Kontracepcija

saryKa • Od: 3.11.2008 • Prispevkov: 3
Kontracepcija 3.11.2008 20:44
Torej..jst imam eno vprašanje...takšne teme še nisem zasledila..če pa slučajno že obstaja se opravičujem, da ponavljam...Torej nisem še spolno aktivna, a ker imava s fantom oba željo, da bi storila ta korak sem se odločila, da bom začela jemati kontracepcijske tabletke.Zanima me če obstaja možnost da zanosim kljub jemanju kontracepcijskih tabletk in uporabe kondoma Question In tiste ki imate izkušnje ali jih morem začneti jemati po ali pred menstruacijo? Saj bom šla k ginekologu a bi rada bila že prej obveščena.

Hvala že v naprej za odgovore Very Happy fsm*
XcrazyyX • Od: 4.10.2008 • Prispevkov: 274
Re: Kontracepcija 3.11.2008 21:15
js ne bom nč druzga ti povedala
razn o kontracepcijskih tabletkah.
pejdi h ginekologinji, pa se mal pozanimi o različnih.
upaj da ti da dobre.
dobro preberi tist listek k pride zravn in takoj k opaziš kšne stranske učinke k te motijo, pejdi k njej.
js osebno mam zelo slabo izkušnjo z njimi. jemala sm jih pa zrad drugih problemou no.
mela sm use možne skor stranske učinke.. padla sm u hudo depresijo.. in to je blo zmir slabš...!!
dokler nism ugotovila da je to zrad njih in jih nehala jemat.

skratka jemlji jih, samo bodi pozorna na stranske učinke.
useeno pa če vama ni odveč rajš uporablejta kondome... razlika je sam da boš mela ti manj problemou.. pa še tiste tabletke je treba jemat vsak dan točno ob isti uri.. pol lahko mata odnos, pa naslednji dan pozabiš tabletko, pa se prepozno spomneš....
in se lahko zgodi kej nepričakovanega...........

to je moje mnenje x)
baj
Re: Kontracepcija 4.11.2008 21:33
čau! jaz sem uporabnica tabletk Yarina. nimajo nevem kakšnih groznih stranskih učinkov.. seveda pa ni dobro če kadiš in hkrati uporabljaš tabletke.. men so čist kul.. Smile .. če te pa še kaj zanima pa kar vprašaj.. Wink
saryKa • Od: 3.11.2008 • Prispevkov: 3
Re: Kontracepcija 6.11.2008 17:45
Hvaalla fuLL Smile Ja edino me še zanima kko se jih uporablja...pred ali po menstruaciji in če je še možno zanositi če zraven kondom uporabljaš??

Fala za odgovoree Very Happy
ninaa • Od: 23.10.2008 • Prispevkov: 50
Re: Kontracepcija 8.11.2008 12:19
s tabletkami je takole: ne ščitijo te pred spolno prenosljivimi boleznimi, so pa bolj učinkovite kot kondom, mislim da 99%.. kako se jih jemlje ti bo dal navodila ginekolog, drugače pa začneš prvi zavojček mislim da na prvi dan mesntruacije in jemlješ 21 dni, medtem 7 dnevni premor, nato pa nov zavojček.. svetujem ti obisk pri ginekologu.. ker sploh ni tako grozno, pa še bolje boš obveščena o vsem tem.. Smile
ninaa • Od: 23.10.2008 • Prispevkov: 50
Re: Kontracepcija 8.11.2008 12:20
no, seveda kondom + tabletke so zeloo učinkovita kombinacija, kar se tiče kontracepcije..

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.