Granola

Granola so okusni pečeni kosmiči, bogati z energijo.

granola

Lahko jo narediš v večjih količinah in uporabiš za pripravo zdravih zajtrkov...

Potrebuješ:

  • 3 skodelice ovsenih kosmičev,
  • 2 skodelici raznih oreškov,
  • 1 skodelica sladkega suhega sadja,
  • 3/4 skodelice kokosove moke,
  • 1/4 skodelice rjavega sladkorja,
  • 1/4 skodelice javorjevega sirupa ali medu,
  • 1/4 skodelice rastlinskega olja,
  • 1/2 čajne žličke soli

Postopek:

Predgrej pečico na 250°C. V eni skledi pomešaj kosmiče, suho sadje, kokos in rjavi sladkor, v drugi pa javorjev sirup, sol in olje.

Nato obe mešanici pomešaj med seboj in nadevaj v pekač prekrit s papirjem za peko. Pekač postavi v segreto pečico, kjer naj se granola „peče“ približno 1 uro in 15 minut. Ko kosmiči dobijo enakomerno rjavo barvo jih odstrani iz pečice, presipaj v posodo s pokrovom, dodaj rozine in mešaj, dokler niso vse sestavine enakomerno razporejene.

Pečeno granolo lahko kar takoj uporabiš za pripravo obroka tako, da nekaj žlic kosmičev preliješ s toplim mlekom, jogurtom ali smetanovo kremo in jim po želji dodaš še sveže sadje.

Preostalo ohlajeno granolo tesno zapri s pokrovom in hrani za prihodnje zajtrke.