Zobni aparat..

<< | 1 | 2
PuuuPiixXxaaa • Od: 18.1.2009 • Prispevkov: 165
Re: Zobni aparat.. 17.2.2010 21:44
cebelca14 pravi:
tega rumenga se ne da dol spravit:S pač ko ti bo zamenju, boš mela spet belo... rumena rata zared čaja, kave, čikov...Smile
zdj sm po dveh letih že dva mesca brez. in filing je NOR. res prau obožujem svoje zobe Very Happy

jooj te om to še 2 mesca mela :S
kak mi re to na živce ker zgleja koda mam rumene zobe :S
fajn tebi ker niaš več Very Happy
kak ti te zvezdice dol odlepi ?
D* • Od: 22.12.2009 • Prispevkov: 32
Re: Zobni aparat.. 17.2.2010 22:35
O jz ga tud dobim ;D Končnoo ^^
Odtis pa to norš nujno. pa ni nič takga (:
Pa nosila ga bom eno leto- fiksnega (:
karavanserai2 • Od: 18.2.2010 • Prispevkov: 8
Re: Zobni aparat.. 18.2.2010 13:44
jst ko sm se 1x z eno lizausm vn potegnu krvau jezik pa ni imela samo zvezdic nekakšno nadgradnjo !!! grozno je blo!!!!

pazi kko se ližeš
cebelca14 • Od: 13.12.2008 • Prispevkov: 58
Re: Zobni aparat.. 18.2.2010 16:58
PuuuPiixXxaaa pravi:
cebelca14 pravi:
tega rumenga se ne da dol spravit:S pač ko ti bo zamenju, boš mela spet belo... rumena rata zared čaja, kave, čikov...Smile
zdj sm po dveh letih že dva mesca brez. in filing je NOR. res prau obožujem svoje zobe Very Happy

noro ušeč mi je, tak da usi ko vam je na bed nosti, se potrudte Very Happy

zvezdice ti dol odlepi... boleče:S
pač kr s kleščami ti jih dol lomi, tk da ni lih kul no, amap se potrpi:D in pol ti še pobrusi lepilo z zobov pa ti jih pobeli Very Happy
PuuuPiixXxaaa • Od: 18.1.2009 • Prispevkov: 165
Re: Zobni aparat.. 18.2.2010 20:05
cebelca14 pravi:
PuuuPiixXxaaa pravi:
cebelca14 pravi:

noro ušeč mi je, tak da usi ko vam je na bed nosti, se potrudte Very Happy

zvezdice ti dol odlepi... boleče:S
pač kr s kleščami ti jih dol lomi, tk da ni lih kul no, amap se potrpi:D in pol ti še pobrusi lepilo z zobov pa ti jih pobeli Very Happy

auu to pa boli ja Confused
aa še pobeli jih . fajn Very Happy
zvezdicaa • Od: 26.10.2009 • Prispevkov: 115
Re: Zobni aparat.. 19.7.2010 11:16
Am tut jst bom dobla zobni aparat in mi je prau bedno k ga bom mogla nosit 3 leta stara sm pa 14 tko da ga bom dala dol komi pr 17-ih če bo use posreči. No in poleg tega morm dat zgori obe štirici ven Sad Mene pa zanima k sm brala da si eni po usakem obroku umivate potem ko imate aparat zobe..sam to je men smotan kko si nei jst u sql po malci zobe grem umivat če skos hodjo tja u wc :S .. Am a lohk potem normalno govoriš?- pač šumnike itd.? ..pa hodim k pevskemu zboru zto me tut zanima če lohk normalno poješ in use? .. Pa še neki men se zdi da me bojo ful slabo sprejel k bom mela zobni aparat da se me bojo izogibal in se predvsem norčevan iz mene ..jst pa nisem taka oseba k bi ji blo useen kai si drugi misljo in govorijo o men.. Prosim pomagite mi pliss
Abby • Od: 21.5.2010 • Prispevkov: 90
Re: Zobni aparat.. 19.7.2010 11:41
Hejla Razz Sama sicer nimam zobnega aparata, ampak jih ma dost mojih frendic, zato ti lhko odgovorim. Rolling Eyes
1. Mogoče ti bo ortodontka rekla, naj si umivaš zobe po vsakem obroku, ampak večina ljudi, ki ima aparat si na konc koncev umiva zobe 2x na dan, redki 3x in je baje čist ok. Tko da ne skrb. Very Happy
2. Ja, govoriš in poješ lahko čist normalno. Tut šumnike. Pri snemljivemu aparatu, ki ga imam js težje govoriš šumnike, pri zvezdicah je pa kul.

3.Da bi se te usi izogibal zarad aparata? Mislim, da se te ne bojo, če pa bi se te slučajno kdo, vedi, da ni vreden tvoje družbe. Razz
katja12345 • Od: 19.7.2010 • Prispevkov: 4
Re: Zobni aparat.. 19.7.2010 14:10
moja sestra ma aparat že od 15 leta pa je zdej že stara 20 pa ga ma še zmer tako da lah pričakujete mogoče kšno leto več kokar vm je reku/rekla

pa k ti ga zateguje na vsake tok časa zlo boli moja sestra je 2 dni sam pila pa jetla v ttekočem stanju ker jo je tko bolel da niti ugriznt ni mogla Exclamation Exclamation Exclamation
KaTTiexD • Od: 4.7.2010 • Prispevkov: 46
Re: Zobni aparat.. 19.7.2010 14:54
PuuuPiixXxaaa pravi:
no jas bom dobla zobi aparat pa me neke stavari zanima: Smile
-je nujno da daš odtis zabov za aparat?
-kak ti da gor?
-al boli ko maš aparat?
-al boli ko ti zategne(vsake neke cajta)
-kak zgleja toti vosek pa zakaj je?
-al zaraji aparata se moreš odpovedati nekaterim stavrem?(npr.čigumijov itd..)

odgovorite na katera vprašanja hočete...pa lahko še ka dodate;)

Tnx...FSM-te Very Happy

1. jaa nujno morš dat odtis, čene ti nemorjo nardit aparata ZATE.
2. najpri ti da na zadne 4 zube (pač leva zgori, desna zgori, leva spodi, desna spodi - na zadn zob. u bistvu jz mam na predzadnmu) ene take.. nevem.. kronce a kuko bi rekla. in toj mene ful bulel. in najpri je samo probala, in k je gor dala je bulel, k je dol dala je pa še bl bulel. poj mij pa še 1x gor dala, dol mi bo pa dala k bom aparat dol dala. poj ti pa na usak zob pusebi nalep zvezdico z 1 takmu lepilam, to ne čutš sploh nč. jz sm skor zaspala na stolu. poj ti pa skos zvezdice napelje tako žičko, in ko je žička pač skoz zvezdice napeljana ti okol zvezdice da take mini gumice. to so tiste k lohk sama barvo izbiraš.
3. mene je 1. dan tko.. ne da bi rekla bulel, zategval me je. drgač me pa učash kšn zob buli ampak poj mine Smile
4. ja to je mene ene prvih 5 mescou bulel, sam poj sm se navadla, tkoda ni poj nč hudga
5. vosk... dubiš u taki mjhni škatlci. men ga ona da u modri.prozorne barve je vosk.je pa zato, da če ti recimo aparat prtiska na dlesn. u bustvu na notranjo stran ust al kamrkol pač že, da si ga daš na zvezdico in ti pač ublaži to. kdr ješ da morš vn dat. pa za umivanje zob tut.
6. ona ti bo to puvedala, men je tut, sam še useen žvečm čigumije ker res ni nubene škode, samo če je čigumi pretrd k je svež, ga raj ne žvečt, raj uzem poj bl mehkga, ker sta se men 2 zvezdice udleple, ker sm ugriznla u pretrd čigumi. drgač je pa čist navadn.
3butterfly3 • Od: 6.8.2010 • Prispevkov: 9
Re: Zobni aparat.. 6.8.2010 10:35
barby999 pravi:
am ja jst tut zdj dobim aparat in sm kr mal vesela ker mam en zob ful gor in zgledam ko vampir Laughing
no mam tut eno prašanje..a zalizuješ se lahko čist normalno?? Embarassed

Jst mam pa zdj aparat 2 mesca pa mam tud 2 zoba tko da zgledam kot vampir Confused
ampak ta zobarca mi ga je tko gor namestila da žice sploh nimam speljano skoz cele zobe...
zato pa ne verjamem da bo sploh kj pomagal... Rolling Eyes aia...pa loh se zalizuješ normaln. Very Happy
karavanserai2 • Od: 18.2.2010 • Prispevkov: 8
Re: Zobni aparat.. 14.8.2010 11:38
tralala?
yourlove • Od: 11.4.2010 • Prispevkov: 86 • Kraj: HEAVEN^^
Re: Zobni aparat.. 14.8.2010 12:08
k pa nprimer k dobiš aparat a maš kj tko čudna usta sj veste kwa mislm bl take Question : :id Razz
whatever.. • Od: 29.6.2009 • Prispevkov: 152
Re: Zobni aparat.. 14.8.2010 14:37
yourlove pravi:
k pa nprimer k dobiš aparat a maš kj tko čudna usta sj veste kwa mislm bl take Question : :id Razz

samo prvi teden so bol take 'otečene' pol pa že vse normalno Smile ..
Masa107 • Od: 18.4.2012 • Prispevkov: 1
Zobni aparat 18.4.2012 9:19
js ga mam že kake pol leta. Včasih me ful boli (tut voska ne znam uporablat, drugač pa pomaga neka krema Gengigel), včasih pa nč ne čutim. Ful so mi zoprni tej pregledi, pa ortodont je ful grob. Zobe si umivam dvakrat na dan pa velikrat jem tut vse prepovedane stvari. Komi čakam da se ga znebim. Zdej ga mam spodi, poleti ga pa še zgori dobim :'( Ampak treba potrpet... Aja, ko ti zvezdice gor lima je ful zakomplicirano. Za cel aparat mi je 2 ure delu. Js se tut smejim brez zobov kr me je sram. Sej pravim. Ko se bo vse to končal bom ortodontu dala bonboniero pa vino pa rožo, sam da bo konc! Aja, BTW, star je 83 let...
whoknows • Od: 3.5.2011 • Prispevkov: 72
Re: Zobni aparat.. 18.4.2012 11:14
jst mam aparat 7 mesceu Very Happy
in res pozabim na njega ker se ga ne čuti, edino če te kaj žuli oz drsa ob dlesen ali ustinco

drugače pa poljubljaš in žvališ se lahko brez problema pa tudi če ma tut druga oseba aparat ker se nemoreš zataknit Very Happy

vam povem iz lastnih izkušenj, da fantou to čisto nič ne moti in se jim zdi lepo če ima pupa aparat Smile sploh pa dandanes ima velliiiko fantou in deklet aparat tko da je normalno Wink

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.