Maske za lase

vanillagirl • Od: 16.3.2009 • Prispevkov: 139 • Kraj: Obala
Maske za lase 21.3.2009 15:25
mene zanima če uporabljate kakšne maske za lase.
Jaz imam namreč zelo suhe(skodrane) lase in ne vem več kaj naredit. Nikakor nočejo postat mehki/normalni.

Poznate kakšen recept za naredit masko kar sam? Pravijo da pomaga olivno olje, med, jajce..

ob naslednjem pranju las bom sprobala slednjo masko(katero sem našla na netu):
1banana
žlica medu
2 deci mleka.
Pusti delovati 30. min, nato pa dobro izperi.

Upam da bo kaj delovalo, saj sedaj z mojimi lasmi če jih spustim in čopa/fige zgledam kot kakšno strašilo Rolling Eyes Laughing

Pliss helpp me
GreenBlondie • Od: 22.12.2008 • Prispevkov: 45
Re: Maske za lase 21.3.2009 15:36
Po uporabi maske (al pa tut kar tako po uporabi šampona) si lase speri z mrzlo vodo, nato pa z mlačnim kamiličnim čajem (pazi da se ne opečeš, js sm se =S)
Pa mogn naj bo - kar ene 10 vrečkic za dva litra. Da bo boljši učinek.

Kamilice namreč vrnejo lasem mehkobo in sijaj.

Če pa maš ful suhe, ti priporočam uporabo silikonskih kapljic-regeneratorja od KLAS-a.
Deluje. Pa tudi, če maš scepljene konice Smile
maych • Od: 28.2.2009 • Prispevkov: 23
Re: Maske za lase 21.3.2009 20:30
js mam tut naravno skodrane pa si jih likam ker mi ni ravno všeč če so skodrani... nism te lih razumela tega da maš skodrane in, da hočeš da postanejo mehki, mislim da si s tem hotela povedati da ne veš kako jih ukrotiti da bodo postali ravni!? ali da nimaš sijaja.. mislim da pomaga to, da če si na lase ko si jih umivaš daš nekaj kapljic limoninega soka in da pridejo bolj sijoče.
to sem prebrala v knjigi " hura za punce " ki je polna nasvetov. le pojdi v knjižnjico in si jo izposodi, ker so tam notri tudi nasveti punc in mislim, da boš težavo lažje odpravila! pa srečno!! Very Happy
Re: Maske za lase 22.3.2009 13:19
maych pravi:
nism te lih razumela tega da maš skodrane in, da hočeš da postanejo mehki, mislim da si s tem hotela povedati da ne veš kako jih ukrotiti da bodo postali ravni!? ali da nimaš sijaja..

zgleda sem se slabo izrazila..imam zelo suhe lase in bi rada da postanejo mehkejši, ne bolj ravni. Imam rada kodraste lase, ampak nebi rada da so suhi in trdi.
Včeraj sem si jih, pred pranjem, namazala z olivnim oljem in pustila 10 min. Malce je pomagalo.

likam jih ne ker bi se čene še bolj izsušili, če pa si pred likanjem nadenem kakšen preparat za pred likanjem se mi pa zelo hitro mastijo. Rolling Eyes

GreenBlondie pravi:
Po uporabi maske (al pa tut kar tako po uporabi šampona) si lase speri z mrzlo vodo, nato pa z mlačnim kamiličnim čajem (pazi da se ne opečeš, js sm se =S)
Pa mogn naj bo - kar ene 10 vrečkic za dva litra. Da bo boljši učinek.

Kamilice namreč vrnejo lasem mehkobo in sijaj.

naslednjič bom sprobala še tole s kamilico, včeraj ni bilo časa za skuhat in počakat da se shladi Wink Laughing

hvala za nasvete.
Duda • Od: 12.3.2009 • Prispevkov: 26
Re: Maske za lase 4.4.2009 20:51
Za suhe lase pomaga tut rumenjak... Glede na dolžino las zmešaš rumenjak al pa dva (se pravi da ločiš rumenjak od beljaka!) pa primešaš dve žlici olivnega olja.. Vse skupi pustiš na glavi eno uro in najbolše je, če si okrog bolj na ohlapno zaviješ brisačo, da so lasje na toplem. Potem dobro spereš, lahko uporabiš tut balzam in garantirano če to delaš ene 2x na teden boš mela zelo hitro spet lepe lase Very Happy Vso srečo!

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.