Tampons...:D

kitty^^ • Od: 11.7.2010 • Prispevkov: 16
Tampons...:D 3.9.2010 20:58
haaj zlo rada bi probala taampone in ja...nekateri govorijo da sem še premlada stara bom pa 14:)..prosiim če mal poveste kdaj ste ve začele uporabljaat tampone:)
Insane • Od: 12.7.2009 • Prispevkov: 508
Re: Tampons...:D 3.9.2010 21:45
jaz sem prvo menstru dobila na morju. en mesec pred 12. rojstnim dnevom.. in sem seveda uporabla tampone... peklo me je svinsko.. pa še pol po kakih 3-4 menstruacijah me je peklo če sem uporabljala tampone.. potem pa se nekak navadiš.. pa nožnica se ti am 'razširi'..xD tak daje vse lažje.. sam pač navadit se moreš najprej.. zdaj pa večinoma uporabljam tampone... razen ponoči. čeprav bi naj bili kao škodljivi..
005 • Od: 17.5.2009 • Prispevkov: 509
Re: Tampons...:D 3.9.2010 21:49
začela sn jih uporablat pr 13-ih sepravi ob prvi menstruaciji.zaj sn stara 14.nisn mela nič problemov.pa kuuul so.se počutiš čist lahkotno, in čisto pozabiš da maš sploh menstruacijo. Smile jes jih zaj redno nosim. ;DDD
scar tissue • Od: 9.10.2008 • Prispevkov: 184
Re: Tampons...:D 3.9.2010 22:12
ahh ej . nej te to nič ne skrbi sam pač če si komi 14 jih ne uporabli redno, recimo če se greš kopat čene pa res brez veze.. jst sm jih prvič letos, stara sm 14. uporabla sm jih ker smo šli s šolo na bazen . kup si tampone MINI pa pejt u kkšno drogerijo ker jst sm tud že gledala pa jih niso mel u navadni trgovini se mi zdi . drgač pa si morš sam fajn not porint tok k gre d te nebo potem pekl al pa kej . Insane vrjetn si nisi zadost not porinla in pol zna ful bolet ja . drgač pa res brez veze da jih upotabljaš zdej . je škodljivo in tud vložki so bol varni itd.

srečno *
Re: Tampons...:D 3.9.2010 22:17
PerFecT pravi:
ahh ej . nej te to nič ne skrbi sam pač če si komi 14 jih ne uporabli redno, recimo če se greš kopat čene pa res brez veze.. jst sm jih prvič letos, stara sm 14. uporabla sm jih ker smo šli s šolo na bazen . kup si tampone MINI pa pejt u kkšno drogerijo ker jst sm tud že gledala pa jih niso mel u navadni trgovini se mi zdi . drgač pa si morš sam fajn not porint tok k gre d te nebo potem pekl al pa kej . Insane vrjetn si nisi zadost not porinla in pol zna ful bolet ja . drgač pa res brez veze da jih upotabljaš zdej . je škodljivo in tud vložki so bol varni itd.

srečno *

mogoče res.. ampak po moje sem bla premlada ker sem bila komaj 12. niti ne. in me je bolelo že ko sem si ga dajala noter..
005 • Od: 17.5.2009 • Prispevkov: 509
Re: Tampons...:D 3.9.2010 22:32
PerFecT pravi:

srečno *

tamponi niso škodljivi.če bi brala malo knige o tem in to. bi vedla.pa ginekologi jih priporočajo glih tak ko vložke.to je pač izbira posameznice, ka bo uporablala, vložke al tampone. glede tega da so vložki bol varni se tui ne strinjam, ker če si tampon pravilno vstaviš, je isto varen ko vložek, čeprau je res, da vložek ti ne more "potegnt" v nožnico [ tak ko nekateri misliijo, da se to lahko zgodi pri tamponu ] al pa whatever.

HF.^^
mjaw • Od: 17.1.2010 • Prispevkov: 220
Re: Tampons...:D 4.9.2010 12:58
jz sm tampone uporablala že pr 13letih 2tedna pred mojim bday..Tampone sm uporabla tkoj po prvi menstri..k nj bi nasledn šla na morje an..drgač pa prvič je pekl ko prasica sam če tko znaš praviln vstavt te pol ne peče vč..Pa drgač so zame tampone bol primerni za na morje,ko športaš itd..za sam iti u šolo se mi zdi d niso..najbl d maš vložke..nwm ..Razz
Re: Tampons...:D 4.9.2010 22:35
005 pravi:
PerFecT pravi:

srečno *

tamponi niso škodljivi.če bi brala malo knige o tem in to. bi vedla.pa ginekologi jih priporočajo glih tak ko vložke.to je pač izbira posameznice, ka bo uporablala, vložke al tampone. glede tega da so vložki bol varni se tui ne strinjam, ker če si tampon pravilno vstaviš, je isto varen ko vložek, čeprau je res, da vložek ti ne more "potegnt" v nožnico [ tak ko nekateri misliijo, da se to lahko zgodi pri tamponu ] al pa whatever.

HF.^^

obstajajo ful različna mnenja o tamponih. večina ginekologov meni da so škodljivi saj lahko ostanejo noter kaki delci.. in največ bakterij se nabere na tamponih.. pa bolj naravno je da se kri izteče iz nožnice.. tak da jas nevem kake knige ti bereš ne.. ampak na vseh predavanjih ko sem bla pa v vseh revijah ki sem jih brala jih ne priporočajo.. razen za nujne primere no..(:

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.