Mastna koža -.-"

ajnowajmWEIRD • Od: 21.7.2009 • Prispevkov: 78
Mastna koža -.-" 12.2.2010 17:06
Mene zanima , če je kej s kerim hitr alpa po večdneuni uporabi RES vidiš tisto razliko k si jo meu preden si meu mastno kožo pa pol ko naj bi jo KAO ne meu več.
Torej , ve kdo za kakšen domač recept , kremo , izdelke ??
hf ^^
MissDanza7 • Od: 19.5.2010 • Prispevkov: 15
Re: Mastna koža -.-" 19.5.2010 21:56
Pozdravljena! Sem kozmetičarka oz. vizažistka, zato ti lahko na to vprašanje strokovno odgovorim. Mastna koža-predvsem na predelu obraza je posledica pospešenega delovanja žlez lojnic. Tukaj so seveda prisotni tudi geni, npr. kakšno kožo umajo tvoji starši.. Preden se sploh spoznaš z svojim tipom kože je dobro, da sploh veš kakšne tipe kože poznamo. To so normalni tip, suhi, mešani in mastni.

Mastna koža je kar nadležna saj se izjemno lesketa, poleg tega pa se še pri mastni koži hitreje pojavijo nepravilnosti, akne in mozolji. To je predvsem prisotno v razvoju in pubrteti, vendar lahko mozolje dobijo tudi tisti z suho kožo, ampak je seveda pri ljudeh z mastno kožo možnost za nastanek le teh večji. Edina dobra stran mastne kože je, da je ne boš rabila v starosti toliko vlažiti saj vbistvu z to maščobo pridobi dovolj vlage, pa tudi običajno je, da se gube ne pojavijo tako hitro, v večini je koža dlje napeta kot pri tistih, ki imajo v mladosti lepo,suho kožo brez mastnega leska.

No zdaj pa seveda glavni del, kako lahko vsaj malo "prekriješ" ta lesk. Sama sem imeli v puberteti izjemno problematično kožo in sem tudi to kremo uporabljala in mi je zelo pomagala. Govorim ti tudi iz lastnih izkušenj. Če se pudraš je dobro da uporabiš kvaliteten puder, sploh, če imaš poleg mastne kože še npr. mozolje akne itd. Vedno, ko kupuješ puder, mora ta imeti mat učinek. Priporočam ti tudi kak kvaliteten puder v kamnu saj so ravno ti tisti, ki najbolje matirajo. Ne priporočam kremnih pudrov.

Nikoli na obrazu ne uporabljal navadnega mila! Nekateri pravijo, da ti bo to milo izsušilo kožo itd.. Vendar to ravno ne drži. Žleze lojnice se nahajajo v podkožju. Milo naneseš na povrhnico kože, to pa ni tako izdelano, da bi prišlo v notranjost kože, oz. do žlez lojnic. S tem boš koži samo še dodatno škodila. Izsušila boš povrhnjico, ki tako ali tako ni mastna. Ph vrednost kože (kislost) se bo tako znižala, koža se lahko tudi začne luščiti, vendar se bo kljub temu še vedno mastila.

Vse kar se ti pokaže na koži (neparavilnosti, masten lesk itd.) prihaja iz notranjosti kože. Vsi pilingi so narejeni tako, da prodrejo globoko v kožo in tudi tam učinkujejo, milo pa ni tako narejeno. Zato vedno kupi piling, ki je narejen proti mastnemu lesku. Upam, da sem ti pomagala. Pa veliko sreče :wink:

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.