Gimnazija Poljane - Ljubljana

bojana • Od: 25.9.2008 • Prispevkov: 306
Gimnazija Poljane - Ljubljana 18.1.2009 14:08
Vsi, ki obiskujete to šolo, prosim povejte kaj o tem:

- zakaj ste se vpisali na to šolo,
- kakšna znanja in možnosti vam ponuja,
- kako zahtevna se vam zdi,
- kateri predmeti se vam zdijo ok in kateri najbolj kritični,
- kako se razumete s sošolci,
- kakšne načrte imate za naprej,
- ste zadovoljni tu ali vam je žal, da se niste vpisali kam drugam,
- pa če so še kakšne druge posebnosti, kaj vas moti, kaj vam je ok, itd.
xnobodyx • Od: 7.5.2009 • Prispevkov: 18
Re: Gimnazija Poljane - Ljubljana 9.5.2009 11:26
no, grem pa jst kar lepo po vrsti ;P
na Gimnazijo Poljane sem se vpisala zaradi klasičnega programa, bolj specifično - zaradi latinščine, ki bo dobra podlaga za moj nadaljni študij. pa tudi zaradi bolj družboslovno - humanistične usmeritve.
šola vsekakor ponuja odlično podlago znanja za nadaljni študij, možnosti so po mojem mnenju prav tako velike, sploh pa ima Gimnazija sama dober ugled.
zdi se mi, da je še kar zahtevna no, ampak tako zelo pa tudi ne. saj je itak vsaka gimnazija bolj zahtevna.
najboljši predmet mi je seveda angleščina, pa tudi španščina (glede na to da obožujem jezike), oba sta zelo lahka (vsaj zame), oba - profesor in profesorica, ki ju imamo, sta nezahtevna, sproščena in poskrbita za dobre ocene. zdaj, najbolj kritični predmeti - za te je težko reči. čeprav se mi nekako zdita takšna predvsem kemija in pa biologija, saj imamo tu edini dve profesorici, ki sta res brez vsakršnega dobrega odnosa z nami in sta dokaj strogi. toda odvisno je tudi od tega, kateri predmet ti gre bolje, kateri pa slabše.
s sošolci se super razumemo (razen ene res izjemne izjeme, pa še njo sprejmemo medse), skupaj dobro delujemo kot celota, pomagamo si, ni napetosti ali sovraštva. v glavnem res super, popolnoma drugače kot pa je bilo v osnovni.
za naprej zaenkrat še nimam načrtov, saj sem šele prvi letnik (kmalu bom drugi! xP), sem pa prepričana da bom uspela zaradi te čudovite šole. haha ;D
na Poljanah sem res izjemno zadovoljna, vsekakor mi ni žal da sem se vpisala sem. in lahko 100% rečem, da zase ne bi našla boljše šole kot je Gimnazija Poljane.
poleg prijaznih profesorjev (veliko izmed njih ima dobr smisu za humor, znajo popestriti ure še pri tako dolgočasnih predmetih, tako da se tudi zabavamo, vzdušje pa je popolnoma sproščeno), ki imajo do nas prijazn, človeški odnos, maltretirajo nas za sebi enake, pogovarjajo se z nami, sodelujejo (razen kakšnih izjem seveda, te bodo vedno), je na šoli organiziranih mnogo in še več ekskurzij, pa seveda mednarodne izmenjave (zdaj v 3. letniku). potem so tu še razne prireditve, kot npr. Poljanfest pa Krst fazanov (v katerem uživajo tudi fazani, verjemite), Božično - novoletni koncert itd. =)
šola je zelo družabna, vzdujše je nekako domače. in vsi Poljanci smo nekako povezani med sabo, smo kot ena velika družina in to s profesorji vred, zato je vse tako lepo. ne samo zaradi znanja in možnosti, ki jih šola ponuja. najdejo se tudi kakšne ''napake'', stvari, ki komu niso všeč, toda moje mnenje o šoli je več kot samo pozitivno.
aja, pa da ne omenjam naše razdredničarke, ki se vedno potegne za nas in nam resnično pomaga. verjetno bi lahko še kaj dodala, ampak se trenutno ne spomnim ničesar več

pa Pam2, prepričana sem, da če prideš na Poljane, zagotovo ne boš razočarana! =)

no, če te pa še kaj zanima oz. če se še kaj spomnem, bom pa odgovorila oz. napisala Wink
pam2 • Od: 12.10.2008 • Prispevkov: 53
Re: Gimnazija Poljane - Ljubljana 24.5.2009 20:29
upam da res pridem.ampak čez eno leto...xD
kaj pa dijaški dom.a to keii veš?
Re: Gimnazija Poljane - Ljubljana 25.5.2009 15:45
hehe.. upam no, sej boš še vidla ;P

uhm, dijaški dom... o tem ne vem velik no, čeprov mam pa sošolko k je v njem, in je nism še nikol slišala rečt kej slabga o domu no. sobo si deli še z dvema, s kerima je ratala dobra frendica, pa not v domu majo pač določene ure, ko NAJ bi se učil sam ona prav da ponavad kr TV gledajo.. tm pa tm pride kdo prevert v sobo, sam je itak vse bolj v izi... pa kolkr jo jst razumm xP majo tut določene ure, kdaj grejo lohk vn. sam sej če lepo prosiš pa da ti dajo starši dovoljenje, si lohk skos uzun. lol xD sam lej ne vem, to je sam to kar vem, ker mi je ona povedala. več pa ne... heh Very Happy sej se pa itak še pozanimi Wink

lp =)
pam2 • Od: 12.10.2008 • Prispevkov: 53
Re: Gimnazija Poljane - Ljubljana 25.5.2009 21:16
huala res ker js sm čizz iz SZ in pač me ful mika ta gimnazija sma bi mogla bit o domu xD
kakšni so pa keii prfoKsi? pa neki sm slišala da baje usako kontrolno napovejo pa usa sprešvanja p to?
aiia pa pač kok se ti zdi zahteuna mislm npr:a se morš ful učit a je bl u izi,a se morš pač sam mal ponovit pa te fore.kko je pa keii zrihtana šolaa?
aiia pa če maš msn a ga daš date upišm pa se bowwa tm zguvaarjaŁee?
Re: Gimnazija Poljane - Ljubljana 25.5.2009 22:30
uhm, ti dam kr msn no, pa se bova tm zmenle Smile
sam pm prever Wink čaw!
TheOddOne • Od: 25.6.2009 • Prispevkov: 16
Re: Gimnazija Poljane - Ljubljana 25.6.2009 23:19
Heeiii... Jst sm iz Srbije, ampak bom zivela v Sloveniji, in zanima me, ce nekdo ve, kaksni so pogoji za vpis tujcev... In, ce mi nekdo lahk pove kaksna je sola, prfoksi, pa to... Smile hvala...
js.js.in.js • Od: 15.4.2009 • Prispevkov: 26
Re: Gimnazija Poljane - Ljubljana 28.10.2009 11:27
xnobodyx pravi:
no, grem pa jst kar lepo po vrsti ;P
na Gimnazijo Poljane sem se vpisala zaradi klasičnega programa, bolj specifično - zaradi latinščine, ki bo dobra podlaga za moj nadaljni študij. pa tudi zaradi bolj družboslovno - humanistične usmeritve.
šola vsekakor ponuja odlično podlago znanja za nadaljni študij, možnosti so po mojem mnenju prav tako velike, sploh pa ima Gimnazija sama dober ugled.
zdi se mi, da je še kar zahtevna no, ampak tako zelo pa tudi ne. saj je itak vsaka gimnazija bolj zahtevna.
najboljši predmet mi je seveda angleščina, pa tudi španščina (glede na to da obožujem jezike), oba sta zelo lahka (vsaj zame), oba - profesor in profesorica, ki ju imamo, sta nezahtevna, sproščena in poskrbita za dobre ocene. zdaj, najbolj kritični predmeti - za te je težko reči. čeprav se mi nekako zdita takšna predvsem kemija in pa biologija, saj imamo tu edini dve profesorici, ki sta res brez vsakršnega dobrega odnosa z nami in sta dokaj strogi. toda odvisno je tudi od tega, kateri predmet ti gre bolje, kateri pa slabše.
s sošolci se super razumemo (razen ene res izjemne izjeme, pa še njo sprejmemo medse), skupaj dobro delujemo kot celota, pomagamo si, ni napetosti ali sovraštva. v glavnem res super, popolnoma drugače kot pa je bilo v osnovni.
za naprej zaenkrat še nimam načrtov, saj sem šele prvi letnik (kmalu bom drugi! xP), sem pa prepričana da bom uspela zaradi te čudovite šole. haha ;D
na Poljanah sem res izjemno zadovoljna, vsekakor mi ni žal da sem se vpisala sem. in lahko 100% rečem, da zase ne bi našla boljše šole kot je Gimnazija Poljane.
poleg prijaznih profesorjev (veliko izmed njih ima dobr smisu za humor, znajo popestriti ure še pri tako dolgočasnih predmetih, tako da se tudi zabavamo, vzdušje pa je popolnoma sproščeno), ki imajo do nas prijazn, človeški odnos, maltretirajo nas za sebi enake, pogovarjajo se z nami, sodelujejo (razen kakšnih izjem seveda, te bodo vedno), je na šoli organiziranih mnogo in še več ekskurzij, pa seveda mednarodne izmenjave (zdaj v 3. letniku). potem so tu še razne prireditve, kot npr. Poljanfest pa Krst fazanov (v katerem uživajo tudi fazani, verjemite), Božično - novoletni koncert itd. =)
šola je zelo družabna, vzdujše je nekako domače. in vsi Poljanci smo nekako povezani med sabo, smo kot ena velika družina in to s profesorji vred, zato je vse tako lepo. ne samo zaradi znanja in možnosti, ki jih šola ponuja. najdejo se tudi kakšne ''napake'', stvari, ki komu niso všeč, toda moje mnenje o šoli je več kot samo pozitivno.
aja, pa da ne omenjam naše razdredničarke, ki se vedno potegne za nas in nam resnično pomaga. verjetno bi lahko še kaj dodala, ampak se trenutno ne spomnim ničesar več

pa Pam2, prepričana sem, da če prideš na Poljane, zagotovo ne boš razočarana! =)

no, če te pa še kaj zanima oz. če se še kaj spomnem, bom pa odgovorila oz. napisala ;)

hejla!!
ja tu si lepu napisla...ubistvu mi je ušeč in bom šla na informatiuca :D...
sam me pa še zanima č so na tej šoli bolj ljublančani al so tko...s cele slovenije ??
halime • Od: 26.10.2009 • Prispevkov: 19
Re: Gimnazija Poljane - Ljubljana 1.11.2009 20:13
TheOddOne pravi:
Heeiii... Jst sm iz Srbije, ampak bom zivela v Sloveniji, in zanima me, ce nekdo ve, kaksni so pogoji za vpis tujcev... In, ce mi nekdo lahk pove kaksna je sola, prfoksi, pa to... Smile hvala...

to pa mene tudi zanima
Urshiiika • Od: 14.12.2008 • Prispevkov: 22
Re: Gimnazija Poljane - Ljubljana 11.2.2010 19:51
a gre kdo ju3 na informativcih pogledat na to gimnazijo?
iNcHii • Od: 2.6.2009 • Prispevkov: 38
Re: Gimnazija Poljane - Ljubljana 11.2.2010 22:57
Urshiiika pravi:

jaa jst greem
Urshiiika • Od: 14.12.2008 • Prispevkov: 22
Re: Gimnazija Poljane - Ljubljana 11.2.2010 23:00
kdaj pa, pa na kater oddelk?
SannJaa • Od: 10.2.2011 • Prispevkov: 2
Re: Gimnazija Poljane - Ljubljana 10.2.2011 20:48
HejHejHejHej.Very Happy
a kdo ve kkšne bojo omejitve za Poljane?Smile))
Pač, kkšne so ble lani, predlani..?Smile
zebraxD • Od: 3.1.2011 • Prispevkov: 288
Re: Gimnazija Poljane - Ljubljana 10.2.2011 21:23
Urshiiika pravi:

Jz grem! dopoudne, sploh še nevem ker oddelk :S
Sam grem tut na umetnostno zgodovino pogledat, ker je 1 frendica tm , da jo mau pozdravm ;D

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.