- 5kg do avgusta• anonlolzz
• Od: 27.12.2013
- 5kg do avgusta
5.3.2015 13:35
do avgusta bi rada izgubila vsaj 5 kilogramov. ampak nočem na neke kratkotrajne diete. potrebovala bi nasvet za zdravo prehranjevanje. kaj jesti, da bom bolj zdrava in bom počasi začela izgubljati kilograme? naj ne bodo to zdaj neke ekstremne diete. potrebovala bi nasvete ki so dovolj preprosti, da bi se jih lahko držala, ne samo v času ko želim izgubiti kilograme, ampak tudi na splošno. da bi na splošno bolj zdravo živela. vsak nasvet bi mi bil zelo v pomoč. hvala že v naprej
• nusa0208
• Od: 6.12.2014
Re: - 5kg do avgusta
7.3.2015 23:45
Sicer nisem neka strokovnjakinja, ampak ti svetujem, da nehaš pit gazirano, sladko pijačo in piješ le vodo, mleko in čaj (lahko tudi kavo). Odreči bi se morala čokoladi in nasploh vsem sladkarijam. Ko si boš zaželela sladkarij raje spij kozarec vode, ki te bo odžejal in te tudi nahranil. Zapolnil bo tudi mogočo lažno željo po sladkarijah. Namesto sladkarij pa lahko ješ tudi sadje, ki ni le veliko bolj zdravo, temveč boš z njim pridobila potrebne vitamine.
Poleg vsega tega pa je tukaj tudi gibanje. Ni potrebno, da greš v fitnes in tam dviguješ 20kg uteži, ali pa da greš na Triglav. Lahko greš le na 30min sprehod s psom (če ga imaš). Priporočljiva je tudi dvakrat tedenska, intenzivnejša telovadba, pri kateri delaš: trebušnjake, sklece, dviguješ lažje uteži ipd. Poleg tega pa se drži tudi načela: IZ MALEGA RASTE VELIKO!!! Želim ti veliko uspeha • Teika
• Od: 2.6.2013
8.3.2015 12:58
anonlolzz pravi:do avgusta bi rada izgubila vsaj 5 kilogramov. ampak nočem na neke kratkotrajne diete. potrebovala bi nasvet za zdravo prehranjevanje. kaj jesti, da bom bolj zdrava in bom počasi začela izgubljati kilograme? naj ne bodo to zdaj neke ekstremne diete. potrebovala bi nasvete ki so dovolj preprosti, da bi se jih lahko držala, ne samo v času ko želim izgubiti kilograme, ampak tudi na splošno. da bi na splošno bolj zdravo živela. vsak nasvet bi mi bil zelo v pomoč. hvala že v naprej
Pozdravljena! Iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da je cilj do zdrave teže le v tem kakšno hrano zaužiješ in če se pri tem dovolj gibaš. Ne bom ti govorila o dietah, ker si verjetno še v puberteti in si še v fazi rasti in odraščanja. Verjetno si na to temo že ogromno prebrala in verjamem, da se ni lahko odrečti vsem sladkarijam, ki jih imaš rada. Vendar pa lahko to privede do resnejših posledic ko boš starejša.. Predlagam ti vadbo Insanity od Shaun T-ja. Je zelo nora vadba in v začetku izjemno težka.. Vendar če se boš držala urnika vadbe in jedla zdravo hrano ter uravnotežena bodo prišli tudi rezultati. • ElTora
• Od: 9.2.2013
8.3.2015 14:36
Pa kar se tiče sadja, tut ne pretiravat, kr tud v sadju je veliko sladkorja. Zmerno z njemu. • anonlolzz
• Od: 27.12.2013
9.3.2015 23:21
da ne bo pomote, nimam neke grozno prekomerne teže. sicer očeta pogosto skrbi, ker se premalo gibam, v resnici pa imam že dobri dve leti ves čas enako težo (60 kg) in se ne redim. (visoka sem 158cm). imam malo trebuščka, ki bi se ga rada znebila vendar nič pretiranega. pogosto sem tudi napihnjena, in ne hodim redno na veliko potrebo. včasih je pomagalo že samo to da sem uvedla zajtrk, sedaj tudi to ni dovolj. nočem se basat z raznimi sirupi in umetnimi zdravili. če ima kdo kak predlog kako bi zdravo in predvsem poceni (nimamo ravno veliko denarja) uredila prebavo bom hvaležna za pomoč.
glede tega kar ste mi do sedaj svetovali: že sedaj ne pijem nobenih gaziranih pijač. ne zato ker bi hujšala ampak ker jih preprosto ne maram. obsedena sem s sokovi, vendar se trudim da jih čim bolj pogosto zamenjam s čaji. z vodo sva nekako skregani. tudi ljubiteljica sladkarij nisem nikoli bila. že zdaj ne jem nobenih čokolad ali drugih sladkarij. mogoče enkrat na mesec kakšen košček ali pa še to ne. nikoli se temu nisem odrekala ker bi hujšala. sladko mi preprosto ne paše. sadja do zdaj sicer nisem veliko jedla, vendar sem ga sedaj začela jesti med obroki da potešim občutek lakote in se lažje zberem med učenjem. obrokov si sicer ne organiziram sama, saj sem v dijaškem domu in si ne morem ravno zmišljevat. pojem to kar dobim. vendar so obroki zdravi in uravnoteženi, zato nebi smel biti problem ponavadi je problem v količini hrane. tudi če rečem da bi manjšo porcijo, je na krožniku še vedno ogromno in mi je potem žal hrano metati stran, zato mnogokrat pojem več kot zmorem. glede gibanja je pa tako da sem se zdaj pozimi kar malce polenila, ker je bil sneg in se mi zjutraj ni dalo peš v šolo. zdaj ko je spet sonček pa sem spet začela hoditi v šolo z rolerji. za telovadbo je pa tako, da me prime en dan pa nardim 150 trebušnjakov, pol naslednji dan jih nardim samo še 100, potem pa začne iz dneva v dan izgubljat voljo. nevem zakaj amak nimam motivacije, čeprav imam nek končni cilj, prehitro obupam. ima kdo kak predlog kako vzdrževat motivacijo? hvala za vse dosedajšnje predloge in upam, dami boste lahko ponovno pomagali • slovenc79
• Od: 19.8.2011
11.3.2015 13:38
več gibanja. amapk ne trebušnjakov, ker to ni hujšanje, pač pa krepitev mišic. ti potrebuješ kakšen tek, kolesarjenje, plavanje.. da neki počneš ene 20 minut, pol ure neprekinjeno, in da nobena mišica ne dela posebi intenzivno.
če že delaš vaje za mišice, jih delaj pravilno (150 pravilnih trebušnjakov ne moreš kar tkao narest) in NIKOLI vsak dan. mišice potrebujejo počitek kar se hrane tiče, več manjših obrokov na dan, pa čimbolj hranljivih. ti sploh ne glej na kile ampak na zdravje. gibaj se čim več, vsak dan vsaj pol ure, tudi če greš nekam peš namesto z avtobusom/avtom velik narediš. navadi se postopoma piti vodo. lahko npr. začneš sok mešat z vodo, pa postopoma vedno več vode. al pa npr. cedevito pij in jo vsakič daš malo manj. čez čas te bo velik bolj osvežilo če boš vodo pila, sokovi se ti bojo pa zdeli močno presladki (kar tudi so). • matejcin
• Od: 9.11.2014
-5kg
14.4.2015 22:41
Sama sem od oktobra do decembra shujšala 5 kg, samo z malo daljšimi sprehodi, take srednje hitre hoje. nisem popolnoma odstranla gaziranih /sladkih pijač, ampak sem si jih začela mešati z vodo, ali pa naprimer čist vodeno cedevito, limonada ful pomaga, sam nesmeš si je fejst sladkati......in najvažnejše enostavno se nisem basala...jem enako hrano kot prej ampak v majnših količinah, in še skos jem prek dosti....počasi zmajnšuješ tisto nažiranje....pomaga če pred kosilom spiješ mal vode, ker ti da občutek da imaš nafilan želodec.
• matejcin
• Od: 9.11.2014
pomoč pri prebavi
14.4.2015 22:48
v lekarnah se dobi sirup na naravni osnovi, ki ti pomaga pri prebavi in ne rataš odvisen od njega, torej prebava je urejena tudi ko prekineš z jemanjem sirupa, hoja veliko hoje, skakanje s kolebnico, tek ti bo pomagau pri urejanju prebave, ......limonada, jabolka, donat mg pomagajo pri urejanju prebave in niso škodljivi....nevem če maš mleko rada, jes ga ne maram, ampak če spiješ toplo mleko na tešče bi naj pomagalo, ampak nisem sama preiskusila.....šla sem pa že v ekstreme naprimer kava in cigaret, ali pa kokakola in cigaret, in tudi lahko letiš na stranišče....vendar to vse je odvisno od človeka do človeka.. tisto drugo ti ne predlagam, ker dokaj hitro rataš odvisn od cigaretov. • slovenc79
• Od: 19.8.2011
15.4.2015 1:52
matejcin, super najboljše je vedno začet s hitro hojo in črtat najbolj nezdrave stvari z jedilnika. ni nujno sploh da jih popolnoma črtaš, ampak da vsaj zmanjšaš količino. NAJBOLJ pomembna je samodisciplina in te se z majhnimi koraki vsak nauči. in to ne pomaga samo pri hujšanju ampak praktično povsod v vsakdanjem življenju. najlepši občutek je, ko opraviš vse delo ki si si ga zadal in uživat v miru |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.