POMAGAJTE PROSIM!!!

brikca • Od: 5.8.2010 • Prispevkov: 42
POMAGAJTE PROSIM!!! 12.11.2010 17:04
OOJ!
Alora jaz mam en problem, u školi nam je dal prof. od kemije dva lista z nalogami za rešit, pač če rešimo oba lista prav nam da 5. Ok pač ene naloge ne znam, sem tudi uprašla prof. ma je rekla samo da ta naloga rabi matematski račun ker je zelo zapleteno (usaj zame ker je nism skori nič zastopla ko je govorila). Če mi lahko pomogaste bi bla močno vesela. AM alora naloga je ubistvu tabela kjer moraš upisat MASNI TOPLJENEC, MASNO TOPILO, MASA RAZTOPINE in MASNI DELEŽ TOPLJENCA. Am navedena sta dva podatka Masni topljenec in masa topila. Ugotoviti moram koliko je masa raztopine in masa topljenca.

Masa topila (m1) je 37g in Masni delež topljenca (W) je 0,26

Hvala za odgovore in tudi če ne odgocorite ni nič nrobe če prašm RazzVery Happy
Hvala!
zvezdicaa • Od: 26.10.2009 • Prispevkov: 115
Re: POMAGAJTE PROSIM!!! 12.11.2010 17:58
Torej:
Masa topljenca = 13g, masa topila = 37g, masa raztopine = 50 g, masni delež topljenca = 0,26

To je dopolnjena tabela, če maš tako tabelo nekje,. mislim da je prau lohk pa preveriš

HF =)
Re: POMAGAJTE PROSIM!!! 12.11.2010 18:10
zvezdicaa pravi:
Torej:
Masa topljenca = 13g, masa topila = 37g, masa raztopine = 50 g, masni delež topljenca = 0,26

To je dopolnjena tabela, če maš tako tabelo nekje,. mislim da je prau lohk pa preveriš

HF =)

HVALA!!!! Kako si pa izračunala? Sej ni treba če se ti ne da sam mam še 2 taki nalogi pa me zanima postopek. Še enkrat HVALA.
zvezdicaa • Od: 26.10.2009 • Prispevkov: 115
Re: POMAGAJTE PROSIM!!! 12.11.2010 18:21
brikca pravi:
zvezdicaa pravi:
Torej:

HF =)

HVALA!!!! Kako si pa izračunala? Sej ni treba če se ti ne da sam mam še 2 taki nalogi pa me zanima postopek. Še enkrat HVALA.

Ubistvu sm tole ugibala kaka bi lohk bla rešitev pa sem šla preverit pa je prav prišlo, ker je tale primer drugače kr precej težek.. lohk poveš še ona 2 primera pa probam zračunat, sam če je nekje isti kot tale grem na ugibanje, ker nwm drugač, če maš pa da morš kei druga izračunat pol bi ti pa znala povedat kok se zračuna.. u kerem classu pa si če smem uprašat? =)
Re: POMAGAJTE PROSIM!!! 12.11.2010 19:28
zvezdicaa pravi:
brikca pravi:
zvezdicaa pravi:
Torej:

HF =)

Ubistvu sm tole ugibala kaka bi lohk bla rešitev pa sem šla preverit pa je prav prišlo, ker je tale primer drugače kr precej težek.. lohk poveš še ona 2 primera pa probam zračunat, sam če je nekje isti kot tale grem na ugibanje, ker nwm drugač, če maš pa da morš kei druga izračunat pol bi ti pa znala povedat kok se zračuna.. u kerem classu pa si če smem uprašat? =)

Ma vbistvu je še eden primer iz tabele in ena ali 2 besedilni nalogi. Sm u 1.letniku
pk4life • Od: 20.7.2010 • Prispevkov: 1878
Re: POMAGAJTE PROSIM!!! 12.11.2010 20:32
hahahaha člowk no.. sry sam tole ns je pa wečina jemal u 8. klasu alpa usaj u osnowni šoli no.. to maš napisan zihr.. če ne druzga maš n netu .. jao
Re: POMAGAJTE PROSIM!!! 12.11.2010 21:13
pk4life pravi:
hahahaha člowk no.. sry sam tole ns je pa wečina jemal u 8. klasu alpa usaj u osnowni šoli no.. to maš napisan zihr.. če ne druzga maš n netu .. jao

Jp mislim, da ste tole jemal kr u 9...k tut mi mamo glih zdei to snov..
pk4life • Od: 20.7.2010 • Prispevkov: 1878
Re: POMAGAJTE PROSIM!!! 12.11.2010 21:34
haha pol ji clo ti rešuješ snow pa si mlajša?.. jao sry no sam to mi je p tok hecn XD
Re: POMAGAJTE PROSIM!!! 13.11.2010 15:31
pk4life pravi:
haha pol ji clo ti rešuješ snow pa si mlajša?.. jao sry no sam to mi je p tok hecn XD

Daj smo ne me zjbavt k pr kemiji sm mjla 3 al 4 n poleg tega sm prašla sšwlku k hwdmo u isti klas ma ni znala n ma 5 kem. n smo skp hodile tui u osnovnu nona bi že vjdla č bi jmal. Ma ki čem č nismo. N sm prašla prof. n je rekla d ni tku izi ku pravsta vi...
Arya09 • Od: 18.8.2010 • Prispevkov: 455
Re: POMAGAJTE PROSIM!!! 13.11.2010 15:50
ja dobr folk no. verjetn so mel zanč kemijo na osnovki ane!!! zto zna mal slabš kemo... mi smo mel tko zanč bajlo na osnouki, zto znamo mi iz iste osnoune slabš bajlo kokr iz drugih šol... pač so mel zanč kemarco... fak no pač ji kemija ne gre najbl... cjoooj kt d vi use razumete!
Re: POMAGAJTE PROSIM!!! 13.11.2010 18:06
uredu uredu sej ne rečem d sm jz prfektn.. sam usen.. kukrkol si dobla 5?..
Re: POMAGAJTE PROSIM!!! 13.11.2010 18:17
ha mal me je zanesl... ne zamert Crying or Very sad
Re: POMAGAJTE PROSIM!!! 13.11.2010 20:00
Arya09 pravi:
ha mal me je zanesl... ne zamert Crying or Very sad

Ne met strah ne zamjrm za take malonkosti. Am ma mormo komaj v torek oddat tkw d ne vjm še Very Happy ma se bom mogla pa sama namučit ku zgleda. LP Very Happy

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.