Piščančja solata
Tale okusna, lahka in zdrava solatka je zelo hitro pripravljena...
Čas priprave: 20 minut
Zadošča za 2 osebi
Sestavine
- 1 mala glava zelene solate
- 2 kosa piščančjih prsi
- sok 1/2 limone
- 1/2 žlice olja
- 1/2 žlice nasekljanega pehtrana
- sol in poper po okusu
- kis ali solatni dresing po okusu
Priprava
1. Odreži solato pri strženu, nato pa cele liste solate najprej dobro umij. Liste solate naloži enega na drugega ter jih na deski nareži na poljubno široke trakove.
2. Segrej olje v srednje veliki kozici, vanj položi piščančje prsi in jih peci kakšnih 8-10 minut, dokler ne dobijo zlato rjave skorjice na obeh straneh. Dodaj limonin sok, nasekljan pehtran in sol ter poper po okusu. Kuhaj še kakšnih 5-8 minut, da so kosi nežno zdušeni.
3. Oprano in narezano solato razporedi po krožniku. Čeznjo potresi še vroče, na koščke narezane piščančje psi. Vse prelij z omako v kateri so se prsi dušile, dodaj še malce kisa ali solatnega dresinga in zdrav obrok je pripravljen.
Predlogi:
- Če si težko predstavljaš jesti samo solato, lahko zraven prigrizneš še kakšno polnozrnato žemljico.
- Eksperimentiraj z različnimi vrstami solate. Tudi kombinacija z radičem, nastrganim korenčkom, kuhano koruzo, kitajskim, navadnim belim ali rdečim zeljem je zelo okusna.
- Če nimaš svežih začimb ali pa ne maraš okusa pehtrana, lahko v omako poskusiš dodati tudi nekatere suhe začimbe, kot na primer origano, baziliko ali timijan.