Čokolada "po osmi"
Obožuješ znane pikantne čokoladice s svežim okusom mete? Potem poskusi tale zvarek! Za čokoladne brke ne odgovarjamo...
Za 2 osebi potrebuješ:
- 20 listov sveže črtne mete (če sveže mete ni na zalogi, bo v redu tudi posuena meta ali pa 2 do 3 vrečici metinega čaja),
- 300 ml mleka,
- 2 žlički praška za čokoladni puding,
- 2 rebri temne čokolade.
1.Od celotne količine mleka vzemi pet žlic hladnega in v njem gladko razmešaj dve žlički praška za puding.
2. Liste sveže mete drobno nasekljaj, jih natlači v cedilo za čaj in potopi v lonček s preostalim mlekom, ki ga počasi segreješ do vrenja. Če nimaš sveže, lahko seveda uporabiš posušeno meto, oz. v mleko potopiš kar dve ali tri filter vrečke metinega čaja.
3. Ko mleko zavre, lonček odstavi z ognja in počakaj še kakšne 3 minute, da se eterična olja razpustijo.
4.Po treh minutah cedilo odstrani, v vroče mleko raztopi 2 rebrci čokolade ter zakuhaj mešanico z raztopljenim praškom pudinga in spet pridno mešaj.
5. Ko se napitek začne gostiti, ga zlij v lonček za belo kavo. Kakšno minuto ali dve še počakaj, nato pa lahko vanj namočiš svoje sladkosnede brke.
Želiš poskusiti tudi druge dobrote? Preveri, kaj še skriva rubrika šmorn!