Težave doma v družini- alkohol• lila88
• Od: 27.6.2012
Težave doma v družini- alkohol
27.6.2012 18:47
Pozdravljeni!
V družini imamo velik problem. Oče je že od nekdaj imel težave z alkoholom in je pred leti hodil na terapije, kar sta meni in sestri oba starša prikrivala, a potem sva od drugih izvedele kaj se dogaja. Situacija se je po terapijah nekoliko uredila in kar nekaj let je vse skupaj potekalo v redu. Dokler ni oče v službi bil premeščen na drugo delovno mesto. Po njegovem naj bi mu odkrili sladkorno bolezen, zaradi česar ne more opravljati dela ki ga je prej. Sedaj ima ustaljen urnik od 7 do 15 ure popoldne. A za hiši ne naredi ničesar. Mama je brezposelna in edini zaslužek predstavlja očeta plača. Meni oče je vrsto let ne plačuje ničesar. Od srednje šole naprej si vse sama zaslužim plačam. Sama sem pri koncu študija. Moja sestra je pravkar postala študentka in brat je še šolo obvezen. Ker me ćez teden ni doma mi sestra poroča, kar se dogaja in sama večkrat čeprav nima dohodkov zalaga od svojega zaslužka oziroma štipendije denar za vsakodnevne potrebščine. Oče pa svojo plačo porabi za stvari za katere ne vemo. Res je, da imamo vsakomesečne račune, nekaj sicer v proračun prispeva stric (to je ca.300) kar mislim da je dovolj, da pokrije položnice, a oče trdi da denarja ni. Seveda ko ga sam porabi za alkohol (obvezno ne sme manjkati piva v hiši). Zanima me kaj lahko naredim? Kam naj se obrnem za pomoč? Ali lahko zahtevam pooblaščeno nadzorovanje financ in očetovega računa, da bi doma sama lahko vodila evidenco porabe, njemu pa dajala le mesečno nekaj denarja kot žepnino, ko pa bi jo porabil bi s tem bil konec. Naj omenim še to da je oče iz bratovega računa pobral vso odškodnino, ki jo je brat dobil od zavarovalnice. Kaj naj naredim ker tako več ne gre? Hvala za pomoč: • Neimenovano
• Od: 12.3.2012
Re: Težave doma v družini- alkohol
28.6.2012 11:16
Mislim da bo boljše, če se obrneš na kkšno bolj pravno osebno, ki ti bo povedal točno ksko ps kaj. Kkšen center za socialno, ali pa pomoč mladim itd.. ?
• Jok3r
• Od: 22.7.2009
Re: Težave doma v družini- alkohol
1.7.2012 13:40
lila88 pravi:Ali lahko zahtevam pooblaščeno nadzorovanje financ in očetovega računa, da bi doma sama lahko vodila evidenco porabe, njemu pa dajala le mesečno nekaj denarja kot žepnino, ko pa bi jo porabil bi s tem bil konec.
tvoj oče je kljub alkoholu še vedno pravnomočna oseba in kazensko odgovorna, torej nimaš možnosti pridobitve pooblastil za 'prevzem premoženja'. v glavnem... premalo si napisala. če bi bil oče nasilen, bi to zgodbo zasukalo kot val na obali, tako pa ne vemo nič. se pogovarja z vami? samo doma leži pa pije al kako to zgleda? zate ti priporočam da se čimprej odletiš iz gnezda, sploh ne vem kaj si še pri 18 doma delala. mogoče tale forum 10-17 letnikov res ni najbolj primeren za reševanje problemov. tudi jaz ti svetujem da greš na socialo, tam jim boš za razliko od tukaj lahko opisala celotno zgodbo, oni bodo pa našli rešitev. |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.