šmorn
Čokolada "po osmi" |
Obožuješ znane pikantne čokoladice s svežim okusom mete? Potem poskusi tale zvarek! Za čokoladne brke ne odgovarjamo...
1.Od celotne količine mleka vzemi pet žlic hladnega in v njem gladko razmešaj dve žlički praška za puding. 2. Liste sveže mete drobno nasekljaj, jih natlači v cedilo za čaj in potopi v lonček s preostalim mlekom, ki ga počasi segreješ do vrenja. Če nimaš sveže, lahko seveda uporabiš posušeno meto, oz. v mleko potopiš kar dve ali tri filter vrečke metinega čaja. 3. Ko mleko zavre, lonček odstavi z ognja in počakaj še kakšne 3 minute, da se eterična olja razpustijo. 4.Po treh minutah cedilo odstrani, v vroče mleko raztopi 2 rebrci čokolade ter zakuhaj mešanico z raztopljenim praškom pudinga in spet pridno mešaj.
5. Ko se napitek začne gostiti, ga zlij v lonček za belo kavo. Kakšno minuto ali dve še počakaj, nato pa lahko vanj namočiš svoje sladkosnede brke. |