telopedija

Slengovski izraz za spolni odnos.

Drugi izraz za menopavzo.

Vrhunec seksualne uživancije pri ženski, ki se ga doseže z draženjem ščegetavčka oz. klitorisa in njegove okolice.

Majhen, zelo občutljiv spolni organ, ki baje ne služi popolnoma ničemur drugemu kot samo ženskemu užitku. Za nepoznavalce in iskalce: nahaja se na vrhu sprednjega dela vagine, tik pod sramno kostjo. Za sramežljive: dame ne bodo imele nič proti, če boste vprašali za pravo pot.

Med božanjem in ljubkovanjem nabrekne in postane bolj občutljiv. Vsekakor pravo mesto, če želite spraviti svojo damo v nebesa.

Po latinsko pomeni ""priti skupaj"", v strokovnem jeziku pa je to izraz za spolno občevanje.

Naravna metoda kontracepcije, ki so jo poznale že naše prapraprapraprababice. Zadeva (dokaj nezanesljivo) deluje tako, da poskušamo ugotoviti (res poskušamo), kdaj imamo plodne in neplodne dneve. Če ne želimo kmalu opremljati otroške sobe, potem seksamo samo ob (domnevno) neplodnih dnevih. Da ne bo pomote: govorimo o plodnih in neplodnih dnevih pri damah, gospodje imamo plodne dneve vsak dan.

Ta metoda pa je uporabna tudi za tiste, ki si želijo zanositi. Tisti morajo seksati ob plodnih dnevih. Lahko pa seksajo tudi vse druge dneve, če se jim LJUBI!

Če pripravljamo divjo zabavo, ga lahko v skrajnem primeru uporabimo namesto balonov, napihnjenega kot dekoracijo prostora. Sicer pa kondom ni namenjen takšnim zabavam. Kondom je mehanična vrsta kontracepcije, ki jo nataknemo na otrdel penis preden se z njim dotaknemo drugega telesa.

Kondom pri izlivu sperme med orgazmom zadrži spermije v svoji notranjosti in tako prepreči nosečnost. Nosečnosti seveda ne preprečuje med analnim ali oralnim seksom, tam nas varuje pred boleznimi. Kondom je namreč edina vrsta kontracepcije, ki nas varuje pred spolno prenosljivimi boleznimi, med njimi tudi pred AIDSom.

Kondomi so izdelani iz lateksa in imajo na koncu rezervar za izbrizgano spermo. So najrazličnejših oblik, barv in celo okusov, odvisno pač od načina uporabe. V glavnem so namazani z lubrikantom, da so bolj vlažni in se lažje namestijo in uporabijo. Zaradi boljše zaščite so pogosto namazani tudi s spermicidom.

Kondom je dobra in poceni zaščita, ki jo lahko kupimo brez zdravniškega recepta skoraj povsod in jo imamo tudi vselej s seboj. Problem lahko nastane le, kadar kakšnemu preveč vnetemu divjaku gumica poči.

Preprečevanje nosečnosti. Nosečnost seveda najlažje preprečimo tako, da ne seksamo. Tudi tako, da ne seksamo z nasprotnim spolom. Kaj pa, če si vseeno zaželimo zabave s pripadnikom nasprotnega spola? Možnosti za kontracepcijo je kar nekaj, o večini se lahko posvetujemo z ginekologom ali splošnim zdravnikom, pa tudi literatura je dostopna tako v knjižnicah kot na spletu.

Nekatere metode lahko uporabljamo tudi brez obiska zdravnika, čeprav je pametno pred navalom strasti s strokovno pomočjo izbrati ustrezno obliko kontracepcije.

Za splošno izobrazbo pa je potrebno poznati vsaj naslednje vrste in podvrste kontracepcije:

1. naravne

 • sterilizacija
 • koledarska metoda
 • temperaturna metoda
 • coitus interuptus

2. mehanske

 • kondom
 • ženski kondom
 • diafragma
 • spermicid
 • kontracepcijska gobica

3. hormonske

 • kontracepcijska tabletka
 • kontracepcijski vsadek
 • kontracepcijska injekcija

Kontracepcijska gobica je mehanična vrsta kontracepcije, prepojena s spermicidom. Pred seksom jo namestimo v nožnico, kjer mora ostati še več ur po seksu.

Hormonska metoda kontracepcije, o kateri se odločamo skupaj z zdravnikom.

Hormonska metoda kontracepcije. Kontracepcijske tablete vsebujejo ženske spolne hormone, ki preprečujejo zanositev. To je zelo preprosta razlaga in natančnejša pojasnila, kako stvar deluje, lahko poiščemo v zdravstvenih leksikonih, za nas pa je pomemben le naslednji podatek: hormonske tablete sodijo med najzanesljivejše pripomočke za preprečevanje neželene nosečnosti. Juhu.

Seveda delujejo le, če jih jemljejo ženske. Moških kontracepcijskih tabletk še ne poznamo. Dame morajo jemati tabletke po določeni shemi: od prvega dne menstruacije se jemljejo 21 dni vsak dan po ena tabletka. Potem sledi 7-dnevni premor, v katerem se tablete ne jemljejo - to je čas za menstruacijo, osmega dne pa se vse skupaj začne znova. Ena tabletka vsak dan - prežene vse skrbi stran. Pomembno je le, da katere ne izpustimo.

Tabletke ne vplivajo na sposobnost kasnejše zanositve, primerne pa so za vse zdrave ženske, tudi za najstnice. Lahko jih začnemo uporabljati že po šestih rednih menstruacijah. Predpisal pa jih bo ginekolog na našo željo.

In še nekaj prednosti uporabe kontracepcijskih tabletk: zmanjšamo tveganje za vnetje rodil ter raka na maternici in jajčnikih, menstruacija je pogosto krajša in manj boleča, omilimo lahko težave zaradi nečiste kože. In najpomembnejše: ko nas zagrabi, se lahko prepustimo zabavi. Še enkrat juhu.

Hormonska metoda kontracepcije, o kateri se odločamo skupaj z zdravnikom.

Vaginalni spolni odnos.

S tem izrazom ponavadi mislimo kožico penisa. To je guba kože, ki prekriva glavico penisa, kadar je le-ta uplahnjen, se pravi, kadar počiva. Včasih se ta kožica odstrani z obrezanjem.

Kadar ženske spolne organe dražimo z usti, govorimo o kunilingusu. Zabava vključuje sesanje, lizanje in rahlo (pazi, rahlo!) grizljanje vseh dostopnih predelov, seveda pa bonton veli, da upoštevamo damine želje in navodila. Vrsta oralnega seksa.

Slengovski izraz za penis. Lahko tudi kurec ali kurac. Baje je bil to nekoč lep slovenski izraz za petelina - samca od kure.

 

<<  4 5 6 7 8  >>