drugačnost• legendary
• Od: 2.11.2012
drugačnost
18.2.2013 2:40
evo,ena drugačna tema.tema v kateri se lahko razpišete, pa upam da se tut boste (:
torej,kako vi sprejemate drugačne ljudi? in koga sploh imate za drugačnega? s tem mislm tiste, ki se drgač oblačjo, drugače spolno usmerjenimi, ljudi drugačne rase,vere, mal naglušne ljudi, "piflarje", tisti, ki nemarajo družbe, pa take ljudi, k nimajo dnarja kot solate, in na splošno ljudi, ki ne izpolnjujejo družbene norme in jih zato pač večina gleda postrani in si o njih misli slabo. to temo sem načela, ker se v šoli velikrat srečam z takimi situacijami in vidm velik izobčencev, k jih pa nemarajo samo zato, ker si upajo bit drugačni, al pa zaradi svoje zunanjosti. a mate kej predsodkov? s tem mislm tut na tiste, k poslušajo tako musko, ko jo vi ne (justin bieber, 1D in to) please define word "different" • uzi76
• Od: 8.5.2010
Re: drugačnost
18.2.2013 11:43
Drugacni ljudje so taki ki niso norma... Se pravi, ce recemo, da ce bi vecina ljudi odreagirala na enak nacin in nekdo drugace je ta drugacen. Enako gre pri stilu oblacenja, razmisljanja, etc. Vecinoma so drugacni ljudje taki, ki zivijo na klasicen nacin. To je zelo tezko definirati. Jaz sam sem drugacen od ostalih, pa ne morem ti natancno povedati kaj je to. Vecinoma gre tako, da ko te ljudje spoznajo jaz sam sele ugotovim, ce res sprejemajo to drugacnost. Ce jo ne, pac postanejo neprijetna druzba in se jih je treba znebiti, ce je le mozno. To je malo tezje, ce si v okolju kot je npr sola, faks, etc No, najbolj sprejemajo drugacne ljudje, ljudje ki so sami drugacni. Vecinoma je pa tako, da se vsiljuje neke norme (TV, starejsi ljudje ce je to na vasi, starsi, vrstniki, in vsi ubistvu ) in seveda, ljudje ponavadi sprejemajo te norme, ker hocejo biti sprejeti z druzbe in ugajati ( npr veliko punc nosi malo manj oblek ker hocejo ugajati fantom in biti "sexy/lepe" ) Imas pa tudi ljudje ki hocejo biti drugacni zato da padejo v oci. Pozornost in podobne zadeve. Vecinoma taki ljudje pretiravajo s vizualno drugacnostjo. Ne pravim, da so vsi taki, ampak je kar lepa sansa da ce je nekdo pretirano drugacen na zunaj, da hoce pozornost, vsaj kar se tice mojih izkusenj. Na vprasanje kako sprejemam take ljudi je pa cisto preprosto. To je odvisno od njihov moral, etike, obnasanja itd. Npr, ce so vredu ljudje me ne zanima, ce imajo slab okus kar se tice glasbe. Iskreno povedano, ni veliko dobre moderne glasbe. Enako je pri denarju. Ce si ne more privosciti kina, pac lepo grem na sprehod s to osebo. Sam nimam cisto nic proti sprehodom.. Ceprav je tudi res, da zelo revni ljudje imajo bolj redko kulturo ki bi mi bila blizu, tako da ponavadi se zelo redko druzim s takimi osebami. Lahko je enako tudi s ljudmi, ki imajo prevec denarja. Po pravici sam bolj gledam na to, ali so... primerni • 30stm
• Od: 31.10.2010
18.2.2013 19:54
drugačnost-ja vrjetno je ta beseda(karkoli) definirana kot nekaj kar ne izpolnjuje vsesplošno znane norme/norm.....pač nekaj nevsakdanjega čeprou živimo v 21. stoletju, ki se smatra za napredno stoletje. sama sm drugačna, oz. se mam za drugačno....sm pa oseba ki ima zlo rada tako imenovane drugačne ljudi....mislm bolj so posebni in unikatni, bolj so mi ušeč....s tem mi pokažejo da se ne bojijo sveta, ljudi in da so dost močni da so to kar so....sicer ne ocenjujem po videzu ampak dam priložnost da se mi pokažejo takšni kot so (je pa res da dandanes ljudje niso navajeni dajati piložnosti da bi nekoga spoznali kot osebo) ker si tut sama želim da me ljudje sprejmejo kot osebo in ne na podlagi videza....na žalost sm bla prevečkrat zavrnjena ravno zarad videza, ampak ugotavljam da sm sama toliko boljša oseba kar se tiče sprejemanja ljudi....važno mi je da je oseba uredu, se zna obnašat, in zna sprejemat okolico,ki ga obdaja, pa da je čim manj negativno kritičen do drugih (najprej poglejmo sebe nato druge • nimamidej
• Od: 26.4.2012
18.2.2013 20:44
30stm pravi:drugačnost-ja vrjetno je ta beseda(karkoli) definirana kot nekaj kar ne izpolnjuje vsesplošno znane norme/norm.....pač nekaj nevsakdanjega čeprou živimo v 21. stoletju, ki se smatra za napredno stoletje. sama sm drugačna, oz. se mam za drugačno....sm pa oseba ki ima zlo rada tako imenovane drugačne ljudi....mislm bolj so posebni in unikatni, bolj so mi ušeč....s tem mi pokažejo da se ne bojijo sveta, ljudi in da so dost močni da so to kar so....sicer ne ocenjujem po videzu ampak dam priložnost da se mi pokažejo takšni kot so (je pa res da dandanes ljudje niso navajeni dajati piložnosti da bi nekoga spoznali kot osebo) ker si tut sama želim da me ljudje sprejmejo kot osebo in ne na podlagi videza....na žalost sm bla prevečkrat zavrnjena ravno zarad videza, ampak ugotavljam da sm sama toliko boljša oseba kar se tiče sprejemanja ljudi....važno mi je da je oseba uredu, se zna obnašat, in zna sprejemat okolico,ki ga obdaja, pa da je čim manj negativno kritičen do drugih (najprej poglejmo sebe nato druge
se podpišem pod tole.. • 30stm
• Od: 31.10.2010
18.2.2013 22:09
rdecelaska pravi:
30stm pravi:
drugačnost-ja vrjetno je ta beseda(karkoli) definirana kot nekaj kar ne izpolnjuje vsesplošno znane norme/norm.....pač nekaj nevsakdanjega čeprou živimo v 21. stoletju, ki se smatra za napredno stoletje. sama sm drugačna, oz. se mam za drugačno....sm pa oseba ki ima zlo rada tako imenovane drugačne ljudi....mislm bolj so posebni in unikatni, bolj so mi ušeč....s tem mi pokažejo da se ne bojijo sveta, ljudi in da so dost močni da so to kar so....sicer ne ocenjujem po videzu ampak dam priložnost da se mi pokažejo takšni kot so (je pa res da dandanes ljudje niso navajeni dajati piložnosti da bi nekoga spoznali kot osebo) ker si tut sama želim da me ljudje sprejmejo kot osebo in ne na podlagi videza....na žalost sm bla prevečkrat zavrnjena ravno zarad videza, ampak ugotavljam da sm sama toliko boljša oseba kar se tiče sprejemanja ljudi....važno mi je da je oseba uredu, se zna obnašat, in zna sprejemat okolico,ki ga obdaja, pa da je čim manj negativno kritičen do drugih (najprej poglejmo sebe nato druge
se podpišem pod tole.. oo ful ti hvalla |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.