Strah pred ljubeznijo

Mias • Od: 18.3.2012 • Prispevkov: 118
Strah pred ljubeznijo 10.3.2013 12:17
Evo js pa odpiram temo za katero sm mogla zbrat precej poguma, sicer je podobna tema že bla sam ni blo nevem kašnih odzivou tok da vas lepo prosm za mnenje Smile

Stvar je taka, da mam 15 let in še nism mela tipa in ne da bi bla js nevem kaj grda al pa mela karaktr na nuli, ker je blo že kr nek tipou k so se trudil okol mene. Sam zmer ko se men približa kašn tip, mi pove da sm mu ušeč al pa kej- me zagrab panika. Začnem se obnašat ko eno budalo in ga na use možne načine probam odvrnt stran on mene. Zakaj? Ker me je strah. Nevem česa..sam pač strah me je. In zdej je tukej en tip ki mi pomen preveč in ga nočem odvrnt zato prosm za pomoč vas.
Zelo se bojim kašnih komentarjou da nej grem k psihijatru al pa kej tazga, tok da se prosm zadržte s takimi Smile

Hvala vam Smile
TelefonMladiMladim • Od: 24.10.2011 • Prispevkov: 52 • Kraj: Ljubljana
Re: Strah pred ljubeznijo 10.3.2013 14:27
Živjo Mias!

Povem normalno je, da se včasih bojimo neznanega. Omenila si, da še nisi imela fanta, zato sklepam, da si morda ne znaš predstavljati kako bi se znašla v vezi. Povsem mogoče je tudi to, da na vezo še nisi pripravljena oziroma še nisi spoznala fanta, ki bi ti "ukradel srce," torej bi se v njega resnično zaljubila.

Kaj lahko storiš? Najprej lahko poskušaš raziskati česa točno te je strah; ko boš to ugotovila boš morda tudi sama sebe lažje razumela. Poskušaj si v mislih vizualizirati vezo in mogoče boš na tak način ugotovila kaj točno je tisto, kar te plaši. Omenila si, da ti en fant pomeni zelo veliko. Če ga ne želiš zavrniti mu lahko o svojih strahovih tudi poveš; to je fer za oba, saj boš ti imela čisto vest, on pa bo iskreno vedel, pri čem je. Morda te bo na začetku malce strah pogovora o tem, vendar verjemi, iskrenost se vedno splača! Smile

Lepo te pozdravljam in ti želim veliko sreče,

prostovoljka s TMM
binna • Od: 3.3.2009 • Prispevkov: 18
Re: Strah pred ljubeznijo 10.3.2013 21:41
Če te bo tole kej potolažl..
Sem stara 18 let in sem prvič v zvezi z nekom..
ogromno fantov se je zame metal, ampak nikomur nisem pustila da so pršl kaj -blizu- meni, oziroma vedn hitr stran bežala in jih odvračala..
kukr js zame vem.. sm pač ful nesamozavestna in shy.. težko za dobit ker mi je težk nekoga zram sebe spustit.. pač rabim fuuuuuuul cajta da se privadim pa spustim nekoga k seb... fanta k mam zdej se poznama res.. 5 let.. in se me je že celo nagruntau.. xD

če ti fant velik pomen.. mu probaj to na tak al drgač način povedat.. povej mu tud o svojih problemih z ljubeznijo.. če je kej za kej, bo to razumeu.
Pačupa • Od: 7.5.2010 • Prispevkov: 616
Re: Strah pred ljubeznijo 17.3.2013 1:07
Najboljše kaj ti lahko svetujem je, da se en dan vsedeš in kakšno uro premisliš o čem se sploh gre. Premisli zakaj te je strah in poskušaj priti do nekakšnega zaključka. Tako bo najboljše ker boš sama ugotovila za kaj gre in kje tiči problem. Do takrat ko pa tega ne ugotoviš ne sili v neka razmerja ker se ne bodo končala v redu.

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.