Višnjeva torta

Seksi tortica, ki je hkrati še nebeško slastna... Zapeljivo rdeče višnje na posteljici iz biskvita, mmm...

torta s sadjem

Za biskvit potrebuješ:

  • 2 jajci,
  • 80 g masla,
  • 80 g rjavega sladkorja,
  • 1 vanilin sladkor,
  • 2 žlici kisle smetane,
  • 1/2 dcl mleka,
  • 200 g polnovredne moke,
  • 1 pecilni prašek.

Za nadev potrebuješ:

  • 1 vanilin puding (skuhan po navodilih, le z malo manj mleka, da je bolj trd in obdrži obliko),
  • 1 zavitek želatinastega preliva za torte,
  • razkoščičene višnje v kompotu.

Potek

1. S stepalnikom speni jajci, primešaj zmehčano maslo, sladkor, kislo smetano, mleko in dodaj moko s pecilnim praškom. Testo mora biti mehko, lepljivo, a ne tekoče.
2. Testo nadevaj v tortni model (na odpenjanje), ki ga na dnu obložiš s papirjem za peko. Stranske stene premaži z maslom. Testo peci ca 20 minut pri 180°C.
3. Medtem, ko se testo peče, odcedi višnjev kompot in prihrani sok.
4. Ko je peka biskvita pri kraju, skuhaj puding in ga prelij po pečenem biskvitu. Počakaj, da se puding strdi in skoraj ohladi, nato pa po vrhu enakomerno razporedi odcejene višnje.
5. V 3 dcl hladnega višnjevega soka raztopi zavitek preliva za torte in med stalnim mešanjem segrej do vrenja. Tekočino ohlajaj zopet ob stalnem mešanju. Ko preliv začne želirati, ga prelij po višnjah in pudingu ter pusti, da se torta dobro ohladi. Za kašno uro jo daj še v hladilnik.
6. Ko je kolač ohlajen, odpni tortni model in... se pohvali s prelepo torto, ki jo lahko postrežeš tudi s stepeno smetano. 

 

eetaq misel: Ritem srca
Spopadanje z dnevnimi vzponi in padci je lažje, če poznaš krivulje svojega bioritma. Preveri kako ...
Vstajenje - balet
Baletni ples Ascension (Vstajenje) ob katerem ne zehaš... se pa zamaknjeno zastrmiš v plesalca, v ...
Praktični nasveti za poletje
Kako ugrizniti v hamburger, da se ne popackaš? Kako piti iz pločevanike, postreči prigrizke in ...
Do izklesanega telesa samo s pomočjo matere narave
Before or after yourself je fenomenalni video mladega fotografa Roberta Gilla. Za študentski ...
Češnjeva marmelada - recept
Ko zorijo češnje. Če jih je preveč, da bi se vse pozobali, lahko ta košček poletja enostavno ...
Moja idealna poroka
Pa ko je ravno sezona porok (kdaj pa ni?), je zanimivo pogledati, kako se s starostjo spreminjajo ...
Kako shujšati v roke in izgubiti maščobo?
Prihaja čas kratkih rokavov. Poskrbi, da bodo roke čvrste, brez visečih nebodijitreba maščobnih ...
Igrice, ki smo se jih igrali ...
... ko smo bili še otroci. In smo imeli veliko domišljije. (In nismo imeli ...
DIY - ohišje za iPhone iz stisnjenega cvetja
Stiskanje svežega cvetja je čudovit način kako ohraniš njegovo lepoto. Z nekaj truda pa si z ...
Kdaj odrastemo?
Je to takrat, ko imamo svoj bančni račun? Ko se odselimo? Postanemo starši? Izgubimo starše? ...
Ženske kopalke za vse postave
Poletje je blizu. V duhu trajnostne naravnanosti je tukaj izbor elegantnih in brezčasnih kopalk, ki ...
Popoldanske dejavnosti v Mariboru
Kako si popodan, po pouku, krajšat čas v Mariboru... sprašuje dijakinja, ki se je septembra ...