Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow status arrow šmorn arrow Čokoladni brownie s sladoledom

šmorn

Čokoladni brownie s sladoledom

Čokoladni browniji so ameriška poslastica. Zanje je značilno, da so iz mehkega, sočnega testa, ki se kar topi v ustih...

Potrebuješ:

170 g čokolade, ki vsebuje 70% kakava,
170 g masla,
125 g polnozrnate pšenične ali pirine moke,
½ – 1 skodelico rjavega sladkorja,
3 jajca,
1 žličko vaniljeve esence ali malce nastrgane stroka vanilije,
maslo za pekač.

Priprava:

1. Segrej pečico na 160°C. Z maslom namaži model za muffine, lahko pa uporabiš tudi manjši oglat pekač. Namaščen model rahlo posuj z moko ali kakavom, saj boš tako pečene brownije lažje stresel/a iz pekača.

2. Nalomi čokolado na manjše kose. Maslo in koščke čokolade naloži v stekleno ali kovinsko posodo, nato pa to posodo postavi v večjo posodo z vodo. Vse skupaj daj na ogenj in segrevaj, dokler se zmes ne raztopi. Temu se reče segrevanje na vodni pari. Tako preprečiš, da bi se maslo in čokolada zažgala in postala grenka. Pazi, da voda iz zunanje posode ne pljuska v čokoladno zmes. Slednjo večkrat premešaj.

3. Raztopljeni čokoladni masi dodaj sladkor in spet dobro mešaj, da se tudi ta lepo raztopi.

4. Stepena jajca najprej dobro pomešaj z vaniljevo esenco, nato pa mešanico počasi zlivaj v topljeno čokolado. Pri tem temperaturo štedilnika zmanjšaj na minimum, saj jajca pri previsoki temperaturi rada zakrknejo. Za mešanje te zmesi boš morda potreboval/a električni mešalnik ali pa malce več odločnosti v rokah, saj se jajca nerada pomešajo s čokolado.

5. Ko ti jajca uspe pomešati s čokolado, sledi še postopno dodajanje moke v zmes in spet izdatno mešanje.

6. Zmes zlij v pomaščen model. Z lopatico ali žlico enakomerno razporedi po površini pekača in postavi v segreto pečico za 35 minut.

7. Ko so browniji pečeni, jih pusti, da se ohladijo preden jih poskušaš zbezati iz pekača, sicer se bodo spacali. Če so pečeni v enem kosu, potem ohlajene razrežeš na 5x5cm velike koščke. Brownie najbolj tekne v kombinaciji s kepico vaniljevega sladoleda.

Vseeno je, če je kozarec na pol poln ali na pol prazen.

Važno, da je prostor za vodko.
Eetaq horoskop: Bik
Dnevni horoskop in še več dejstev o Biku...
25 idej za zavijanje daril
Kreativni načini kako zaviti darila čudnih oblik, npr. podarjen denar, kako izdelati lasten ovojni ...
Eetaq voščilo: Velika noč
Velika noč je tukaj in z njo redka lepota novo prebujajočega življenja. Vesele praznike!
Manekenska hoja
Raven hrbet, glava pokonci, ramena nazaj, roke sproščeno visijo ob telesu, noge stopajo ena pred ...
Eetaq misli: Ob požaru v katedrali Notre Dame
Ko zgradiš hišo, je to le nova stavba v kateri zaživiš. Napolniš jo s spomini in zgodbami. ...
V viseči mreži nad prepadnimi stenami
V spomin na žrtve 2. svetovne vojne v gorah Monte Piana, so avanturisti po imenu Mavrični ...
Hujšanje: teden brez sladkorja in bele moke
Zanimiva izkušnja ženske, ki je poskusila za en teden izključiti iz prehrane sladkor in belo ...
Izdelava prstana - DIY
Če si ljubiteljica delikatnih tankih prstanov s kamenčki in če imaš nekaj spretnosti v prstih, ...
Pomladno velikonočni venček za vrata
Če je zate del praznikov tudi ustvarjanje in krašenje, potem sta cvetna nedelja in Velika noč ...
Horoskop, zodiak in izbira poklica
Izbira poklica ni lahka naloga... Poglej, kakšna je popolna zaposlitev za tvoje horoskopsko ...
Dom srečnih ljudi ni pospravljen
Ena najbolj očitnih značilnosti bivališč, kjer živijo srečni ljudje, je nered.
Poklic: Anestezist
Anestezist je zdravnik specialist, ki poskrbi, da ti med operacijo mirno spančkaš... Je zelo ...