Hujšanje s sobnim kolesom ? :o

m_m" • Od: 24.2.2010 • Prispevkov: 21
Hujšanje s sobnim kolesom ? :o 15.11.2010 19:33
Okeeeeej Very Happy
Heloof :3
I`ve got a problem Very Happy
No pač ja ... velika sem 173 cm in imam 74 kg :// Sad
stara pa sem 13,5 let Surprised
In me fuul zanima če se mi sploh splača sobno kolo kupit in pol vsak dan 1 uro malo gonit tisto Surprised
Če ma kdo že kakše izkušnje s tem naj tu odspodaj napiše . Smile
Ker ker ker ... me fulj moti moja teža Neutral ... pa tud postave nimam rauno normalne xD
in pač se mi ne da ven hodit pa laufat bi raje doma v svoji sobi kolesarla Very Happy
Hvala za nasvete in vse že vnaprej :*
Hf :33
soonck • Od: 16.2.2010 • Prispevkov: 538
Re: Hujšanje s sobnim kolesom ? :o 15.11.2010 19:53
predlagam ti, da usak dan tečeš pou ure brez ustavljanja. pri teku dela velik več mišic, s tem pa porabiš več energije. pa še na kolesu doma boš kšn tedn uztrajala pol se ti bo pa začel vlečt.. rajš si nabij musko in pejt pou ure laufat na svež zrk Wink js laufam usak dan pa če je dž, megla, sonce, strele, vihar... js laufam xD morš pa tut pazt kaj ješ..
srečno!*
m_m" • Od: 24.2.2010 • Prispevkov: 21
Re: Hujšanje s sobnim kolesom ? :o 15.11.2010 20:02
soonck pravi:
predlagam ti, da usak dan tečeš pou ure brez ustavljanja. pri teku dela velik več mišic, s tem pa porabiš več energije. pa še na kolesu doma boš kšn tedn uztrajala pol se ti bo pa začel vlečt.. rajš si nabij musko in pejt pou ure laufat na svež zrk Wink js laufam usak dan pa če je dž, megla, sonce, strele, vihar... js laufam xD morš pa tut pazt kaj ješ..
srečno!*

awh :/// sem že poskusla s tekom ... 2 tedna je šlo pol pa 3 dni skp dež pol pa je vse skup dobesedno v vodo padlo :"D
Re: Hujšanje s sobnim kolesom ? :o 15.11.2010 20:03
jah res je najbolš laufat... najbl se ''zgonš'' pa velik kondicije pridobiš! mogoče se ti ne bo zdele na začetku dal, vrjem mi, pol k se boš pa navadla ti pa pride v kri.
pa to je dejansko res, k se ti začne sproščat en hormon, k vpliva na dobro počutje... sam pač ne takoj, mal potrp pol ti bo pa zakon!
pa tud plavanje je dobr... lohka hodš mal u bazen plavat...

drgač če boš pa res obupala nad tekom, si pa raj kt sobn kolo (jst ga mam doma... mah nč posebnga ni no) si rajš kup orbitrek! k dela več mišic kt pr kolesu!

pa pač tud hrana je pomembna... pa ne mislm d zdj pejt na dieto al p kej... sam usak dan u Meka ni lih priporočlivo ane...
če ti zapaše kej sladkega (men to fulkrat) rajp pojej kšno mandarino.. njami zdej so ful sladke. pa velik tekočine (najbolš vode... al p nesladkan čaj Wink ) v usakm primeru.
Re: Hujšanje s sobnim kolesom ? :o 15.11.2010 20:05
sj sm ti rekla (: boli te k____ dž. če si res želiš shujšat, pejt laufat ne glede na vreme (: sam pomisl kok bo fajn k pridš lepo domou na toplo..
če pa res ne bo šlo s tekom, morš pa intenziuno kolesart brez ustaulanja kšnih 50 min:D
Arya09 • Od: 18.8.2010 • Prispevkov: 455
Re: Hujšanje s sobnim kolesom ? :o 15.11.2010 20:08
soonck pravi:
sj sm ti rekla (: boli te k____ dž. če si res želiš shujšat, pejt laufat ne glede na vreme (: sam pomisl kok bo fajn k pridš lepo domou na toplo..
če pa res ne bo šlo s tekom, morš pa intenziuno kolesart brez ustaulanja kšnih 50 min:D

mhm točn tko! sam ne obupat
Re: Hujšanje s sobnim kolesom ? :o 15.11.2010 21:56
kolesarjenje ti zmanša odriw.. raj deli kej druzga.. hahh sej maš tok waj k ih lahk delaš tut doma pa brez česarkol.. če že si kup kšne uteži.. deli sklece deli trebušnake deli počepe.. tok stwari maš.. p še zston so.. the best things in life are free
Re: Hujšanje s sobnim kolesom ? :o 15.11.2010 22:49
dela se raj prim...no dle na zimo ga bo bol mal pol spomlad pa gasa... nimaš to kaj
Re: Hujšanje s sobnim kolesom ? :o 16.11.2010 17:00
soonck pravi:

huhuhu :"D ... rauno prihajam s teka (8
no začela sem Neutral ... zdaj pa se morem potrudit da bom vsak dan Very Happy
Re: Hujšanje s sobnim kolesom ? :o 16.11.2010 17:01
pk4life pravi:
kolesarjenje ti zmanša odriw.. raj deli kej druzga.. hahh sej maš tok waj k ih lahk delaš tut doma pa brez česarkol.. če že si kup kšne uteži.. deli sklece deli trebušnake deli počepe.. tok stwari maš.. p še zston so.. the best things in life are free

jah sam samo vaje mi ne bodo pomagale shujšat Wink
vaje pa že delam lep čas :// ... za vse mišice skoraj (8
Re: Hujšanje s sobnim kolesom ? :o 16.11.2010 19:51
ja lepo.. pol p sploh nwm kaj je blem ne.. hehh pa bje je čiz ql že sam če welik hodš.. (iz gema XD)
Re: Hujšanje s sobnim kolesom ? :o 16.11.2010 20:22
Js mam tut tako kolo doma..ko smo ga dobl sm bla uno ful naudušena pa sm rekla zj bom pa usak dan gonla tt bicikl..sam sm se ful hitr navlčala...lahk pa da bo tep pomagalo morm pa še rečt da >>sam<< gonjenje ttga kolesa nbo melo glihn nwm kakih učinkou če se nboš pravilno prehranjevala...tk ko zmeram rečejo...
-vlk vode
-jest počasi pa po možnosti ne ob tv-ju
-izogibat sladkarijam, mc-donalsu itd
-vlk sadja, zelenjave..
- pa ja tut vadbe(v tvojem primeru kolo)
Če se boš tega držala bo tut kr hit pomagalo Very Happy Wink
Arya09 • Od: 18.8.2010 • Prispevkov: 455
Re: Hujšanje s sobnim kolesom ? :o 16.11.2010 20:41
pa če se že odločš tza sobn kolo.. nvm men je zakon d če gledam na kompu film, kdaj namest d sam sedim p bulm v ekran se usedm na bajk pa mal gonm.. ker sam gont je dokaj dougčas... usaj musko si morm naštimat.
sam še vedno je bolš it vn.. usaj men!
Re: Hujšanje s sobnim kolesom ? :o 16.11.2010 23:06
ja ful je fajn da si zuni pa laufaš in ja..si nabijaš musko ;D pa tut js sm se sobnga kolesa hmau mčkn naveličala..pa še zrk je bolši zuni.
drgač pa če puješ mn cukra (kle mišlen tut čim mn kšnih sokou k ma usak zdj že tok cukra notr da je že kr hudo..tko da bl sam vodo) pa mugoče tut drugih stvari mau mn, ne pa da stradaš.sam tko da nimaš čez ceu dan 100000 prigrizkou..mej enakomerne obroke
7350 • Od: 19.4.2010 • Prispevkov: 32
Re: Hujšanje s sobnim kolesom ? :o 29.1.2011 23:34
Men osebno sobno kolo dost ustreza... predvsem pozimi, polet pa pač laufanje pa spet kolo =D

Vsak večer kolesarm na 60 kil obremenitve 45 minut (prekolesarm cca 20 kilometrov pa porabm 1700 kalorij), potem je pa pomemben da delaš še mal na mišicah (trebušnjaki, uteži, sklece...) Jst nrdim 500 trebušnjakov, 1000 kombiniranih vaj za bicepse pa tricepse ter 100 sklec. Če delaš še dodatne vaje za mišice se ne smeš preveč obremenjevat s tehtnco ker so mišice dejansko težje od špeha =) Potem pa pride še prehrana. Po treningu je najbolš da poješ neko ogljiko hidratno beljakovinsko mešanico, med katero je najboljša sirotka in sicer je priporočeno 2 g na kilogram telesne teže saj tako pride do hitrejšega prehoda hrane v celice iz krvi. Drugače pa je dobro gledati tudi na glikemični indeks živil pa tudi na to da se izogibaš kakšnim sestavljenim OH (beri čokolada, piškoti in razni bombončki...) Je pa potrebno zaužiti vsaj malo takih ogljikovih hidratov tedensko ker tako znižujemo željo po čokoladi ki pride po enem mescu neuživanja sladkarij pa tudi znižuješ možnost da se boš zelo zredila ko boš po nekem dolgem obdobju v svoje telo spet vnesla takšne OH.

Potrebno je tudi čim več piti (osebno popijem do 5 litrov na dan, od tega 1.5 litra med treningom). To ti pomaga čistiti in rehidrirati telo. Pa izogibej se raznim nategom kot so shujševalni čajčki pa tiste in une dijete ki v večini primerov ne pomagajo, če se pa najde taka ki deluje pa se v večini primerov po koncu dijete spet zrediš...

Sliši se ful ****, ampak po nekem časovnem obdobju se privadiš in to vključiš v svoj vsak dan. Pa še par nasvetov... Pri kolesarjenju je potrebne vsaj 45 minut vadbe z malo višjim srčnim utripom a brez pretiravanja, telovaditi ni dobro nekje 3 ure pred spancem, potreben pa je tudi čim daljši spanec, saj je mišice takrat obnavljajo - regenerirajo.

HF =)

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.