Čas ne obstaja?• Lanna
• Od: 7.1.2012
Čas ne obstaja?
22.4.2012 18:49
No,men je ta tedn ena frendica rekla,da čs ne obstaja.Najprej sm si mislna sam tk,da itak obstaja in da itak teče naprej.Pol sm se pa mal zamislna.En si je itak mogu izmislt čs,ni biu že skos ne?No,a gdo s kle vrjame u to al ma pa kej kul za povedat o tem??
Smile all the time,Lp • theoneblondie
• Od: 8.2.2012
Re: Čas ne obstaja?
22.4.2012 19:08
čas je zanimiv. ja, nekdo si ga je zmislu, oziroma so ga ugotovil z računanjem (babilonci, egipčani, vsi so mel mal drgačnega).
Čas so izračunali glede na noč in dan, letne čase in lunine mene. S tem so si pomagali pri delu (koliko enot (ur, minut, kakorkoli so že rekli takrat temu) jim še ostane, predenj zaide Sonce) itd. Kmal so začel ustvarjat še koledar (koliko dni ima 1 lunina mena, koliko enot traja dan, koliko dni traja pomlad, vse to) , ki je bil na začetku napačen. jUPI, pol je pa pršu Prolomej (car ane), ki je bolj natančno razdelil, da ma 1 ura 60 minut, 1 dan pa 24 ur. Uglaunem pol so ves ta čas in koledar še z računanjem in opazovanjem planetov in zvezd nardil še bolj natančnega. Tko približn je to nek nastalo, uglavnem z opazovanjem in računanjem. Zdej nevem kako si ti mislna, če vrjamem v čas, ampak ja js vrjamm. Čas je sam ena enota za merjenje življenja in tega. • rose1
• Od: 27.2.2012
22.4.2012 20:05
uf jst sm ful že o tem brala Gre se za to, da čas ne obstaja, obstajajo pa naše iluzije. Očiten primer brezčasja je stanje ko spimo. Ko se zbudimo nimamo ravno filinga, da zelo dolgo nismo bili prisotni, prav tako pa tudi ne, da je minilo v hipu ane? Takrat smo bli v času večnosti. Vsaj jst to tko jemlem Glede iluzije je pa tko, da sj veš, učasih nam čas ful hitr mine, učasih se ti pa zdi da ena minuta traja 100 let. Stric mi nam je enkat na ubisku pravu, da se mu je enkat že ful mudil v službo na sestanek in bi zihr kšne 15 minut zamudu. Pol je pa spelu iz ceste, se umiril in sam sebe prepriču, da bo do službe glih prou cajt pršu. Pelal je umirjeno brez pritiska in tja prišel pravočasno Al pa zanimiv haha, naprimr k se ura nazaj prestav al pa naprej an, seprav se mi kr u prihodnost oz preteklost prestavmo? Tuki pol vidmo iluzije an To iz moje strani • Lanna
• Od: 7.1.2012
23.4.2012 16:05
Sam pomisl.Preden en ni izumu ure,niso mel nobenga časa.sam žvel so ane.no,in pol je en pršu pa to (kar je že una rekla)in bogve kaj je še blo da so dubil uro in se zmisll da čš teče naprej.npr.zakaj se niso zmisll da naprimer teče nazaj?js osebno verjamm da čs obstaja,sam me ful zanima-kaj pa če ga ni???pa aja,teli letni časi pa dan pa noč?zakaj ni to sam zaporedje in ne pač trenutki,ki tečejo naprej?? • theoneblondie
23.4.2012 18:19
ja sej ubistvu si ga niso zmislni... To so pogruntal, in nemoraš rečt da ma dan 27 ur al pa 33ur, ker rabi sam 24 ur, da se Zemlja zavrti okoli svoje namišljene osi. To je to.
To ni blo kr tko, mah ajde nej ma en mesec 55 dni, ker pol se nebi ujemal z postavitvijo planetov, in vsem tem. Je pa scary to, ko se ti učasih v tistem momentu zazdi, da se ti je to že zgodilo enkrat prej. Sam baje so to sam sanje... To je najbrž še ena stvar, ki jo ljudje ne bomo nikol pogruntal... • bumbar
• Od: 23.2.2012
• Kraj: ŽELEZNIKI
23.4.2012 21:36
čas je že od zmer pomoje ga je človk zlooo pozn začeu mert. pa če ga nebi nebi mogl bit obveznosti kar pa pomen d bi bli bl svobodn pa to. pomoje bi blo bol d človk nebi nikol izumu merilnikov časa.
• theoneblondie
24.4.2012 13:08
bumbar pravi:čas je že od zmer pomoje ga je človk zlooo pozn začeu mert. pa če ga nebi nebi mogl bit obveznosti kar pa pomen d bi bli bl svobodn pa to. pomoje bi blo bol d človk nebi nikol izumu merilnikov časa.
s tem se pa ne strinjam XD Čas je za človeka ključnega pomena. Z časom se je lahko zorganiziral, lahk so približno napovedal poplave in sušo, kdaj se kaj seje, kdaj bo sonce vzšlo in zašlo, in vse to, da je lažje preživel • irish
• Od: 12.2.2012
24.4.2012 19:54
čas ne obstaja. obstajajo samo dogodki ki potekajo eden za drugim.
To sm tut js že razmišljala, ja. • Eay
• Od: 25.4.2010
25.4.2012 13:34
irish pravi:čas ne obstaja. obstajajo samo dogodki ki potekajo eden za drugim.
To sm tut js že razmišljala, ja. se strinjam:)zame je čas samo enota za življenje...da je svet bolj urejen..če neb blo časa se neb mogli zmenit kdaj točno prit v šolo, kamorkol... • TeenGirl
• Od: 23.3.2012
25.4.2012 15:38
Heii !
Verjamem da neki obstaja, nek čas, trenutek, nekaj zaradi česar ne živimo večno, smo starejši in mlajši od drugih in ne živimo vsi isti trenutek. Zanimiva mi je povezava z vesoljem. Tam čas mine bistveno hitreje. Jst bi velik raje živela ''v vesolju'', ker ne bi tolk razmišljala o vsaki minuti ki jo preživim. Krasen občutek bi bil, ko bi neki časa bla v vesolju, potem pa se vrnila nazaj na Zemljo in ugotovila da je npr. tista 1 ura v vesolju trajala 1 teden na Zemlji. Sicer ne vem če je to povezano s časom, ampak marsikdaj vidim osebo, za katero se še dneve in dneve sprašujem od kod mi je znana, poznam pa je ne. sanje ki jih sanjam, so včasih tako čudne. sanjam nekoga ki ga še nikoli nisem videla, v sanjah pa mi je zelo pomemben. Včasih se tako zamislim kar naenkrat, da potrebujem dolgo da pridem spet k sebi in razmišljam od kod poznam vse te ljudi, kje sem, zakaj,...Ko pa pridem k sebi, je vse spet po starem, kot da se tisto prej sploh ne bi zgodilo. |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.