Motnje prehranjevanja

Juliet013 • Od: 3.2.2009 • Prispevkov: 100
Motnje prehranjevanja 4.4.2009 10:37
Aam jz sm pa zasledila da ma čedalje ueč ludi motnje prehranjevanja. Anoreksija, bulimija, prenajedanje itd. Pa ne sam punce, tut fantje!
Rada bi povedala da tega ne smete delat. Ker ni zdravo in ker si uničujete use - telo, psiho in svet okol sebe.
Pa še sploh ni lepo. Men so ljudje s 180 cm pa 40 kilami preprosto grdi. Ker mu lah kosti prešteješ in če ga gledaš iz profila ga ubistvu sploh ni (dvodimenzionaln Smile). Sej ne pravm da ni lepo bit suh, sam ni pa lepo bit PREsuh. Tko k ni lepo če se usak dan nažiraš in je tvoj žiulenski cilj hrana. Use ma neke meje.
Pol me pa še moti k folk reče da je to kriva modna industrija. HALO?! okej, sej res skos kažejo une suhice sam, c'mon! krivi smo ludje k neznamo razmišlat. K neznamo pogledat uno 40-kilsko punčko in rečt: omg, ta je pa čizt presuha! Ne, mi rečemo: omg kok je suha, jz bi bla tut tok! In pol se spomnš da si za sladico po kosilu pojedu en velik kos torte in greš bruhat.
Ne gre tko. Prej al slej bo prepozn, če ni že.
Uglaunem, fajn se mejte pa pazte na svoje zdrauje! Sej ueste, sam 1 žiulenje mate. Zkaj bi ga prežvel u bolncah?
GreenBlondie • Od: 22.12.2008 • Prispevkov: 45
Re: Motnje prehranjevanja 4.4.2009 11:46
Julija, svet je veliko bolj zakompliciran kot se ti zdi...
Re: Motnje prehranjevanja 4.4.2009 12:18
1. nism julija Razz
2. u kašnem smislu zakompliceran?
GreenBlondie • Od: 22.12.2008 • Prispevkov: 45
Re: Motnje prehranjevanja 4.4.2009 12:32
Oprosti.

Anoreksija je veliko več kot samo motnja prehranjevanja.
Koščenost je zadnja faza...to je psihična bolezen.
Wordie • Od: 25.10.2008 • Prispevkov: 17
Re: Motnje prehranjevanja 17.4.2009 19:01
pomoč si lahko poiščete na
[povezava]

DAMM! That boy was HOT!

ORANGE IS MY COLOUR! DO NOT COPY!
spela9 • Od: 3.11.2008 • Prispevkov: 22
Re: Motnje prehranjevanja 17.4.2009 19:20
ei ti k si tole napisala, kakšno postavo maš? ne narobe razumet sam če maš normalno postavo vrjamm da tko razmišlaš. če si pa mau bl močnejše postave pa gledaš na vse to drgač. greš u trgovino in v 10 trgovinah ne najdš hlač k bi ti ble prov. to te totalno v slabo volo sprav(mogoče so ti kkšne prov sam so totalno vn iz mode al so pa pač grde). in na koncu k ne vidš več rešitve lohka začneš hujšat na nezdrav način pa se sploh tega ne zavedaš.

pa strinjam se z GreenBlondie...svet je (zlo) zakompliciran.
Re: Motnje prehranjevanja 18.4.2009 20:21
spela9 pravi:
ei ti k si tole napisala, kakšno postavo maš? ne narobe razumet sam če maš normalno postavo vrjamm da tko razmišlaš. če si pa mau bl močnejše postave pa gledaš na vse to drgač. greš u trgovino in v 10 trgovinah ne najdš hlač k bi ti ble prov. to te totalno v slabo volo sprav(mogoče so ti kkšne prov sam so totalno vn iz mode al so pa pač grde). in na koncu k ne vidš več rešitve lohka začneš hujšat na nezdrav način pa se sploh tega ne zavedaš.

hja, ubistvu maš prou. mam normalno postavo (usaj mislm tko Very Happy)
sam po drugi strani se lah naučiš tut šivat. ampk sej, zato se mormo o tem pogovarjat, da se folk začne zavedat da tak način hujšanja ni zdrou in se lah shujša tut drgač. ljudje morjo slišat druge možnosti pa posledice nezdrauga hujšanja, da se to ne bo več dogajal oz. se bo v manj primerih.
spela9 • Od: 3.11.2008 • Prispevkov: 22
Re: Motnje prehranjevanja 18.4.2009 22:01
pa še useen jih ne bodo zanimala mnenja drugih in posledice. oni vidjo sam tisto lepo postavo in to je to. njim je težko misli spreobrnt, pa še takrt k se zavedajo posledic delajo eno in isto naprej, ker ne morjo nehat....
PorceLan • Od: 20.6.2009 • Prispevkov: 1866 • Kraj: Rehab
Re: Motnje prehranjevanja 1.7.2009 15:29
Huh.. meni pa je nenazadnje suhota všeč.. zdi se mi prav da so manekenke, oz. modeli dobesedno koščeni. jas sama nebi bla VEČ taka, lepo mi je pa pogledat kakšno punco ki se ji izrazito vidi ključnica, lopatice, obrazne kosti.. všeč so mi tudi PREsuhe noge in pa da je manekenka velika 180cm in več. (like Hana)
Sama sem imela motnje prehranjevanja, ždela sem v bolnici skoraj dva mesca.. in ostala sem suha. jem normalno, gibljem se normalno... ampak.. imam pač takšne gene.
vem pa, da če imaš anoreksijo al pa bilokaj ni fajn. tak da vam jas tui svetujem, da če ste na poti k nenaravni suhosti, (torej, da namerno preveč shujšate) se prej o tem pozanimajte, kaj vas lahko čaka.. in ziher si bote premisli.
Res pa je, da moramo o tem govoriti.. če že hujšaš.. hujšaj tak, da ješ pač manj in več telovadiš.. ne pa da bruhaš in stradaš.
evitchy • Od: 27.7.2009 • Prispevkov: 15
Re: Motnje prehranjevanja 29.7.2009 23:24
spela9 pravi:

js se strinjam s tabo ena moja sošolka(bivša) je mela u 7. classu 155cm pa neverjetnih 108 kil. (to ni hec!!!)
ena druga pa u 8. classu 155cm pa 36kil

.una taprva je bla prej presuha una ta druga pa premočna
marushie • Od: 8.11.2009 • Prispevkov: 14
Re: Motnje prehranjevanja 4.12.2009 20:57
[link]

tut en ful dobr forum..za punce s temi težavami
Ludvika92 • Od: 21.8.2009 • Prispevkov: 14
bruhanje. na silo 4.12.2009 23:05
jst ubistvu nimam anoreksije... pa bi rada čimpreii shujašala... jst sm že pred ene 4 leta sm prst dala u usta, da poskusm kako to zgleda.. men je to postalo ušeč ii sm to delala kadar mi je zapasal.... pač takrt nism še vedla da lahko zrd bulimije umreš sam ko sm to slišala ii sm takrt nehala...sam problem je to da sm spet začela (letoS).. help me... Embarassed Crying or Very sad Sad usai kakšn nasvet kako se upret temu
marushie • Od: 8.11.2009 • Prispevkov: 14
Re: Motnje prehranjevanja 5.12.2009 10:25
to je zelo težko nehat.
js sm že 2 let v tem.
začl se je z bruhanjem ..zdj pa skoz stradam.
povej kaki odrasli oosebi,pjt k psihologu..al pa poišč kako skupino za samopomoč...al pa kak forum
kjer se boš velik pogovarjala
al pa tkrt k boš hotla zbruhat se probi zamotit
Lalala3 • Od: 21.7.2010 • Prispevkov: 36
Re: Motnje prehranjevanja 4.8.2010 13:01
No js sm čne že po naravi fuuul suha. In se dobi tut kakšn ''budalac'' k misl da mam anoreksijo. Mislm ---> HALOO!? A mi gdo zna pomagat kko nei se zredim -> 167 cm, 44 kg (premalo!)

Čne pa tisti k se odločjo za to bulimijo, pa to so si kr sami krivi Sad

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.