Bananin kruhek
Če je praznična potica projekt za babice ali mamo, se pa tega dišečega kruha lahko lotiš tudi ti!
Potrebuješ:
2 jajci,
1 ¾ skodelice presejane moke,
1 zavitek pecilnega praška,
½ žličke soli,
? skodelice rastlinskega olja,
? skodelice rjavega sladkorja,
3 zmečkane, močno zrele banane,
olje za pekač.
Potek:
1. Nastavi pečico na 180ºC.
2. V srednje veliki posodi pomešaj suhe sestavine: moko, pecilni prašek in sol.
3. V drugi, večji posodi stepaj olje, ki mu počasi dodajaš sladkor, dokler ne dobiš spenjene, mehke mase. Tej masi nato počasi dodajaj jajca, izmenično zmečkane banane in moko, ves čas pa dobro mešaj.
4. Mešanico zlij v pekač, ki si ga pred tem naoljil/a, postavi v vročo pečico in peci približno 70 minut.
5. Ko je kruhek pečen, ga zvrni iz pekača in pusti, da se nekoliko ohladi. Hladnega nareži na rezine in že lahko zagrizeš vanj.
Če želiš, lahko v 3. koraku mešanici dodaš še narezane orehe ali lešnike!