Bog.. je to vse res ali samo legenda?

<< | 1 | 2 | 3

Verjameš v boga?
ja
51%
 51%  [ 34 ]
ne
48%
 48%  [ 32 ]
Skupaj glasov : 66

PorceLan • Od: 20.6.2009 • Prispevkov: 1866 • Kraj: Rehab
Re: Bog.. je to vse res ali samo legenda? 3.1.2010 19:17
Daisy pravi:
PorceLan pravi:
NoNx* pravi:
PorceLan pravi:
NoNx* pravi:
Js sicer hodim k verouku, ampak nism čist prepričana u Boga p to d je un ustvaru Zemlo pa nwm ka še use..enkrt pr verouku smo župnika prašal, kk ve d je Bog ustvaru človeeka, če mamo pa znanstvene dokaze d smo se razvil iz opice al ka neki ži..pol pa reče župnik:Ja otroci, vsi vemo, da je Bog ustvaril človeka, čeprou se vi u šoli učite d smo nastal iz opice.Pol je pa še reku:Pa tudi usi vemo d je človek meu prednika opico k so ga znanstveniki pč zamejal s človekom.Mislm ei, to se mi je zdel pa tak bebast odgovor, sam se mi pa ni nč čudn zdel, k nš župnik je itq mal ........pa to...=D.

hodiš k verouku, cerkvo pa nisi prepričana da bog obstaja? zakaj pa pol hodiš če ne verjameš tistemu kar tam poslušaš pa kar tam berete? zaradi sosedov?

Ja sj js ne hodm u cerku pa k verouku zarad mene ampak zato ker je pr nas v vasi to že navada d MORŠ hodt k verouku pa u cerkev,sam d nardiš birmo pa je vredu, pa še pol te usi neki unegajo d morš hodt u cerku!se prav da js morm hodt k verouku pa u cerku,čeprou ne vrjamem u boga!in sm že cel mesec veselo špricala verouk in cerkev=D,zdej bo pa štala!

da morš hodit? torej ne moreš izrazit svoje voljše/želje, torej te sosedi/sorodniki silijo v krščansko vero, kljub temu da se ti s tem ne strinjaš, torej bi ti mogoče lahko pripadala drugi veri, torej si ti "izdajalka", torej ti tja ne sodiš itd.. sory, samo jas res nea zastopim zakaj se nea moreš za sebe postavit, pa lepo povedat da ti je to eno sranje, (?) sama sem hodla k verouku do 3 razreda, pol pa sem lepo rekla da nebom več ker se mi zdi brezveze, itak je normalno da te pol še vseeno starši silijo, ker so oni verni, ampak kaj to pomeni da morš ti tui bit? saj meni je vseeno če ti hodiš k verouku al ne (da nebi misla) samo res prej ko slej se boš mogla za sebe začet postavlat, ne pa da se oziraš na ljudi iz tvojega kraja, itak boš 1× "sama" ostala, 1× boš mogla začet svoje življenje, kaj takrat se boš tui na njih ozirala? če bodo rekli tak, danes je nedelja, gremo vsi k maši, boš ti tui šla s tvojo družino? al pa če bodo rekli no gremo zdaj na en sprehod, boš ti tui šla? isto je s starši, če ti bodo rekli pridite danes k nam na kosilo, bote šli čeprav ste meli neki drugi namen? al pa danes ste vi na vrsti da kupite nevem kaj, se boš kaj zbunla al boš pač kupla?

oki, vso srečo s totim špricanjem (:

PorceLan... zdaj pa pomisli če se boš nekoč v življenju hotela poročit pol pa ne boš imela opravljene birme .. pa ti bo mogoče žal (saj ne pravim da ti bo.. lahko se tudi samo civilno poročiš=) ).. jaz mam to leto birmo, pa bom birmo opravila in potem bom ta verouk in cerkev in podoben shit pustila k vragu. ne verjamem v boga in ne v noben temu podoben bullshit ampak si včasih mislim, mogoče pa mi bo res žal, bom potrpela teh par let in opravila birmo. sama pri mojih letih trdim, da bom poročena samo civilno in če (!) bom imela otroke ne bodo mogli biti krščeni zaradi tega, ker ne bom poročena cerkveno. torej še vedno obstaja možnost da si do tedaj premislim, kar sicer MOOOČNO dvomim, in se bom poročila tudi cerkveno in krstila otroke. vendar njim ne privoščim tega, kar zdaj doživljam in hodim k maši posili (ne vsako nedeljo, vendar 1-2× na mesec..). če bi bilo po mojem res nebi šla k birmi in nič, vendar raje to potrpim kot mi bo potem žal. drugače se pa strinjam s tabo, včasih bi res raje povedala "starima" da je dejansko to vse zame en velik ku*ac. saj je, ne samo za mene ampak 3/4 cele slovenije in še vedno ne razumem, pa mislim da nikoli ne bom, tistih ljudi ki hodijo vsak teden v cerkev in poslušajo župnike nakladati in govoriti bedarije, katerim nazadnje nasedejo in postanejo prav tako nori kot je župnik sam. LP =)

nene, crkveno se že nea mislim poročit, če že civilno.. v cerkvo sploh stopim nea ko vse tak smrdi, pa je mrzlo pa plesnivo tak kot oni ludeki sami Razz a.a (:
drugače se pa jas tui strinjam s tabo (Y)
glede krščenja:
v vsaki družini kjer so verni mora pol tui otrok bit krščan (?).. to mi je še 1× bolj glupo kot sam bogec, da se otrok niti ne more sam odločit kaki veri bo pripadal, ampak ne, starš bo odločal o tem. ja pa ja. pol pa vsi govorijo da ma vsak svoje mnenje, naj ga drugi spoštujejo, ja kaj to se je sam odločo da bo bil krščen al kaj? Razz
Re: Bog.. je to vse res ali samo legenda? 3.1.2010 19:26
No, moje sestrce župnik ni hotu krstit,smo tja k njem pršl pa je reku da mormo met rojstni list, in pol smo šli po njega in nazaj k župniku,pa nm ni hotu odpret vrat...zdej sta pa tastara dva rekla d je nebomo krstil, in d onadva zarad tega nikol več ne stopta u cerku.. no sj prej tut nista..xD,sam ji pa prou zavidam , ji nebo treba hodt u cerku pa k verouku.xDxD.
jokerboy • Od: 29.9.2008 • Prispevkov: 24
Re: Bog.. je to vse res ali samo legenda? 3.1.2010 23:34
XxmalinaxX pravi:
heiii. jz sm naprimer verna vrjamem v Boga in v Jezusa. Aja pa pač o nastanku Zemlje ko sm hodla k verouku so usi rekl isto da je znanstveno dokazan da je Bog ni ustvaru itd... pač in je župnik začeu razlagat da je v svetem pismu noter prispodoba glede adama in eve pa glede raja v kirem sta živela... kr ubistvu če gledate je biblija že fuuuul stara in pomojem leta 500 niso vedl da je Zemlja najprej bila zmes plinov... Vrjamem da Bog obstaja ne glede na to al boš celo življenje trpeu al pa se meu fajn. Pač usak človek ma v življenu težke trenutke ki jih pomojem laži prebrodiš če je vern. Ko sm jz mela probleme pa sm bla fuuul žalostna pač sm se tolažla da bo enkrat bolš kr sm dobra in mi bo Bog naložu sam tuk k bom lahka zdržala. Glede Jezusa sem gledala zadnič na NG da je doakzano da je biu neke vrste "zdravilec" pač da je uzdraulu ljudi itd. seveda pa so bili takrat ljudje neizobraženi in so npr. če je nekdo znal nekoga pozdravit videli to kot čudež... Če si zares vern se ne obremenjuješ s stvarmi ka je ta stavek u bibliji resničn a se je to res zgodil al ne. Važn je da vrjameš u Boga kdai kei zmoliš pa da si dobr človek. Ubistvu pa je lahka vera na nek način tut zabavna. Usi mislijo da če si vern usako nedelo sam trpiš pr maši pa moliš nonstop. Pač pr nam mamo Don Boskov center pa SMC pa mi je fuuuul uredu ker sm tam animatorka pač in spoznaš prjatle nove hodiš po državah pa se z mladimi iz drugih držav spoznaš. Pa uglaunem najbolš je kr se mamo fuuuul fain. Men je najbolš to, da ko u šoli usi skos klejejo pa zafrkavajo če prideš u šolo v trenerki ... da lahka greš po takem dnevu nekam kjer veš da te ne bojo zafkaval ampak veš da boš sprejet ne glede na to kak si. no pač to je moje mneneje. xD
hf xD
bravo
jokerboy • Od: 29.9.2008 • Prispevkov: 24
Re: Bog.. je to vse res ali samo legenda? 3.1.2010 23:51
PorceLan pravi:
Ok, tota tema se bo mogoče zdela komu malo čudna, ampak mene zanima kak si pač vi predstavljate boga.. Pa krščanska vera pa to.. Ali verjamete v vse kar naj bi bog pač ustvaro? Pa jezusa pa v njegove čudeže pa to? Ker jas si to čisto drugače predstavlam. Pač če že častij/mo boga pa kaj vse je za nas "naredo" pa da kao reši vse naše težave pa to..če bi res lahko bog vse to naredo kakor nas uči katoliška vera, zakaj nismo pol vsi srečni? pa zakaj so pol vojne v svetu? pa zakaj nea drug drugega spoštujemo? zakaj smo bolani? zakaj nea vsi živimo v miru? če bi bog bil pomoje temu nebi blo tak, ker ga pa pač ni pa je tak... jas sama sebe ne smatram kot katoličanko, ampak se mam za ateistko..
Pa glede tega da naj bi ustvaro svet? Saj je pa te znanstveno dokazano da je bla zemlja na začetku ena vlka gmota plinov. da je bog ustvaro zemljo pa trdi samo cerkev, prav tako pa velja tui za adama pa evo.. vsi dobro vemo(vsaj mislim da) da nismo prišli na svet od adama pa eve, ampak je bla pač najprej dolga evolucija. torej katoliška vera "nas" uči da smo prišli na svet od njiju dveh. tak da kaj to zaj pomeni da sta edino ona dva naša prednika.. se pravi da so se njuni otroci med seboj natepavali? torej incest? Od kdaj ga že cerkev podpira? Rolling Eyes
Lažje verjamem znanstveniku kot pa župnikom pa papežem.. ?
Pa glede čudežev? Naj bi on vodo spremenil v vino al kaj že.. aa ne. ne verjamem v te jezusove čudeže pa neke podvige. larifari za mene.
Rolling Eyes
Kar se pa tiče predvsem same vere- moje mnenje je, da jo potrebujejo predvsem tisti ki v sebi nimajo dovolj moči da bi "sami" zvozli svoje življenje. pač rabijo nekaj česar se oklenejo in verjamejo v tisto, pa čeprav je to povsem nedokazljivo in je jasno kot beli dan, da boga ni. vsaj nekomu ki ima v glavi razčiščeno in ni vraževeren (kar zame je vera točno to) in ne verjame v pravljice.
Jas enostavno pač ne verjamem v nič kar mi noben ne more dokazat. Najbolj na živce mi pa gre da se cerkev umešava v čisto vse: v šolstvo, politiko, gospodarstvo... povsod bi radi bli zraven in povsod bi radi imeli glavno besedo..
Torej moje preprosto mnenje o tem je da če bi bil bog, jezus, karkoli že res eden in edini bog potem bi se vsi imeli lepo.
Kdor pa verjame, pa zaradi mene naj--> me nič ne moti da nebi kdo kaj mislo, samo ne mene vlečt zraven (: couse i'm not going..

Pa še to: eni se ful obremenjujejo s tem posmrtnim življenjem.. kam gremo ko umremo? Tak je pač razvoj človeka, se rodiš, živiš in umreš. tak pač je. tak je naravni sistem. enako je za ribe, pse, mačke, muhe.. in ljudi. za vsa bitja je to dejstvo enako. enostavno sistem odpove. zaradi starosti, bolezni, česarkoli tretjega. Tak pač je!

Še enkrat: to je moje mnenje, upam pa da bote tudi vi povedali svojega (:

Torej, kako si pa vi predstavljate vse to?...Bog?...Jezus?..čudeži?..vera?

torej moje mnenje.glede tega kako je ustvaru zemlo so že razjasnil da so le prispodobe.kar pa se tiče čudežev svet je mal več kot mogoč ti mislš .jezus je verjetno biu neki posebnga in obvladau določene zadeve.dokazat nemormo da je to res naredu.tisti k pa trdite da to ni mogoče,pa mi prosm še vi lepo dokažte da mate prou?mislm d tega nemorte nrdit.no tolk o temzakaj so vojne težave in problemi....torej zihr si že kje slišala-bog je dau ludem svobodno voljo.da se odločajo po svoji volji.kok pa se spustiš na duhovno raven pa je stvar usazga posameznika.in kok se držiš verskih načel seve.glede politike ,...cerkev res da se sm pa tja utika u zadeve ,in to tut ni zmer prou.sam politka pa vera sta čista nasprotja.torej če veruješ nerabiš ti nobenga vpliva politike zraven tko da to so samo izgovori.župnik lahko govori kar koli al pa papež.sam če si sam preveč naiven te bo tut teplo kaj praviš?če pa se kot vernik držiš svetga pisma nimaš kaj sfalit.nihče ti ne vceplja politike in česarkoli.sicer pa veruješ al pa ne stvar usazga posameznika.o posmrtnem življenu nevemo nč.sam trdit nemoreš da te po smrti ni.ker človek je sestavljen iz duhovnega in fizičnega dela.sam kot dušo si marsikdo pojm narobe razlaga.nekaj je po smrti.res da nemoreš dokazat da je "onstranstvo" ker te takoj označjo za norega,sam moje osebno prepričanje je da se nekaj dogaja po smrti.duhovi in tko naprej in vse kar je povezano z onstranstvom
Re: Bog.. je to vse res ali samo legenda? 4.1.2010 15:30
jokerboy pravi:
PorceLan pravi:
Ok, tota tema se bo mogoče zdela komu malo čudna, ampak mene zanima kak si pač vi predstavljate boga.. Pa krščanska vera pa to.. Ali verjamete v vse kar naj bi bog pač ustvaro? Pa jezusa pa v njegove čudeže pa to? Ker jas si to čisto drugače predstavlam. Pač če že častij/mo boga pa kaj vse je za nas "naredo" pa da kao reši vse naše težave pa to..če bi res lahko bog vse to naredo kakor nas uči katoliška vera, zakaj nismo pol vsi srečni? pa zakaj so pol vojne v svetu? pa zakaj nea drug drugega spoštujemo? zakaj smo bolani? zakaj nea vsi živimo v miru? če bi bog bil pomoje temu nebi blo tak, ker ga pa pač ni pa je tak... jas sama sebe ne smatram kot katoličanko, ampak se mam za ateistko..
Pa glede tega da naj bi ustvaro svet? Saj je pa te znanstveno dokazano da je bla zemlja na začetku ena vlka gmota plinov. da je bog ustvaro zemljo pa trdi samo cerkev, prav tako pa velja tui za adama pa evo.. vsi dobro vemo(vsaj mislim da) da nismo prišli na svet od adama pa eve, ampak je bla pač najprej dolga evolucija. torej katoliška vera "nas" uči da smo prišli na svet od njiju dveh. tak da kaj to zaj pomeni da sta edino ona dva naša prednika.. se pravi da so se njuni otroci med seboj natepavali? torej incest? Od kdaj ga že cerkev podpira? Rolling Eyes
Lažje verjamem znanstveniku kot pa župnikom pa papežem.. ?
Pa glede čudežev? Naj bi on vodo spremenil v vino al kaj že.. aa ne. ne verjamem v te jezusove čudeže pa neke podvige. larifari za mene.
Rolling Eyes
Kar se pa tiče predvsem same vere- moje mnenje je, da jo potrebujejo predvsem tisti ki v sebi nimajo dovolj moči da bi "sami" zvozli svoje življenje. pač rabijo nekaj česar se oklenejo in verjamejo v tisto, pa čeprav je to povsem nedokazljivo in je jasno kot beli dan, da boga ni. vsaj nekomu ki ima v glavi razčiščeno in ni vraževeren (kar zame je vera točno to) in ne verjame v pravljice.
Jas enostavno pač ne verjamem v nič kar mi noben ne more dokazat. Najbolj na živce mi pa gre da se cerkev umešava v čisto vse: v šolstvo, politiko, gospodarstvo... povsod bi radi bli zraven in povsod bi radi imeli glavno besedo..
Torej moje preprosto mnenje o tem je da če bi bil bog, jezus, karkoli že res eden in edini bog potem bi se vsi imeli lepo.
Kdor pa verjame, pa zaradi mene naj--> me nič ne moti da nebi kdo kaj mislo, samo ne mene vlečt zraven (: couse i'm not going..

Pa še to: eni se ful obremenjujejo s tem posmrtnim življenjem.. kam gremo ko umremo? Tak je pač razvoj človeka, se rodiš, živiš in umreš. tak pač je. tak je naravni sistem. enako je za ribe, pse, mačke, muhe.. in ljudi. za vsa bitja je to dejstvo enako. enostavno sistem odpove. zaradi starosti, bolezni, česarkoli tretjega. Tak pač je!

Še enkrat: to je moje mnenje, upam pa da bote tudi vi povedali svojega (:

Torej, kako si pa vi predstavljate vse to?...Bog?...Jezus?..čudeži?..vera?

torej moje mnenje.glede tega kako je ustvaru zemlo so že razjasnil da so le prispodobe.kar pa se tiče čudežev svet je mal več kot mogoč ti mislš .jezus je verjetno biu neki posebnga in obvladau določene zadeve.dokazat nemormo da je to res naredu.tisti k pa trdite da to ni mogoče,pa mi prosm še vi lepo dokažte da mate prou?mislm d tega nemorte nrdit.no tolk o temzakaj so vojne težave in problemi....torej zihr si že kje slišala-bog je dau ludem svobodno voljo.da se odločajo po svoji volji.kok pa se spustiš na duhovno raven pa je stvar usazga posameznika.in kok se držiš verskih načel seve.glede politike ,...cerkev res da se sm pa tja utika u zadeve ,in to tut ni zmer prou.sam politka pa vera sta čista nasprotja.torej če veruješ nerabiš ti nobenga vpliva politike zraven tko da to so samo izgovori.župnik lahko govori kar koli al pa papež.sam če si sam preveč naiven te bo tut teplo kaj praviš?če pa se kot vernik držiš svetga pisma nimaš kaj sfalit.nihče ti ne vceplja politike in česarkoli.sicer pa veruješ al pa ne stvar usazga posameznika.o posmrtnem življenu nevemo nč.sam trdit nemoreš da te po smrti ni.ker človek je sestavljen iz duhovnega in fizičnega dela.sam kot dušo si marsikdo pojm narobe razlaga.nekaj je po smrti.res da nemoreš dokazat da je "onstranstvo" ker te takoj označjo za norega,sam moje osebno prepričanje je da se nekaj dogaja po smrti.duhovi in tko naprej in vse kar je povezano z onstranstvom

ne, to ni odgovor za vojne, težave in probleme, kaj ni rečeno da je bog neskončno dober? zakaj pol obstaja zlo? v krščanski veri ziher ne najdete pravega odgovora na to. odgovor od ljudi ki ne verujejo v boga verjetno že poznaš: boga ni, ne strička z belo brado, ne jezusa na prestolu, ne vsevednega in poštenega, česarkoli. nini.
ampak to je preveč tragično, da bi bilo splošno sprejeto.

nobenega pravega dokaza ni za obstoj jezusa/boga/čudežev biločesa. za vsak "dokaz" ki naj bi obstajal in sem jas za njega slišala, sem hkrati našla oz.prebrala vlko boljši protidokaz, ki g aje izničil. to je pravzaprav bistvo.

posmrtno življenje:
saj imaš izbiro: živeti v iluziji al pa skušaš iluzijo zlomit, eni živite v iluziji, nekateri pa zatremo toto svojo potrebo po njej, ki bi osmislila moje življenje npr. glede posmrtnega življenja / pomoči v stiski. hkrati tudi ne rabim imeti / verjeti v koncept boga za kvalitetnejše oz. znosnejše življenje.

sicer pa religijske zgodbe(ne samo krščanske) so samo zgodbe (za mene in druge ki v pravljice ne verjamejo).izmislil si jih je človek, majo svoje zgodovinske dokaze, so obstajale(in obstajajo)zaradi potrebe ljudi po določenih pojasnilih in so torej filozofija + v najboljšem primeru manipulacija z ljudmi.

glede svetega pisma: upam si trdit da večina kristjanov v svojem življenju še sploh ni prebrala svoje svete knjige, na kateri temelji njihova celotna vera. če pa so, pa očitno o prebranem niso kaj preveč razmišljali oz.se niso v to poglabljali(če bi bi se čudli).čeprav vlko komu ne mormo to zamerit ker niso tak izobraženi, da bi lahko kritično sprejemali prebrano, ali jim pa pač ni v interesu. (nočem nobenga žalit)

ˇ"sam politka pa vera sta čista nasprotja."
agree!
Re: Bog.. je to vse res ali samo legenda? 4.1.2010 19:53
[quote="......."]heiii. jz sm naprimer verna vrjamem v Boga in v Jezusa. Aja pa pač o nastanku Zemlje ko sm hodla k verouku so usi rekl isto da je znanstveno dokazan da je Bog ni ustvaru itd... pač in je župnik začeu razlagat da je v svetem pismu noter prispodoba glede adama in eve pa glede raja v kirem sta živela... kr ubistvu če gledate je biblija že fuuuul stara in pomojem leta 500 niso vedl da je Zemlja najprej bila zmes plinov...

Ja in zato ker niso vedl da je bla zemlja zmes plinov so si izmislal take reči. Sej če pogledaš, maš Zeusa pa maš Boga Sonca pa maš Boga. Grški, Rimski in katoliški ''najvišji'' bogovi. Ker si niso znal pojasnevat naravnih pojavov so si izmislal da jih ''delajo'' bogovi. Blisk, dež, sonce. Za vse so mel bogove. Pol je sam fora če vrjameš znanosti in dokazanim stvarem al pa ljudem iz prejšnih časov ki so napisal biblijo in bajke. Js sm za znanost.
Daisy • Od: 8.2.2009 • Prispevkov: 30
Re: Bog.. je to vse res ali samo legenda? 5.1.2010 17:46
PorceLan pravi:
Daisy pravi:
PorceLan pravi:
NoNx* pravi:
PorceLan pravi:
NoNx* pravi:
Js sicer hodim k verouku, ampak nism čist prepričana u Boga p to d je un ustvaru Zemlo pa nwm ka še use..enkrt pr verouku smo župnika prašal, kk ve d je Bog ustvaru človeeka, če mamo pa znanstvene dokaze d smo se razvil iz opice al ka neki ži..pol pa reče župnik:Ja otroci, vsi vemo, da je Bog ustvaril človeka, čeprou se vi u šoli učite d smo nastal iz opice.Pol je pa še reku:Pa tudi usi vemo d je človek meu prednika opico k so ga znanstveniki pč zamejal s človekom.Mislm ei, to se mi je zdel pa tak bebast odgovor, sam se mi pa ni nč čudn zdel, k nš župnik je itq mal ........pa to...=D.

hodiš k verouku, cerkvo pa nisi prepričana da bog obstaja? zakaj pa pol hodiš če ne verjameš tistemu kar tam poslušaš pa kar tam berete? zaradi sosedov?

Ja sj js ne hodm u cerku pa k verouku zarad mene ampak zato ker je pr nas v vasi to že navada d MORŠ hodt k verouku pa u cerkev,sam d nardiš birmo pa je vredu, pa še pol te usi neki unegajo d morš hodt u cerku!se prav da js morm hodt k verouku pa u cerku,čeprou ne vrjamem u boga!in sm že cel mesec veselo špricala verouk in cerkev=D,zdej bo pa štala!

da morš hodit? torej ne moreš izrazit svoje voljše/želje, torej te sosedi/sorodniki silijo v krščansko vero, kljub temu da se ti s tem ne strinjaš, torej bi ti mogoče lahko pripadala drugi veri, torej si ti "izdajalka", torej ti tja ne sodiš itd.. sory, samo jas res nea zastopim zakaj se nea moreš za sebe postavit, pa lepo povedat da ti je to eno sranje, (?) sama sem hodla k verouku do 3 razreda, pol pa sem lepo rekla da nebom več ker se mi zdi brezveze, itak je normalno da te pol še vseeno starši silijo, ker so oni verni, ampak kaj to pomeni da morš ti tui bit? saj meni je vseeno če ti hodiš k verouku al ne (da nebi misla) samo res prej ko slej se boš mogla za sebe začet postavlat, ne pa da se oziraš na ljudi iz tvojega kraja, itak boš 1× "sama" ostala, 1× boš mogla začet svoje življenje, kaj takrat se boš tui na njih ozirala? če bodo rekli tak, danes je nedelja, gremo vsi k maši, boš ti tui šla s tvojo družino? al pa če bodo rekli no gremo zdaj na en sprehod, boš ti tui šla? isto je s starši, če ti bodo rekli pridite danes k nam na kosilo, bote šli čeprav ste meli neki drugi namen? al pa danes ste vi na vrsti da kupite nevem kaj, se boš kaj zbunla al boš pač kupla?

oki, vso srečo s totim špricanjem (:

PorceLan... zdaj pa pomisli če se boš nekoč v življenju hotela poročit pol pa ne boš imela opravljene birme .. pa ti bo mogoče žal (saj ne pravim da ti bo.. lahko se tudi samo civilno poročiš=) ).. jaz mam to leto birmo, pa bom birmo opravila in potem bom ta verouk in cerkev in podoben shit pustila k vragu. ne verjamem v boga in ne v noben temu podoben bullshit ampak si včasih mislim, mogoče pa mi bo res žal, bom potrpela teh par let in opravila birmo. sama pri mojih letih trdim, da bom poročena samo civilno in če (!) bom imela otroke ne bodo mogli biti krščeni zaradi tega, ker ne bom poročena cerkveno. torej še vedno obstaja možnost da si do tedaj premislim, kar sicer MOOOČNO dvomim, in se bom poročila tudi cerkveno in krstila otroke. vendar njim ne privoščim tega, kar zdaj doživljam in hodim k maši posili (ne vsako nedeljo, vendar 1-2× na mesec..). če bi bilo po mojem res nebi šla k birmi in nič, vendar raje to potrpim kot mi bo potem žal. drugače se pa strinjam s tabo, včasih bi res raje povedala "starima" da je dejansko to vse zame en velik ku*ac. saj je, ne samo za mene ampak 3/4 cele slovenije in še vedno ne razumem, pa mislim da nikoli ne bom, tistih ljudi ki hodijo vsak teden v cerkev in poslušajo župnike nakladati in govoriti bedarije, katerim nazadnje nasedejo in postanejo prav tako nori kot je župnik sam. LP =)

nene, crkveno se že nea mislim poročit, če že civilno.. v cerkvo sploh stopim nea ko vse tak smrdi, pa je mrzlo pa plesnivo tak kot oni ludeki sami Razz a.a (:
drugače se pa jas tui strinjam s tabo (Y)
glede krščenja:
v vsaki družini kjer so verni mora pol tui otrok bit krščan (?).. to mi je še 1× bolj glupo kot sam bogec, da se otrok niti ne more sam odločit kaki veri bo pripadal, ampak ne, starš bo odločal o tem. ja pa ja. pol pa vsi govorijo da ma vsak svoje mnenje, naj ga drugi spoštujejo, ja kaj to se je sam odločo da bo bil krščen al kaj? Razz

Ja saj to ej tudi ena stran, če bi blo po mojem sploh nebi bla krščena in nič ker se ne nameravam spuščati (in se ne bom) v versko sranje .D
Ribica • Od: 4.11.2009 • Prispevkov: 102
Re: Bog.. je to vse res ali samo legenda? 5.1.2010 19:13
ja no najbl mi je smesn k napisete sm verna sam ne verjamem mislm če si veren pol verjameš vsaj tko se men zdi logično, ker če ne si sam en kristjan k to dela zrd družine

no enkrat sm dobila en mejl k je sou model k brivcu in sta se neki pogovarjala in je pršlo pač tut na vero in tko in je začel brivc da bog ne obstaja ker bog ne omogoč vsem da so srečni in ne vem kaj še use in ta stranka on je pa verjel v boga in ko je sol ven po striženju je na cesti vidu berača čis kosmatga nepobritga in ne vem kaj še use in je šol model nazaj do brivca in mu je reku da če bog ne obstaja pol tut brivc ne obstajajo in brivc ga je sam čudn gledu un mu je pa reku ja če bog ne obstaja sam zato k niso usi srečni in zadovoljni pol tut brivc ne obstaja ker niso usi pobriti

ja no se mi zdi zelo zanimiva razlaga;)

js sicer nism krščena in ne vem če v to kar verjamem da je ravno bog ampak mislm da obstaja neki več

mi gre pa na živce da nekateri ljudje uporabljajo vero sam v svojo korist recimo kristjani k so hotl met nevedne kmete v nevednosi pol te muslimani k izrablajo vero sam zato da lahko pride do teh bombnih napadou in terorizma

pa glede rimo katoliške zakaj se duhovniki ne smejo poročat... aja zato ker cerkev(kot institucija) ni hotla zgubt svojga premoženja in ga seveda še zmer noče! pa tut jezus v svetem pismu prav ljubite se in ne vem še kaj use zato se mi ne zdi smiselno da morjo pa zdej nune pa duhovniki bit prikrajšani za telesne užitke Razz pa zanč je bla po poročilih cela štala k je un križ v župnišču k ga cerkev oddaja šoli kao d ga je treba odstrant zato ker je šola pač ne usmerjena v eno religijo al kako se že reče pol pa zej hočjo dt verouk v šole no lepo vs prosm kaj pol hočjo tko no mene vere zanimajo se rada učim o njih in tut spoštujem druge vere in mi grejo pol na žiuce te rasisti mislm halo no ljudje smo ljudje ker mamo pač drugača prepričanja še ne pomen da nismo ista vrsta no ja sicer primer k ga bom dala je en tak čis mil ampak ok. js pa moja BF sva frendici od rojstva sva zlo različni ampak verjameva da uspeh najinga prjatelstva ni sam u tem d se mava rade pa to ampak d sva različni da mava usaka svoje mnenje in da ga znava tut spoštvt kar swe men zdi ful uredu in na tak način bi po moje ljudje mogl delvt Wink ne pravm da morjo usi tko razmišlat k js sam če česa ne marajo pa nej pustijo na mir ne pa d pol koga zafrkavajo pa žaljo.

ja no se opravičujem k je tko dolgo sam o teh stvareh tut sama dost razmišlam in ja no

HF
Ribica • Od: 4.11.2009 • Prispevkov: 102
Re: Bog.. je to vse res ali samo legenda? 5.1.2010 19:16
aja pa pozabla sm še to povedat. Zame n vernik tist k je krščen pa ne vem kaj še use pa se drži posta pa gre k maši usako nedeljo pa ne vem kaj še use... zarad mene loh to počneš pa sploh ne verjameš.
Zame je vernik tist k verjame v to! in tle se konča pol mi je pa usen kok hod k maši se drži vseh postov in biblije!!
in zato sm pisala 4 etko ker sm napisala kaj je zame vernik !!!!!

ok zej pa sm
Daisy • Od: 8.2.2009 • Prispevkov: 30
Re: Bog.. je to vse res ali samo legenda? 5.1.2010 20:27
NoNx* pravi:
No, moje sestrce župnik ni hotu krstit,smo tja k njem pršl pa je reku da mormo met rojstni list, in pol smo šli po njega in nazaj k župniku,pa nm ni hotu odpret vrat...zdej sta pa tastara dva rekla d je nebomo krstil, in d onadva zarad tega nikol več ne stopta u cerku.. no sj prej tut nista..xD,sam ji pa prou zavidam , ji nebo treba hodt u cerku pa k verouku.xDxD.

hudo Very Happy pri nas se je zgodilo podobno ja, le da ni hotel krstiti kr starša nista bla poročena... bullshit Very Happy
rakun • Od: 16.12.2009 • Prispevkov: 144 • Kraj: Ptuj
Re: Bog.. je to vse res ali samo legenda? 5.1.2010 20:40
Cerkev bo prej ko slej padla, tak da nič bat...
samo še enih par generacij počakamo...
mi je pa neumno, da eni gledajo, da če nisi krščen da si pol manj vreden al kalkori...
Re: Bog.. je to vse res ali samo legenda? 5.1.2010 21:18
^^ pomoje pa ne ker je večina američanov vernih pa poneumljenih, v evropi pa isto.. kaj jim te lahko rečeš drugega kot pa kreteni če nea znajo s svojo glavo razmišljat.. najbolj bedna je tota: nevihta nastane zato ker je bog jezen.. jezen? ja, res? na koga te? na nas ker ga tak častimo, ko tak nismo pomembni? come on..
resno se ti zdi da so krščani nekaj več? meni se pa zdi ravno obratno Razz

@Ribica: se strinjaam ja (Y)

@NoNx*:
res je ni hoto? haha Razz bi blo trebanjega krstit da mu voda zbistri možgane Razz (saj mogoče še bolje da je ni Wink )

hahahh Very Happy

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.