kako si nailažje zapomnš snov??

lollipop • Od: 2.12.2008 • Prispevkov: 27
kako si nailažje zapomnš snov?? 14.1.2009 19:17
js mam pa en problem...
u šoli mi gre dobr, mam povprečje 4.
sam ne maram pa angleščine, jo ne znam in se mi je tut ne da učit... trikrat sm že pisala test in usakič zabila :S
tko da poveite kko se vi učite da si nailaži zapomnete snov...k angleščina je ful **** in se je sploh ne da naučit...usaj men ne gre u glavoo...grr
sunshineGirl • Od: 11.1.2009 • Prispevkov: 12
Re: kako si nailažje zapomnš snov?? 14.1.2009 20:03
Js si nardim za usak čas posebej kaj se pr njem uporabla..
Pa pol si dam če primir zraun.. in se tko naučim..
Drgače pa kake zgodbice in to k maš za obnauljat..
Si povem obnovo 2x... al kej tazga..
monja • Od: 10.11.2008 • Prispevkov: 82
Re: kako si nailažje zapomnš snov?? 14.1.2009 21:10
jas si najprej nardim zapiske ... nato vzamem list papirja in prekrijem zapiske razen 1 vrstice. nato jo 5x preberem in 5x ponovim. nato se naučim po istem postopku tudi 2. nato 3. itd.

vsakič jih skupaj ponovim!
nato prosim mamo al pa ateja da me vpraša!

moj nasvet: lepo počasi če česa ne razumeš nea takoj poči ali pa si v mislih povej: ''sej znam! samo še skoncentriram se!!!''

meni angleščina tudi ni šla ... sem 7. razred in je pred 1,5 mesecom nisem mela pojma. najela sem inštruktorco & odl. mi gre
Pix • Od: 14.1.2009 • Prispevkov: 81
Re: kako si nailažje zapomnš snov?? 15.1.2009 8:54
No men se pa zdi, da se glih angle ne morš naučit po "vrsticah" ker pol ko so časi zmešani je use sam še slabš pa ti ni nč jasn. No ja ..saj pr men je tk, pa karkol se učim. Mislm, pa da je za ang. res najbolš da delaš primere .. pa da maš rešitve. Najprej pač mal teorije tok da veš za ED je pa to.Pol pa začni s primeri ..
sss • Od: 25.12.2008 • Prispevkov: 33
Re: kako si nailažje zapomnš snov?? 15.1.2009 19:09
no jaz mam pa angleščino 5 saj razumem šolsko snov ... drugače pa ne vem govoriti zelo zelo dobro angleško.. lahko bi rekla da vem dobro..

torej učim se pa tako da najprej pogledam koliko lekcij oz. snovi je ... potem si razdelim to na 3 dni.
npr. da sta 2 lekciji. to se naučim v enem dnevu.
in sicer tako da najprej preberem zgodbo si napišem obnovo in jo nekje 3x preberem in ponovim s svojimi besedami...
potem si napišem za posamezen čas kako se uporablja in si skušam to pravilo zapomniti da potem lahko to uporabim v naslednjih nalogah, ki jih potem rešim ...
no drugi dan se potem učim besede (pri nas sprašujejo tudi besede ang. v slo.)
tretji dan pa vse skupaj ponovim in potem 4. dan odgovarjam ali pa pišemo ...

pa še nasvet: poskušaj zraven razmišljati ... ne imej v glavi napiflanih samo pravil temveč razmisli kako bi se tudi dobro slišalo... zagotovo gledaš kakšne ang. serije in imaš "posluh" za angleščino ... vsako poved si naprimer lahko tudi prevedeš v slovenščino in skušaš ugotoviti ali je smiselna ... tako delam jaz .. seveda pa niso vsi prevodi dobesedni ... ampak za začetek si boš mogoče tako lažje zapomnila pravilo.. in namesto da se ti zdi da ti angleščina nikoli ne bo šla in si to dopoveduješ, se raje vsedi na stol, preberi snov, si jo prevedi in se nauči po zgornjih nasvetih (tako delam jaz in učinkuje Smile)

upam da ti bo kaj pomagalo Very Happy
lp

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.