angleščina napomoč

de111 • Od: 18.9.2013 • Prispevkov: 26
angleščina napomoč 6.1.2014 20:21
Hja, jaz znam angleško le 30% -.- -.- veste kje bi najbol odlično znov angleško? meni se zdi da je ful dobra ideja glede da bi v filmu spodaj slo. in zgoraj ang. podnapisi? To obstaja v bs playerju pa sem pozabil kje se nastavit fak -.- resnično help, js bi rad znal to pomemben jezik Very Happy

hvala za odg.
evica5 • Od: 16.11.2010 • Prispevkov: 349 • Kraj: Ljubljana
Re: angleščina napomoč 7.1.2014 16:55
ja pa pejt na kšn tečaj ane?
mislm tut tko se loh naučiš ja. sam najhitrej je pa na tečaju
legendary • Od: 2.11.2012 • Prispevkov: 77
Re: angleščina napomoč 7.1.2014 18:37
desn klik na meni bs playerja (tist modr oknčk) pa greš pod podnapise pa naštimaš na primarni, pa sekundarni..pr sekundarnem (to so tisti uzgor) morš kliknt prikazuj podnapise, da boš mu klukco..pol pa sam še naštimaš taprave pa velikost pa je Very Happy
nism to nikol probala z dvema podnapisoma, ampak mislm da neboš mogu obojih tok hitr prebrat...

drgač pa če nimaš dobre podlage iz OŠ, se tut zj neboš neki nauču Wink
Bellatrix • Od: 13.9.2012 • Prispevkov: 99
Re: angleščina napomoč 7.1.2014 20:52
kot prejšn komentar... če nimaš vredu podlage, pol tut zdej ne bo glih neki ful velkega učinka. Že v osnovni šoli se naučiš velik novih besed, ampak če si že tam angleščino prespau, pol si si sam kriv, ker kr tko se tut ne moreš naučit... pa z gledanjem filmov si tut velik pomagaš... pa moreš met tut čut za jezik, če ga nimaš, pol se tut mal težje naučiš. Drugače najbolj učinkovito se boš naučiu, če boš šeu na kakšn tečaj, ker če se boš sam učiu, pol ne bo nič s tega, v šoli je pa tut bol tko... tko da, če maš res voljo, pol ti predlagam tečaj...
Ampak ne ciljaj zdej da boš obvlado angleščino... sploh pa moreš tut sam mal prispevat k temu, začni gledat angleške filme brez podnapisov, al pa z angleškimi podnapisi, da boš vidu kak se kaka beseda napiše... lahk začneš tut brat angleške knjige, pač začneš z ne preveč debelimi in zahtevnimi, da jih boš razumeu.
Drugače mi je pa osebno všeč to, da se hočeš jezika naučit, ker mam sošolko, ko nima pojma o angleščini, ne razumem kak jo je lahk mela v osnovki 5... a tam res usakega mim spustijo? In če že ni zadost to, da nič ne zna, tut nič ne dela glede tega, za teste se itak uči en dan prej, da komi 2 dobi, ko dobi 1 je vse narobe, ampak si je itak sama kriva... pa še nič ne dela na tem da bi izboljšala jezik...
Pa vso srečo Wink
Timo3113 • Od: 22.2.2011 • Prispevkov: 269
Re: angleščina napomoč 8.1.2014 17:05
Jaz bi tudi prosil za podoben nasvet. Zdaj sem v prem letniku gimnazije in imamo "psihopatko" za angleščino. Sicer v osnovni šoli nisem imel lahke angleščine niti je nisem prespal, vendar ni vseeno manjka malo besedišča in občutka za jezik. Kako se tega priučiti? Ker definicije iz slovarja se lahko naučim na pamet, vendar pa imam občutek, da se da "filing" za jezik dobiti le z gledanjem filmov ter branjem knjig. Za filme nimam ne časa ne navdušenja, poleg tega pa mi brez podnapisov malce šriplje. Poskusil sem s pravimi angleškimi knjigami, ampak so prekompleksne oz. bi moral imeti slovar. So kakšne lažje razumljive (tanjše) knjige za ljudi, ki jim angleščina ni materni jezik (ne mislim knjig za bralno značko, ker mi grejo), vendar pa niso na osnovnošolski ravni? Hvala!
ElTora • Od: 9.2.2013 • Prispevkov: 43
Re: angleščina napomoč 8.1.2014 19:00
No no, ne s takimi, ta se ne da angleščine zdej naučit. Ne še tega optimizma uničt. Smile
Jst ti priporočam, da greš do profesorja, pa da ta on usmer, kko pa kaj začet, k bi mogu še najbol vedt in pozna to področje. Usaj naj bi ga. Smile
Tko da, kr veselo na delo, nikol ni prepozno za jezike. Smile
angela123 • Od: 7.1.2012 • Prispevkov: 58
Re: angleščina napomoč 9.1.2014 20:23
Timo3113, tanke in dobre knjige se vedno najdejo. Pobaj it v knjižnico al knjigarno sej je vseeno in poglej če ti je kakšen tanek roman všeč in če ti je si izpiši naslov iz ang in potem si lahko večino knjig kr zloudaš dol z neta. In res jih ful obstaja takih edina omejitev je tvoj okus za knjige Very Happy Drugače pa tudi če ne razumeš vseh besed, ko se enkrat zatopiš v knjigo po enih 10 straneh že vse razumeš za kaj se gre in ti ni več jasno kako prej nisi razumeu. Pri meni deluje tako Very Happy

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.