Težave in dileme zaradi prenehanja s treningi

anotherhornyteenage • Od: 12.2.2014 • Prispevkov: 19
Težave in dileme zaradi prenehanja s treningi 12.2.2014 17:32
Živjo sm tip str 14let,jst mam pa en problem, in nevem kuko nej ga rešm. In sicr jst treniram judo že 8let, lahko rečem da imam kar dobre rezultate, ampak sm se ga že kr naveliču. Eden izmed razlogov je tudi ta, da imamo trenige 7-8 na teden Sad . Sej ne da sm len al pa karkol, ampak ta šport me ne veseli več, pa tud zarad tega ne, ker cel prosti čas posvečam športu. Naprimer hočm jt v petk vn, nemorem, ker imam v soboto ob 8 zjutraj trening. Tko da vikend mam čisto uničen, ker sem ponavadi tako zmatran da komaj hodim. Potem imamo trening še v nedeljo, in tako je moj vikend končan Sad . Torej problem je da nevem kako naj staršema povem saj vem da bosta zelo razočarana ker sta tudi onedva vložila truda, in ju nočm prizadeti. Ampak po eni strani pa hočm poslušati svoje srce, saj tako mislim da bo najbolje. Res nevem kako naj jima to povem, potem pa je tukaj še večji problem. Kako to povedati trenerju?? Moj trener je drugače zelo prijazn,res zelo razumljiv, eden izmed bolših ljudi ki sm jih srečov in nevem kako naj mu to na ''lep'' način povem da bi rad nehal trenirati.

Okej torej to je bil 1. del zj mam pa še eno vprašanje.

In sicer, ko bom nehal trenirati, bi rad vstal v ''formi'', se malo bolj ojačati. Ne mi rečt nej hodm v fitnes, ker nočm denarja zapravlat, hočm bit čim bolj skromen. Zato sem razmišljav da bi si kupil štango na kateri bi delav vzgibe (pull ups, chin ups), in pa mogoče štango za delanje dipsov ( paralelna štanga). Zraven bom delal še različne vrste sklece, ter vaje za trebušne Smile . Zraven bi še tekel, tako da nebi zgubil kondicije. Torej tukaj je nekaki urnik ki sem si ga sestavil. A-program so zgoraj naštete vaje (pull ups, sklece, trebušne...ipd.) B-program pa je tek.
Pon: A-program
Tor: B-program
Sre:A-program
Čet:B-program
Pet: A program
Sob: /
Ned: /

Takle program sm si zamislu, če mate kej za skritizirat mi prosm povejte, vsaka kritika je dobrodošla. Če mi lahka kej predlagate glede telih vaj, mi prosm povejte.
Aja pa še neki katero štango za vzgibe pa za dipse mi priporočate da kupm?
Če so vm kkšni izrazi neznani jh poguglajte.

Vem da sm se zlo razpisu, prosm za čimhitrejši odgovor in pomoč.

Hvala že vnaprej, Lp Smile Smile Smile Smile
ful • Od: 23.8.2011 • Prispevkov: 87
Re: Težave in dileme zaradi prenehanja s treningi 12.2.2014 19:38
Živjo Smile js te čist razumem o čem govoriš ker sm mela sama podoben problem.. ni mi blo več tok v vesleje nič prostega časa nism mela... in sm nekak zasovražla vse skupej. Doskrat sm se s starši zarad tega skregala sam so dojel da me nemorjo večno silt v nekej kar nočem. Probej jima lepo povedat tko kokr je pa mogoč ti ni treba športa čist nehat sam reč nevem da ti je 3x na teden več kot dovolj da bi šezmer trenirou sam bolj za svoje veselje kot za rezultate, evo to je moj nasvet Smile Drugač pa če bi rd doma trenirou maš ogromn vaj na internetu Insanity (naložen je na partisu) potlej bodyrock, na youtubu miljon filmčkov itd..
Re: Težave in dileme zaradi prenehanja s treningi 12.2.2014 22:33
ful pravi:
Živjo Smile js te čist razumem o čem govoriš ker sm mela sama podoben problem.. ni mi blo več tok v vesleje nič prostega časa nism mela... in sm nekak zasovražla vse skupej. Doskrat sm se s starši zarad tega skregala sam so dojel da me nemorjo večno silt v nekej kar nočem. Probej jima lepo povedat tko kokr je pa mogoč ti ni treba športa čist nehat sam reč nevem da ti je 3x na teden več kot dovolj da bi šezmer trenirou sam bolj za svoje veselje kot za rezultate, evo to je moj nasvet Smile Drugač pa če bi rd doma trenirou maš ogromn vaj na internetu Insanity (naložen je na partisu) potlej bodyrock, na youtubu miljon filmčkov itd..

Sploh nevem kuko nj jima povem, k vem da jima bo **** iz prve., sploh pa nevem kuko nj trenerju povem., k jst hočm čist nehat pa vse na nov začet.
slovenc79 • Od: 19.8.2011 • Prispevkov: 1260
Re: Težave in dileme zaradi prenehanja s treningi 12.2.2014 23:18
jaz delam po napotkih s te strani: [link]

telovadim že več kot 2 leti, nad rezultati sem navdušen Smile ubistvu točno to kar iščeš.
Re: Težave in dileme zaradi prenehanja s treningi 13.2.2014 0:21
Tega le scooby-ja pa puznam. Res vredu tip,uglavnm use pozitivn. Kva pa točn delaš? Z lastno težo a z utežmi?
Re: Težave in dileme zaradi prenehanja s treningi 13.2.2014 2:19
oboje Wink fajn preštudiri tole stran, teen workout poglej. je vse točn razložen kako pa kaj je treba. ti zlo priporočam da si vzameš čas pa prebereš, pogledaš videe ki jih ma, da za vsak workout, vajo točno veš kaj delaš in kako morš Smile pol pa na izkušnjah nadgrajuješ.

ne pozabi tud na ostale stvari, pravilna prehrana, zadost vode pit, zadost počitka itd.

drugač pa moj osebn mnenje je da je še vedn super če neki treniraš. lahko tud kakšno drugo borilno veščino kjer ni tok treningov, da so po 2, 3krat na teden. a ni nobenga judo programa kjer bi bilo manj treningov na teden? škoda se mi zdi da bi nehal. mogoče pa če najdeš kakšno motivacijo spet, zagon Smile
Re: Težave in dileme zaradi prenehanja s treningi 13.2.2014 7:56
slovenc79 pravi:
oboje Wink fajn preštudiri tole stran, teen workout poglej. je vse točn razložen kako pa kaj je treba. ti zlo priporočam da si vzameš čas pa prebereš, pogledaš videe ki jih ma, da za vsak workout, vajo točno veš kaj delaš in kako morš Smile pol pa na izkušnjah nadgrajuješ.

ne pozabi tud na ostale stvari, pravilna prehrana, zadost vode pit, zadost počitka itd.

drugač pa moj osebn mnenje je da je še vedn super če neki treniraš. lahko tud kakšno drugo borilno veščino kjer ni tok treningov, da so po 2, 3krat na teden. a ni nobenga judo programa kjer bi bilo manj treningov na teden? škoda se mi zdi da bi nehal. mogoče pa če najdeš kakšno motivacijo spet, zagon Smile

Aja kokrat na teden pa treniraš, pa kokrat delaš cardio? Mimgrede a veš kero pull up pa dip štango bi se splačal kupt?

Ne, v našem klubu ni tazga programa, da bi bli trening 2x-3x na teden. razn za mlajše. Ampak lej jst sm čist zgubu voljo da bi judo še trenirov. Pač naveliču sm se, in pr temu vztrajam.
Re: Težave in dileme zaradi prenehanja s treningi 13.2.2014 18:36
no ja, če res ne gre pol ne. ampak je vredn večkrat premislit, v 8 letih si najbrž že daleč prišel.

drugače je, če si začetnik al pa imaš že izkušnje. drugač delam scoobyjev program intermediate workout. ti začni s teen workout ali beginner workout, mesec ali dva minimum, da dobiš občutek kako to gre, se naučiš vaj itd. NAJBOLJ pomembno je da ne delaš narobe. pozabi na take pozerske cilje kot so "hoče 100 sklec narest po 2h mescih treninga" al pa "hočem na benchu 100kg dvignt".
prav zato je scooby zakon, ker svetuje pametno, realno in z zdravo pametjo, ne pa z nekim primitivnem rinjenjem skoz zid. večina namreč ravno to počne, gre tudi čez mejo, da postane odvisen od proteinov in celo steroidov in raznoraznih bližnjic, ampak se ne konča dobro.

tko da, zaupaj scoobyju, ti jaz garantiram da so workouti dobri, stvar deluje. samo vztrajen in priden morš bit. glej na to predvsem kot nek zdrav način življenja Smile

aja glede droga za dvigovat.. čist vseeno je. edin pomembno je da imaš dober oprijem in da je dovolj širok da pravilno delaš. (in seveda da je dost močan da se ne odtrga ko se gor obesiš)
jaz sem čist po svoje to zrihtal. v strop, ki je dost vzdržljiv, sem privil dve kljuki, obesil gor vrvice in kadar se dvigujem, dam z droga z utežmi kolute dol in ga obesim na vrvice, pa je Smile

ubistvu edino kar rabiš so uteži, nastavljive, ker je zlo pomembno da ni pretežko niti prelahko. lahko tudi drog za uteži, ampak za dvige lahko kakršenkol drog uporabiš. dobro si poglej scoobyjevo stran, tam imaš vse v detajle razloženo kaj in kako Wink
Re: Težave in dileme zaradi prenehanja s treningi 13.2.2014 20:22
evo zele je mtka zvedla zato mojo težavo, za fotra še nevem, in lahko rečm da ji je čist ****. kr neki mi je začela nabijat pa dret, kao da nism fer kr neki. sploh nevem kuko nj jo umirim. kriza čist

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.