Zimska pravljica

Enostavna in pravljično dobra torta, s katero lahko celo začneš sladko novo leto...

ImageTorto ustvariš v tortnem modelu na odpenjanje s premerom 24cm.

Za testo oz. podlago potrebuješ:

  • 5 beljakov,
  • 100 g sladkorja,
  • 150 g kokosove moke.

Za kremo potrebuješ: 

  • 5 rumenjakov,
  • 150 g jedilne čokolade,
  • veliko žlico vode,
  • 250 ml sladke smetane.
1. Iz beljakov stepi trd sneg, dodaj sladkor in na koncu z žlico previdno primešaj kokosovo moko.

2. Dno tortnega modela obloži s papirjem za peko, stene modela pa dobro premaži z maslom.

3. Maso za podlago stresi v model, lepo poravnaj in potisni v pekač, ki si ga pred tem ogrel/a na 180°C. Podlago peci dokler se robovi torte ne obarvajo svetlo rjavo, kar traja približno 20-25 minut.

4. Ko se testo peče, pripravi kremo. Raztopi čokolado nad soparo ali v mikrovalovki (ne pozabi dodati žlice vode). Pazi, da se čokolada raztopi v celoti in ne vsebuje več trdih delcev! Čokolado pusti, da se rahlo ohladi, nato pa ji primešaj rumenjake in trdo stepeno smetano.

5. Pečeno testo pusti ohlajati v pekaču kakšnih 30 minut, nato pa z nožem loči skorjo od roba modela. Model previdno odpni in preveri, če je torta ločena od modela, nato pa jo ponovno zapni. Testo premaži s čokoladno kremo in posipaj s poljubno dekoracijo (kokosovo moko, mrvice, čokoladni ostružki ipd).

6. Končano tortico daj z modelom vred v zamrzovalnik za vsaj 6 ur. Dve uri pred serviranjem previdno odpni obroč tortnega modela in prestavi torto v hladilnik.

7. Pozor! Čokoladna krema vsebuje surove rumenjake, kar pomeni, da torte po odtajanju ne smeš hraniti na sobni temperaturi, ampak obvezno v hladilniku.

Naj zažari Eno srce!
Naj v decembru na oknih zasije ENO SRCE in prinese toplino tistim, ki jo najbolj potrebujejo!
Muffini za Halloween in Noč čarovnic
Tu je preprost recept za peko Halloween muffinov, ki jih lahko okrasiš s prikupnimi duhci, pajkci ...
Zodiak, numeorlogija in pomembni datumi v septembru 2024
Sveže strani novega poglavja čakajo, da bodo napisane. Tile datumi bodo pomembni v septembru...
Ambrozija - sadna solata
Solata Ambrozija je enostavna sadna sladica, sveža, kremasta in čudovito barvita, primerna tudi za ...
EKSPLOZIVNOST V ZODIAKU
Katero astrološko znamenje je najbolj nagnjeno k eplozivnim izbruhom?
Majhno ali veliko praznovanje rojstnega dne?
Sinov 6. rojstni dan smo se odločili praznovati le v ožjem družinskem krogu. To je razlog...
Mangov sladoled - sorbet - recept
Ta čudovita zamrznjena poslastica, polna sladkosti zrelega manga in pikantnega pridiha limete, je ...
Poletno družinsko potovanje v Amsterdam
To poletje smo se odločili za malce drugačen družinski oddih. Z Dunaja smo se s spalnikom podali ...
Jogurtov biskvit s sadjem (brez tehtnice in mešalnika)
Rahlo in sočno biskvitno pecivo, katerega priprava je tako preprosta, da jo zmore tudi majhen ...
Kreativni načini za zmanjšanje odpadkov
Kako postati okoljski influencer ob tem pa še vedno uživati v kavi na poti?
Noč pod zvezdami: Opazovanje Perzeidov
Včerajšnji večer je bil nekaj posebnega. Otroka uživata na morju, midva pa sva imela ...
Morda mi gre bolje kot mislim?
Tudi v težkih in nesigurnih časih je prav, da na življenje pogledamo s prave perspektive...