Prenajedanje, bulimija, čustvena praznina• louisa
• Od: 3.5.2013
Prenajedanje, bulimija, čustvena praznina
22.7.2014 21:13
Zivjo! Takle..prvic sem se prenajedla.poskotov lani zacetek junija, cel.maj.pa.sem.si zadala.cilj.brez sladkarij in mesa in zacuda mi.je.uspelo:) junija pa sem se morala skoraj prisiliti da sem pojedla kaj.sladkega meso.pa.sem zacela jesti nazaj zaradi zdravja...no in potem sem se prenajedla piskotov nevem zakaj imeli smo rojstni.dan in potem sem se pocutila.grozno debelo..cez pocitnice mi.je bilo.zelo dolgcas, z bratom ne prezivljama vec veliko.casa skupaj,ker vedno.igra igrice in se pogovarja z prijatleji po.skypu..mati je bila.v sluzbi,oce me.je.kar spregledal in gledal.tv ali.je.bil.na.mobitelu..zame se ni.nihce zmenil.in.imela.sem.prevec casa zato.sem.veliko.razmisljala in veckrat.jokala .
Nisem mogla.nehat jokat..na.vse sem gledala negativno,pocutila sem se osamljeno,bedno,.nezanimivo,..komaj.sem.cakala.solo.da ne bom vec zalostna..zacela sem.peci.pecivo..sola.se.je.zacela in kmalu sem se pocutila boljse..vsec mi.je bila moja postava,ker so mi.tudi.drugi.govorili.da imam fajn postavo da sem suha..to.mi veliko pomeni. Potem.pa se je zacelo..nevem tocno kdaj..februarja sem.se zacela.dopisovat z nekom in potem.aprila.je.kar odnehal..brez.razloga..se zdaj nevem.zakaj.. In ubistvu se od.maja naprej.prenajedam..ne znam prenehat jesti.ko.sem.sita, ampak.se.kar naprej.jem dokler.ne zmanjka.hrane ali.ko.ze skoraj bruham. Vedno.iscem hrano.se posebej.sladkarije,na rojstnih dnevih.gledam.samo.po.pecivu,doma se ne.morem.brzdati.in.vse pojem.tako.da za.druge.nic vec ne ostane..po obroku.iscem.piskote,cokolado,karkoli in.sram.me.je.ko.mi celo.brat govori.da kar naprej jem..doma.sem.povedala.da sem bolana.oz.imam motnje.prehranjevanja.ampak.so.se mi.samo.smejali in rekli.da.ko.ne.morem.vec.bom.ze.nehala.jest..ampak.pri.meni.ni.tak lahko..ne.razumejo.da.je cedalje slabse..sploh.mati se mi.zdi da ji.je.fajn ce velik.pojem in mi.se kar.ponuja hrano ko.ve da.se.ji ne morem upreti.. Res nevem kaj naj.storim..zelela.sem.se.zacet ukvarjat.s.sportom ampak mi.volja takoj.upade ,nikamor se ne.spravim in sem.zeloo lena:( zdaj razmisljam.da bi.zacela.bruhat.po.tem.ko.se.prenajem ampak.ne.znam:( zredila.sem.se.v 2eh.mesecih.za 7kg in premakhne.so.mi.hlace.ki.so.mi.bile.nekoc precelike:( res.potrebujem.pomoc, razmisljam.tudi.o.samounicevanji.ker se.res sovrazim!!!SOVRAZIM SEBE,SPLOH PA MOJE TELO! Prosim kogarkoli.za pomoc,nasvet.ce ne.nevem.kaj.mi.preostane.. • best
• Od: 21.6.2012
Re: Prenajedanje, bulimija, čustvena praznina
23.7.2014 8:22
kot prvo. ne razmišlaj na kako rezanje alpa kej... poznam... sam slabi ti še rata.
glede hrane pa probi popit čim več vode predn greš jest. To ti nafila želodc in manj spraviš v njega • shopoholik
• Od: 23.7.2014
Prenajedanje
23.7.2014 14:38
Žiujo tudi sama sem se in se še kar prenajedam
Vse skupaj se je začelo v 1. letniku gimnazije, ko sva s prijatelico začeli uživati preveč hrane. Pred prihodom v gim. sva obe shujšali po 10 kg. Na gim. sva vsak dan pojedli ogromno količino hrane in to predvsem sladkarij. Jaz sem zapadla v BULIMIJO ker me je bilo strah da se bom zredila, prjatlca pa se je zredila za 15 kg. Zapadli sva tudi v hudo depresijo, ki pri men še kr traja. Prjatlca si je prejšnje poletje poiskala pomoč in sicer jo je psihologinja napotila za 2 tedna v Rakitno. In njena težava je bila odpravljena potem pa sem tu še jaz, ki se še kar borim z bulimijo in ta bolezen me uničuje. zjutraj sem sama doma in pojem vse kar pride pod roke, nato pa vse izbruham in sem si sedaj poiskala pomoč in grem naslednji teden v pediatrično kliniko za dalj časa. Želim ti povedati, da je to bolezen, ki se je neda odpraviti v enem dnevu ampak je potreba strokovna pomoč. Sama sem poskušala marskiaj da bi se uprla hrani ampak me je to privedlo do stradanja. Enostavno se ne znaš več kontrolirati kako zdravo in normalno jesti zato ti priporočam da se izogibaš bruhanju, ker sem sama zaraditega čisto na podnu, nimam samozavesti.... Pojdi do svoje zdravnice in naj ti da napotnico za psihologa, on ali ona pa ti bodo priporočali engaa od centrov kot je Rakitna. Pa pohiti preden bo vse še slabše. • louisa
13.8.2014 15:52
best pravi:kot prvo. ne razmišlaj na kako rezanje alpa kej... poznam... sam slabi ti še rata.
glede hrane pa probi popit čim več vode predn greš jest. To ti nafila želodc in manj spraviš v njega ja sej js ful vlik vode spijem 2-3 lire na dan ampak se sploh ne morm prepričat da bi naprimer spila ozarc vode predn bi cokolado zacela jest..ne morm js nevem ka je z mano • louisa
Re: Prenajedanje
13.8.2014 16:01
shopoholik pravi:Žiujo tudi sama sem se in se še kar prenajedam
Vse skupaj se je začelo v 1. letniku gimnazije, ko sva s prijatelico začeli uživati preveč hrane. Pred prihodom v gim. sva obe shujšali po 10 kg. Na gim. sva vsak dan pojedli ogromno količino hrane in to predvsem sladkarij. Jaz sem zapadla v BULIMIJO ker me je bilo strah da se bom zredila, prjatlca pa se je zredila za 15 kg. Zapadli sva tudi v hudo depresijo, ki pri men še kr traja. Prjatlca si je prejšnje poletje poiskala pomoč in sicer jo je psihologinja napotila za 2 tedna v Rakitno. In njena težava je bila odpravljena potem pa sem tu še jaz, ki se še kar borim z bulimijo in ta bolezen me uničuje. zjutraj sem sama doma in pojem vse kar pride pod roke, nato pa vse izbruham in sem si sedaj poiskala pomoč in grem naslednji teden v pediatrično kliniko za dalj časa. Želim ti povedati, da je to bolezen, ki se je neda odpraviti v enem dnevu ampak je potreba strokovna pomoč. Sama sem poskušala marskiaj da bi se uprla hrani ampak me je to privedlo do stradanja. Enostavno se ne znaš več kontrolirati kako zdravo in normalno jesti zato ti priporočam da se izogibaš bruhanju, ker sem sama zaraditega čisto na podnu, nimam samozavesti.... Pojdi do svoje zdravnice in naj ti da napotnico za psihologa, on ali ona pa ti bodo priporočali engaa od centrov kot je Rakitna. Pa pohiti preden bo vse še slabše. ja js sm se tut zredilain se počutim grozn, ker mi usi govorijo da sm se spremenila, zredla in sm ful grda ratala...vse bi dala da bi bla nazaj suha in normalna kot prej, ko nisem sploh razmisljala kaj jem in koliko ,zdaj je pa vsepovsod samo hrana • shopoholik
Prenajedanje
13.8.2014 21:35
Tudi mene je bilo sram in to kar 2 leti nisem priznala sama sebi, da imam probleme s hrano. Sprijaznila in sem si pomagala takrat, ko sem videla, da mi v šoli ocene padajo.
JEMO DA ŽIVIMO IN NE ŽIVIMO DA JEMO. drug del tega stavka ti jasno pove, da hrana ni vse....>VENDAR JE TREBA DO TEGA PRITI Sama sem trnutno na zdravljenju na pediatrični kliniki v ljubljani, kjer mi pomagajo uravnavati hrano, saj imam tu 24 urni nadzor in ni šans da bi bruhala ali se prenajedala. Želim ti povedati, da prej kot se sprijazniš da imaš probleme, boljše bo in stori to še pred šolo. Hrana je stvar, ki nas v najstništvu zasvoji in verjemi, da nisi edina in ne sekiraj se če ti govorijo, da si se zredila. Sama nevem kako boš prebrodila to, saj poznam mnogo deklet ki so to poskušale, a jim ni uspelo, saj so šle nato v drugo skrajnost. • louisa
Re: Prenajedanje
14.8.2014 21:45
shopoholik pravi:Tudi mene je bilo sram in to kar 2 leti nisem priznala sama sebi, da imam probleme s hrano. Sprijaznila in sem si pomagala takrat, ko sem videla, da mi v šoli ocene padajo.
JEMO DA ŽIVIMO IN NE ŽIVIMO DA JEMO. drug del tega stavka ti jasno pove, da hrana ni vse....>VENDAR JE TREBA DO TEGA PRITI Sama sem trnutno na zdravljenju na pediatrični kliniki v ljubljani, kjer mi pomagajo uravnavati hrano, saj imam tu 24 urni nadzor in ni šans da bi bruhala ali se prenajedala. Želim ti povedati, da prej kot se sprijazniš da imaš probleme, boljše bo in stori to še pred šolo. Hrana je stvar, ki nas v najstništvu zasvoji in verjemi, da nisi edina in ne sekiraj se če ti govorijo, da si se zredila. Sama nevem kako boš prebrodila to, saj poznam mnogo deklet ki so to poskušale, a jim ni uspelo, saj so šle nato v drugo skrajnost. a tvoji prijatli vejo za to? kr js bi res mogla nekam it kjer se dejansko ne bi sploh mogla prenajedat, ker doma si sama uzamem... ampak sploh nevem koga naj kontaktiram , razmišljam da bi poklicala kakšno telefonsko za mlade ki rabijo pomoč...ja v drugo skrajnost, tega me je tut strah,sam če nič ne bom naredla nič ne bo bolš...res ne bi rada da vsi zvejo da bom mogla k psihiatru bojo mislal da sm umsko zaostala al pa kej , pa se še norce delal,pa kake govorice bi sigurn vn prišle.. • shopoholik
Prenajedanje
14.8.2014 22:00
Bližnji prijatelji so sumili in so tudi ukrepali lani ampak sem jaz vse zanikala ker sem mislila da imam bolezen pod nadzoram.
Nisem tudi želela, da bi bili starši predvsem babi razočarani nad mano saj so me vedno obavnavali kot samozavestno in samostojno dekle. Mami je velikokrat videla, da v omari menjavam eurokreme s katerimi sem se pogosto prenajedala in je videla da imam težave a ni nič naredila ker je mislila, da me bo mnilo. Glede pogovorov po telefonu mislim da ti nebo koristlo Koristlo ti bo če najdeš osebo ki ti je blizu in ji zaupaš predvsem mislim na fanta s katerimi jaz nimam sreče in sem se morala spustiti na drug način zdravljenja in sicer bolnica. Ni potrebno iti psihijatru lahko greš do zdravnice in ji rečeš za napotnico za psihologa ker boš morala čakati. potem predstaviš psihologu problem in ti svetuje kako naprej nima te biti kaj sram ker to se lahko vsakem zgodi in prej kot se soočiš s tem lažje ti bo saj dlje kot se bo vleklo večje bodo posledice in upad samozavesti. drži se • louisa
14.8.2014 22:39
no moji prijatelji nevejo...skos mi govorijo da skos jem neki, ampak v hecu.. tut doma me ne podpirajo, sam govorijo mi da bom že nehala jest, ko mi ne bo več pasal, sam ne razumejo da js še naprej jem tut ko mi ne paše več..ja, fantje..tut js nimam sreče z njimi.. še sam bol se sekiram zarad enga fanta in pomojem je tut pripomogu k temu da sm žalostna in se zarad tega prenajedam...čeprav mi je pred kratkim čestital za r.d. pa dodal na snapu...nevem .. ja bi šla k zdravniku, ampak ni fajna zdravnica in se bi mi pomoje sam smejala..doma bi mislal da sm nora, zakaj bi šla k zdravniku, in nevem ka naj jim rečem.. hvala drugače za odgovore:) • Travnikar
• Od: 15.8.2014
15.8.2014 22:56
Sicer nisem psiholog, zato moje mnenje, ki ga bom podal ni nikakor strokovno podkovano, gre zgolj za moja opažanja. Je pa na tebi, kaj od tega boš upoštevala.
V življenju sem dal skozi že ogromno raznovrstnih dogodivščin, tako dobrih, kakor tudi slabih, zato imam ogromno raznovrstnih izkušenj. Sicer nisem ženska, zato mi ta najstniško obdobje ni znano iz prve roke, sem se pa tekom življenja naučil, da vse poteka po principu vzročnosti. Tudi če pogledaš v naravo, vse kar obstaja, vse kar vsako bitje ima, ima to z nekim namenom. Vzrok in posledica. Najprej ugotovi, da imaš problem - kar si že storila tako, da o tem pišeš na tem forumu. Naslednji korak je ugotoviti vzrok tega problema. Tvoja osredotočenost pa je na sami posledici (prenajedanje), pri tem pa ignoriraš vzrok. Če boš rešila vzrok, potem tudi več posledice ne bo. Zdravljenje v bolnišnici, antidepresivi (tudi s tem imam izkušnje) pa so še korak naprej - kurativa (zdravljenje posledice). Torej, če povzamem: 1. vzrok (ne vemo še) 2. posledica (prenajedanje) 3. kurativa (zdravljenje v bolnišnici) A vidiš čemu se je potrebno posvetiti? Odpravi vzrok in s tabo bo vse vredu Če še vedno ne veš kaj točno storiti, ti bom za začetek zgolj namignil, kaj vse se moraš vprašati. Ob trenutku, ko te popade želja po hrani, se vprašaj, ali sem srečna? Če nisi, se potem dalje vprašaj, ZAKAJ nisi srečna? Kaj te muči, kaj te dela nejevoljno, kaj te skrbi, kaj želiš...? Naslednji korak je, da odgovoriš na ta vprašanja. Z odgovori boš prišla do "korenskih" težav, torej težav zaradi katerih se potem prenajedaš. Ko boš imela te korenske težave razčiščene, pa napiši na forumu in ti bom poskušal kaj pametnega svetovat. Seveda pa so lahko te težave bolj občutljive narave in jih mogoče ne želiš razkriti javnosti. To je povsem običajno. In ne obupat takoj. Težave, ki jih imaš, so zelo blage, verjemi. In ko boš enkrat spoznala, kakšno moč ima posameznik - dobesedno lahko premika gore, če le to želi. V svojem življenju sem spremenil na sebi že marsikaj in to počnem dalje od takrat, ko sem spoznal, da se to dá. Pred tem, pa sem tak isto bil obupan kakor ti zdaj. Sedaj, če v mojem življenju nastopi problem, se ne zatekam k hrani, jokanju, itd, ampak se raje vprašam; kaj naj in kako naj naredim, da problem rešim. Večina problemov je rešljivih, obstaja zgolj mala množica takšnih, ki niso. Naprimer, lahko se zgodi, da ima človek problem, ki je v popolni odvisnosti zgolj od drugih oseb. V tem primeru res ni moč storiti nič. Ampak tvoj problem je v popolni oblasti tebe in zato je tudi 100% rešljiv • slovenc79
• Od: 19.8.2011
16.8.2014 12:18
povedal bi samo da nikar ne obupajte glede vaših rpoblemov, če se le da probajte uredit prehrano, uravnoteženo in enakomerno, brez pretiravanja na kakršenkoli način. kar se hujšanja tiče je gibanje obvezno, a seveda po pameti.
če to ne gre pa seveda strokovna pomoč. vsem s težavami želim velik sreče da si te stvari poštimajo, nobena depresija, rezanje itd. ni vredna nič, povzroči le dodatne probleme. drugač pa če je komu res težko in potrebuje mal moralne podpore mi lahko kadarkoli piše |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.