat ne morejo, ker jih je po 5-6 notri zaprtih. Hjoj... Pa tudi izdelki, ki so testirani na živalih.. Umrejo, da pol eni "pametni" in "inteligenti" "ljudje" lahko kupujejo te kurčeve izdelke. Pa tudi v totih farmah, kjer gojijo piščance. Oni kreteni tam totim malim bogim piščančkom noge polomijo, da se ja nebi premikali, pa da bi ja bli naaajbolj debeli, pa da bi ja dnar dobli. Dandanes še samo denar nekaj velja, pa če je treba bodo "ljudje" tudi ubijat ljudi začeli pomoje. Saj, naj jih/nas, da bodo lahko živali lepo breskrbno živele. Pa tudi če pogledaš.. pes živi samo od dobrote in prijaznosti. On ti bo naredo vse, samo od tvoje prijaznosti da mu devaš z ajest, da ga cartaš itn.. ne pa eni, ko jih s kolom tolčejo, pa jih brcajo, jim tiste bombice mečejo pa to.
No, res bi blo lepo živet v popolnem svetu ja.

Pa še to.. nekateri "pametni ljudje" pravijo, da so živali nevarne.. kot npr levi, tigri, morski psi.. ja, kaj bi ble RES nevarne, če oni nebi do njih hodli pa jih tam nekaj slikarli pa opazovali? Dobro, opazuj jih iz varne razdalje, da te ne vidijo, ne pa da se razburijo če hodiš po njihovem teritoriju. Pa za pse.. vsak pes po sebi se rodi dokaj prijazen.. Odvisno je seveda od lastnika, ali bo pes še naprej prijazen ali bo pa postal "nevaren". Tisti ki ga bo že v svojem otroštvu tepo, bo itaq da napadalen. Ljudje, ki pa imajo radi pse in nasploh živali, bo pa imel vse živali tako ljubeznive, da se ti bo kr hudo vstran obrnit, pa it. In zakaj tak? Ker bo z njimi ravnal lepo. Tak bi pa vsi mogli delat z živalmi vsepovsod.
kaiix13 • Od: 20.7.2009 • Prispevkov: 42
Re: Sanjala sem o popolnem svetu... 14.8.2009 17:28
PorceLan pravi:
Lepo si napisala..
Čeprav jas ne vidim tolko rpoblemov kar se muzike tiče, ampak bolj glede živali. Predvsem o gačenju živali. Ljudje gačijo živali, za svoj hobi, ampak kaj imajo od tega? Nič, umre le nedolžna žival. Živali si same ne morejo pomagat, zato bi jih pa ljudje še enkrat več MORALI imeti radi. Ne pa, da se nekateri nad njimi izživljajo. Naj to počnejo nekemu kriminalcu, ne pa živali. Isto je recimo v teh cirkusih. Jas sama, nikoli ne grem v cirkus, če vem, da imajo tam živali kao za "nastope", pa da se vse še bolj popestri. Ja folk, kaj vi vete sploh kaj oni tam z njimi delajo? Če že gledaš kak so naučene.. le kaj so mogle dat vse skoz pa kaj so mogle prenašat da zdaj tak ubogoljivo vse ubogajo? Res, dobro vprašanje ja. Pa tudi živalski vrtovi.. "ljudje" živali dobesedno vzamejo iz svojega življenskega okolja in jih imajo zaprte, da jih ljudje gledajo. Mislim kaj že ni dovolj, da jih lahko po televiziji gleaš v njihovem okolju? Tam so celi svoj lajf not zaprte, ko se niti normalno gibat ne morejo, ker jih je po 5-6 notri zaprtih. Hjoj... Pa tudi izdelki, ki so testirani na živalih.. Umrejo, da pol eni "pametni" in "inteligenti" "ljudje" lahko kupujejo te kurčeve izdelke. Pa tudi v totih farmah, kjer gojijo piščance. Oni kreteni tam totim malim bogim piščančkom noge polomijo, da se ja nebi premikali, pa da bi ja bli naaajbolj debeli, pa da bi ja dnar dobli. Dandanes še samo denar nekaj velja, pa če je treba bodo "ljudje" tudi ubijat ljudi začeli pomoje. Saj, naj jih/nas, da bodo lahko živali lepo breskrbno živele. Pa tudi če pogledaš.. pes živi samo od dobrote in prijaznosti. On ti bo naredo vse, samo od tvoje prijaznosti da mu devaš z ajest, da ga cartaš itn.. ne pa eni, ko jih s kolom tolčejo, pa jih brcajo, jim tiste bombice mečejo pa to.

Pa še to.. nekateri "pametni ljudje" pravijo, da so živali nevarne.. kot npr levi, tigri, morski psi.. ja, kaj bi ble RES nevarne, če oni nebi do njih hodli pa jih tam nekaj slikarli pa opazovali? Dobro, opazuj jih iz varne razdalje, da te ne vidijo, ne pa da se razburijo če hodiš po njihovem teritoriju. Pa za pse.. vsak pes po sebi se rodi dokaj prijazen.. Odvisno je seveda od lastnika, ali bo pes še naprej prijazen ali bo pa postal "nevaren". Tisti ki ga bo že v svojem otroštvu tepo, bo itaq da napadalen. Ljudje, ki pa imajo radi pse in nasploh živali, bo pa imel vse živali tako ljubeznive, da se ti bo kr hudo vstran obrnit, pa it. In zakaj tak? Ker bo z njimi ravnal lepo. Tak bi pa vsi mogli delat z živalmi vsepovsod.

S TABO SE ZMERI STRINJAM. pod vsako temo zmerI zakon nApišš =D Very Happy
glede živali pa tak.
kaj so živali krive? faq.
enkrat sm dubla en email. kaj delajo z delfini al mroži tm na norveški. al finski? nwm no ne spownm se dobesedno kaj je pisal. tiste slike so ble res grozne. une delfine al whatewer so bli iz kož. hallo a si predstalaš.. od živali samo kač ne prenesm. drgače mi je pa še muho težko ubit. oki se je nadležna, sam pač vsen je za neki dobra.

- za pse pto. mi mamo psa.. je neki med nemškim ovčarjem. in seveda govorice d je napou volk. -.-' sam ni =D no res da je velk.. str je 1 leto.. še mlad .. je pa res da velik skače in laja. seveda živimo v hiši.. sredi naselja.. in pač maš take in drgačene sosede. no in pač 1 se je prtoži češ pač d pes laja!? faq pokliče on polcijo to ono. hallo a weš ka mu je policaj zabiu. ' sej je pes, naj laja, sej ni mačka da bbo mjavku' un je biu sam tih in je šou. si pa pes use zapomne. ta ga je ko je bla še mejhna enkrat brcu in čeprou gre ta gospod usak dan usaj 5x mem naše hiše ta laja nanga. pa ne zto ker je str, al pa nwm. samo zto ker ga je tkart brcu.
PorceLan • Od: 20.6.2009 • Prispevkov: 1866 • Kraj: Rehab
Re: Sanjala sem o popolnem svetu... 14.8.2009 17:33
kaiix13 pravi:
PorceLan pravi:
Lepo si napisala..

glede živali pa tak.
enkrat sm dubla en email. kaj delajo z delfini al mroži tm na norveški. al finski? nwm no ne spownm se dobesedno kaj je pisal. tiste slike so ble res grozne. une delfine al whatewer so bli iz kož. hallo a si predstalaš.. od živali samo kač ne prenesm. drgače mi je pa še muho težko ubit. oki se je nadležna, sam pač vsen je za neki dobra.

- za pse pto. mi mamo psa.. je neki med nemškim ovčarjem. in seveda govorice d je napou volk. -.-' sam ni =D no res da je velk.. str je 1 leto.. še mlad .. je pa res da velik skače in laja. seveda živimo v hiši.. sredi naselja.. in pač maš take in drgačene sosede. no in pač 1 se je prtoži češ pač d pes laja!? faq pokliče on polcijo to ono. hallo a weš ka mu je policaj zabiu. ' sej je pes, naj laja, sej ni mačka da bbo mjavku' un je biu sam tih in je šou. si pa pes use zapomne. ta ga je ko je bla še mejhna enkrat brcu in čeprou gre ta gospod usak dan usaj 5x mem naše hiše ta laja nanga. pa ne zto ker je str, al pa nwm. samo zto ker ga je tkart brcu.

heh.. ja za delfine pa tjulne pa to, je na Filipinih. jas sem tudi dobila toti email (: pa na vseh totih S evropskih državah.. pa zadnjič sem gledala NG pa sem se skoraj razjokala ko sem gledala belega morskega psa Nicole, ko je od J Afrike plavala do Avstralije. In tam so valda meli na stotine na trnkih mrtve tune, da bi s tem čim več morskuh psov ulovili. In ko jih, jim odrežejo plavut in ga še po možnosti vržejo nazaj v vodo brez plavuti. Ko sem toti prizor vidla.. =S In to samo zaradi ene kurčeve juhe?
Ja pa jas bi totega vašega soseda enkrat prižgala.. saj mu je pravilno povedal.. pridn policaj =P.. mislim ja, saj pes je pes, miš je pa miš.. pa je ona skozi tiho. eh ja.. bolani so eni =S
pupaa94 • Od: 15.3.2009 • Prispevkov: 190
Re: Sanjala sem o popolnem svetu... 14.8.2009 21:01
jst sm pa zlo vesela da se je ena spomnla odpret temo glede tega kr ma res čist prou mau ns je takih k premišlujemo o tem **** svetu in o težavah pa tko k se dejansko mal zamislš kaka bo tut prihodnost č bomo tko nadaljeval...
pa tut zdej k je tok naravnih katastrof in usega bo svet mogu skupi stopt drgač se bojo pomojm spet vojne začele pa preprost bomo propadl=(
jst zlo rada premišlujm o stvareh in filozoferam ane in mislm da uni k se zavedamo o dejanjih in prihodnostih mamo posebn dar in na ns leži tista stvar da bi ukrenl neki da bi se svet pobolšu sam pot do tega kako spremenit ljudi pa sutanovit kake skupnosti..potdo tega bo pa težka
Mravlja • Od: 19.2.2011 • Prispevkov: 6
Re: Sanjala sem o popolnem svetu... 20.2.2011 0:08
hmm...popolen svet praviš. v bistvu kaj takega niti TEORETIČNO ni mogočega, a da se sanjati o tem.
...zdi se mi pa čudno, zakaj se pri POPOLNEM SVETU tako zanašate na živali.meni je pri popolnem svetu bolj važno, da je meni kul. očitno sem res egoist, ampak vsi smo-vsi počnemo stvari v svoje dobro.
in moj popoln svet je, da bi mi bilo v življenju vedno lepo. da bi imela krasne prijatelje, fanta, službo, katero bi imela rada in bi mi prinašala veliko denarja. da mi nikoli nebi bilo dolgčas, da nikoli nebi imela slabih misli.
potem pa pride šele tist o živalih, ki se mi seveda smilijo, brezdomcih, sirotah, miljonih ljudeh, ki so lačni po svetu... itak da mi ni useeno za njih, ampak...
30stm • Od: 31.10.2010 • Prispevkov: 196
Re: Sanjala sem o popolnem svetu... 20.2.2011 18:41
kaiix13 pravi:
PorceLan pravi:
Lepo si napisala..

glede živali pa tak.

kokr se je prej rekl...nevrjetn kumentar....jst sm tut proti temu mučenju pa testiranju pa to kr mam jst tut duma psa...ubistvu je psička in je tok prjazna in tko lepo gleda da se kr tupim....in pol mi to uničujemo...oz. uničujejo....pač ni mi kul da tkole z njimi rvnajo....drgugač pa supr komentarji
30stm • Od: 31.10.2010 • Prispevkov: 196
Re: Sanjala sem o popolnem svetu... 20.2.2011 18:49
Mravlja pravi:
hmm...popolen svet praviš. v bistvu kaj takega niti TEORETIČNO ni mogočega, a da se sanjati o tem.
...zdi se mi pa čudno, zakaj se pri POPOLNEM SVETU tako zanašate na živali.meni je pri popolnem svetu bolj važno, da je meni kul. očitno sem res egoist, ampak vsi smo-vsi počnemo stvari v svoje dobro.
in moj popoln svet je, da bi mi bilo v življenju vedno lepo. da bi imela krasne prijatelje, fanta, službo, katero bi imela rada in bi mi prinašala veliko denarja. da mi nikoli nebi bilo dolgčas, da nikoli nebi imela slabih misli.
potem pa pride šele tist o živalih, ki se mi seveda smilijo, brezdomcih, sirotah, miljonih ljudeh, ki so lačni po svetu... itak da mi ni useeno za njih, ampak...

to da popoln svet ne ubstaja in tut ne bo...je res...sam glih kle je point....mau manj mormo bit sebični...več mormo skrbet za druge ljudi pa za živali pa noute vrjel sam tut za rastline(gozdovi pa to).....sj si jst tut želim fanta pa dobro službo pa dost dnarja....ampk če se usak odreče tistim parim evrou denarja pol mislm da tut ne bo nubenga pubral......pač bo bla ena majčka manj....kar se fantou pa to je drgač....ampk zarad denarja smo pa res zlo sebični....gledamo samo to kolko bomo mi meli ne pa da bi si med seboj pomagal.....pač ni kul...res je da mamo mi najstniki veliko možnost spremenit velik stvari....sam je dons dons prublem vzgoja kr pač dost staršev ma tolk danarja da svojih otrokov ne zna več pravilno vzgajat.....so brez kakršnih kol doužnosti k bi jih naučile kej o tem da je treba usako stvar cent.....sam mislm da ns je še usen dost k drugač mislemo pa hočmo neki narest sam bi se mogl sam zavzet...drgač je pa kul da so ljudje na sveti k sanjajo o dobrih spremembah k jih lahk nardimo....pohvalno..Smile)
pk4life • Od: 20.7.2010 • Prispevkov: 1878
Re: Sanjala sem o popolnem svetu... 20.2.2011 20:14
kle je velik stvari narobe se ti ne zdi?.. že sam če bi obstajala 2 čloweka na zemli bi se slejkprej skregala zrd drgačnih interesov.. lej perfektn svet obstaja res sam u naših glavah ..
Re: Sanjala sem o popolnem svetu... 21.2.2011 16:26
Popoun svet ja ;D idi poslušat od nikolovskega-sanju sm ful dobr komad Very Happy ampak ja popounega sveta ni. čeprav lahk usak posameznik doprinese da se ma fajn. usepousod se zej ful govori "zbrišmo fejsbuk pejmo na ulce" pa vredi pa greš ven.peleš cucka na sprehod. ti mine samo pou ure. prej si šau ven je biu sosed zune pa so ti minile 3 ure ko 5 minut. zdej tut soseda ni zune... Pa ja mladih nas je ful velik ko bi radi neki spremenil pa ka če nas bojo stari potolkl če ne stari pa svet. ampak ja poskusmo Smile in še to KDO NI EGOIST? prvo boš za svojo rit poskrbeu pol pa za druge. tak je... in živali. ful sm se sekirala kak lahk pras*i to delajo ampak se ne več. poskrbim da majo moje životinje vse kar rabjo in da se jim nič ne nardi. in js pravim da lahk usodo sam spremeniš -> sam poskrb za svojo dobro voljo ;D
HF*

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.