Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow status arrow šmorn arrow Čokolada "po osmi"

šmorn

Čokolada "po osmi"

Obožuješ znane pikantne čokoladice s svežim okusom mete? Potem poskusi tale zvarek! Za čokoladne brke ne odgovarjamo...

ImageZa 2 osebi potrebuješ:

  • 20 listov sveže črtne mete (če sveže mete ni na zalogi, bo v redu tudi posuena meta ali pa 2 do 3 vrečici metinega čaja),
  • 300 ml mleka,
  • 2 žlički praška za čokoladni puding,
  • 2 rebri temne čokolade.

1.Od celotne količine mleka vzemi pet žlic hladnega in v njem gladko razmešaj dve žlički praška za puding.

2. Liste sveže mete drobno nasekljaj, jih natlači v cedilo za čaj in potopi v lonček s preostalim mlekom, ki ga počasi segreješ do vrenja. Če nimaš sveže, lahko seveda uporabiš posušeno meto, oz. v mleko potopiš kar dve ali tri filter vrečke metinega čaja.

3. Ko mleko zavre, lonček odstavi z ognja in počakaj še kakšne 3 minute, da se eterična olja razpustijo.

4.Po treh minutah cedilo odstrani, v vroče mleko raztopi 2 rebrci čokolade ter zakuhaj mešanico z raztopljenim praškom pudinga in spet pridno mešaj.

5. Ko se napitek začne gostiti, ga zlij v lonček za belo kavo. Kakšno minuto ali dve še počakaj, nato pa lahko vanj namočiš svoje sladkosnede brke.

Želiš poskusiti tudi druge dobrote? Preveri, kaj še skriva rubrika šmorn!