Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow status arrow šmorn arrow Čokoladni brownie s sladoledom

šmorn

Čokoladni brownie s sladoledom

Čokoladni browniji so ameriška poslastica. Zanje je značilno, da so iz mehkega, sočnega testa, ki se kar topi v ustih...

Potrebuješ:

170 g čokolade, ki vsebuje 70% kakava,
170 g masla,
125 g polnozrnate pšenične ali pirine moke,
½ – 1 skodelico rjavega sladkorja,
3 jajca,
1 žličko vaniljeve esence ali malce nastrgane stroka vanilije,
maslo za pekač.

Priprava:

1. Segrej pečico na 160°C. Z maslom namaži model za muffine, lahko pa uporabiš tudi manjši oglat pekač. Namaščen model rahlo posuj z moko ali kakavom, saj boš tako pečene brownije lažje stresel/a iz pekača.

2. Nalomi čokolado na manjše kose. Maslo in koščke čokolade naloži v stekleno ali kovinsko posodo, nato pa to posodo postavi v večjo posodo z vodo. Vse skupaj daj na ogenj in segrevaj, dokler se zmes ne raztopi. Temu se reče segrevanje na vodni pari. Tako preprečiš, da bi se maslo in čokolada zažgala in postala grenka. Pazi, da voda iz zunanje posode ne pljuska v čokoladno zmes. Slednjo večkrat premešaj.

3. Raztopljeni čokoladni masi dodaj sladkor in spet dobro mešaj, da se tudi ta lepo raztopi.

4. Stepena jajca najprej dobro pomešaj z vaniljevo esenco, nato pa mešanico počasi zlivaj v topljeno čokolado. Pri tem temperaturo štedilnika zmanjšaj na minimum, saj jajca pri previsoki temperaturi rada zakrknejo. Za mešanje te zmesi boš morda potreboval/a električni mešalnik ali pa malce več odločnosti v rokah, saj se jajca nerada pomešajo s čokolado.

5. Ko ti jajca uspe pomešati s čokolado, sledi še postopno dodajanje moke v zmes in spet izdatno mešanje.

6. Zmes zlij v pomaščen model. Z lopatico ali žlico enakomerno razporedi po površini pekača in postavi v segreto pečico za 35 minut.

7. Ko so browniji pečeni, jih pusti, da se ohladijo preden jih poskušaš zbezati iz pekača, sicer se bodo spacali. Če so pečeni v enem kosu, potem ohlajene razrežeš na 5x5cm velike koščke. Brownie najbolj tekne v kombinaciji s kepico vaniljevega sladoleda.

"A veš, da so nekoč ženske letale za mano."

"Res? Zakaj pa danes več ne?"

"Eh, ne kradem več torbic."
Prazna Luna - Mlaj
Obdobje pred prazno Luno je čas zaključnih računov, inventure in varčevanja z energijo.
Tvoj jutranji in večerni jaz
Kaj naredi 12 ur razlike na človeškem obrazu :-o
eetaq misli: Kaj nam škodi
Nobena nezdrava hrana ne povzroča telesu toliko škode kot jeza in maščevalnost.
eetaq misli: Spomni se
Spomni se trenutka, ko si želel to, kar imaš ZDAJ!
eetaq misli: O hvaležnosti
Za stvari, ki se tebi zdijo samoumevne, nekdo drug moli in prosi zanje. BODI HVALEŽEN ZA TO, KAR ...
Poklic: Aktuar
Če je matematika tvoja prijateljica in imaš hkrati tudi strast do obračanja financ, potem se ti ...
Kolerična Luna
Dnevom med prvim krajcem in polno Luno pravimo obdobje kolerične Lune.
Prečka v laseh
S spremembo prečke lahko prav dramatično osvežiš svoj izgled. Poglej kako!
eetaq misel - Čas z otroci
Nikoli se ne boš ozrl na svoje življenje in pomislil: "Preveč časa sem preživel s svojimi ...
Izrezovanje buč na noč čarovnic
Noži so nabrušeni, samo ideje za izrezovanje buč še manjkajo? Tukaj jih najdeš! Vzorce lahko ...
Ime Ana v numerologiji
Ana je drugo najpogostejše ime v Sloveniji. Numerološko gledano ime Ana vibrira v številu 7.
Najslabši fant vseh časov?
Nihče ni popoln, ne?