ČINČILAA ^^• cupachups
• Od: 23.10.2010
ČINČILAA ^^
12.11.2010 2:53
no pač ful bi rada mela činčilo ane xd
in bi rada vedla kok velika kletka more bit pto :] a jo kdo ma [činčilo xd] in mi lahko pove kšne izkušne ? :]] hvala • endorphine
• Od: 18.4.2009
:)
21.2.2011 22:41
jz mam činčilo zdej že več k eno leto s činčilam je tko kr velik dela. morjo met OGROMNO kletko. nujno. ker so zlo aktivne živali in rabjo ful prostora. tko recimo da so tla od kletke vlka najmanj 60x100 cm, pa pol usaj 100cm visok. pa ful stvari za skakat gor (poličk pa to) sam more bit med temi stvarmi dost prostora da sploh lahko skoč. pol rabi met 'hiškico' - leseno škatlo u keri lahko čez dan spi. kletko morš čistt enkrat na tedn al pa na deset dni, odvisn kok je velka (manjša kletka - več pucanja). more bit mrež na kletki z malimi kvadratki - luknami, največ 1x1cm (ne tko kt za zajčke!!) ker činčile se ful premikajo in se velikrat zataknejo, če je lukna dost velka da gre tačka skos. pol si jo lah zlomjo. nimajo pa nobenga vonja razn če res doug ne spucaš. morš pazt da tm k je činčila, ne sme bit nikol več k 25 stopinj, ker lahko doživi vročinsko kap. (predstavli si, da bi ti u debelem plašču sedela na 30 stopinjah, po možnosti še na soncu...). fajn je da maš dve hrane, eno brikete k ji daješ kt normalno usakdanjo hrano, in pol eno k je mešana hrana (k je tud koruza pšenica, posušen grah, rožiči... notr) k uporablaš za posladke. rade majo rozine, ampak ne več kt 5 rozin na tedn (ta velkih) k se loh preveč zredijo. pol rabiš jim dajat seno (krmo - suho travo), prbližn 2 velke pesti na dan, in če vse poje, ji daš mal več. hrniš jo prbližn dve velke žlice briketov na dan (tko da je kup na žlici), sicer pa ponavad na hrani piše kok ji morš dat. za vodo je fajn če maš napajalnik (to je tista flaška za na kletko k pokonc stoji in ma spodi kovinsko cevko in kroglco notr) in so zbirčne glede vode (jz sm mogla neki cajta destilirano kupvt al pa prekuhavat k ni hotla pit drugač). u kletko ji lahko daš tud kolo za laufat, sam more bit ful velk. usaj za eno uro na dan jo morš spustit in se ukvarjat z njo. pa ne sme pridt bliz kablov k jih bo oglodala. zglodajo ubistvu dost use, tko da morš pazt da ni nobene plastike al pa česarkol umetnga za zgrizt, če jo slučajn pustiš mal samo. fajn je če ji daš kak kos lesa (drvo, palco... nepobravano uglaunem) da si brusi zobe ( se pa da tud kupt take prou brusilne kamne k jim daš u kletko). pa kupt morš še prou posebi pesek za činčile, k a daš u posodo k je velka pribl 30x30cm in usaj 10 cm visoka, da se lahko 'kopa' - to je najbl luškan prizor sploh. poglej na youtube - chinchila sand bath. to ji nastaviš usak dan k jo spustiš. majo ful douga živlensko dobo, tko najman 15 let če lepo skrbiš. tko da morš kr dougoročno planirat če jo nameravaš met. je res velik dela in ukvarjanja, so pa zakon • ursha97
• Od: 20.2.2011
Re: ČINČILAA ^^
22.2.2011 12:08
js sm tut hotla met činčilo. sam sem pol ugotovila da mi njen karakter ne odgovarja drugač maš pa ful podatkov oziroma celi opis činčile na strani od zootica ;D • OriginalFake
• Od: 22.3.2010
22.2.2011 21:06
jest sm mela činčilo!
pač mela sm tut zeeelo veliko kletko tok d smo slle 3 punce notr! pa moja činčila je tok bla živa in je skosss skakala najbl ponoč k je šla kr vn iz kletke mela je eno supr navado d ni nikol ni izven kletke kakala havefun! • Ribica
• Od: 4.11.2009
23.2.2011 20:47
Pa hrana je tut fuul draga • lolixlolloli
• Od: 23.2.2011
23.2.2011 21:11
cupachups pravi:no pač ful bi rada mela činčilo ane xd
in bi rada vedla kok velika kletka more bit pto :] a jo kdo ma [činčilo xd] in mi lahko pove kšne izkušne ? :]] hvala sori k težim tle kr res ni nč u zvezi s tem. kk narediš to pč kk napišeš tt form pač tist tk ko maš ti činčila al pa samomor al.... ko je tk ob strani. kje ustvariš to da lhk pol folk komentira? hvala res za odgovor <3 • Ribica
23.2.2011 22:58
[quote="lolixlolloli"]
cupachups pravi:sori k težim tle kr res ni nč u zvezi s tem. kk narediš to pč kk napišeš tt form pač tist tk ko maš ti činčila al pa samomor al.... ko je tk ob strani. kje ustvariš to da lhk pol folk komentira? hvala res za odgovor <3 Ob strani se ti prikažejo na zadnje dodane oz. komentirane teme • maichy
• Od: 28.11.2009
24.2.2011 0:41
glede karaktera pa bomm samo to rekla ... koda vsak človek nima drugačnega karaktera .. tak ma žival tut vsaka drugače ... seveda držijo stvari kot so da nemara da jo kdo jemnle iz kletke ko hoče spanec .. mislim tebe nebi motlo če te bi nekdo iz postle jemo ko spiš ...mam jaz tut činčilo in je čist kul po karakterju ... • lolixlolloli
• Od: 23.2.2011
24.2.2011 10:37
[quote="Ribica"]
lolixlolloli pravi:
cupachups pravi:
sori k težim tle kr res ni nč u zvezi s tem. kk narediš to pč kk napišeš tt form pač tist tk ko maš ti činčila al pa samomor al.... ko je tk ob strani. kje ustvariš to da lhk pol folk komentira? hvala res za odgovor <3 Ob strani se ti prikažejo na zadnje dodane oz. komentirane teme o hvalaa. kk pa ustvariš temo oz. kje? nova sm tle pa nimam pojma o tem. • Ribica
24.2.2011 19:08
Namest tle k daš odgovori, je zravn še en rdeč gumb nova tema • ursha97
• Od: 20.2.2011
25.2.2011 19:54
maichy pravi:glede karaktera pa bomm samo to rekla ... koda vsak človek nima drugačnega karaktera .. tak ma žival tut vsaka drugače ... seveda držijo stvari kot so da nemara da jo kdo jemnle iz kletke ko hoče spanec .. mislim tebe nebi motlo če te bi nekdo iz postle jemo ko spiš ...mam jaz tut činčilo in je čist kul po karakterju ...
jalej. res je usaka živau ma svoj karakter tak ko usak človek. in usaka živau ni za vsakega človeka kr tut usak človek si ne more bit z usemi dober pa se z usemi zastopit ;D no js sm pač spoznala da je to čist premirna živau za mene zato mam rajš pse in mačke ;D |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.