maturitetni tečaj

Katja523 • Od: 15.9.2012 • Prispevkov: 44
maturitetni tečaj 11.5.2013 20:20
Gre kdo letos?? Jaz bom končala srednjo poklicno šolo, in se mislim vpisati na gimnazijo za eno leto, zdaj me pa zanima če kdo gre in če kdo že hodi-kakšna je težavnost šole? Wink
Re: maturitetni tečaj 17.5.2013 14:15
Noben ne gre na tečaj??
naty07 • Od: 30.8.2013 • Prispevkov: 3
Re: maturitetni tečaj 30.8.2013 23:18
Js bom šla Very Happy

Na katero gimnazijo pa greš? Smile
Re: maturitetni tečaj 31.8.2013 9:58
Jaz zdaj ne grem, sem si premislila. Sem pa mislila iti na kranjsko gimnazijo, kam pa ti?
Re: maturitetni tečaj 31.8.2013 12:09
Aja...kako pa to, da si se premislila?

Js grem na celjsko gimnazijo Very Happy
Re: maturitetni tečaj 31.8.2013 12:26
Ahh, gimnazija je pretežka zame. Sem se odločila da grem raje v srednjo šolo, čeprav bom hodila 1 leto več. Srečno v šoli Wink
Re: maturitetni tečaj 31.8.2013 16:36
Ahh ja, ti verjamem. Js osebno se najbolj bojim kako bo matematika, vse ostalo pa mislim da bi moglo iti, glede na to, da v srednji nisem imela nobenih problemov. Smile
Srečno tudi tebi Wink
BLACKandWHITE • Od: 8.3.2011 • Prispevkov: 10
Re: maturitetni tečaj 1.9.2013 0:32
mene neki zanima glede tega.. če greš na poklicno šolo ki niti eno leto nima npr. kemije.. lahka maš pol kemijo kot 5.predmet in greš pol naprej študirat kemijo? Smile
Niikuc • Od: 25.10.2012 • Prispevkov: 3
Re: maturitetni tečaj 6.9.2013 13:41
Živjo, jaz sem letos pravtako končala srednjo poklicno šolo in sen se vpisala v maturitetni tečaj, saj želim iti na šolo, ki pač zahteva splošno maturo Smile

BLACKandWHITE
glede na to, da sem sama opravljala tudi 5. predmet na gimnaziji, ti lahko dam nekaj informacij Smile
glede 5. predmeta pa je tako, ti ko boš v 4. letniku srednje šole, dobiš prijavnico in se lahko prijaviš na ta 5. predmet in lahko izbereš kar si želiš, če le tista gimnazija na kateri želiš ta 5. predmet opravljati to omogoča.
Z uspešno opravljeno poklicno maturo in 5. predmetom se lahko vpišeš na študij kemije mislim da, če le zbereš dovolj točk da te sprejmejo, tako da mislim da za študij kemije zadošča poklicna matura + 5. predmet Smile
drugace pa najbolje da si na strani željene fakultete pogledaš pogoje za vpis:)
Re: maturitetni tečaj 20.9.2013 9:06
Ko zaključiš MT, vem da se prijaviš na maturo, me pa zanima koliko časa približno traja da jo opraviš? In ali res nimaš statusa, takrat ko jo opravljaš?
Niikuc • Od: 25.10.2012 • Prispevkov: 3
Re: maturitetni tečaj 24.9.2013 0:57
Kolker sem se jat pozanimala o tem, v primeru, da te v maturitetni tečaj sprejmejo, dobiš status dijaka. Maturitetni tečaj pa traja do oktobra, kjer obiskuješ predmete, k katerim se prijaviš, nekje tudi razne vaje in iz tega pridobivaš ocene. V kolikor uspešno opraviš maturitetni tečaj se pa lahko prijaviš na maturo, katero potem opravljaš na izbrani gimnaziji, Če se ne motim, po končni maturi pa nimaš več statusa dijaka, nato pa z vpisom na fakulteto pridobiš status študenta Smile
Takšne informacije imam jaz glede tega, saj sem se letov vpisala tako na fax kot tudi v maturitetni tečaj Smile

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.