Čokoladni muffini z višnjami

Mehki, sočni, vedno se posrečijo in zanesljivo potešijo sladke skomine...

Image

Za 12 muffinov (posodice premera 5 cm) potrebuješ:

  • 1 jajce,
  • 80 g raztopljenega masla,
  • 250 ml mleka,
  • 250 g polnovredne moke,
  • ½ zavitka pecilnega praška,
  • 120 g rjavega sladkorja,
  • 50 g nesladkega kakava,
  • 50 g nastrgane jedilne čokolade
  • opcija: 100 g zamrznjenih višenj

Priprava

1. Pečico nastavi na 160°C, pripravi pekač za muffine in vanj zloži papirčke.
2. V večji posodi pomešaj med seboj SUHE SESTAVINE: moko, pecilni prašek in sladkor.
3. V drugi posodi pomešaj MOKRE SESTAVINE. Najprej raztopi maslo (a pazi, da ga ne pregreješ!), dodaj mleko in jajce ter vse dobro premešaj s pomočjo metlice ali vilic.
4. Mokre sestavine zlij v posodo s suhimi sestavinami in razmešaj toliko, da niso več vidne sledi moke. Lahko primešaš še zamrznjene višnje. Masa mora biti lepljiva, mehka, a ne tekoča.
5. Z žlico napolni papirnate posodice do ¾ volumna, potresi s koščki čokolade in peci najprej 10 minut na temperaturi 160°C (da kolački lepo zrastejo), nato pa še 10-15 minut na 190-200°C.
6. Kolačke vzemi iz pekača in jih še tople ponudi. Preostale hrani v zaprti posodi, da ostanejo sočni. Stare dan ali dva, pogrej v mikrovalovki, pa bodo tako dobri kot sveže pečeni.