Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow status arrow šmorn arrow Čokoladni muffini z višnjami

šmorn

Čokoladni muffini z višnjami

Mehki, sočni, vedno se posrečijo in zanesljivo potešijo sladke skomine...

Image

Za 12 muffinov (posodice premera 5 cm) potrebuješ:

  • 1 jajce,
  • 80 g raztopljenega masla,
  • 250 ml mleka,
  • 250 g polnovredne moke,
  • ½ zavitka pecilnega praška,
  • 120 g rjavega sladkorja,
  • 50 g nesladkega kakava,
  • 50 g nastrgane jedilne čokolade
  • opcija: 100 g zamrznjenih višenj

Priprava

1. Pečico nastavi na 160°C, pripravi pekač za muffine in vanj zloži papirčke.
2. V večji posodi pomešaj med seboj SUHE SESTAVINE: moko, pecilni prašek in sladkor.
3. V drugi posodi pomešaj MOKRE SESTAVINE. Najprej raztopi maslo (a pazi, da ga ne pregreješ!), dodaj mleko in jajce ter vse dobro premešaj s pomočjo metlice ali vilic.
4. Mokre sestavine zlij v posodo s suhimi sestavinami in razmešaj toliko, da niso več vidne sledi moke. Lahko primešaš še zamrznjene višnje. Masa mora biti lepljiva, mehka, a ne tekoča.
5. Z žlico napolni papirnate posodice do ¾ volumna, potresi s koščki čokolade in peci najprej 10 minut na temperaturi 160°C (da kolački lepo zrastejo), nato pa še 10-15 minut na 190-200°C.
6. Kolačke vzemi iz pekača in jih še tople ponudi. Preostale hrani v zaprti posodi, da ostanejo sočni. Stare dan ali dva, pogrej v mikrovalovki, pa bodo tako dobri kot sveže pečeni.