I. (prva) gimnazija Maribor• bojana
• Od: 25.9.2008
I. (prva) gimnazija Maribor
18.1.2009 16:32
Če slučajno obiskuješ to šolo, prosim povej kaj o tem:
- zakaj si se vpisal/a na to šolo, - kako zahtevna se ti zdi, - kakšna znanja in možnosti ti ponuja, - kateri predmeti se ti zdijo ok in kateri najbolj kritični, - kako se razumeš s sošolci, - kakšne načrte imaš za naprej, - si zadovoljen/a tu ali ti je žal, da se nisi vpisal/a kam drugam, - pa če so še kakšne druge posebnosti, kaj te moti, kaj ti je ok, itd. • Niniel
• Od: 5.2.2010
Re: I. (prva) gimnazija Maribor
5.2.2010 22:49
Hej! Bodoča fazanka? - zakaj si se vpisal/a na to šolo Glavni razlog je ta, da mi humanistika in jeziki grejo veliko bolje kot naravoslovni predmeti. Drugi razlog je ta, da nisem hotela na Drugo, četudi sem imela več kot dovolj točk, ker je tam veliko 'grebatorjev', ki jim je mar samo za uspeh in hočejo vedno biti naj naj naj. Ne pravim, da so vsi taki, ampak kar nekaj primerkov se najde. Poleg tega ima Prva čudovito okolico, pred njo je namreč park, v katerem se lahko pozimi kepaš, poleti pa ležiš na travici. =) - kako zahtevna se ti zdi, Seveda ne gre brez učenja, ampak mislim, da je tako prav. Večina profesorjev je razumevajočih in ti bood pomagali, če ti je toliko mar, da se pozanimaš. Mislim, da je prva neka zlsta sredina, za razliko od 2., kjer se od tebe (včasih) pričakuje brilijantnost, in nekaterih šol, kjer so standardi znanja resnično nizki. - kakšna znanja in možnosti ti ponuja, Kot dijakinja klasične gimnazije lahko trdim, da se zelo poudarja intelektualnost in razmišljanje, ne zgolj piflanje na pamet. Na izbiro imaš veliko jezikov (angleščina, nemščina, latinščina, španščina, italijanščina, francoščina, japonščina), lahko se glasbeno, gledališko in likovno udejstvuješ (pevski zbor, šolski band, Prvi oder, likovna delavnica). Je ena redkih gimnazij, ki ponujajo šolanje v duhu antike - klasično gimnazijo. - kateri predmeti se ti zdijo ok in kateri najbolj kritični, Najljubši sta mi slovenščina in latinščina (deloma zaradi predmeta, deloma pa tudi zaradi profesorjev, ki te vzpodbudita k samostojnemu razmišljanju). Meni najmanj ljuba je biologija, kjer te nabašejo z milijon informacijami, od katerih je po vsej verjetnosti vsaj pol neuporabnih. Je pa to seveda subjektivno. - kako se razumeš s sošolci, Prvi teden so se mi vsi zdeli čudni, nepoznani in neprijetni, po parih tednih pa smo se super ujeli, delujemo kot ekipa, skratka, imamo se radi. Seveda se najde tudi kdo, ki ti ni ravno všeč, ampak tako je povsod. - kakšne načrte imaš za naprej, Velika verjetnost je, da se bom odločila za študij slovenistike, mika pa me tudi študij latinščine (upam samo, da si ne bom po nekaj letih premislila). - si zadovoljen/a tu ali ti je žal, da se nisi vpisal/a kam drugam, Resnično mi ni niti malo žal. Prva je nekako posebna, ima svoj čar (že sama stavba je zame ideal vzgojno-izobraževalne ustanove), vzdušje je super, ljudje se mi zdijo malo drugačni od večine, nekako bolj 'pristni'. - pa če so še kakšne druge posebnosti, kaj te moti, kaj ti je ok, itd. Če imaš rada jezike, potem ti res priporočam klasično. Veliko ljudi misli, da latinščine nikjer ne rabiš, da je to kr nekaj, ampak meni zelo odgovarja. Latinščina ti da osnove za učenje romanskih jezikov, pa tudi nekaterih germanskih (veliko angleških besed je prevzetih iz latinščine). Poleg tega lahko v tretjem letniku pustiš bio, mat in kem (to je zame velik plus). Saj so tudi splošni oddelki kul, ampak klasiki smo pač zakon. Če te še kaj zanima, kar vprašaj. Per aspera ad astra! |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.