Vložki ali tamponi?

<< | 1 | 2
SanyŁiŁ • Od: 17.10.2008 • Prispevkov: 28
Re: Vložki ali tamponi? 18.1.2009 9:43
js sm pa sam 1krat mela tampone na morju .... res če si jih prov ustaviš sploh ji hne čutiš. ... sam je pa še neki pr tamponih ... tamponi so en največjih razlogov za sindrom tolksičnega šoka ... sam je pa tut de je ta bolezen ZELO redka ...

[link] nekaj o stš - ju
Neeeja • Od: 4.2.2009 • Prispevkov: 20
Re: Vložki ali tamponi? 6.2.2009 22:29
ko sem js mela prvič tampon notr sem hodla ko slon. Prav bolelo me je. Sam to sam prvič, pol drugič sploh čutla nisem več. Od takrat naprej jih večina skos uporablam,razn ponoči pa tk ko sem doma ceu dan. Pa tut se mi zdijo bol higienični ko vložki, ker ja tk ko ste ž rekle, je to koda bi meu plenice ntr.
Drgač pa na začetku sem uporablala od O.B. rozaste,ker so najmanjši pa pravijo da naj bi začeu pr najmajnših. Daj sem pa večinoma pr oranžnih pa rumenih. :] fajn so pa sploh zato ker se lahka kopaš z njimi, čeprav naj nebi blo dlih zdravo, pa dobr. ;]
babylove • Od: 9.5.2009 • Prispevkov: 186
Re: Vložki ali tamponi? 10.5.2009 19:40
meni zanima ko začneš noset tampom če pol nisi več devica ???? NUJNO PLIZ MI ODGOVORTE

HVALA Wink
katjusha • Od: 15.4.2009 • Prispevkov: 6
Re: Vložki ali tamponi? 23.5.2009 17:21
ja js pa uporablam sam tampone pa je najbol, k če maš uložk skos neki čutš kuko ti vn teče pa je res bedn filing an Very Happy tampone sm začela uporablat k smo šli na morje pa sm dobla mestro, pa mi je mami rekla nej dam tampon not, da se bom loh kopala Very HappyVery Happy
zmajcy • Od: 19.10.2008 • Prispevkov: 78 • Kraj: Nova Gorica
Re: Vložki ali tamponi? 24.5.2009 15:06
jst pa uporabljam samo vložke, od kar sm dobila menstruacijo pr enajstih in si ne predstavljam, da bi si dajala tampone notr k je pomoje ful bol nehigienično. pa še ful močno menstruacijo mam (čez dan uporabljam nočne vložke, kr če uporabljam kere druge si jih morm menjat na 1 uro), tko da mi tamponi verjetno ne bi lih odgovarjal k bi jih mogla preveč pogosto menjat.
in če si daš tampon notr si pomoje še vedno devica. jst pač trdim da si devica dokler nimaš prvega spolnega odnosa, tud če se ti kožica že prej natrga (pr samozadovoljevanju, uporabi tamponov...čeprov to ni lih pogosto)
anchycka • Od: 25.5.2009 • Prispevkov: 190
Re: Vložki ali tamponi? 27.5.2009 19:38
Js bi tut ful raiš tampone mela,sam nwem kk naj ga dam not,ne da bi kj čutila,pa mi gre ta filing na živce,k tkoj wem d ga mam,pa nočm tega...
nuska16 • Od: 27.5.2009 • Prispevkov: 50
Re: Vložki ali tamponi? 12.6.2009 7:54
mi gremo dj ta tedn na bazen...in js mam filing da bom menstro dobla dons pa mi traja prblizn 4/5 dni...zdj upam da se bo to izteklo...kr drgac mi bo utrgalo, use sem ze probala...une tabletke za prestaut dobis baje sam pr ginekologu to pa js neb se sla... tampon bi si najrajs kupla sam tle k berem neki prujo da boli pa da se komi premikala ena pa take fore...pa nwm dj kai nj, kopat se pa hocem pod usako ceno... aja pa se neki kere tampone si nj kupim ce bom mela se cist sibko menstro,kr res neb rada da se mi po kopalkah pozna, sedela pa tut nebom pa gledla kok se drugi kopajo...
pomagjte prosim
xdestructionx • Od: 24.5.2009 • Prispevkov: 13
Re: Vložki ali tamponi? 13.6.2009 13:36
nuska16 pravi:
mi gremo dj ta tedn na bazen...in js mam filing da bom menstro dobla dons pa mi traja prblizn 4/5 dni...zdj upam da se bo to izteklo...kr drgac mi bo utrgalo, use sem ze probala...une tabletke za prestaut dobis baje sam pr ginekologu to pa js neb se sla... tampon bi si najrajs kupla sam tle k berem neki prujo da boli pa da se komi premikala ena pa take fore...pa nwm dj kai nj, kopat se pa hocem pod usako ceno... aja pa se neki kere tampone si nj kupim ce bom mela se cist sibko menstro,kr res neb rada da se mi po kopalkah pozna, sedela pa tut nebom pa gledla kok se drugi kopajo...
pomagjte prosim

U cetrtek sm jz tut prvic uporabla tampon kr smo šli na rafting.. pa priporocam ti mini tampone sej gor piše. pa kak dan prej poskusi kr pol ti bo ful cudno xP
Ce te bo bolelo ko boš sedela maš premal not xP

Baaay*
Lizikaa • Od: 20.2.2009 • Prispevkov: 18
Re: Vložki ali tamponi? 13.6.2009 16:20
Toreiii ... Jst sm prebrala, da tampona nikakor nsmeš imet not več kot 4ure ker se potem osuši neka sluznica in se razvijejo bakterije ki ti lahkoi pouzročijo razne bolezni in sicer u zelo redkih primerih tudi smrt . Confused aja pa tampon ne sme bit nikakor prevelik ... Drgač pa po praih uporabah tampona se ga navadiš pa je šist cool ... jst pa drgač uporablam in tampone in vložkee. odvisn kak mi paše Smile
whoami • Od: 13.6.2009 • Prispevkov: 10
Re: Vložki ali tamponi? 13.6.2009 17:16
definitivno so tamponi boljši in bolj higienski.. vsaj po mojem.. vložke redko uporabljam ker je čudni filing. čeprav tamponi lahko ful izsušijo sluznico in pride do raznih vnetij amapk vseeno so tamponi dost bolši..
pupaa94 • Od: 15.3.2009 • Prispevkov: 190
Re: Vložki ali tamponi? 13.6.2009 19:27
kitty pravi:
ima ktera izkušnje z uporabo tamponov? jaz sm do zdaj uporabljala samo vložke ampak sm slišala da lahk tud tampone uporablam čeprav še nisem mela spolnih odnosov...

ja ubistvu je uboje higijensko samo so meni osebno tamponi bol praktični.
moja mt je enkat k sm mela 12 let tut klicala ginekologa k sm na morju dubla pa če lahk tampone pa so rekl d lohka ampk sm tampone začela uporablat šele pr 14tih. ja sej k ga daš prvič pa drugič notr bo bol tko čudn feeling pa bulel te bo mal kr še nisi emla spolnih odnosov tko kot jaz(torej sav ube še device) ampak ko to večkrat narediš je lažje pa zlo so praktični kr lohka tut u tem ubdobju se kopaš nurmaln pa maš tangice in kikle in us epa je ful cool.
drgač tampone če s eboš odločla za njih menjaj na 3-4h zaradi sluznice seveda jih ensmeš imeti celi dan notri vendar usaj 3 ure ker se ti drugače uničuje sluznica edin č si u vodi pol se ful napihne pa ga daj takoj ven k pridš vn. mislm da veš da tampon nasloniš na lukno potem pa z srednim prstom potisneš toliko notri da je polovica tvojega sredinca v nožnici zato da bo dovolj vstavljen in te ne bo žulilo. to je vse kar se hotela povedati če te pa zanima še kaj pa praši_D
Re: Vložki ali tamponi? 15.6.2009 16:39
pupaa94 pravi:
kitty pravi:
ima ktera izkušnje z uporabo tamponov? jaz sm do zdaj uporabljala samo vložke ampak sm slišala da lahk tud tampone uporablam čeprav še nisem mela spolnih odnosov...

moja mt je enkat k sm mela 12 let tut klicala ginekologa k sm na morju dubla pa če lahk tampone pa so rekl d lohka ampk sm tampone začela uporablat šele pr 14tih. ja sej k ga daš prvič pa drugič notr bo bol tko čudn feeling pa bulel te bo mal kr še nisi emla spolnih odnosov tko kot jaz(torej sav ube še device) ampak ko to večkrat narediš je lažje pa zlo so praktični kr lohka tut u tem ubdobju se kopaš nurmaln pa maš tangice in kikle in us epa je ful cool.
drgač tampone če s eboš odločla za njih menjaj na 3-4h zaradi sluznice seveda jih ensmeš imeti celi dan notri vendar usaj 3 ure ker se ti drugače uničuje sluznica edin č si u vodi pol se ful napihne pa ga daj takoj ven k pridš vn. mislm da veš da tampon nasloniš na lukno potem pa z srednim prstom potisneš toliko notri da je polovica tvojega sredinca v nožnici zato da bo dovolj vstavljen in te ne bo žulilo. to je vse kar se hotela povedati če te pa zanima še kaj pa praši_D

u bistvu bi naj bil tampon globok za cel prst Surprised
pupaa94 • Od: 15.3.2009 • Prispevkov: 190
Re: Vložki ali tamponi? 15.6.2009 19:30
whoami pravi:
pupaa94 pravi:
kitty pravi:

ja sam č je punca še devica jo bo zlo zlo bolel č prst dukonca notr porine plus tampon ane je to kr10cm kr je dost vlik za devico uažn je glih tok d n žul pa d ne leze sam od sebe vn
Re: Vložki ali tamponi? 16.6.2009 13:48
pupaa94 pravi:
whoami pravi:
pupaa94 pravi:
kitty pravi:

ja sam č je punca še devica jo bo zlo zlo bolel č prst dukonca notr porine plus tampon ane je to kr10cm kr je dost vlik za devico uažn je glih tok d n žul pa d ne leze sam od sebe vn

ok to je res ja Surprised
anchycka • Od: 25.5.2009 • Prispevkov: 190
Re: Vložki ali tamponi? 16.6.2009 16:13
Js sm p stara 18...p mam menstro ene 4leta neki tazga...p sm do zdj sam vložke uporablala...sam mi je ful bedn tist filing kt je tut ena omenla k ti teče wn...pa to k maš filing pa se bojiš da bo kj premočil...no in sm zdj začela O.B tampone uporablat,pa jih mam 2.dan pa sm se že ful navadla.sploh skor kt da nimam menstre...ful bolš mi je...
binch16 • Od: 12.7.2009 • Prispevkov: 6
Re: Vložki ali tamponi? 12.7.2009 16:00
Jas mam zaj menzo 4 leta skoro.Prvo leto sm uporablala vložke,pol pa samo še tampone.Res so bol praktični pa higijenski,ni več tistga filinga kko teče,niti ne čutiš da maš Smile No prvič mi je blo samo čudno,ker si ga še nisem znala pravilno not dat,pa sem ga čutla in me je bolelo.Pol ko sem se navadla pa več nič Smile
Nvm če bi lahko spet vložke uporablala.
karjoladoo • Od: 20.6.2010 • Prispevkov: 173
Re: Vložki ali tamponi? 11.8.2010 13:11
mogoče bom tečna ker je že skoraj vse že napisano ampak vseeno.

jst uporablam vložke vendar ker bo kmalu šola in s tem tudi telovadbaso me prej pri telovadbi vložki večkrat razočarali me zanima nekaj o tamponih.

sm pač še nedolžna in me je pr vstavljanju o.b. normel tampona bolelo. Embarassed zato bi rada probala une o.b. mini. ampak ko sem pogledala koliko kapljic je sem videla da sta samo dve, jaz pa imam večkrat močno menstro.tko d nevem pa tud me zanima če je kej narobe če maš mini tampon 4ure pa pol not.

vnaprej hvala.
Niukoo • Od: 9.8.2010 • Prispevkov: 33
Re: Vložki ali tamponi? 11.8.2010 20:02
karjoladoo pravi:
mogoče bom tečna ker je že skoraj vse že napisano ampak vseeno.

jst uporablam vložke vendar ker bo kmalu šola in s tem tudi telovadbaso me prej pri telovadbi vložki večkrat razočarali me zanima nekaj o tamponih.

sm pač še nedolžna in me je pr vstavljanju o.b. normel tampona bolelo. Embarassed zato bi rada probala une o.b. mini. ampak ko sem pogledala koliko kapljic je sem videla da sta samo dve, jaz pa imam večkrat močno menstro.tko d nevem pa tud me zanima če je kej narobe če maš mini tampon 4ure pa pol not.

vnaprej hvala.

Žiujo, mal gledam tle pa mi je dc..
in ti lahk povem, da uporablam tampone kake pol leta.. in mam une mini vedno.. (drgač sm še js tud nedoužna) če mam pa bol močno, si dam pa ponavadi še kakšen mini vložek za usak slučaj..
Pač če si ga pravilno notr ustaviš, ga sploh ne čutiš.. tud pri telovadbi ne čutim..
Drgač pa sem imela najdlje 4 ure notr, pa sem ga normalno ven dobila.. Smile

Upam da sm ti kej pomagala, Wink
karjoladoo • Od: 20.6.2010 • Prispevkov: 173
Re: Vložki ali tamponi? 22.9.2010 15:57
tnx
eto punce sm provala tampone o.b. pro comfort light days.
občutek:super
pr telovadbi: super
sam k sm ga vn vlekla , sm ga u napačno smer pa me je mal bolel ampak naslednič mi je blo pa fajn skoz.
sam drgač bom pa kr pr vložkih ostala. Wink
NoorMaaaL • Od: 19.10.2008 • Prispevkov: 167
Re: Vložki ali tamponi? 22.9.2010 17:49
js tut vedno uporablam tampone k se mi zdijo ful bol higienski ne pa vložki k morš ful pazit pa tista kri gor pa to.... nevem no sej usaki se drgač zdi... sam men so tamponi zakon! čeprou sm najprej tut ful misla faaak kok si bom js to not dala pa blablabla... pol sm bla pa na morju in ja js dobim menzo....fajn ne :S pa sm pač probala s tamponi in od takrat naprej jih ne zamenjam za nič druga
Re: Vložki ali tamponi? 23.9.2010 18:29
kitty pravi:

js mam že od prve menstre tampone so ful kul

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.