Valentinovo - Dan zaljubljenih

Kje najraje preživiš valetinovo ?
a) Valentinovo največkrat preživim sama.
41%
 41%  [ 10 ]
b) Valentinovo največkrat preživim s fantom.
12%
 12%  [ 3 ]
c) Valentinovo preživim v družbi prijateljic/prijateljev/družine/sorodnikov, nikoli pa sama ali s fantom.
25%
 25%  [ 6 ]
d) Valentinovo je zame praznik, ki se ga mora romantično praznovati, zato ga vedno preživim s fantom in obilo romantike.
4%
 4%  [ 1 ]
e) Če bi lahko, bi Valentinovo preživela nekje daleč stran. Edino tam bi se počutila najboljše.
16%
 16%  [ 4 ]
Skupaj glasov : 24

KaToiix • Od: 30.11.2009 • Prispevkov: 16
Valentinovo - Dan zaljubljenih 13.2.2010 21:47
Praznik svetega Valentina oz. dneva zaljubljenih izvira iz Anglije, kjer je sveti Valentin že stoletja zaščitnik zaljubljencev in dobrih prijateljev. Praznik praznujemo 14. februarja. Partnerja si izmenjata darila ali pa dasta drug drugemu samo poljub... Na ta dan so si že pred več kot petsto leti predvsem mladi ljudje izmenjevali pisma in razglednice, pa tudi darila, ki si jih imenovali kar »valentini«. Šega se je razširila tudi na ostali anglosaški svet, potem pa tudi v nekatere druge evropske dežele – zlasti tiste, ki slovijo po sladkarijah, najzavzetejšem spremljevalcu tega praznika. Taka je na primer Italija. Težko je razložiti, zakaj obstaja zveza med Valentinom in srčnimi zadevami. Na videz jih namreč resnično ni. Neka legenda pripoveduje, da je bil sv. Valentin ubit zato, ker je nasprotoval neki rimski uredbi, ki je mladeničem prepovedovala poroko pred služenjem vojaškega roka. Vojaki z družino so namreč zabredli v revščino. V nekem angleškem koledarju iz leta 1797 je zapisana druga legenda: Valentin, zaprt zaradi svoje krščanske vere, naj bi se zaljubil v slepo hčer svojega paznika. Pisal ji je pesmi – od tod naj bi izvirala navada, da si za valentinovo ljudje pišejo pesmice. Ječarjevi hčerki je vrnil vid, zato je vsa družina prestopila v krščanstvo, Valentin pa je bil – ob glavo. Angleži so si na valentinovo izmenjavali majhne razglednice, ki so imele čipkaste robove, okrašene z raznimi ljubezenskimi risbami, kjer so prevladovali ptiči, srca in vrtnice. Zraven so napisali ustrezne verze. Nekdaj je bil čar valentinov v tem, da so ljudje vse izdelali sami. V Nemčiji je prav dolgo trajalo, da so tega svetnika povezali z zaljubljenci ... V nekaterih pokrajinah namreč menijo, da je 14. februar rojstni dan Judeža, zato so imeli ta dan za nesrečen. V Ameriki je simbol tega praznika srce, v vseh mogočih oblikah in načinih prikazovanja in po ameriških izložbah se že dneve pred 14. februarjem pojavijo skladovnice valentinov, daril: v obliki srca so torte, bomboniere, milo, steklenice, krožniki, šatulje in drugo.
Mp3 • Od: 2.10.2009 • Prispevkov: 188
Re: Valentinovo - Dan zaljubljenih 13.2.2010 23:57
zmoto sem se....
- ( e )
miaTHEshoe • Od: 21.7.2009 • Prispevkov: 448
Re: Valentinovo - Dan zaljubljenih 14.2.2010 0:04
iz anglije privlečen "praznik" , kot vlko drugih.

neke izmišljenega za ljudi, ki jim v življenju manka ljubezni.

ker če maš nekoga rad, ga maš vsaki dan ne pa samo na neki bedni praznik.

moje mnenje Very Happy
Soundbox • Od: 23.11.2009 • Prispevkov: 470
Re: Valentinovo - Dan zaljubljenih 14.2.2010 21:11
valentinovo - še en dan kapitalizma
soulofdeath • Od: 25.11.2009 • Prispevkov: 7
Re: Valentinovo - Dan zaljubljenih 15.2.2010 10:24
**** komerciala!!
Insane • Od: 12.7.2009 • Prispevkov: 508
Re: Valentinovo - Dan zaljubljenih 15.2.2010 21:54
en sam navaden dan..
mislim za izkazovanje ljubezni ni potreben dan.. to jas lahko naredjim tuji danes.. nevem zakaj bi se mogli med sabo posiljevati z darili in kao izkazovati ljubezen..
mislim wtf?
a je res vse na tem kaj komu kupiš?
no jas sem samo bf kupla medvedka pa še to sam zato ker sta onadva meni tuji..Very Happy
sicer pa je to kar nekaj.. mislim itaq si vsi kupujejo samo zato ker pač moremo...-.-
Rosieweasley • Od: 14.2.2010 • Prispevkov: 71
Re: Valentinovo - Dan zaljubljenih 24.2.2010 17:41
wtf???
to je naiiboŁ bedn 'praznik' kaar jih jee!!! će bi jzt odloćalla o tem bi ga prepovedalla!!!
resno. in poll so usii u sql še posebi punce že neki dni prei ćizt obsedene s tem in ono full na trnih će jim bo kk fant keii prnesu...heLouu folk?! a stte ćizt znorel?!
će maš nekoga rad iskreno potem ga nimaš rad sm takrat k je en doloćen datum in s tem nek praznik
glede obdarovanja pa itq je zdeei pomembno sam še kako darilo ti kdo da in kok je to darilo vredno...s tem pa seveda trgovine in usii full služjo kr folk misli da MORA kupovat darila...tko k je že nekdo omenu...

in poll use full zanima zkaai sem na valentinovo tkooo žiućna...normalno da sem žiućnaa će pa mi omenjate ta praznik k see mi lasi pokonc postaujoo...mislim...in greeš mall tk na spprehod po parku in se 14.2. usii ono full tm neki objemajo pa zalizujejo...omg

res mi gree na jetra to valentinovo keer je kr tk...za brez vezee...će imaš nekoga rad te pć ne zanima kerii datum je...rad ga mš skoz...an?!

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.