Zvezdice (stalni zobni aparat) (:

<< | 1 | 2 | 3 | >>
myself • Od: 3.4.2010 • Prispevkov: 211
Re: Zvezdice (stalni zobni aparat) (: 29.5.2010 11:50
heeej.
js tut dobim tale stalni aparat.
in mi je zlo pomagal. k ste dali pač nasvete pač kko ga negovat in use to..
in me zdej ni več tko strah.
sam js hodm k eni nori zoobozdravnici,k že 2 let čakam.
pa vedn k tja prijem me naroči za 3 mesce bol pozno. pomoje ga sploh naum dobla.. sm js si zlo želim poprawt moje zobe..

kko dougo ste vi približno čakali?
RozaŽirafa • Od: 20.7.2009 • Prispevkov: 51
Re: Zvezdice (stalni zobni aparat) (: 8.7.2010 22:47
jst mam tud zvezdice. men se zdi da sm kar mau bl simpatična z njimi pa
se ful bl smejem zdej. najbl sm se pa prvi dan k mi je blo tuk čudno če sm
mela zaprta usta da sm se nonstop smejala. da sm ga dobla nism nč čakala.
ubistvu sm h ortodontu začela hodit že u drugem in pol k so mi zobi usi zrasli
mi je uzeu odtise in mi je dau unga za ponoč in pol k sm enkrt čez 11 mescu
pršla spet na kontrolo (u teh deveth mesch sm hodila dol usake tri tedne) mi
je kr tko reku da dans dobim fiksnega=zvezdice. in jst sm samo zazijala pa
mi je reku da bi mi morla njegova pomočnica to že povedat(drgač ma dve
in tistkrt ni blo une). no in potm mi je začeu une brekete gor flikat in sva ble
dve k nama je gor dajau uno. in k te potm vn pošlje da se ti neki bl posuši sva
se tiskrt zmenale kako barvo bova mele... no in k je blo usega konc in mi je use
gor stalo sm šla domov in kr sm pogleda u ogledalo kako mi stoji sm vidla da so
mi 4 zvezdice odpadle. pa mi ni blo treba nč plačat. bolelo me ni zlo pa itak
sm jedla samo čokolino in tekoče jogurte. zdej ga mam samo zgor ga pa hmal
dobim tud spod. kar se tiče čiščenja zob sm pa šla u tuševo drogerijo in tam
nabawla use. in potm me je ortodont naroču še h eni k ti pove kako use očistit
in ti da tud uno tableko k pokaže kako si jih očistu.
majkemi tuk nism še nkol napisala Wink
vampirediaries • Od: 11.4.2010 • Prispevkov: 28
Re: Zvezdice (stalni zobni aparat) (: 9.7.2010 14:11
mene pa zanima do kdaj dobiš brezplačno zvezdice??
do 16 al do 18 leta?? Very Happy Very Happy
RozaŽirafa • Od: 20.7.2009 • Prispevkov: 51
Re: Zvezdice (stalni zobni aparat) (: 9.7.2010 15:53
ubistvu ne morš rečt da do neke starosti maš zastonj potm pa ne. kr potm so neke posebnosti če si še dijak al študent alpa če si iz revne družine... se morš pozanimat pač pr ortodontu al ne vem kje.
sana1996 • Od: 10.7.2010 • Prispevkov: 1
Re: Zvezdice (stalni zobni aparat) (: 10.7.2010 17:11
HeLLo.
1. Zanima me koliko časa priblično čakaš na aparat .. (stalni)
2. Koliko je za plačat aparat ?? .. jas bi ga mela kr takoj . kr se bojim pol srednje šole kok bo .. me bodo zafrkaval =S
3. slišala sem za ta prozorni aparat .. koliko je to zadoplačat?
Prosila bi za hiter odgovor . (=
Smutzy • Od: 12.4.2009 • Prispevkov: 128
Re: Zvezdice (stalni zobni aparat) (: 10.7.2010 18:37
sana1996 pravi:
HeLLo.
2. Koliko je za plačat aparat ?? .. jas bi ga mela kr takoj . kr se bojim pol srednje šole kok bo .. me bodo zafrkaval =S

Heii.

1. Ja to odvisno nee .. to ti ortodontka odloči če ti ga bojo dal al ne. Pole pa res ni nobengaa točnega časovnega omejila. (:
2. Do 18. leta aparat ni za plačat, če ti ga odobri ortodontka. Če se pa sam odločiš za to, pride use skupaj neki okol 2000 eurou al pa še več. Nvem točne številke. Veliko uglaunem. ;S Glede tega da te bodo zafrkaval, jas močno dvomim. Če boš pogledala okols ebe, boš vidla, da ima OGROMNO ljudi aparat. To je že neki normalnega. (:
3. ne bi vedla.
Smutzy • Od: 12.4.2009 • Prispevkov: 128
Re: Zvezdice (stalni zobni aparat) (: 10.7.2010 18:38
neniiika pravi:
mene pa zanima če zelo bolijo zobi prvi tedn ko dubiš aparat? :S :S

Ja, na žalost boli.
Toda, mine. Very Happy
spellllaaa • Od: 28.7.2010 • Prispevkov: 2
zobni aparat 28.7.2010 15:59
živjoo
mene pa zanima kam naj grem, h kateremu ortodontu
ker hočem imet zvezdice pa me zanima na koga naj se obrnem..
če bi se dalo bi koga iz novega mesta ali okolice...

hvala za odgovor Very Happy
fireflie • Od: 1.6.2010 • Prispevkov: 11
Re: Zvezdice (stalni zobni aparat) (: 28.7.2010 22:25
Smutzy pravi:
sana1996 pravi:
HeLLo.

Heii.

1. Ja to odvisno nee .. to ti ortodontka odloči če ti ga bojo dal al ne. Pole pa res ni nobengaa točnega časovnega omejila. (:
2. Do 18. leta aparat ni za plačat, če ti ga odobri ortodontka. Če se pa sam odločiš za to, pride use skupaj neki okol 2000 eurou al pa še več. Nvem točne številke. Veliko uglaunem. ;S Glede tega da te bodo zafrkaval, jas močno dvomim. Če boš pogledala okols ebe, boš vidla, da ima OGROMNO ljudi aparat. To je že neki normalnega. (:
3. ne bi vedla.

ja za prozornga morš doplačat 2oo eurou al kolk?
pa lahko ti ga dajo samo na prve 3 zobe na usaki strani..to se pravi če maš recmo aparat samo zgorej maš 6 zobou z beumu..
drgač pa se baje dost bol počas popraulajo zobe..al so samo men tko rekl..to je to kar vem hh(:
Xee • Od: 22.7.2010 • Prispevkov: 93
Re: Zvezdice (stalni zobni aparat) (: 29.7.2010 9:22
Hvala za vse tele informacije, jst ga najbrš čez zimo dobim in bom vidu kako bo Smile
deadgirl • Od: 10.7.2010 • Prispevkov: 129
Re: zobni aparat 29.7.2010 16:03
spellllaaa pravi:
živjoo

nvm za okolico novga mesta vem za Ljubljano. Sej js se vozim tut zlo ud deleč tja ampak zobozdravnica je fenomenalna. Tak hitro ti da aparat in js sm se ga u 4 letih znebila. Zdej bom 9 klass. In res zobe sm mela katastrofalne zdej mam pa ful lepe. Če te zanima telefonska številka pa ime ti lahko dam da se pozanimaš pri njej al pa kr naročiš
Hf*
spellllaaa • Od: 28.7.2010 • Prispevkov: 2
Re: zobni aparat 31.7.2010 14:11
deadgirl pravi:
spellllaaa pravi:
živjoo

nvm za okolico novga mesta vem za Ljubljano. Sej js se vozim tut zlo ud deleč tja ampak zobozdravnica je fenomenalna. Tak hitro ti da aparat in js sm se ga u 4 letih znebila. Zdej bom 9 klass. In res zobe sm mela katastrofalne zdej mam pa ful lepe. Če te zanima telefonska številka pa ime ti lahko dam da se pozanimaš pri njej al pa kr naročiš
Hf*

živjoo Very Happy jajaj bi te prosila če mi daš telefonsko da bi se naročila..Very Happy
sej jst sem mela un aparat k je snemljiv ampak mi ni pomagu
mam pa tazga ortodonta k mu je bl usen pa tko... pa sem se
odločila da bi rajš zvezdice pa bom mela poli 100% lepe zobe
.... hvala k si odgovorila Very Happy

lepu se mejj Very Happy
sebiixx • Od: 29.12.2010 • Prispevkov: 88
Re: Zvezdice (stalni zobni aparat) (: 29.12.2010 17:34
mam prašanie.,... a te elastike kake barve so, pa če so se vam že kai obarvale? ker me ie strah da bom izbrala npr. zelene in poj boio se obarvale zaradi hrane alpa kei ....
pa kakšne barve priporočate.....
neniiika • Od: 27.3.2009 • Prispevkov: 5
Re: Zvezdice (stalni zobni aparat) (: 29.12.2010 17:52
jst imam zdej 1 mesec aparat in sem si za prvič izbrala bele lastike Razz in se mi ni nič obarvalo Smile)

mene pa zanima glede žic..vem da so številke...a to moreš imet od določene številke do določene...al ti lahko prej uzamejo aparat dol če maš že dovol ravne zobe Very Happy in do kere številke so te žice? Very Happy
KaixX • Od: 3.6.2010 • Prispevkov: 135
Re: Zvezdice (stalni zobni aparat) (: 30.12.2010 16:30
Jzt mam 2 frendici k mata prozorn aparat in je res ful fajn k se ful težko opaz d ga maš gor, in d bi kj uničvou zobe tut ni res, k pol si ga sigurn ne bi šli gor dat... je pa tut za doplačat okol 150-200€ Bajee. Nevem Točn.

sMEJTE SE&HF
evica5 • Od: 16.11.2010 • Prispevkov: 349 • Kraj: Ljubljana
Re: Zvezdice (stalni zobni aparat) (: 31.12.2010 2:13
jest ga mam že tko kšn let zgori in spodi.. in mi je čist kul..
zdj tut k grem na te kontrole me ne boli sploh več nč al pa tko da me čiist mau. lih tok da čutm..
drgač pa ja. js sm čakala na aparat 6 let -.- in pol me je mt prepisala h eni drugi ortodontki in mi je dala aparat po 3 tednih .. xD
drgač pa Smutzy k si čist na začetku napisala da ti da tiste obročke.. tist mene bl zanima kko mi bo to dol dala ker to je prtrjen.. ker ti ubistvu zacementera.. sj poglej se u špegu k maš kr belo okol.. in ja.. men ni niti mau jasn kako mi to misl dol dt..
in pa ja.. men je blo na začetku ful bed, zdj ga pa raj sploh neb dol dala Very Happy in mela sm za moje pojme ful grde zobe, pa mam že zdej tko ful lepe xD
ni sploh grozn Very Happy
aja pa btw. js tut nmorm jabuka jest kr tko k mi je tak čudn filing.. sam čigumi mam pa skor usak dan u ustih Very Happy sam balončkou lih nmorm delat xP
Ging • Od: 9.2.2011 • Prispevkov: 1
Re: Zvezdice (stalni zobni aparat) (: 9.2.2011 17:28
Zdravo vsi!
Nosim stalnega. Imam vprasanje za tiste, ki so stalnega ze snele ali pa so slisale za to:
Konjski zobje, saj veste, taksni ki so nagnjeni navzen. To sem opazila pri nekaterih drugih, ki so aparat ze dali dol. Rekli so, da se to pogosto zgodi. Jas sem po enem mescu opazla, da so se mi zgornji zobje ze odmaknili od spodnjih navzen. Ortodontka mi je sicer rekla, da se bo nekaj takega zgodlo! In naj se ne prestrasim, saj naj bi bili nagnjeni prevec navznoter. Ampak ena, ki ima zdaj konjske zobe je imela isto ortodontko...
Se je to komu ze zgodlo? Ti lahko taksne zobe se enkrat popravijo? (ampak ne tako, da bi mogla novega placat, saj so dragi) Mislila sem da bom po aparatu ime lepsi nasmeh! Pri naslednjem pregledu bom to ortodontki tudi zaupala in odgovori me mocno zanimajo, pravtako odgovori na forumu.

(wtf!!! ne morem verjet!)
BayernIsMyLife28 • Od: 9.4.2012 • Prispevkov: 1
Ojoj :D 1.6.2012 19:56
Oojla Smile
Js dubim zvezdice čez dobrih 10 dni & me je fuul strah. Zanima me sam kk bom govorila? Sej verjamem da bo na začetk mal čudn, sam nočem pa izpadit totalna budala k me ne bo noben zastopu. :''D
<33
whoknows • Od: 3.5.2011 • Prispevkov: 72
Re: Zvezdice (stalni zobni aparat) (: 2.6.2012 10:07
Ma nemorš čudno govorit k aparat je na zunanji strani zob!!!!!

Pa naj te nebo strah, ker se da bolečino zdržati in noben te nebo **** ker ima dandanes že vsak drugi aparat.... tko da je prou normalno Smile
erkica • Od: 2.9.2010 • Prispevkov: 195
Re: Zvezdice (stalni zobni aparat) (: 9.6.2012 19:44
lahk še jss neki vpršam...

eni pravjo da to fulj boli pa me zanima če res pa še res ne smeš nč trdga jest in da ful shujšaš moj prjatlca je rekla da je skujšala v enem mesci 9kg pa me zanima če je to res Very Happy
whoknows • Od: 3.5.2011 • Prispevkov: 72
Re: Zvezdice (stalni zobni aparat) (: 10.6.2012 20:26
Ma jst jem use Very Happy edino trdo sadje si narežem, shujšala pa nism nč ker res ne pazim na kaj smem pa kaj ne pa se ni še nč z aparatom zgodilo Smile
evica5 • Od: 16.11.2010 • Prispevkov: 349 • Kraj: Ljubljana
Re: Zvezdice (stalni zobni aparat) (: 10.6.2012 23:27
če je ona shujšala pol njo upraši če je res Very Happy
drgač pa to ful nima veze lol.
in js sm ful use jedla. res use. enim je pa tko dol padl. nevem. men nikol ni (:
tvojapikica97 • Od: 11.6.2012 • Prispevkov: 5
Re: Zvezdice (stalni zobni aparat) (: 11.6.2012 23:25
ja jes ga zdj v juniju dubim, bvaaa fulj u bedu: (
bl00dyhell • Od: 27.7.2012 • Prispevkov: 38
Re: Zvezdice (stalni zobni aparat) (: 29.7.2012 0:14
nej ti nebo bed met fiksn apart Laughing jst k sm zvedla, da ga bom dobila se nism nevem kaj sekirala, ker sm vedla da bom mela potem usaj lep nasmeh Very Happy mam ga pa že en mesc hehe in morm rečt, da nism tok grozna oz. mi praujo da mi sede
anejavalentan • Od: 6.12.2014 • Prispevkov: 1
Re: Zvezdice (stalni zobni aparat) (: 6.12.2014 19:42
Zdravo! Sem 14 letna punca in me nekaj zanima! Ko sem bila stara 12 let sem dobila napotnico za ortodonta in sicer dr. Božnik! Napotnico smo takrat izgubili in zdaj pred kratkim dobili novo! Bila sem pri ortodontki in rekla mi je da je čakalna doba 5 let in da naj se oglasim pri njej ko bom dopolnila 17 let in pol. Do takrat nimam nobenih pregledov pri njej. Moji sprednji zobi so obrnjeni ven, zaradi dolgega nošenja dude v manjših letih! Moji starši so bili zelo jezni, saj moramo tako dolgo čakati. Strah nas je, da bomo sedaj mi čakali da dopolnim 17 let in z upanjem da ga bom takrat dobila, ampak kaj če bomo mi čakali na mojih 17 let in ga takrat nebom dobila? Potem mi ne bomo plačali stalnega zobnega aparata, saj nam je to predrago! Ali obstaja kakšen ortodont v Mariboru, ki bi se ta situacija hitreje odvila? saj ne želim imeti takšnih zobov vso življenje! prosim za hiter odgovor!
hvala in lp

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.