Vstavlanje leč help!!• sebiixx
• Od: 29.12.2010
Vstavlanje leč help!!
22.9.2011 19:16
Hej js mam leče ene 2 tedna in si jih zadne čase sploh ne morm v oči spravt!! kr negre in negre ...
a bi lahko opisal (natančo) kako si jih vi ustavlate.. kr sm res obupala ... :s • 30stm
• Od: 31.10.2010
Re: Vstavlanje leč help!!
22.9.2011 20:46
ojla....ja to je pa manši prublem ane.....drgač a te kej buli k jih hočš notr ustaut...pa recmo a ti gre leča spoh dol s prsta a se ti kr na prst prlima......drgač pa moj postopk......najprej uzamm lečo iz posodice pa jo dam na dlan......na lečo zlijem neki vode in leče nekak 'maseram'.....pač delam krožne gibe na leči da jo nekak oblikujem pa to....pol po ene pol minute al pa tut minuti (k zlo hitr mine) jo primem z dvema prstoma (palec in kazalec) pa jo z vodo splaknem...jo položim a blazinico kazalca.....pol pa s prosto roko odprem zgornjo veki s prstancem (roka kjer mam na kazalcu lečo) pa odprem spodno veko....čimbol na širok in pol dam pač lečo notr .....pa mau počakam da vidm pa čutm da se je leča nalimala pa najprej zaprem zgorno veko (če je kej narobe bo leča itak vn skučila) pol pa še taspodno...arkrat pomežiknm pa preverm use in to je to....aja pa a si šele začela z lečami pa na kolk časa jih morš menta.....jst mam recmo take da morm na 14 dni odpret nou paketk (pač nove leče...za usak uč ) in če jih mam dal časa kokr sam 14 dni se lahk že mau puzna razlika....mislm zaenkrat še nism mela prublemou.....pa ful morš met čiste roke k daješ leče notr......sej vem da je ful na dougo napisan...sam upam da bo kej pumagal če pa nejdm še kkšn link ga pa tut dubiš....uso srečo• 00ZaLjuBLjena00
• Od: 22.2.2011
22.9.2011 21:30
30stm pravi: pa jo z vodo splaknem...
Sej ne da hočem krkol sam bol da jih ne splakuješ z navadno vodo. raj dej z tisto za leče. js jih nosm že 4 leta pa sm jih en cajt nosila tko da sm jih tut z vodo splakvala pa je občutk da se ti oko nekak izsuši.. če veš kaj mislm... nevem delej kot ti paše sam to je baje zarad okužb... (to mi je povedu moj NAJJAČI okulist ;D) Drgač pa če se ti zdi da maš suh oko k si daš lečo not pa pejt h okulistu pa ga pros za ene take kaplce, zih bo vedu HF • sebiixx
• Od: 29.12.2010
22.9.2011 21:57
am ja velikrat se mi leča kr na prstu obrne oz. se mi gor prlep :S
• 30stm
22.9.2011 22:27
00ZaLjuBLjena00 pravi:
30stm pravi:
pa jo z vodo splaknem...
Sej ne da hočem krkol sam bol da jih ne splakuješ z navadno vodo. raj dej z tisto za leče. js jih nosm že 4 leta pa sm jih en cajt nosila tko da sm jih tut z vodo splakvala pa je občutk da se ti oko nekak izsuši.. če veš kaj mislm... nevem delej kot ti paše sam to je baje zarad okužb... (to mi je povedu moj NAJJAČI okulist ;D) Drgač pa če se ti zdi da maš suh oko k si daš lečo not pa pejt h okulistu pa ga pros za ene take kaplce, zih bo vedu HF aja kle je pa moja napaka....sej ne splakujem z navadno vodo ampak s tole za leče....ja splakuj z vodo za leče...sory...sploh nism pumislna da morm mau drugač napisat....jst jih nosm sam en let pa mi je use čist kul...ja za suhe oči so pa kaplce.....tnx za popravo.. • 30stm
22.9.2011 22:33
sebiixx pravi:am ja velikrat se mi leča kr na prstu obrne oz. se mi gor prlep :S
aja pol mugoče ne splaknš dost pa fajn je da maš mau vlažn prst mislm ne zdej tak da ti leča kr dol zdrsne sam tok da veš da jo boš lahk dala u uč....pa če se ti ubrne je možno da jo maš narobe obrnjeno....takrt k jo maš na dlani prever kako stoji...pač more bit lpo oblikovana....morš vidt en lep krogc al pa neki temu podobnga če pugledaš s ptičje perspektive.....če je leča narobe obrnjena pol tut noče neki lpo it v oko oz. te lahk ful boli k jo daš notr (če jo pač uspeš notr spravt) • UrshaXursh
• Od: 28.2.2012
28.2.2012 17:21
[link] Upam da sem kj pomagala!
• UrshaXursh
• Od: 28.2.2012
28.2.2012 17:21
[link] Upam da sem kj pomagala!
• monxiee
• Od: 2.6.2011
28.2.2012 20:28
Heii, js mam tut leče, sicer ene 4 mesece, ampak sm se po parih dneh nošenja že navadla. No tkole menda je odvisn tuut kakšne vrste leče maš (trde/mehke/polmehke, dnevne/mesečne) ter pa pomojm je tuut od tekočine za leče pomembno. No js mam mesečne leče in so polmehke, ko jo pač vn dam iz šalčke s tekočino pač morš prot svetlobi pogledat da je rob leče pravilen. Pol pa pač sam js primem z drugo roko pod trepalnice (nežno) pa gor dvignm, z drugim prsom pa pač sam spodnjo veko dol potegnš, pol se prbližaš z lečo in jo daš nežno not. Pol parkat pomižiki da se bo leča ''omokrila''. Najhujš je če se bojiš dotaknt očesa, k pol mačkaš pa leča se ti suši, pa popomožnosti še osuši. Tkoda nežno pa z občutkom in brez strahu • evvci
• Od: 10.6.2010
29.2.2012 15:28
hej! tuki ste vse že uporabnice leč pto, in mene zdj tut ful mikajo ker mam kr ful visoko dioptrijo neda se mi pa več teh očal nost -.- zanima me kako zgleda pregled za leče ? a ste ful cajta rable da ste se navadle? pa a vm je to vstavljanje delal ful velke robleme?? • monxiee
• Od: 2.6.2011
29.2.2012 19:46
Huuh ravno dougčas mi je tako da ti z veseljem odgovorim.
Pregled za leče zgleda bolj kot ne tako kot pri pregledu pri okolistu. Najprej ti da tista smotana očala, da še enkrat preveri dioptrijo, če se ti ni kej spremenilo in tako. Potem pa si greš dobro roke sprt ona ti prnese probne leče. Nauči te kako jih daš pravilno notr, kaj morš vedt glede njih ter kako jih dobiš ven. Ponavad ti dajo za tisti dan da jih lahko probno nosiš oz. js sm jih dobila za cel tedn. Navadiš se res hitro, ker sam postopek ni težek, pa tut nič ne boli • evvci
• Od: 10.6.2010
1.3.2012 18:33
monxiee pravi:Huuh ravno dougčas mi je tako da ti z veseljem odgovorim.
Pregled za leče zgleda bolj kot ne tako kot pri pregledu pri okolistu. Najprej ti da tista smotana očala, da še enkrat preveri dioptrijo, če se ti ni kej spremenilo in tako. Potem pa si greš dobro roke sprt ona ti prnese probne leče. Nauči te kako jih daš pravilno notr, kaj morš vedt glede njih ter kako jih dobiš ven. Ponavad ti dajo za tisti dan da jih lahko probno nosiš oz. js sm jih dobila za cel tedn. Navadiš se res hitro, ker sam postopek ni težek, pa tut nič ne boli joooj pa ne spet tista očala -.- haha! ej ful hvala • T3jchk
• Od: 26.6.2012
3.7.2012 15:41
Pa če maš dolge nohte si obvezno dobro umij tudi za nohti, drugače pa meni pomaga pinceta (plastična z gumico na koncu, kupila enkrat prek neta skupaj z lečami), sploh pri odstranjevanju, ko se včasih leča tolk prisesa na oko, da ne vem več a imam sploh še lečo not al ne.
• Alinska
• Od: 27.6.2012
26.7.2012 11:00
To pinceto pa moj fotr tud uporabla, naroča pa u eni spletni štacuni.
• Sophie19
• Od: 8.8.2012
• Kraj: Ljubljana
8.8.2012 22:23
Jaz sem pred 2 ali 3 leti začela nosit leče. Šla sem v Clarus in previsela celo dopoldne tam (pregled potem pa probavala lečko za lečko - niso mi nekatere ustrezale). Ko so našli pravšne, pa sva s sestro vadile lečko dajat not in ven.
Saj gre, po 2 tednih tud jaz nisem znala, zdaj pa znam not in ven dati celo z ulitki ne da bi se dotaknila očesa. • mucka123
• Od: 20.2.2010
Heii
9.8.2012 10:22
No jst s letos dobila očala :/, pa bi raj nosila leče, ampak o cenah ne vem nič. Mi lahko kdo pove koliko približno leče stanejo?
• Sophie19
9.8.2012 14:33
Odvisno,katere vzameš oz ti jih dajo. Enodnevne so dražje od tedenskih, potem so tukaj še različne znamke leč itd. Jaz imam Dailies, enodnevne in dam za 2 škatli 42? (porabim jih v 2 mesecih,če sem naočalih pa v 3). Pobrskaj malo po netu.
• Sophie19
9.8.2012 14:33
Odvisno,katere vzameš oz ti jih dajo. Enodnevne so dražje od tedenskih, potem so tukaj še različne znamke leč itd. Jaz imam Dailies, enodnevne in dam za 2 škatli 42? (porabim jih v 2 mesecih,če sem naočalih pa v 3). Pobrskaj malo po netu.
• alixrain
• Od: 14.8.2012
14.8.2012 19:06
jst ti svetujm d greš greš u optiko. lohka tut sama ugotoviš, sam nevem... zaračunajo nevem če ti tko da ja... pr men je sicr trajal kko uro d sm spet ugotovila kko jih not spraut sam k oni vidjo zakaj ti ne gre ti kej svetuje. pomoje oni najbol vejo no.
• Timi
• Od: 17.11.2010
• Kraj: Beltinci
16.8.2012 14:32
jst sm pa zaradi tega ker sem se mal spozabo, nosu leče skor mesc pa pou pa še z navadno vodo sm dostkrat jih ustaulu, in pol en dan se zbudim ko ne morm odpret oči...(še sreča da sm najdu domač fon pa sm poklicu mtko in ji reku da ne morm u šolo k mislim da mam zaleplene oči. in ok ona čez 15 minut prišiba iz službe, pa grema k zdravniku, pa mi reče naj odprem oči(nism jih mogu) pa mu rečm da negre pa on z neko tekočino mal navlaži pa mi odpre oke. ko mi je odprl oči me je zapeklo kot da bi mi porinu nož notr!!!! ok pa krvave sm meu.... pa ok uzame tisto neko palčko pa potegne po spodnji in zgornji veki.... u bolnci sm ostau 2 tedna, z zaprtimi očmi!!!! nism jih mogu odpret... in seveda ko pride zdravnik in mi pove ka je blo - 6 bakterij sm naenkrat v okah meu.... ko sm šel domov mi je pa povedu da so bakterije se mal preveč razmnožile in da od zdaj naprej mam eno 0,5 mm (milimetrsko) belo liso.... hja ne se **** s temi lečami.... usak dan novo tekočino, pa ful čiste roke..... nimam več problemov.... razn ko zaspim z njimi. _________________ Peace!
|
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.