rak

zaskrbljena • Od: 8.7.2011 • Prispevkov: 46
rak 7.6.2012 18:23
Mal sm brskala po forumu in nism nikjer zasledila take teme. Res, da je mgoče mal nenavadna, ampak nekomu se morm izpovedat. Velik laži je napisat kot pa izgovort.
Skratka, začnimo na začetku.. Biu je čist lep dan, tak kot usak. Zjutrej sm šla v šolo, se ceu dan smejala, ker sm mela zaklučene že vse ocene. Po pouku sm šla še na kavo z 2 prijatloma, čez kakšno urco pa sm se udela na bus in šla domov. Ko sm odklenila vrata sm tko kot usak dan, torbo vrgla na kavč , šla v kuhno in odprla hladilnik. Nč pametnga. Pol pa pride ati in mi reče: ''Miška, dedi ma raka.'' Moj lep dan se je v trenutku spremeniu v najhujši dan mojga življenja. V glavi sm samo poslušala: ''raka ma, raka ma, raka ma''. Kaj zdej. Takoj sm pomislna na smrt. Ne morem si predstavlat življenja brez njega. Takoj so se mi ulile solze, ampak ker sm hotla bitr pred atijem močna sm stekla u sobo. Pokrila sm se z dekco in jokala, jokala, jokala. Sestra je pršla, da bi me mal potolažla, pa ni šlo. Souze so tekle. Povedala je, da ma jutr operacijo. Men ni to nč pomagal. Pol je vidla da ne pomaga nobena beseda, niti Milka k je vedno pomagala. Vzela je telefon in poklicala mojga fanta. Rekla je da nej takoj pride. In res, v 5 min je biu pr ns. Objeu me je, probou potolažt in prou v njegovmu objemu sm se mal pomirila. Uliu mi je upanje, reku, da če bo operacija jutr je to super, ker se bo čimprej vse odstranl. Obrisou mi je souzice pol pa reku da se mu mudi, ker že tko al tko zamuja na trening. Razumela sm ga, mu dala lupčka in je šou. Sama sm se odpraula na jaso k je v bližini in razmišlala o trenutkih z dedijem, o skupnih počitnicah, o pikniku k smo ga mel včerej, kako je še veseu govoru vice tko kot vedno, skratka o vsem kar sva preživela skupej. Spet so tekle krokodilje solze. Pol sm se nekak za silo umirila in šla domov. Zdej, ko pišem tole, so minile točno 4 ure od kar vem za to grozno novico. Na vsakih 10 minut mi prteče kšna souzica, ampak najbl me je strah tega ko bo dedija vidla nemočnga ležat. Vem, da bom jokala, zato se tega res bojim. Upam pa, da bom dost močna, da mu bom lahko ulila saj kančk upanja.
Za enkrat se lahko zahvalam sam super fantu in super najbolši prjatlci k sta me res znala potolažt <3 Hvala jima! :**

Ne razumte tegale posta narobe, ampak najlaži se mi je izpovedat z besedam (in mislm, da nisem edina).
irish • Od: 12.2.2012 • Prispevkov: 180
Re: rak 7.6.2012 21:32
Te čist razumem.
Novembra sm zvedla, da ma moja babi raka. Ful mi je blo hudo in jokala sm, ja. dougo, dougo.
Ampak... Menda obstajajo operacije in kemoterapije... Use je šlo tok hitr in tut niso mi velik povedal kaj se dogaja z babi.
Ni mogla jest, shujšala je, nikamor ni mogla, mela je ful tablet... operacijo, dve.
Zdej pa ji gre na bolš. Pa smo junija. 6,7 mescou od prve operacije, pa še ni čist pr sebi.
Z dedijem mata kmetijo in ka ne žvim preveč daleč jima velikat grem kej pomagat.
Sicer pa gre zdej babi use bolš in mam upanje da bo spet taka ko je bla.

Drugače, pa za pogovor sem ti tukaj, ker te čist razumem.
Re: rak 7.6.2012 21:36
irish pravi:
Te čist razumem.
Novembra sm zvedla, da ma moja babi raka. Ful mi je blo hudo in jokala sm, ja. dougo, dougo.
Ampak... Menda obstajajo operacije in kemoterapije... Use je šlo tok hitr in tut niso mi velik povedal kaj se dogaja z babi.
Ni mogla jest, shujšala je, nikamor ni mogla, mela je ful tablet... operacijo, dve.
Zdej pa ji gre na bolš. Pa smo junija. 6,7 mescou od prve operacije, pa še ni čist pr sebi.
Z dedijem mata kmetijo in ka ne žvim preveč daleč jima velikat grem kej pomagat.
Sicer pa gre zdej babi use bolš in mam upanje da bo spet taka ko je bla.

Drugače, pa za pogovor sem ti tukaj, ker te čist razumem.

Oh, hvala ti za odgovor. Tut js srčno upam, da bo z dedijam vse vredu. Sej sm napisala, zdravniki so se hitr odzval in ma jutri že operacijo. Upam, da bo po tem šlo na bolš. Vsi se bomo mogl soočt s temu, zdej poti nazaj tko al tko ni več.
Skratka hvala ti za to da si mi ulila kančk upanja Smile ***
irish • Od: 12.2.2012 • Prispevkov: 180
Re: rak 7.6.2012 21:40
Ni problema Smile
In ne skrbet Very Happy
bumbar • Od: 23.2.2012 • Prispevkov: 33 • Kraj: ŽELEZNIKI
Re: rak 8.6.2012 12:49
moja babi je mela pred ene dvemi leti infarkt... pa sm js use skupi uzela čist samoumevno...mislm tk al tk usak enkrat umre in fuuul mejhna vrjetnoist kje d bo ona jokala za mano ne pa jst uza no...zej je u redu...taka kt je bla učas, sam d more na dan ene pet tablet uzet...
Re: rak 8.6.2012 15:13
bumbar pravi:
moja babi je mela pred ene dvemi leti infarkt... pa sm js use skupi uzela čist samoumevno...mislm tk al tk usak enkrat umre in fuuul mejhna vrjetnoist kje d bo ona jokala za mano ne pa jst uza no...zej je u redu...taka kt je bla učas, sam d more na dan ene pet tablet uzet...

sm vesela zate, da se je pr tebi tko lepo iztekl. Moj dedi je biu dons v bolnici, ampak so rekl, da ga ne bojo še takoj operiral, ampak šele čez 14 dni. Nevem, zakaj.
oblaceek • Od: 27.3.2012 • Prispevkov: 36
Re: rak 8.6.2012 15:55
na žalost je tut moj dedi meu raka...

bil je julij. moj dedi je dobiu vročino in kar naenkrat je fuul shujšal. avgusta so ugotovili da ima raka na črevesju. njegova bolezen se je z vsakim dnem stopnjevala oktobra ni skor nč več hodiu ker je biu prešibek. men je blo grozno ker sm ga mogla gledat takega, ker sm ga mela res zloo rada in se u življenju nisma skregala. šel je na nekej operacij in decembra je začeu hodit na kemoterapijo. ko je pršu iz kemoterapije je zgledau še dost bol bolan. vsakič ko sm ga pogledala se mi je srce paralo tok sm bla žalostna. in pršu je januar ko ni skor nč več jedu. sam ležal je še. vsak dan sm bla pr njem in se vsako noč sem jokala. nato je prišla sreda za katero si nisem nikoli želela da bi bila. bla sm doma ker sm bla bolana. ko sm se zbudila je mami sedela na moji postelji. nasmehnla sm se ji, ona je bla pa zlo žalostna...začela sm slutit kaj mi bo rekla. in rekla je:...sara...dedi je umrl. bla sm u totalnemu šoku. začela sm razmišljat kdaj sm ga nazadnje vidla, in spomnla sm se..prejšnje popoldne, in ko sm šla mi je pomežiknil in nasmejal se mi je. rekla sm mu da še pridem zvečer k njemu, pa nism... ampak mami mi je rekla da bolš da ga nism vidla zvečer ker je biu čist rumen... tisto jutro mi je mami rekla, da če hočem ga še zadnič videt ga lahk.. sam po stopnicah dol bi šla in v spalnico. ampak nism šla, ker sm ga hotla met u spominu zdravga, nasmejanga ter veselga... gledala sm čez okno ko je prišel mrliški kombi, gledala sm ko se je odpeljal. nism mogla dojet da je u njem dedi..preživljala sm grozne dneve sam jokala sem. nikol si nism predstavljala življenja brez njega. in zdaj ni dneva ko se ne bi spomnila nanj.
zelo ga pogrešam, še zdej, ko je od njegove smrti že 2 leti in pol se zlo pogosto jokam. ampak ko se zjokam mi je bolš. vem da mu je tam kjer je lepo, in da me gleda.
tako rada bi zavrtela čas nazaj da bi bla še skupej pa ga ne morem. nimam druge izbire kot da se sprijaznim s tem. čeprav boli ampak drugače ne morem. vem da on ne bi hotel da sm še zdej tak žalostna, ampak ga res zlo pogrešam.

zato usi izkoristite čas z ljudmi ki jih imate radi. pa nej bodo bolani al pa ne, ker nikoli ne veš kdaj bodo odšli...za vedno.
Re: rak 8.6.2012 20:51
oblaceek pravi:

bil je julij. moj dedi je dobiu vročino in kar naenkrat je fuul shujšal. avgusta so ugotovili da ima raka na črevesju. njegova bolezen se je z vsakim dnem stopnjevala oktobra ni skor nč več hodiu ker je biu prešibek. men je blo grozno ker sm ga mogla gledat takega, ker sm ga mela res zloo rada in se u življenju nisma skregala. šel je na nekej operacij in decembra je začeu hodit na kemoterapijo. ko je pršu iz kemoterapije je zgledau še dost bol bolan. vsakič ko sm ga pogledala se mi je srce paralo tok sm bla žalostna. in pršu je januar ko ni skor nč več jedu. sam ležal je še. vsak dan sm bla pr njem in se vsako noč sem jokala. nato je prišla sreda za katero si nisem nikoli želela da bi bila. bla sm doma ker sm bla bolana. ko sm se zbudila je mami sedela na moji postelji. nasmehnla sm se ji, ona je bla pa zlo žalostna...začela sm slutit kaj mi bo rekla. in rekla je:...sara...dedi je umrl. bla sm u totalnemu šoku. začela sm razmišljat kdaj sm ga nazadnje vidla, in spomnla sm se..prejšnje popoldne, in ko sm šla mi je pomežiknil in nasmejal se mi je. rekla sm mu da še pridem zvečer k njemu, pa nism... ampak mami mi je rekla da bolš da ga nism vidla zvečer ker je biu čist rumen... tisto jutro mi je mami rekla, da če hočem ga še zadnič videt ga lahk.. sam po stopnicah dol bi šla in v spalnico. ampak nism šla, ker sm ga hotla met u spominu zdravga, nasmejanga ter veselga... gledala sm čez okno ko je prišel mrliški kombi, gledala sm ko se je odpeljal. nism mogla dojet da je u njem dedi..preživljala sm grozne dneve sam jokala sem. nikol si nism predstavljala življenja brez njega. in zdaj ni dneva ko se ne bi spomnila nanj.
zelo ga pogrešam, še zdej, ko je od njegove smrti že 2 leti in pol se zlo pogosto jokam. ampak ko se zjokam mi je bolš. vem da mu je tam kjer je lepo, in da me gleda.
tako rada bi zavrtela čas nazaj da bi bla še skupej pa ga ne morem. nimam druge izbire kot da se sprijaznim s tem. čeprav boli ampak drugače ne morem. vem da on ne bi hotel da sm še zdej tak žalostna, ampak ga res zlo pogrešam.

zato usi izkoristite čas z ljudmi ki jih imate radi. pa nej bodo bolani al pa ne, ker nikoli ne veš kdaj bodo odšli...za vedno.

Fuul lepo napisano. Upam, da se pri meni ne izide na takšen način.
bumbar • Od: 23.2.2012 • Prispevkov: 33 • Kraj: ŽELEZNIKI
Re: rak 8.6.2012 21:13
zaskrbljena pravi:
bumbar pravi:

sm vesela zate, da se je pr tebi tko lepo iztekl. Moj dedi je biu dons v bolnici, ampak so rekl, da ga ne bojo še takoj operiral, ampak šele čez 14 dni. Nevem, zakaj.

Hvala, držim pesti za tvojega dedka.
rose1 • Od: 27.2.2012 • Prispevkov: 104
Re: rak 8.6.2012 23:15
Moj polbrat in star ata sta mi umrla za rakom. Za brata sm zvedla šele prot koncu, js sm misnla da je shujšal namerno.. sploh nevem zakaj mi niso prej povedal budale. Šel je v enem letu. Blo je hudo, ampak jz smrt drugače jemlem. Za starga ata sm pa vedla da ma kožnga, sm se loh tut poslovila. Je hudo, ko pomislš, da ga v življenju ne boš več videl in tako naprej, ampak ko se mi pojavjo taki občutki se spomnm, da se bomo itak še srečal Smile
Poznam pa žensko, ki je mela raka na dojki. Na začetku je hodila na tale obsevanje, pol je pa vidla da zarad tega sam še bol uničena (ker poleg rakovih celic unič tut zdrave). Pa je nehala hodt pa se je pač sprjaznla, da bo umrla ane, ker je blo že precej razširjen. Pol je pa hotla zadne mesece prežvet pač srečna ane, je pa začela bit velik več v naravi, z enimi se je pobotala, začela se je zdrav prehranjevat, gledala je tiste oddaje k so tisti vici al kaj že.. k se res do solz smeješ, menda smeh pomaga Very Happy pol ji je pa ena prjatlca povabla na zdravljenje z reiki energijo. Ta ženska danes še živi, in je zdrava, nima več raka. Pa nekje sm brala, da vsaka bolezen nastane zaradi človekovega duha..npr. da maš raka na ledvicah je kriva močna zamera npr. do staršev.
Škoda da nism za to vedla prej, mogoče bi bratu lahko pomagala. Mogoče pa sm sedaj tebi. Očitno splošna medicina še ne ve dovolj, vsaj za moje pojme. Očitno moramo za vzroke in ozdravitev bolezni gledati iz drugih strani.
Upam, da bo s tvojim dedkom vse v redu Smile
Re: rak 9.6.2012 8:48
rose1 pravi:
Moj polbrat in star ata sta mi umrla za rakom. Za brata sm zvedla šele prot koncu, js sm misnla da je shujšal namerno.. sploh nevem zakaj mi niso prej povedal budale. Šel je v enem letu. Blo je hudo, ampak jz smrt drugače jemlem. Za starga ata sm pa vedla da ma kožnga, sm se loh tut poslovila. Je hudo, ko pomislš, da ga v življenju ne boš več videl in tako naprej, ampak ko se mi pojavjo taki občutki se spomnm, da se bomo itak še srečal Smile
Poznam pa žensko, ki je mela raka na dojki. Na začetku je hodila na tale obsevanje, pol je pa vidla da zarad tega sam še bol uničena (ker poleg rakovih celic unič tut zdrave). Pa je nehala hodt pa se je pač sprjaznla, da bo umrla ane, ker je blo že precej razširjen. Pol je pa hotla zadne mesece prežvet pač srečna ane, je pa začela bit velik več v naravi, z enimi se je pobotala, začela se je zdrav prehranjevat, gledala je tiste oddaje k so tisti vici al kaj že.. k se res do solz smeješ, menda smeh pomaga Very Happy pol ji je pa ena prjatlca povabla na zdravljenje z reiki energijo. Ta ženska danes še živi, in je zdrava, nima več raka. Pa nekje sm brala, da vsaka bolezen nastane zaradi človekovega duha..npr. da maš raka na ledvicah je kriva močna zamera npr. do staršev.

Žou mi je za tvojga starga ata in polbrata Sad verjetn je to, da zgubiš osebo k je tok mlajša še hujš.
Glede te ''alternativne medicine'' smo tut mi že nekej bral, sam zdej smo se odločl, da počakamo do operacije pa bomo pol vidl kako pa kaj.
Škoda da nism za to vedla prej, mogoče bi bratu lahko pomagala. Mogoče pa sm sedaj tebi. Očitno splošna medicina še ne ve dovolj, vsaj za moje pojme. Očitno moramo za vzroke in ozdravitev bolezni gledati iz drugih strani.
Upam, da bo s tvojim dedkom vse v redu Smile
oblaceek • Od: 27.3.2012 • Prispevkov: 36
Re: rak 9.6.2012 13:11
zaskrbljena pravi:
oblaceek pravi:

Fuul lepo napisano. Upam, da se pri meni ne izide na takšen način.

držim pesti da tep ne bo treba doživljat kar sm mogla js in še ogromno drugih ljudi.
pk4life • Od: 20.7.2010 • Prispevkov: 1878
Re: rak 10.6.2012 18:16
zdej ni neki ful pomirljiva novica to sam poznam velik ljudi z rakom.. in poznam tut marskoga k ga je premagou.. in te z rakom so tut zlo uredu in jim marsikej lahko pomaga in nimajo slabga ziulenja in majo velik šans.. zdrauniki niso tok nemočni pr tej stvari .. ok zdej pč neumn primer sam uredu drnoušek je meu tut raka pa ga je premagou sošolka se zlo uspešno bori z njim.. itd itd.. povej kko bo šlo use
Re: rak 10.6.2012 19:45
pk4life pravi:
zdej ni neki ful pomirljiva novica to sam poznam velik ljudi z rakom.. in poznam tut marskoga k ga je premagou.. in te z rakom so tut zlo uredu in jim marsikej lahko pomaga in nimajo slabga ziulenja in majo velik šans.. zdrauniki niso tok nemočni pr tej stvari .. ok zdej pč neumn primer sam uredu drnoušek je meu tut raka pa ga je premagou sošolka se zlo uspešno bori z njim.. itd itd.. povej kko bo šlo use

Ja vem, sva se tut z dedijam menla o tem, pa je reku, da pač karkol že je, je najbolš da se to čimprej pozdrav oz. odstran z operacijo Smile in pač kar bo bo .. je pa ena fajn novica, da ma raka šele v začetnem stadiju Smile
nancy • Od: 27.4.2010 • Prispevkov: 87
Re: rak 11.6.2012 14:08
zaskrbljena pravi:
pk4life pravi:

Ja vem, sva se tut z dedijam menla o tem, pa je reku, da pač karkol že je, je najbolš da se to čimprej pozdrav oz. odstran z operacijo Smile in pač kar bo bo .. je pa ena fajn novica, da ma raka šele v začetnem stadiju Smile

tud moja mami ga je prebolela pa ga je mela že v 5stadiju.. blo je že onrg hudo.. ampak ji je uspell .tud tvojmu dediju bo!! Very Happy
manncalove • Od: 7.5.2012 • Prispevkov: 49
Re: rak 11.6.2012 14:17
ja, meni se je dogajalo isto pred 2 letoma, poleti.moj dedi je mel zlo hudega raka, zdravniki so ga operirali, hodil je na veliko terapij- newem kak se reče.imel je velik tablet, ampak je preživel. 1 teden pozneje smo meli še piknik in sva se zejbavala, laufala, ubirala maline, sva šla badminton. kmalu sem šla na morje s kolonijo, veliko dobrih trenutkov je blo. poj sem pa pršla domu pa sem se objela z mami, pa pogavarjale sva se kako je blo na koloniji, poj mi je pa povedala, da je dedek umru, šli smo na pogrem in jokala sem se.

newem kako se bo pri tebi zgodilo, upam da srečno, imej vso srečo. Smile
Re: rak 11.6.2012 14:18
nancy pravi:
zaskrbljena pravi:
pk4life pravi:

tud moja mami ga je prebolela pa ga je mela že v 5stadiju.. blo je že onrg hudo.. ampak ji je uspell .tud tvojmu dediju bo!! Very Happy

Ooooo super! Čestitej mami za pogum pa moč Smile
Moj dedi je skoz bl optimističn in mislm, da mu bo to tut velik pomagal <3

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.