kako prepričat stroge starše*?1 | 2 | >>• partygirl
• Od: 10.3.2009
kako prepričat stroge starše*?
15.3.2009 10:33
ja imam zelo stroge starše... sei niso tk da ne bi smela bit u zuni pred hišo sam ko grem v mesto morm usake 10 min klicat kje sm, kaj delam, s kom sm... nikoli nism lagala da mi ne bi mogla zaupat. sem se že tudi trudila pogovoriti vendar sta mi odvrnila da sta moja starša use do 18 leta in do takrat bo tako! u kino grem lahko samo s prijateljicami nikoli s prijateljem. ko je prišel moj sošolec enkrat na obisk nisva niti v sobi smela biti sama , ampak sva morala biti v dnevni sobi poleg njiju in govoriti glasno da sta use vedela. pa niti lišpat se mi ne pustita ker imam potem kr kazen če se čiiiiiiiiiiist mal! kai nei nardim da mi bosta pustila malo svobode ?" • Screaam
• Od: 14.3.2009
Re: kako prepričat stroge starše*?
15.3.2009 10:52
isti probleem... • lelzz
• Od: 24.2.2009
15.3.2009 13:23
Ojej, to pa res ni prijetno, men glede na vajine starše mami še kr dost psti=)
Pa ka se nikol ne skregaš z njima al pa jima poveš da ti gre to na živce, za te skoz nadzorujeta. Js bi že zdavni kej rekla mami. Sam spet je pol to da ti bojo dal kazn al pa kej. Ne vem js, nism lih dobra v nasvetih. Čeprav bi se js uprla, pa reka, da vama tak vedno use povem po resnici in da bi rada mela mal svobode, itak, pa vrjetno veta da ne bi delala kej nespametnega. Nekak bi mogla pridobit zaupanje čeprav ne vem lih kako. Sori.* • pupaa94
• Od: 15.3.2009
15.3.2009 14:16
partygirl pravi:ja imam zelo stroge starše... sei niso tk da ne bi smela bit u zuni pred hišo sam ko grem v mesto morm usake 10 min klicat kje sm, kaj delam, s kom sm... nikoli nism lagala da mi ne bi mogla zaupat. sem se že tudi trudila pogovoriti vendar sta mi odvrnila da sta moja starša use do 18 leta in do takrat bo tako! u kino grem lahko samo s prijateljicami nikoli s prijateljem. ko je prišel moj sošolec enkrat na obisk nisva niti v sobi smela biti sama , ampak sva morala biti v dnevni sobi poleg njiju in govoriti glasno da sta use vedela. pa niti lišpat se mi ne pustita ker imam potem kr kazen če se čiiiiiiiiiiist mal! kai nei nardim da mi bosta pustila malo svobode ?"
heh jst mam tut uzgojo duma sam še zdelč ne tok preveč strogo xD jah lej pač enkrat se skupi dol usete pa povej kaj te use mot sam guvor tko normalno ne se dret pa jima pač povej ane da odraščaš pa d ti morta pustit d začneš mal z svojo glavo mislt pa tko ane mislm mal se znajd v pogovoru sam pazi d neboš preveč odgovarjala s eal pa kej kr jst glih nwm kak problem mate točn ane kr nč ni brez razloga in je tuki vlik možnosti zakaj te mata tok na vrvici ane sam je pa ena izmed možnosti tut ta d se bujita d bi njuna ptička prekmal odletela pa valda ti hočta use najbolje ane sam pač vem d je to ful zoprno tko da used se z nima dol pa si izmenjujte mnenja pa res nej bo tist iskren pogovor pa bo:D...vlik sreče • crazyteja
• Od: 21.10.2008
19.4.2009 13:17
partygirl pravi:ja imam zelo stroge starše... sei niso tk da ne bi smela bit u zuni pred hišo sam ko grem v mesto morm usake 10 min klicat kje sm, kaj delam, s kom sm... nikoli nism lagala da mi ne bi mogla zaupat. sem se že tudi trudila pogovoriti vendar sta mi odvrnila da sta moja starša use do 18 leta in do takrat bo tako! u kino grem lahko samo s prijateljicami nikoli s prijateljem. ko je prišel moj sošolec enkrat na obisk nisva niti v sobi smela biti sama , ampak sva morala biti v dnevni sobi poleg njiju in govoriti glasno da sta use vedela. pa niti lišpat se mi ne pustita ker imam potem kr kazen če se čiiiiiiiiiiist mal! kai nei nardim da mi bosta pustila malo svobode ?"
ko si vni jih ne klicart skuz in ko te kličjo jim prekin al pa pust fon d nj zvoni. ko pridš domou pa reč: lj..stara sm tok pa tok in žvimo v 21. stoletju in ne v srednem veku! tut ve2 sta menda bla mlada in sta hotla met kj zasebnosti in met svoj life! če teb ni blo otroštvo pa puberteta dobra to ne pomen d sm js za užitke prikrajšana!! tak sm js rekla.. na začetki sm dubla mau pripora ampk sta se stara zamisnla in sta vidla d mam prov! če pa nimaš jajc za to nardit pa tipomaga lah šolska svetovalna delavka pa ji povj svoje probleme. • AngeeL
• Od: 21.3.2009
...
19.4.2009 13:23
Ja mau se jima upri..pa bo kar bo...mne pač fotr zrt tga ne šmirgLa več pa sm za njega en navadn izmečk...mami mi pa še kr vLik dovoL..sam mau se morš uprt...boLi te kurac..sei si sam enx mLad=)
• buupa
• Od: 19.4.2009
19.4.2009 14:05
moja bi verjetn tut mal čudn gledala, če bi jima rekla, da hodm u kino z frendi, ne sam z frendicami. tk, da js enostauno povem: z frendicami gremo u kino.... pa rem. če zvečer pridem prepozno domou, rečem, da se je film mao zavlekeu (čeprau se ni, ampak smo šli še na pijačo glede lišpanja. js sm mela pred dvema letoma isti problem. pač nism se smela čiiis nič. kr je fotr tkoj popenil. pa sm si naiprej začela obrvi urejat, k se to itak ne opazi. pol sm začela tko čez 2-3 dni nanašat svetlo senčilo na zgornjo veko (spodai na začetku nič, da neb opazli) pol pa sm enkrat dala temno modro senčilo. oče me jezno prašal, če sm se udarla u oko.. sm tkoj vedla, kje je moja meja. nasledni dan sm začela mal na spodnjo veko svetlo sivo senčilo dodajat. pol maskara se itak ne opazi.. pač 1 tedn ne hodiš u bližino pou metra k staršem pa gre.. pol se pa že navadita, in pozabita na use skupaj. amm. glede izhodou.. pred odhodom jima lepo povej kaj use boš delala. čis natančno. recimo: najprej gremo na bazen, potem bomo šle ( ves čas v ženskem spolu, ker praviš da ti ne pustita izhodov s fanti.) nekaj pojest (točn navedeš kje boste jedli).. pol gremo v kino, vstopnice nam je pridobila od moje prijateljice sestra, k tam dela, tak da ni treba nč dnara.. pol pa bom prišla domou (navedeš približno uro, in poveš, da boš mogoče zamudila 20 minut, ker se včasih film zavleče) ... mal sm odšla z teme.. • zmajcy
• Od: 19.10.2008
• Kraj: Nova Gorica
19.4.2009 15:02
jst ti predlagam, da se v miru pogovoriš z njimi in kokr je že ena rekla, da jim pač poveš da odraščaš in da rabiš vedno več svobode. lahko tudi predlagaš, da namesto, da jih kličeš vsake 10 minut, da jih pokličeš na vsake pol ure in se to potem, ko bosta videla, da je s tabo vse v redu, lahko tudi podaljša na 1 uro, 2 itd. itd.
če se želiš ličit in nočeš, da bi onadva to izvedela, se lahko nabarvaš tudi v šoli in preden greš domov ličila odstraniš s čistilnim mlekom (ki ga potem vsak dan skupaj z vatkami nosiš v šolo). ne pa jima lagat ali se jima upirat (s tem, da jih ob dogovorjenih urah ne bi klicala oz. da bi jim prekinila, ko te kličejo), ker jih bo potem še bolj skrbelo, imela bosta občutek, da ti ne moreta zaupati in posledično boš imela še manj svobode. med pogovorom z njimi ohrani miren ton, če pa misliš, da se z njimi ne boš mogla normalno pogovoriti (imam prijateljico, katere starši se ne znajo mirno pogovarjat ampak le kričijo), napiši svoje želje in potrebe na list papirja in jim ga npr. po večerji dej, reči nej si u miru prebereta in da se boste potem pogovorili o vsem skupaj. pa velik sreče! • dari
• Od: 8.3.2009
...
19.4.2009 17:20
dobro jst na rečo nimam takih stašu...
ampak tudi moji so kdaj strogi in vem kako je... lej pogovor in iskrenost med tabo in starši rodi tudi zaupanje... veliko se pogovarjaj z njimi in počasi ti bodo vedno bolj zaupali in ti več pustili... pripelji prijatelje in prijateljice skupaj domou... pomagaj jim pri hišnih opravilih in takuh zadevah brez da bi ti naročili da moraš kaj naredit na tak način bodo gotovo mislili pač de sei bolj pridna in ti bodo bolj zaupali , ker usak starš se boji za svojega otroka(no nekaterim ni mar za svoje otroke ampak to je zelo slabo) ampak kakor kaže se tvoji starši bolj bojijo( odvisno koliko si stara ) ker ko smo mlajši bolj skbijo ko pa ko smo starejši... • amnf
• Od: 19.4.2009
19.4.2009 18:50
hmm. če ni drugega načina pač moreš lagat, ko greš s prijateljem, reč da greš s prijatelco.. ko prideš u šolo se našminkaš ko greš domov pa si zbrišeš.. .. al pa jima pač povej, da si zadost stara, da si tlko odgovorna, da ti naj zaupata pto.. no upam da sem ti kj pomagala • Piqica
• Od: 5.5.2009
5.5.2009 13:57
Huh ta je pa huda...Prvič sm zdle zasledila da ma kdo takšne težave...omenila si da se jim nikoli nisi zlagala kaj ali kaj podobnega...Mogoče je pa ravno v tem problema, da si preveč iskrena z njimi...Pa ne me narobe razumet, da ti zdej svetujem da se jim pa moraš lagat da tii bojo morda dali več svobode. Še zdaleč ne! Veš, včasih je določene stvari pametno zadržati v seb... Zdej jst nevem,a se vi pogoto pogovarjate in kako pogosto je to...Namreč tut men so moji starši govorili da dokler sem pod njihovo streho in dokler ne bom polnoletna da bojo veljala njihova pravila...Fora je v tem da tut ko sem napolnila 18 let, se popolnoma nič ni spremenilo... Dokler nisem vzela stvari v svoje roke... z očetom se nisem 1x stepla...sei nisem jst prva stopla do njega pa mu primazala zaušnico • nixx
• Od: 16.3.2009
5.5.2009 19:56
hjah.. in jst mam iste probleme ..oz.. razlika j u tem,da glede šminkanja nisem mela NIČ problmou.. sm se nekoč edina u razredu pa niso nič rekli =DD
sam men pa tud ne dovolijo ven pa nič, pa da bi bli zram še kak tip pto ..uuh. NE..in tud če rečem da gremo s prjatlcam, ja uredu.. sam da bi pa rekla da grem s prjatlco pol bi šla pa s tipom si pa ne upam, ker mene zmeri kdo vid.. in pove to m ojmu fotru in tko ..tko da to si neupam.. mene glih ne kliče usakih 10 minut... mi da pa uro bit doma.. ampak mi da npr 1 uro.. kar je čist mau -.- in potem ..ko mu hočem kej pvoedat se kr dere.. pa me zmerja.. ampak dobesedno zmerja.. pr men ni tist.. zej bom pa nasledn dan mu mau pomagala.. ah tega on sploh ne vid.. jst sicer žvim z očiem (ločeni tstari)..in on ma punco že neki časa ko se skus umešava v moje odraščanje.. in zto mi velikart **** in se derem.. ampak se učas prou nemorm ohrant mira ..al se on začne dret al pa jst.. in se skušam učas lepo z njim poment pa ne gre.. zmeri je en ..on zahteva od mene ful velik.. sam ne glede področja šole (to ve da veem da se učim za sebe) ..ampak tko če kej ne nardim tkoj me preklinja z budalo nesposobno.. in pol se seveda derem nazaj in marsikdaj rečem da je glup ..enkrat sm mu rekla da ga sovražm in pol ni poklicu je napisu sms dolg tok da sm ga skor 10 minut brala ...in biu cel užaljen.. stari kok bom jst užaljena ko mi reče da nimam šum sam na srcu ..(pać pa tud na možganih.. čeprau ga nimam nikjr).. nikol ne dobim pohvvale pa nič.. no ja pa sm zašla .. in ja se probam zment z njim.. sm že misnla da bi se odselila k mamici ..njej pa tud nevem če bi šla. no ..nevem.. drugi razlogi..tko da sm zej dobla idejo ..da ko mi bo enkrat čist popzdil da bom šla socijalni .. in tko ko je nekoč mami moja rekla.. še s puško bo skaku za mano da ja nebom kej nardila .. in pol tista njegova punce ..ko ma brata (leto mlajš, baraba,...) pa sestro (leto starejš, afna, ko je zmeri doma ji je mama use..) mata vedno poun stvari čez mene ua govort.. se vete ko si sestre pomagajo.. (me smo tko nej bi ble pou sestre) ..glede tipou.. da bi jst povedala njej.. to bi blo use narobe. pa use .!!! ..pa če me un tmau kje vid ..more to use povedat usee.. da bi bla sama u kaki fantouski družbi bi blo vse narobe VSE.. iin zele sam nakladam pa nism nič kej pametnga povedala.. ampak vem kak je to ja .. pa ko mu ne lažem ..sem pridna.. ne počnem neumnosti ker vem da jih ne smem ..imam svoje cilje ..nimam svobode.. glede zaupanja.. pa nevem sej mam pa nimam ker sm enrkat spiznla ven ko mi je **** on je pa glih u bolnc biu ..in mi seveda ni dovolilu it ker pač ..to je biu odgovor ker pač sm jst tko reku ..! -.-""""""""" in ja pa sm šla še pol ven pa sm pršla na čas domou.. sam enstauno je čuden. inaj socialna je uses kak mam -.- pa to bi lahk jst še pisala pa pisala .. ajd ;** • Petarda.
• Od: 1.11.2008
5.5.2009 20:17
Reč...jest grem vn..pridm pozn xD č tiu pa kej reku pa pejt u sobo pa čes okn vn xD • nixx
5.5.2009 20:19
ancaRETARDED pravi:Reč...jest grem vn..pridm pozn xD č tiu pa kej reku pa pejt u sobo pa čes okn vn xD
hahah.. u stolpnc žvim.. tko ono skor čist na vrhu ? xD -.- • Petarda.
• Od: 1.11.2008
6.5.2009 13:10
nixx pravi:
ancaRETARDED pravi:
Reč...jest grem vn..pridm pozn xD č tiu pa kej reku pa pejt u sobo pa čes okn vn xD
hahah.. u stolpnc žvim.. tko ono skor čist na vrhu ? xD -.- Waa toj pa dost gadno ja...:S aš kua...lej ..kup si šotr pa ga pred stolpnco pustau..kaoo boš en dan kampiralaaa pa punoč **** vn pa je.xD • mySTUFF
• Od: 5.5.2009
6.5.2009 14:37
uuuf.to pa je bedn.in js se prtožujem nad svojimi starši.ne sj sta isto grozna.
d ne bo pomote.tut težila sta mi zarad tipa.da sm še premlada.ampk sm jima jasno povedala da tako je in da ne bost čist nč spremenila. in mi ne morita več.sam sta pa tut težila glede make-upa pa sm pač ustrajala pr svojem in mi tut ne morita več. ampak bl je problem kadar hočm jit vn.tko zvečer.:S to pa je bedno in ne razumem zakaj mi ne dovolta. no,poskušaj se z nima tko pogovarjat.pa bod ustrajna pa mogoče bosta popustila. • pupaa94
6.5.2009 15:05
ancaRETARDED pravi:
nixx pravi:
ancaRETARDED pravi:
Reč...jest grem vn..pridm pozn xD č tiu pa kej reku pa pejt u sobo pa čes okn vn xD
hahah.. u stolpnc žvim.. tko ono skor čist na vrhu ? xD -.- Waa toj pa dost gadno ja...:S aš kua...lej ..kup si šotr pa ga pred stolpnco pustau..kaoo boš en dan kampiralaaa pa punoč **** vn pa je.xD looool pred stolpnco nej kampera xD mislm pametno xD pa ne ne tok kuzlarij delat upri s ejim an rpefinjen način jst mam tut ful stroge pa sat se umehčala lpo sm s ez nima pogovarjala nrdila k sta hotla pa tko sm bla d sm bla vredna zaupanja ane pol se pa skos po mal pogaji jst rgem vedno zvečer do nega pa se pogajam za ure in use pa tko pa se bol splača tko k pa d začneš nwm kake probleme delat in use kr pol boš mela ful sranje pa še tepena boš po možnosti • nixx
6.5.2009 17:44
prefinjenost.. hm ja ..jst mu pomagam nardim kar reče se menm z njim ..use oke.. sam ko men tko na hit **** tko nemorm jeze e zadržvat sm že probala pa mi ono ful ni šlo -.- al pa npr.. sej vete kok je to punca u trgovini s cotami in sm rekla da bom bla kake 3 ure u nakupovalnnem centru pa se je kr dret začel če se norca delam z njega če sm glupa da tok dolg pa nav šlo (pa točn to sm napisala kar je reku -.-) ..in hjah -.-
• theBoy
• Od: 22.2.2009
6.5.2009 19:52
Pr men tud neki podbno blo..sam ne tak ful strogo..sploh glede prjatlc ne. Pol sm pa 1x šv nekam..pa ugasno mobi pa se j***. Sicer so me skurcal..ampak je zaj bolš. • pupaa94
6.5.2009 20:19
nixx pravi:prefinjenost.. hm ja ..jst mu pomagam nardim kar reče se menm z njim ..use oke.. sam ko men tko na hit **** tko nemorm jeze e zadržvat sm že probala pa mi ono ful ni šlo -.- al pa npr.. sej vete kok je to punca u trgovini s cotami in sm rekla da bom bla kake 3 ure u nakupovalnnem centru pa se je kr dret začel če se norca delam z njega če sm glupa da tok dolg pa nav šlo (pa točn to sm napisala kar je reku -.-) ..in hjah -.-
o boga si ful ja lej pogaji se tko na lep način pa se ne zaderat spremen onos do nega pa tko naj bo prijetn in pol bo tut ona na tebe drugač gledu drgač pa tut ne xd ni edini dec k ne zdrži u štrcuni z cotami xd zto grem raj z rfendicam al pa majko pa ie use rešn • nixx
6.5.2009 20:22
uh t pa tud ni fajn -.-
pa ono cote pa to ..to sm šla s frendico.. on ko gre z mano u shopping čist kamot zdrži 3 ure.. sam je biu bolan pa ni mogu zram p sm šla s frendico .. sam ta prefinjenost je težka -.- xD potrud se ja .. • dari
• Od: 8.3.2009
..
6.5.2009 22:50
ma ne smeš uidt, kr pole pa ti starši res ne bojo nikoli zaupali...
• tanjatanja2
• Od: 25.1.2009
g
20.6.2009 17:47
ma moji so tud znorel.
nwm kaj jim je.. ku da sem stara 7 let. ejo!!! ne pstijo mi, da bi šla sama v mesto, ki je prb. pol ure stran.. dd. sj ne grem v ameriko SAMA-... kko nj jih prepričam?? • PorceLan
• Od: 20.6.2009
• Kraj: Rehab
21.6.2009 21:14
Hja. jas sem take narave da se nea glih neka podrejam ne..
enostavno.. če bi mela take starše.. ja ka bi.. bek bi šla od njih.. magari si pri keri kolegici.. al pa pri teti, babici, dediju, stricu, sorodniki.. Takih ludekov jas že nebi prenašala iz dneva v dan.. ph Drugače si pa lahko po eni strani srečna, da skrbijo zate, ne pa tak kot eni, ko niti vejo ne da majo otroka:S • FamilyGirl
• Od: 23.10.2009
26.10.2009 11:41
Lej: ti boš za starše vedno tista mala "štručka". So pač taki. Zdej k udraščaš jim je mau neprijetn; do zdej so vedno udločal o tebi namesto tebe, ampak sedaj si ti začela zahtevat, da se upušteva tut tvoje mnenje. Ampak nč skrbet. to je čist nurmaln, sam da se oni tega še niso navadl. zdej pa rešitu: pomiri jih; pukaž jim, da si se razvila in se mugoče začni ubnašat mau bol udraslo. Na primer ne čaki da ti naručijo da naredi to in to, ampak že kar sama to naret (npr. opspaut svojo sobo, dat pusodo u pomivalni stroj ipd.). Morš pristat na kompromise, če hočš dusešt svoje cilje. Nekje morš mau pupustit, da drugje pol prdubiš (npr.: ličenje sam ob posebnih priložnostih.Al pa da greš vn, pa ti starši sledijo na primerni razdalji - za začetek ipd.). Pokaži jim, da potrebuješ več svobode, da se znaš kuntrulerat. Pogovori se z njima. Z normalno jakostjo seveda. Povej jima kaj ti teži, kaj bi spremenila in jima razloži, da nisi več tista mala punčka, ampak da odraščaš, da se razvijaš. Č se z njima ne moreš pogovoriti, jima anpiši listek in jima ga daj npr. na posteljo.Če pa se useen želiš rajš puguvort, pa pazi na naslednje: 1. da izbereš pravi trenutek, takrat ko so sproščeni 2. da ne primerjaš (npr: moja soseda pa lahko...) 3. da jim dokažeš, da si o svoji želji dobr premisnla in se že vnaprej pripravi, kako boš odgovorila na nekatera njihova vprašanja 4. da ne prosiš usega na enkrat, ker potem tvoja želja preprosto ne bo užgala 5. da če naletiš na jasen "ne", ne ustrajaj, ker nima smisla, da se kujaš, jeziš. 6. da če ti postavijo pogoje, jih spoštuj. Če ti rečejo, da ko se film v kinu konča, greš takoj domov, to naredi. (Umehčej se, zasmili se im. Tooook si nesrečna.... ičasih deluje, Upam, da sm kej pumagala. |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.