Čokoladni muffini z višnjami
Mehki, sočni, vedno se posrečijo in zanesljivo potešijo sladke skomine...
Za 12 muffinov (posodice premera 5 cm) potrebuješ:
- 1 jajce,
- 80 g raztopljenega masla,
- 250 ml mleka,
- 250 g polnovredne moke,
- ½ zavitka pecilnega praška,
- 120 g rjavega sladkorja,
- 50 g nesladkega kakava,
- 50 g nastrgane jedilne čokolade
- opcija: 100 g zamrznjenih višenj
Priprava
1. Pečico nastavi na 160°C, pripravi pekač za muffine in vanj zloži papirčke.2. V večji posodi pomešaj med seboj SUHE SESTAVINE: moko, pecilni prašek in sladkor.
3. V drugi posodi pomešaj MOKRE SESTAVINE. Najprej raztopi maslo (a pazi, da ga ne pregreješ!), dodaj mleko in jajce ter vse dobro premešaj s pomočjo metlice ali vilic.
4. Mokre sestavine zlij v posodo s suhimi sestavinami in razmešaj toliko, da niso več vidne sledi moke. Lahko primešaš še zamrznjene višnje. Masa mora biti lepljiva, mehka, a ne tekoča.
5. Z žlico napolni papirnate posodice do ¾ volumna, potresi s koščki čokolade in peci najprej 10 minut na temperaturi 160°C (da kolački lepo zrastejo), nato pa še 10-15 minut na 190-200°C.
6. Kolačke vzemi iz pekača in jih še tople ponudi. Preostale hrani v zaprti posodi, da ostanejo sočni. Stare dan ali dva, pogrej v mikrovalovki, pa bodo tako dobri kot sveže pečeni.