Zobje se majejo

lineofworld • Od: 2.12.2014 • Prispevkov: 5
Zobje se majejo 2.12.2014 22:35
Pozdravljeni, star sem 15 let in potrebujem zares pomoč. No torej pred kratkim sem ugotovil da se mi maje stalni zob, a si zobe umivam redno, tudi higiena je odlična , no saj tako so mi povedali nazadnje pri zobozdravniku. Moje vprašanje je zakaj se maje, slišal sem da se lahhko maje zaradi vnetja dlesni, a je to res, kako naj preprečim izpad zoba? Že v naprej se zahvaljujem za vsak odgovor oz. pomoč Very Happy Smile
slovenc79 • Od: 19.8.2011 • Prispevkov: 1260
Re: Zobje se majejo 3.12.2014 0:37
ti se pojdi pregledat k zobarju, da tam vidi na svoje oči in ti bo povedal kaj točno je Smile
kar tako ven pa že ne bo izpadel.
bojana • Od: 25.9.2008 • Prispevkov: 306
Re: Zobje se majejo 3.12.2014 12:49
Pozdravljen.

Razumem tvojo skrb, vendar ti preko foruma res težko pomagamo. Majavi zobje so, tako kot si že sam prebral, lahko znak vnetih dlesni, lahko tudi začetka paradontoze, vendar glede na tvojo mladost po vsej verjetnosti stvari niso tako hude, vseeno pa je situacija dovolj resna, da se čim prej naroči pri zobozdravniku in boš vedel pri čem si. Tudi to, da se psihično pomiriš je pomemben faktor pri čim prejšnjem izboljšanju.
Re: Zobje se majejo 3.12.2014 16:20
Danes sem bil pri zobozdravniku in mi je povedal da imam vnete dlesni, ter sem ga pozabil vprašat kaj narediti proti vnetim dlesnim, mi lahko kdo svetuje?
bojana • Od: 25.9.2008 • Prispevkov: 306
Re: Zobje se majejo 4.12.2014 10:56
Zdi se mi skoraj neverjetno, da ti ni svetoval kaj narediti, tudi če si ga pozabil sam vprašati. Žal tukaj nismo zobozdravniki in neodgovorno bi bilo dajati zdravstvene nasvete preko foruma za tako resno stvar.

Tudi, če boš poklical v ambulanto in povedal sestri v čem je težava, ti bo lahko boljše svetovala, kot mi na tem forumu.
Re: Zobje se majejo 5.12.2014 22:32
Najprej bi se zahvalil za vse odgovore, no zob se mi je nekoliko nehal majati ampak me je začel bolet, je lahko kaj narobe??
best • Od: 21.6.2012 • Prispevkov: 86
Re: Zobje se majejo 6.12.2014 14:25
ja lahka je zelo narobe.. odvisno od bolečine ampak če te boli notranjost zoba potem je možno da maš unetje živca.. Pejt do zobozdravnika pa mu povej.. dau ti bo najbrš kako zdravilo v zob če pa nebo pomagalo ti bo pa živc vn dal.. To je men zobozdravnica nardila ampak sm si ene 5x zlomu isti zob in pol mi je pač mogla živc vn dat ker je odmru.
Re: Zobje se majejo 6.12.2014 23:07
jaz se samo bojim da mi nebo zob ven pado, je to mozno?
slovenc79 • Od: 19.8.2011 • Prispevkov: 1260
Re: Zobje se majejo 7.12.2014 1:58
slovenc79 pravi:

kar tako ven pa že ne bo izpadel.

zob ima korenino, potrebna je velika sila da ga ven dobiš.
Re: Zobje se majejo 7.12.2014 9:08
torej to pomeni da nebo kar tako ven padel?

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.