Depresija

Nastis • Od: 2.10.2013 • Prispevkov: 5 • Kraj: Ptuj, Slovenija
Depresija 2.10.2013 17:47
Zdravo vsem, prihajam iz Ptuja in imam življenjski problem imenovan depresija. Imam jo odkar sem bla 10, ko mi je šlo vse narobe v življenju.

Kot sem opazla, kar nekaj ljudi (vsaj tisti, ki jih poznam) ne ve, kaj pomeni depresija kot življenjski problem. Tistim, ki ne veste, bom na kratko opisala. Depresija je "bolezen", ki vsebuje negativna čustva, misli in vedenje. Vsebuje tudi negativna počutja v telesu, kot so bolečine in utrujenost.

Tukaj so vsi znaki depresije:
Klikni za povečavo.

Moja zgodba:
Depresivna sem bila od 10. leta, ko sem hodla v 4. razred. Za to bolezen sem izvedla komaj na začetku tega šolskega leta (september). Moje vsakdanje življenje takrat je blo nočna mora. Na skrivaj sem hodla vun z mojo naj frendico, še celo včasih na skrivaj kadila (ne velik in ne vsak dan). En večer, ko sta starša zapustila stanovanje in odšla na neko zabavo, sem razmišljala o življenju. Začela sem jokati in se jeziti na samo sebe. Kasneje sem poskušala naredit samomor, ker se nikakor nism mogla pomirit vse te dni, ko sem bla v hudo slabi volji zaradi šole in družine. Na srečo mi ni uspel naredit samomora kr sm začutla preveč bolečine. Na kak način sm probala naredit samomor, ne bom zdj tuki pravla kr ni preveč važn. Bolje sm se počutla šele pri 11. in pol, ko sm šla v 6. razred. Skor celoten 4. in 5. razred sm si grozila s samomorom itd. Vesele in zabavne dni so ble redke. Zdj sem stara 13 in 8 mesecev in sem v 8. razredu. Od 11 let in pol pa vse do konc avgusta tega leta sm bila vsaj nekak vesela in se nisem počutla depresivno, zdaj pa je spet prišlo. Kr naprej razmišljam o sovraštvu, mislim o samomoru, jokam, sem žalostna vsak dan. Depresivna sm postala baje zaradi šole, še posebej sošolcev in ostalih učencev v naši šoli. Kr naprej me zafrkavajo in mi ne dajo miru. Sam zato kr se v 1. razredu nism velik menla z njimi me zdej imajo za "lutko". Menla pa se nism velik, kr sm bila zlo sramežljiva, ko sem bla mala. Trenutno imam sam 5 frendov, od tega vidim sam 2 skor usak dan, ostale pa 1x na 4 al 5 mesecev. Počutim se zlo nesrečno, ko gledam, koliko frendov ma katerikoli drug iz naše šole. Zlo ji zavidam, ampak se včasih ne zavedam tega. In kr jim zavidam, se moje stanje in počutje poslabša, počutim se zlo šibka in podcenjena, ko sm v šoli al pa kjerkoli drugje, kjer je več ljudi (mesta, trgovine...). Enkrat bi že rada nardila konec depresije.

Če imate kakršen koli predlog, prosim pomagajte... to bo mi zlo veliko pomenlo. Hvala.
Re: Depresija 3.10.2013 15:36
ojoj punca, pa sej si šele 13.. veš kuk življenja te še čaka? pa če si boš ti vsak dan govorila kak je slab dan, pa iskala sam neki slabga v dnevu že takoj ko se boš zbudila, boš ceu dan slabe vole.. mal se sprost, dej dobro musko, se relaksirej, bot z svojim psom al pa mačkom če maš..bejš na sprehod v naravo enkrat ko bo toplej, sabo uzem eno dobro knjigo in najlubšo sladkarijo alpa prigrizek. velik takih vsakdanjih malih stvari je, zarat katerih je vredno živet, sam ti jih ne opazš.. lej tut js, k sm v sredni šoli, nimam velik frendou (3), in nism lih najlepšega videza... pa se za to ne sekiram kej preveč, in se veselim usazga dneva in življenja.. ker vem, da bom enkrat živela v londonu in začela od začetka..
najd neki svetuga v življenju, kar se veseliš, pa naj bo to kar hočš delat ko boš velika, pa se osredotoč na to.. pa ne popust pritisku drugih ljudi.. sej vem, da mora bolet k te zejbavajo pa use, sam zakaj si dovolš da ti to pride k srcu? raj se osredotoč na tiste svoje frende k jih maš, pa z njimi uživej, kot pa da poslušaš opazke drugih ljudi..pa bot v "i don't even give a shit" volji (če sploh veš kaj to pomen..)... sploh pa boš kmal na srednji, in če boš tm vsa zasafrana pa zabedirana, te tut ne bodo neki maral... lahko boš začela od začetka .sprost se, ne sekiri se za druge, pošlihtaj stvari v svoji glav... pol pa začni svetlo gledat na svet.. aja pa še ena sveta; the best revenge is living a good life. Wink
anabanana • Od: 13.4.2010 • Prispevkov: 229 • Kraj: Velenje!!! :)
Re: Depresija 3.10.2013 16:45
Omarija..ti neveš ka je depresija... :D
Re: Depresija 6.10.2013 16:59
najpomembneje! Ne škoduj si na nikakršen način! Ne reži se, ne ubij se ali karkoli! >.<
Tole ti bom povedala iz osebnih izkušenj, ki so se mi zgodile pred kratkim, tako da jih prosim vzemi resno!
Pred recimo 2 tednoma sem sama padla v ''depresijo''. Sicer verjetno ni bila prava, vendar lahko iz tvojega opisa ugibam, da sem se počutila precej podobno. Pri meni je bil razlog fant ( res so sam za zgago ha? -.-') in ena prijateljica. Vsi 3 smo bili pune dosti skup in oba sta vedla da mi je on všeč. On sicer ni hotel biti z mano, ampak tak al tak sm bla srečna tudi ko sma bla frenda. Vendar pa se mi je sčasoma začelo dozdevati, da ta najina prijateljica počasi zavzema moje mesto. Ves čas ga je nekaj objemala, se ga na taki ali drugačen način dotikala (čeprav ma svojega deda!). To me je naredilo super lubusumno in odkar sma se jaz pa on kušnila ( :O) se nisem mogla več obnašat tak naravno okol njega, ker sem vedno ko sm ga vidla hotla še. Začela sem se reza.t In vse to me je naredilo pune sad. Sad Sad Sad Začela sem okoli govorit neke nesmisle, ker sem vse to zadrževala v sebi, in v skrivanju čustev nism bla nikol dobra. No, na koncu sm se zaupala 2 sošolkama za kateri sem misla, da se jima lahko zaupam. Pa se nebi smela kr sta vse ven izblebetali in še kaj dodali. V glavnem izgubila sem 2 prijatelja zaradi te neumnosti. Ne vem kako bo, predvsem njega zelo pogrešam. Ampak če menočeta več zraven ne morem nič. Opravičla sem se in vidi se, da mi je zelo žal. Ampak če mi misli ona s svojim igranjem sreče grenit življenje se moti. Ker pač morm it naprej
TOREJ! Ne zadržuj vsega v sebi, ker to vodi do samih negativnih stvari. Pojdi mame, očeta, socialne delavke, prijatelja ( saj si rekla da maš 2 vrei), za katere veš da ti bodo poslušali in ti dali nasvet. Skupaj lahko poiščete pomoč in rešitev. Very Happy
Zmogla boš. Verjemi vase, ker ma vsak svoje mesto

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.