Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow status arrow šmorn arrow Čokolada "po osmi"

šmorn

Čokolada "po osmi"

Obožuješ znane pikantne čokoladice s svežim okusom mete? Potem poskusi tale zvarek! Za čokoladne brke ne odgovarjamo...

ImageZa 2 osebi potrebuješ:

  • 20 listov sveže črtne mete (če sveže mete ni na zalogi, bo v redu tudi posuena meta ali pa 2 do 3 vrečici metinega čaja),
  • 300 ml mleka,
  • 2 žlički praška za čokoladni puding,
  • 2 rebri temne čokolade.

1.Od celotne količine mleka vzemi pet žlic hladnega in v njem gladko razmešaj dve žlički praška za puding.

2. Liste sveže mete drobno nasekljaj, jih natlači v cedilo za čaj in potopi v lonček s preostalim mlekom, ki ga počasi segreješ do vrenja. Če nimaš sveže, lahko seveda uporabiš posušeno meto, oz. v mleko potopiš kar dve ali tri filter vrečke metinega čaja.

3. Ko mleko zavre, lonček odstavi z ognja in počakaj še kakšne 3 minute, da se eterična olja razpustijo.

4.Po treh minutah cedilo odstrani, v vroče mleko raztopi 2 rebrci čokolade ter zakuhaj mešanico z raztopljenim praškom pudinga in spet pridno mešaj.

5. Ko se napitek začne gostiti, ga zlij v lonček za belo kavo. Kakšno minuto ali dve še počakaj, nato pa lahko vanj namočiš svoje sladkosnede brke.

Želiš poskusiti tudi druge dobrote? Preveri, kaj še skriva rubrika šmorn!

Žena pošlje moža na tržnico, naj kupi kilogram polžev, da bodo imeli za kosilo francosko specialiteto.

Mož se odpravi na pot, vendar na poti iz tržnice sreča prijatelja, s katerim se že dolgo nista videla. Po kratkem pogovoru zavijeta v bližnjo gostilno in se ga napijeta.

Pozno zvečer se mož z vrečko polžev vrne domov, pred vhodnimi vrati položi polže na tla in pogumno pozvoni. Žena vsa razjarjena odpre vrata in še preden odpre usta, mož pogleda polže in reče:
"No, pojdite polžki moji, že tako smo pozni!"
Eetaq misli: Ob požaru v katedrali Notre Dame
Ko zgradiš hišo, je to le nova stavba v kateri zaživiš. Napolniš jo s spomini in zgodbami. ...
Frizura za posebne priložnosti: Vintage kodri
Video prikazuje, kako oblikuješ elegantno pričesko s pridihom starih časov, primerno za posebne ...
Hujšanje: teden brez sladkorja in bele moke
Zanimiva izkušnja ženske, ki je poskusila za en teden izključiti iz prehrane sladkor in belo ...
Pomladne destinacije
Nekaj počitniških destinacij, ki se še posebej spomladi razcvetijo v svoji prebujajoči se ...
Pomladno velikonočni venček za vrata
Če je zate del praznikov tudi ustvarjanje in krašenje, potem sta cvetna nedelja in Velika noč ...
Kilometri namesto kalorij
Povprečen človek se ne ukvarja s tem koliko kalorij je zaužil, razume pa koliko km mora ...
Dom srečnih ljudi ni pospravljen
Ena najbolj očitnih značilnosti bivališč, kjer živijo srečni ljudje, je nered.
Sončni mrk 2015
20. marca bo Sončev mrk, ki bo v naših krajih viden kot delni. Nekoč je ljudi skrbelo, da to ...
Velikonočne dekoracije
Namizno okrasje, šopki, venčki, košarice, cvetje, sveče... Velikonočni prazniki so postali ...
Midi prstani
Trend t.i. midi prstanov traja že nekaj časa in nič ne kaže, da bi ti lepotci, ki krasijo prste ...
Jabolčni drobljenec ali "crumble"
Se ti lušta jabolčnega štrudla, pa se ti ne ljubi delati testa? Ovseni kosmiči in polnozrnata ...
Groteskna sadje in zelenjava
Hura za nepopolno zelenjavo in sadje! Kljub svojim napakicam, je še vedno polna vitaminov in kar ...