FOTOAPARATI.• dove5
• Od: 10.11.2010
FOTOAPARATI.
10.11.2010 16:55
hello.^^
jas se odločam za nakup novega,bolšega fotoaparata. prej sem imela navaden digitalec,vendar je 'šel po gobe'. in sicer.. malo sen brskala po netu in sem našla nekaj za moje pojme dobrih fotoaparatov. moram pa povedati,da sem bolj začetnica kar se tiče znanje s fotoaparati;vendar pa me zanima fotografiranje,kot npr. hobij. torej bi rada mela nek fotoaparat,ki bi delal fajne,čiste slike.. za slikanje narave,krajev,.. dati pa sem pripravljena okrog 300-400€. všeč so mi tile: [link] [link] [link] [link] [link] zdaj pa me zanima vaše mnenje. kateri je boljši? imate kere boljše predloge? se spozna kdo na kerega od teh,PREDVSEM NA TEGA ZADNJEGA NIKONA? pa zanima me še, kak je to z objektivi? je težko to ''menjavat''? & v čem je fora različnih objektivov? glede kvalitete slike? (ker drugi objektivi pridejo okrog 700€ in se ne bi rada kaj zafrknla. prosim za odgovore. tnx. • casolina
• Od: 12.11.2010
Re: FOTOAPARATI.
12.11.2010 9:19
Zdravo,
glede na to, kako različne artikle si dala na izbiro, se mi zdi, da ne veš točno kaj bi rada. Med omenjenimi bi potem še najbolj svetovala dsc hx1, ima ga moj prijatelj (prej je imel Nikona) in je s Sonyjem veliko bolj zadovoljen, predvsem kar se tiče čiste slike, ko jo enkrat preneseš na svoj računalnik. Ima zadosti optičnega zooma, super video posnetke, tako da super zadevca. Vedeti je potrebno le še to, da uporablja še MS spominske kartice in mora biti vsaj ultra hitra, drugače ti posnetki "štekajo". Res je, objektivi so lahko drag špas, vendar za D3000 ne potrebuješ pro objektivov in se dobijo tudi kakšni cenejši. Za hobi uporabnika je za začetek že povsem dovolj tisti 18-55, ki je že zraven v kompletu. V primeru, da ti bo fotografija sedla in se ti bo zdelo, da potrebuješ kaj več, boš tudi v osnovi potem že morala zamenjati fotoaparat, saj D3000 bolj osnovni (sicer za začetnika odličen), ima pa tudi že naslednika D3100, ki pa je nekoliko dražji, vendar pa ima tudi že možnost snemanja videoposnetkov - kar pa D3000 nima. Če bi se rada igrala tudi z ročnimi nastavitvami, potem ti priporočam Canon S95 [link] , saj je to odličen kompakt, ali pa novi G12 [link] Za manjši denar pa je simpatičen tudi Sonyjev DSC WX5, kjer imaš razne funkcije kot je zameglitev ozadja, hitro zaporedno slikanje - kar spominja nekoliko na SLR fotografijo [link] lp lina |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.